Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 16 yıl Çılgınlar Ders Almalı... Kısa bir müddet önce arkasında uluslararası toplumlu ya da siyasi bir destek olmadan kerkük'e girmek heveslisi olan Çılgın kardeşlerimize izah etmiştik, bir ülkeyi işgal etmek öyle basit bir hadise değildir diye. Ve şöyle ilave etmiştik madem o kadar heveslisiniz buyurun kendi çocuklarınızla birlikte gidin Kerkük'e. Gürcistan'ın da kendine bir pay çıkarması şarttır muhakkak. Güneyde olsun kuzeyde olsun bütün kafkasyada hakim gücün hala Rusya olduğunu unutmamaları gerektiğini bir defa daha anladılar. Bağımszılık için yalnızca farklı bir etnik kökene sahip olmak yeterli midir? Zannetmiyorum. Bugün çeçenya olsun, tataristanolsun, başkırdistan olsun ya da osetya olsun bütün bunları yeniden gözden geçirmeli diye düşünüyorum. Abhazların ve acarların da aynı husus üzerinde yeniden düşünmeleri şarttır. bozan Kıbrısa yüzerek girdigimiz icin bir sorun olmamisdi...haklisiniz ya sayın bozan çeçenya diye birseymi var biraz saygi? ya sayın bozan başkırdistan diye birseymi var biraz saygi? saygilar
Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 16 yıl ‘Putin’i aramadım ama arayacağım’ Erdoğan, Rusya lider Putin’in telefonlarına çıkmadığı haberlerini yalanladı Dün Yargıtay 1. Başkanı Hasan Gerçeker’i ziyaret eden Başbakan Erdoğan, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Rus lider Putin’in telefonlarına yanıt vermediği iddialarını reddeden Erdoğan, “Putin’i aradığım ve telefonuma çıkmadığı iddiaları gerçek dışı. Ancak Putin’i arayacağım. Böyle bir düşüncem var. Çünkü bölge hassas ve barışın egemenliği için ateşkesle birlikte, barışçı diplomasiyi geliştirmek gerek. Ayrıca Dışişleri Bakanımız Ali Babacan, Rus ve ABD’li meslektaşlarıyla görüştü. Ben de çatışmaların ikinci günü Saakaşvili ile görüştüm” dedi. Herkes silah satabilir Gazetecilerin Kafkasya’da yaşanan çatışmalarda Türkiye’nin sattığı silahların da kullanıldığı yönündeki eleştirileri hatırlatması üzerine ise Başbakan, her ülkenin “bu tür şeyler” yaptığını söyledi: “Rusya Federasyonu da silah satıyor, bizim de var. Anormal bir şey değil. Dünyada tüm ülkeler ürettiklerini başka ülkelere satarlar. Bizim de değişik ülkelere, hafif silahtan ağır silahlara, zırhlı araçlara kadar satışımız var. Biz de silahlarımızı nerelerden temin ediyoruz, başka ülkelerden temin ediyoruz. Rusya’dan da temin ediyoruz. Bunu temin etmek ve satmak suçsa, bence yanlış bir düşüncedir, davranıştır, tüm ülkeler kendini savunmak durumundadır.” Kafkas ittifakı kurulmalı Erdoğan, Balkan ülkelerin arasındaki diplomatik ve askeri işbirliğini hatırlatarak Kafkaslar’da da böyle bir ittifak kurulması için bir öneri de dile getirdi: “Balkanlarda olduğu gibi bir Kafkas ittifakı gibi veya Kafkaslar ittifakı gibi bir çalışma içerisine girebiliriz. Burada Türkiye olarak rol alabiliriz. BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’u bunun için arayacağım. Bu konuları kendileri ile müzakere edebiliriz. ABD ve AB üyesi ülkeler ile hep birlikte Kafkaslar ittifakı için adım atarsak, Kafkaslarda da barışa zemin hazırlayabiliriz.” Başbakan, gazetecilerin bu ittifakta Rusya da bulunmalı mı sizce sorusuna ise “Evet Rusya’sız olmaz” yanıtını verdi. gazte okurlarin degisik[Yorumlari] Kenan ATAR ( 12.08.2008 11:11:55 Boşuna arama Putin Gürcüleri sevmeeeeeezzzzz. nuri akbaran 12.08.2008 11:13:47 Putin de türban mağdurumu niye arıyor acep? Ali Kıpçak 12.08.2008 11:12:38 onur ve gurur kalmamış ama bizimkinide üç paralık etti. Kenan ATAR ( 12.08.2008 11:11:55 Boşuna arama Putin Gürcüleri sevmeeeeeezzzzz. ANITKABİR NÖBETÇİSİ 12.08.2008 11:06:35 ARA ARA.ODA SENİ ÇOK KAALE ALACAKTIR EMİNİM :D TUNCER DEMİR 12.08.2008 11:05:21 Birzamanlar bir başbakan da Clinton ile sık,sık görüşyüğünü söyler,sonunda abd tarafından bu haber yalanlanırdı.Bu beyanatta ona benzer bir haller var gibi!!!!!
Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 16 yıl yanlış anlama yok. Sen, Abhazya'nın Gürcistan'ın parçası olduğuna itiraz etmemeliliyiz, çünkü etnik sorunları olan bir ülkeyiz, devlet politikamıza ters olur diyorsun. Bende farklı sorunlarda aynı tarzda politika izlemenin yanlış olduğunu söylüyorum. Zira bir yandan KKTC'nin tanınması için uğraşırken öbür yanda de facto bağımsızlığı KKTC'den hiçbir fark taşımayan bir ülkeye karşı gösterilen tavrın çelişmesinden bahsediyorum. işte benim bu noktada söylediklerim abhazya ve osetya konusunda etnik nedenle destek olmamızın yanlışlığı. ben onlara destek olmayalım demiyorum. evet eğer orada bir zulüm varsa sonuna kadar destekleyelim ve bağımsızlıklarına yardım edelim. ben sadece ilk yazdığınızda " abhazya hiçbir zaman gürcü toprağı olmamıştır " şeklindeki ifadelere katılmadığımı söyledim. abhazyanın gürcistan toprağı olmasının veya olmamasının hiçbir önemi yoktur. eğer sadece bu sebeple onlar bağımsızlık istiyorlarsa buna karşıyım ki bizdeki durum da aynı. yok eğer bir baskı ve o insanların yaşam tehditleri söz konusuysa bağımsızlıklarını kazansınlar.... bilmem anlatabildim mi ?
Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 16 yıl Tiflis'e doğru ilerleyen, Çeçenler Tiflis'e doğru ilerleyen, Çeçenler Kafkasya'da çatışmaların 5. gününde Rus ordusunun Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e doğru ilerlediği duyuruldu. Gürcü askerler, Tiflis'in 20 kilometre dışına barikat kurdu. Rus ordusu yalanladı. Tiflis'e doğru ilerleyen birliklerin aslında Özel Çeçen Vostok Birliği olduğu anlaşıldı. Çeçenlerden oluşan bu birlik acımasızlığıyla tanınıyor. Çeçen birliklerle vuruyor Yıllarca Rusya'ya karşı amansız bir savaş veren Çeçenler bugünlerde Rusya'nın yanında yer almaya devam ediyor. Rusya'ya destek veren Çeçenler, Gürcistan'a karşı cepede yer alıyor. Bu sabah Gürcistan'dan gelen haberlerde, dün Gürcü topraklarına giren Rus ordusunun Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e doğru ilerlediği duyurulmuştu. Gürcü güçler alarm durumuna geçti ve Tiflis'in 20 kilometre dışında barikatlar kurmaya başladı. Rusya, Tiflis'e doğru ilerlediğini yalanladı. Ancak bölgede bulunan yabancı ajansların muhabirleri Gürcü topraklarına giren birliklerin görüntülerini yayınladı. Bu birliğin, aslında Özel Çeçen Vostok Birliği oduğu anlaşıldı. Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Barış Gücü askerlerinin, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e doğru ilerleme gibi bir planının olmadığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, Rus Interfaks Ajansı'na yaptığı açıklamada, Rusya Barış Gücü askerlerinin Tiflis'e doğru ilerleme gibi bir planının olmadığını, Rus güçlerinin yalnızca Gürcü saldırılarına karşılık verdiklerini söyledi. Medvedev: Operasyonları durdurduk Rusya Devlet Başkanı Medvedev, Gürcistan'daki askeri