Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Benim eski patronumunda çocuğu engelliydi bir ayağı kısa ve kamburuda vardı doktorlar dümdüz ettiler çocuğu şimdi 1.80 boyunda oldu birden yakışıklılığıda sırıttı :) ama duayla değilde doktorlar yaptı bu işi. Dua edip bekleseydik sanırım daha çok bekleyecektik. İçiniz rahat olacaksa şimdi bende bir dua edebilirim tanrıya değil ama doktorlara çünkü daha iyi sonuç veriyor. Doktorlar, bilim adamları daha çok çalışmanızı rica ediyorum çünkü en önemli görev sizlerinki...

doktor yüzüme karşı şöyle bir bakıpta ne diye getirdin bunu götür evine dediginde doktora yalvardım lütfen ne yapmam gerekiyor bebegim için böyle kestrip atmayın dedigimde al götür evine gezdirme bunu çaresi yok dediginde kızım agzının yarasından beslenemiyordu bile iki saatlik mesafedeki evime dönerken insanların bakmasına aldırmadan aglıyor ve sadece canı verene yalvarıyordum alma o nu benden diye eve geldigimde ilaç yoktu kızım için doktor vefme geregi duymadı ya komşunun kapısını çaldım gece gece komşu dedim şu bahçendeki limon agacındaki tek limonu verebilirmisin yok kıyamaz isen soy kabugunu ver dedegimde ne yapacaksın dedi fidoşuma kaynatıp içirecegim dedim al yavrum agaç köküyle senin olsun dediginde nasıl sevindim bilemezsiniz iki gün agzına bu limon çayını damlattıgım kızım şimdi beş yaşında o günden bu güne insanlarda hep çaresizlige nasıl itilir dersi aldım konumun en başından beri demek istediklerimin bir özetidir bunlar eger o doktor dünya nimetlerine gözü doymuş olsaydı o haldeki bir engelli bebegi açlıktan öldürmem için beni başından atmaz yatırır serum verirdi en azından ilim ve insanlık devamlı birbiriyle sarmaşdolaş olursa bir işe yarar. degilmi

• Cevaplar 98
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

canımıncanı sen iyimisin? kızın ağzının yarasından yemek yiyemiyor ve doktor ilaç verme gereğide duymamış. Doğrusu sen doktora değilde sanırım başka birine götürdün çocuğu. Sana istersen bizim ameliyatı yapan doktoru bulayım adresini telefonunu, bir görüşün istersen. Öyle dua etmekle iyileşiyorsa gerek yokta pek birşey olacağını sanmıyorum. Hem biz burada allah birdir gibi doktor birdir demedik. Sen gittin işe yaramazını buldun. Bizim patronun çocuğunun düzeleceğine imkan yok gibiydi Çünkü bir ayağı hem kısa hemde diğerinden kat kat daha zayıf ve güçsüzdü ama şimdi iki ayağıda neredeyse aynı ve kamburuda yok olmuş. Demekki doktordan doktora fark var söz konusu canpazarı olduğunda böyle şeyler büyük cesaret istiyor. Sen şimdi boşver o doktoruda araştırmayı bırakma. Derdine dermanı gene bir doktor bulacak ben tanrının hiçbir fiziksel engelliyi iyileştirdiğini görmedimki. Madem iyileştirecekti neden öyle yaratsın daha çok dua koparmak içinmi?

Gönderi tarihi:
canımıncanı sen iyimisin? kızın ağzının yarasından yemek yiyemiyor ve doktor ilaç verme gereğide duymamış. Doğrusu sen doktora değilde sanırım başka birine götürdün çocuğu. Sana istersen bizim ameliyatı yapan doktoru bulayım adresini telefonunu, bir görüşün istersen. Öyle dua etmekle iyileşiyorsa gerek yokta pek birşey olacağını sanmıyorum. Hem biz burada allah birdir gibi doktor birdir demedik. Sen gittin işe yaramazını buldun. Bizim patronun çocuğunun düzeleceğine imkan yok gibiydi Çünkü bir ayağı hem kısa hemde diğerinden kat kat daha zayıf ve güçsüzdü ama şimdi iki ayağıda neredeyse aynı ve kamburuda yok olmuş. Demekki doktordan doktora fark var söz konusu canpazarı olduğunda böyle şeyler büyük cesaret istiyor. Sen şimdi boşver o doktoruda araştırmayı bırakma. Derdine dermanı gene bir doktor bulacak ben tanrının hiçbir fiziksel engelliyi iyileştirdiğini görmedimki. Madem iyileştirecekti neden öyle yaratsın daha çok dua koparmak içinmi?

ben iyiyim tşk ederim sizleri sormalı en bilindik üniversite hastaneli ydi gittigim ayrıca sır limondaydı limon kaynatıldıgında tüm agız ve bogaz enfk. iyi geldigini ben biliyordum ama kendini yıllarca egitmiş hala bir elinde tıp kitabıyla dolaşan doktor bilememişti . kızım için tıp ne diyor biliyormusun allah bilir tıp deyice tamam ben deyince ne oluyor senin anlattıgın vaka ile benim kızım çok farklı araştır lütfen serepral palsi ne doktor ne hoca çaresi egitim sadece normal enfeksiyonlarda tıp devreye girebiliyor oda bazen böyle oluyor ilginize tşk ederim zaman harcamışsınız

Gönderi tarihi:
Sn Canımıncanı ,

Ekteki linkte BÜYÜK DUA DENEYİ isimli bir yazı var.

Okumanızı dilerim.

Saygılar.

Web Siteme Git

bu sabah beni kimse kıramaz üzemez dedim uyandım şimdi kalbim çarpıyor bir kaynatılmış l,monun sırrını çözemeyen kainatın sırrını nasıl çözecek siz bana geliyor ve tavsiyede bulunuyorsunuz ama sonra şikayet ediyorsunuz ben de size dolaylı anlatımda bulunuyorum ama gene sorun çıkıyor begenmiyorsan oku geç yada okuma uyu ben sinr oluyorum böyle ne zaman uzman üye olacagı ben keşke gazetede devam etseydim bari özgürdüm ya küstüm size gidiyorum esen kalın nerde benim sevgili okurlarım

Gönderi tarihi:

Kaynatılmış limonun sırrını sana kim söyledi? Dualarına karşılık allahmı? Yoksa gene bir insanmı? Adam yıllardır doktorluk yapmış ve bunu bilmiyor (pek inandırıcı değil ama neyse) :) e be kardeşim "doktor birdir" mi dedik? "kaynatılmış limon kötüdür" mü dedik? Araştır dedik o doktor birşey bulamadıysa yapamadıysa kaynatılmış limon aklına gelmemişse neden boşuna gezme demesi aklında bukadar yer etmişki sende gezmeyip oturduğun yerden dua ya başvuruyorsun.

Şuan çok zor durumdasın anlıyorum ama dinin kafanı okadar doldurmuşki kendini bile ifade edemiyorsun. Belkide içinden allaha isyan etmek geliyor ama edemiyorsun neden? belkide allah isyan etmedin diye kızacak sana belkide ulan cenneti kaçırmayayım diye şu haldeyken bile bana dua ediyorsunya demezmi acaba? Benim allahım olsaydı aynen böyle derdi valla...Senin isyanın haktır sana canın kadar sevdiğin yavrunun acısına ortaksın hiç sordunmu kendine bunu hakedecek ne yaptın? Sormazsın tabi nede olsa allah karşılığını verecek hee oldu allah okadar saf idi değilmi sen çözebilmişsinya ne yapıp yapmayacağını neyi neden yaptığını..

Gönderi tarihi:
yüce allahım insanları öylesine ceşitli yaratmışki imkan yok birbirie eş olsunlar her insana bir görünen sıfat verirken en az iki tanede görünmez sıfat vermiştir bu görünmez sıfatlar bazen görünür karşıdan bakana sabah uykudan kalktıgı zaman aglarken kavga ederken ticarette düşünürken işte bu zamanlarda bir insanın yüz şekli yani sıfatı degişmiyor aksine güzelleşiyorsa işte o insan dünya nimetlerine doyum etmiş allahın gücünün ve kudretinin farkına varmış geldigi yeri ve gidecegi yolu bilen bu kişiyi sen nasıl son moda haritalarla kandırabilirsinki sen kendi derdine yanmayı bırakmış yanına yoldaş arıyorsan merak etme zeten yolun biryerlerde kesişir onunla .sen kendi dünyanda ne kadar yalnız ve caresizsinki kendi kabahatini yükleyecek yalnızlıgına sebep olan bir mevki arıyorsun kimse kendinden emin degil zaten ama bunun için yaygaraya gerek yok bu günden itibaren şöyle düşün gün geldiginde haklıysan zaten bir sorun yok haksızsanda yapacagın birşey zaten kalmamış olur ben bunları nedenmi yazıyorum belki oyuncak kavgası yapan komşuma kızdım belkide allahın varlıgı üstüne hala filozofik tarzda yazılar gördügüm için çünkü benim evimde allahın dört mucizesi var ve birisi o kadar özelki sırrını her dakika çözebilirmiyim diye öyle bakıyorum kimse kızmasın ben kendi kendime yazıyorum karşılıklı tartışmada insanlar öyle bir hale gelmişki bir bardak çayın bile konusu kavgayla biter duruma gelmiş ki degil dünyayı düşünmek evlat anayı ana evledı düşünmez bir zamana gelmişiz malesef iyisimi elimizdeki güzel şeylere sahip çıkalım artık zaman çok hızlı akıyor........

bu güzel gecede arkadaşlarımı önce tüm evrene sonrada kızıma dua etmeye davet ediyorum. bende tüm alemlerin yaradanına bir sabah engelliler engelsiz uyansınlar dilegimi tekrar iletiyorum . kayıp arkadaşım saglıgından endişe ediyorum haber bekliyorumsenden . tekrar kandilimiz kutlu olsun.

Gönderi tarihi:
bu güzel gecede arkadaşlarımı önce tüm evrene sonrada kızıma dua etmeye davet ediyorum. bende tüm alemlerin yaradanına bir sabah engelliler engelsiz uyansınlar dilegimi tekrar iletiyorum . kayıp arkadaşım saglıgından endişe ediyorum haber bekliyorumsenden . tekrar kandilimiz kutlu olsun.

ay tüm arkadaşlara teşekkür ederim .gizli gizli herkez dua etmiş çok teşekkür.nerdenmi biliyorum biliyorum işte sonra söylerim tabi itiraf eden olursa bende ne oldugunu söylerim. osmaniyemiz bir şehit daha verdi .onu düşünürken aklıma bir soru geldi . etrafıma bakındım kimse yok bilecek sizlere sormaya karar verdim, bu sorunun muattabı beyler gibi göründü cenaze defnedildikten sonra en son din görevlisi kalırmış mezarın başında ve birşeyler konuşurmuş, bazıları o anda kimsenin göremedigi şeyleri görürmüş din görevlisi o anda diyor.ben buna pek inanmamakla birlikte tam bilgi sahibi olamadıgım için yorum yapmaktan çekiniyorum. acaba bu konoda bir bilgi sahibi olan varmı ?

Gönderi tarihi:

Sn canımıncanı ,

İmam hatipte bize öğretileni aktarayım ,

Cenazeyi defnettikten sonra cemaat ayrılmaya başlar. İmam dua okurken , artık cenaze dirilmiştir , gidenlerin ayak seslerini duyar.

Münker ve nekir melekleri gelir. Sorgu için hazırlaıklara başlar. Kişiyi selamlar. Kendilerini tanıtırlar. Bizi şuyuz buyuz diye.

Yukarda imam efendi hala okuyor bu arada.

Kabir ya cennet bahçelerinden bir bahçe yada cehennem çukurlarından bir çukur olumuş...

Dediler.

Ama bunların hepisi UYDURMACA

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sn canımıncanı ,

İmam hatipte bize öğretileni aktarayım ,

Cenazeyi defnettikten sonra cemaat ayrılmaya başlar. İmam dua okurken , artık cenaze dirilmiştir , gidenlerin ayak seslerini duyar.

Münker ve nekir melekleri gelir. Sorgu için hazırlaıklara başlar. Kişiyi selamlar. Kendilerini tanıtırlar. Bizi şuyuz buyuz diye.

Yukarda imam efendi hala okuyor bu arada.

Kabir ya cennet bahçelerinden bir bahçe yada cehennem çukurlarından bir çukur olumuş...

Dediler.

Ama bunların hepisi UYDURMACA

Saygılar.

başka birinden yeni bir cevap bekliyorum . sevgili taklamakan hep merak ediyordum sabah namaz vakti fenelde nette olmanın nedenini ,demek eski alışkanlıklarınız hala devam ediyor .dua edenlerden biride sizsiniz demekki tşk ederim bu kadar takmayın dua ya rahat olun ben sizin içinizde bir şeylerin gizli oldugunu zaten anlamıştım .aşırıya kaçmayan her şey güzeldir. yegenimde bahsettiginiz okulda okudu herşeyi çok derin yaşamasına üzülüyordum, şimdi kaygı ediyorum.yatsin de görüşmek üzre.

Gönderi tarihi:

Umarım kızınız bir an önce tamamen iyileşir.

Şehitler konusunda ise aklıma şu geldi sayenizde: Bazılarının Kurtuluş Savaşı'nın zeminini kaydırmak amaçlı yaptığı saptırmaların başrolündeki gökten inen sarıklılar Irak'da, Çeçenistan'da, Bosna'da, 20 yaşındaki gencecik yüreklerimizin yanında neden yoktular?O müslümanların cenazelerinde de imamlar bolca okudular, çaresizce...

Gönderi tarihi:
başka birinden yeni bir cevap bekliyorum . sevgili taklamakan hep merak ediyordum sabah namaz vakti fenelde nette olmanın nedenini ,demek eski alışkanlıklarınız hala devam ediyor .dua edenlerden biride sizsiniz demekki tşk ederim bu kadar takmayın dua ya rahat olun ben sizin içinizde bir şeylerin gizli oldugunu zaten anlamıştım .aşırıya kaçmayan her şey güzeldir. yegenimde bahsettiginiz okulda okudu herşeyi çok derin yaşamasına üzülüyordum, şimdi kaygı ediyorum.yatsin de görüşmek üzre.

Önyargıdan kurtulmanızı dilerim.

1- Size sabah vakti gelen bir saatte , benim yaşadığım ülkede öğle yemeğine çıkmaya hazırlanıyor millet.!!!!!!!!!!

Ben ne sabah nede yatsı namazı kılmam. İnanmam çünkü. Ama sizin kıldığınız namazlara da bişey demem.

Dininiz sizin vicdanınızdadır.

2- Sabah namazı vakti önyargınıza dayanrak yaptığınız , fikir üretmenizde yanlış tabiki. İlki gibi.

İçimde gizli olan şeyi nerden biliyorsunuz. Ben söyleyeyim de siz yanlış fikir üretmeyin bari.

Bu kadar yıldır neden DİN in yanlışlarını savunmuşum diye pişmanlık var içimde.

İslama göre yaşamadıkları için kalbini kırdığım arkadaşlarım var. Şimdi pişmanım İslam için kalp kırmaya değer miydi diye.

Boşa giden yıllara üzülüyorum.

3- Umarım yeğeninizde sorgulamaya başlar ve dinlerden özgürlüğü seçer. Siz ona bir iyilik yapın. Gelsin burada inandıklarını savunsun.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

merhabalar arkadaşlar ben yoktum ama sizler burdaymışsınız .pc arıza yapmıştı 98 kullanıyorum şimdilik(dua edin dermişim) umarım en kısa zamanda degişir kullanamıyorum .bize ne diyeceksiniz unuttum kime ne için kızdıgımı pc yüzünden yani affedildi bazı arkadaşlar sabah namazı kılmadıgınızı biliyordum bende kılmıyorum ama kılanada saygı duyuyorum çocum için iyi dileklerini sunan herkeze tşk ve müjde emeklemek için ugraşıyor.yegenimle ben bile tartışmak istemem sizede tavsiye etmem

Gönderi tarihi:
Önyargıdan kurtulmanızı dilerim.

1- Size sabah vakti gelen bir saatte , benim yaşadığım ülkede öğle yemeğine çıkmaya hazırlanıyor millet.!!!!!!!!!!

Ben ne sabah nede yatsı namazı kılmam. İnanmam çünkü. Ama sizin kıldığınız namazlara da bişey demem.

Dininiz sizin vicdanınızdadır.

2- Sabah namazı vakti önyargınıza dayanrak yaptığınız , fikir üretmenizde yanlış tabiki. İlki gibi.

İçimde gizli olan şeyi nerden biliyorsunuz. Ben söyleyeyim de siz yanlış fikir üretmeyin bari.

Bu kadar yıldır neden DİN in yanlışlarını savunmuşum diye pişmanlık var içimde.

İslama göre yaşamadıkları için kalbini kırdığım arkadaşlarım var. Şimdi pişmanım İslam için kalp kırmaya değer miydi diye.

Boşa giden yıllara üzülüyorum.

3- Umarım yeğeninizde sorgulamaya başlar ve dinlerden özgürlüğü seçer. Siz ona bir iyilik yapın. Gelsin burada inandıklarını savunsun.

Saygılar.

merhaba taklamakan .şey birden merak ettim bizler bazı zamanlarda, söz arasında,kararsızlık yaşarken,bilerek bilmeyerek allah a danışır, ona bırakır,veya şaşırdıgımızda aman allahım deriz allah kahretsin deriz.siz böyle durumlardane diyorsunuz .yada dogumunuzdan itibaren kalbinize yerleşmiş bu duygudan birden bire kopabildinizmi?çünkü dinde , dinsel terimlerde bir alışkanlıktır .ummarım anlatabilmişimdir.esen kalın yada istediginiz gibi kalın.

Gönderi tarihi:
merhaba taklamakan .şey birden merak ettim bizler bazı zamanlarda, söz arasında,kararsızlık yaşarken,bilerek bilmeyerek allah a danışır, ona bırakır,veya şaşırdıgımızda aman allahım deriz allah kahretsin deriz.siz böyle durumlardane diyorsunuz .yada dogumunuzdan itibaren kalbinize yerleşmiş bu duygudan birden bire kopabildinizmi?çünkü dinde , dinsel terimlerde bir alışkanlıktır .ummarım anlatabilmişimdir.esen kalın yada istediginiz gibi kalın.

Atalarımızın dinini terketmek zor.

Hala islama inanan birsürü arkadaşım var. Çevreniz bir anda değişmiyor. Bide din yüzünden niye dostlarımdan ayrılayım ki , değil mi.

Herkes inancını vicdanında taşısın.

Onlara daha önceki kelimelerle cevap veriyorum. Arapça selam verirler ise , bende öyle karşılık veriyorum.

Bazı Fetullahçı arkadaşlarım var , onlarla da aynı şekilde konuşurum. Ama sohbetlerine gitmem , camiye çağırırlar ise gitmem.

Dün ağzımdan VALLAHA BAK ki diye bir laf çıktı. Kardeşim de şaka yaptı. Ağabey sen Allaha inanmıyon ki , dedi. Güldük.

Koyu ateist bir arkadaşım var , herşeyi paylaştığım. Onla telefonda konuşmalarımız olur , Allah canını almasın emi deriz , Allaha ısmarladık deriz...

Alışkanlık. Böyle dedik diye üzülmeyiz. Onu bir deyim olarak kullanıp geçeriz.

Takılmam oralara...

Ben Allahın varlığını kabul etmiyorum , ama Allah düşmanı değilim.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Atalarımızın dinini terketmek zor.

Hala islama inanan birsürü arkadaşım var. Çevreniz bir anda değişmiyor. Bide din yüzünden niye dostlarımdan ayrılayım ki , değil mi.

Herkes inancını vicdanında taşısın.

Onlara daha önceki kelimelerle cevap veriyorum. Arapça selam verirler ise , bende öyle karşılık veriyorum.

Bazı Fetullahçı arkadaşlarım var , onlarla da aynı şekilde konuşurum. Ama sohbetlerine gitmem , camiye çağırırlar ise gitmem.

Dün ağzımdan VALLAHA BAK ki diye bir laf çıktı. Kardeşim de şaka yaptı. Ağabey sen Allaha inanmıyon ki , dedi. Güldük.

Koyu ateist bir arkadaşım var , herşeyi paylaştığım. Onla telefonda konuşmalarımız olur , Allah canını almasın emi deriz , Allaha ısmarladık deriz...

Alışkanlık. Böyle dedik diye üzülmeyiz. Onu bir deyim olarak kullanıp geçeriz.

Takılmam oralara...

Ben Allahın varlığını kabul etmiyorum , ama Allah düşmanı değilim.

Saygılar.

neden .............? ben inanmayan degilde küskün olarak kabul ediyorum bu son yazdıklarından eger o anı anlatırsan bir daha söz bişi demiyecegim o an ne oldu özel degilse hı

Gönderi tarihi:
neden .............? ben inanmayan degilde küskün olarak kabul ediyorum bu son yazdıklarından eger o anı anlatırsan bir daha söz bişi demiyecegim o an ne oldu özel degilse hı

İki kişi oturduk , 2 şişe yarı tatlı Moldova şarabını , fransız üsülü pişirdiğim kırmızı et le , 1 saatte içtik dedim.

İnanmadı.

Ağzımdan vallaha bak sözü çıkmış.

Konu bu. Kardeşim müslümandır.

Dün şakalaşırken dedi ki , ağabey bak öteki tarata cız bız olurken , benden şarap falan isteme ha.

Hakkını burada içiyon ona göre dedi.

Bana kalsa , öbür tarafta kırmızı şarap falan yok. Adam şarabın tadını almadan ölecek haberi yok.

Kırmızı şarap ve mantar soslu biftek yemeden ölecek. Ben pna yanıyorum.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
İki kişi oturduk , 2 şişe yarı tatlı Moldova şarabını , fransız üsülü pişirdiğim kırmızı et le , 1 saatte içtik dedim.

İnanmadı.

Ağzımdan vallaha bak sözü çıkmış.

Konu bu. Kardeşim müslümandır.

Dün şakalaşırken dedi ki , ağabey bak öteki tarata cız bız olurken , benden şarap falan isteme ha.

Hakkını burada içiyon ona göre dedi.

Bana kalsa , öbür tarafta kırmızı şarap falan yok. Adam şarabın tadını almadan ölecek haberi yok.

Kırmızı şarap ve mantar soslu biftek yemeden ölecek. Ben pna yanıyorum.

Saygılar.

ay sorun bu muydu çok teessüf ederim . yani bende neler düşünmüştüm.kardeşin kusura bakma şu benim gıcık oldugum aşırı dindar görünüp üsten üsten inanıp içi felfecir okuyanlar varya onlardan demekki islam içkiyi yasaklıyor çünkü içmeyi bilmiyorlar diye yoksa daha önce serbestti degilmi içki adamı dinden cıkarmaz içki etrafı rahatsız etmedikten sonra ,tek allahla kulu arasında bir konudur cezası varsa çeker .günümüzde daha önemli sorunlar vardır adam beş vakit namaz kılar ama önünden geçemezsin gözüyle rahatsız eder kul hakkını besmeleyle yer hayır yaparken bile ne getirisi olacagını tartar,ben normal bir insan olarak terazi tartmaya korkarım asla emin olamam anlıyorsun degilmi yani ben size şunu önerebilirim sizin gibi egri ve dogruyu bilenler oynamıyorum küstüm yerine .gerçekleri n arkasında durmaları meydanı boş bırakmamalarıdır. siz asla bir ateis olamazsınız olmamalısınız , güzel şeyleri gerçekleri anlatan bir formda görmek isterim sizi.dünya bir işyeri degildir patronu kızdıran işten atılmaz.ama kandırmaya çalışanda asla prim alamaz yalnızca kendini avutur.ilerde erkek kardeşimi anlatırım size o da ibretliktir yani.....yeni formunuzu haber vermeyi unutmayın.......

Gönderi tarihi:

Sevgılı canımıncanı ,

Ben ınandıklarımı savunmak adına , islamı foruma gırdım. Atıldım.

Burada yazdıklarımın yarısını falan yazdım. Ama cok kufur yedım.

Akla zarar sorular sordum.

Kafaları karıstı. Buraya yonlendırdım bazılarını. Gelıp okumuslar. Ben bunu ınsanlıga hızmet olarak goruyorum.

Soyle kı.

Burada kımse kımseyı zorlamıyor. Gayet sevıyelı.

Ornegın bir dine inanan arkadaşlar da fikirlerini savunur. Belki bir ateist yada agnostık tekrar dine dönebilir.

Yada tersi olabilir.

Bunda yanlış bişey yok. Kişisel tercihtir. Saygı duyulmalı.

Sizin yazdığınız bir forum varsa , verin özel mesajla adresini oaraya da gelirim.

------------------------------------------------------------

Kardeşimin müslümanlığı Anadolu müslümanlığı.

Asla kimseye kötülük yapmaz. Çalmaz çırpmaz dedikodu bile yapmaz.

Namaza da gitmez. Bayramdan bayrama.

Arada bir de piknikte benle bira içer.

Hepsi bu.

Ama bir Allah a inanır.

------------------------------------------------------------

Benim kardeşim Nebe Suresinin aşağıdaki ayetlerine göre yaşar.

Nebe suresi 31,32,33,34. Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır.

Bu yuzden de , sanırım obur tarafta dolu kadeh derken şarabı hayal etmiş olabilir. O kadehte ne olduğunu bilen yok çünkü. Ayet açık değil.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sevgılı canımıncanı ,

Ben ınandıklarımı savunmak adına , islamı foruma gırdım. Atıldım.

Burada yazdıklarımın yarısını falan yazdım. Ama cok kufur yedım.

.

.

.

iyi sevindim kardeşin için anketimi gördünmü sizin bir konuyu okuyunca aklıma geldi ben bu konuda kitab yazmak isterim ama vakit yok kadınları bırakın onlar kendilerini kendileri yakıyor çok kızıyorum bazen.eh demekki kadeh serbest esen kalın

Gönderi tarihi:
iyi sevindim kardeşin için anketimi gördünmü sizin bir konuyu okuyunca aklıma geldi ben bu konuda kitab yazmak isterim ama vakit yok kadınları bırakın onlar kendilerini kendileri yakıyor çok kızıyorum bazen.eh demekki kadeh serbest esen kalın

Anketinize oyumu kullandım.

Güzel bir noktaya değinmiş siniz.

Elinize sağlık.

Bakalım sonuç ne çıkacak.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Ne şanslı bir kızınız var,

İnancını savunan , bişeyler öğrenmek isteyen bir annesi var.

Ve daha bebekken bile bilgisayarın başında.

Uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum size.

Saygılar.

ınancını savundugu ıcın yere goge sıgdırılamayanlar ıle ınancını savundugu ıcın yerden yere vurulanlar aynı forumda. ne guzel . tıpık dunya.

Gönderi tarihi:
ınancını savundugu ıcın yere goge sıgdırılamayanlar ıle ınancını savundugu ıcın yerden yere vurulanlar aynı forumda. ne guzel . tıpık dunya.

Sn Kaf*dengi ,

Ben sn canımıncanı nın zor şartlarda , bi yandan kızına bakarken diğer yandan bilgisayar ortamında inancını savunmasını övdüm.

Kızınıda bilgisayara alıştırmasını da.

Bunda yadırganacak bişey yok.

Aslında temel konu , DİNLERDEN ÖZGÜRLÜK. Bu anlamda tartışmalar devam ederken , DOĞMATİK bir inanış olan din in ,

insanları ne hale getirdiğini görüyorsunuz.

Saygılar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.