operasyonları durdurma kararı aldığını açıkladı. BUGÜN BÖLGEDE NELER OLDU Rusya ve Gürcistan arasındaki çatışmada bugün yaşanan ana gelişmeler şöyle: - Gürcistan, birliklerinin başkent Tiflis'i savunmak için geri çekildiğini bildirerek, duruma uluslararası güçlerin müdahale etmesini istedi. - Moskova, G-7 ülkelerinin ateşkes çağrısını, Gürcistan'ın savaşmayı bırakmadığı gerekçesiyle reddetti. - Gürcistan helikopterleri, Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali etrafındaki bölgelerdeki hedefleri bombaladı. - Bir Gürcistan yetkilisi, Rus birliklerinin Gürcistan'ın Gori kentini ele geçirdiklerini ileri sürdü, ancak iddia Rus yetkililer tarafından yalanlandı. - Rus birlikleri, Abhazya'dan Gürcistan toprakları içindeki Senaki, Zugdidi ve Kurga kentlerine girdi. - Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Güney Osetya'dan çatışmalardan önceki duruma dönülmesi önerisini desteklediğini söyledi. - Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Batı'nın, çatışmalarda saldırganları kurban gibi gösterdiğini bildirdi. - Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, yarın AB adına diplomatik görüşmelerde bulunmak için Gürcistan ve Rusya'yı ziyaret edeceği açıklandı. - NATO'nun, Rusya'nın isteği üzerine yarın Rus yetkililerle acil bir toplantı yapacağı kaydedildi.- Avrupa Komisyonu, Rusya'dan, Gürcistan topraklarındaki askeri faaliyetlerine son vermesini istedi ve NATO, Moskova'yı aşırı güç kullanmakla suçladı. _________________________
Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 16 yıl Süper güç ABD nin bu savaşta nerede olduğu bu kadar aşikarkan,binlerce ölüm ve savaşla gelen göçün kayıpları bu kadar can acıtırken,dengeler ve çıkarlar...hadi bakalım yeni bir tarihe...Ama durun;petrol yerine geçebilecek yeni bir savaş aracı olmalı!
Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 16 yıl Türkiye için çok hassas günler başladı bile; zaten önemli bir gündemimiz varken şimdi bir de enerji koridorundaki çıkar savaşına karşı durumumuzu iyi belirlememiz gerekecek, bu bize aynı zamanda her zaman önemli olan meselenin nerelere kadar gidebileceğini bir kez daha göstermiştir... Saygılar...
Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2008 16 yıl işte benim bu noktada söylediklerim abhazya ve osetya konusunda etnik nedenle destek olmamızın yanlışlığı. ben onlara destek olmayalım demiyorum. evet eğer orada bir zulüm varsa sonuna kadar destekleyelim ve bağımsızlıklarına yardım edelim. ben sadece ilk yazdığınızda " abhazya hiçbir zaman gürcü toprağı olmamıştır " şeklindeki ifadelere katılmadığımı söyledim. abhazyanın gürcistan toprağı olmasının veya olmamasının hiçbir önemi yoktur. eğer sadece bu sebeple onlar bağımsızlık istiyorlarsa buna karşıyım ki bizdeki durum da aynı. yok eğer bir baskı ve o insanların yaşam tehditleri söz konusuysa bağımsızlıklarını kazansınlar....bilmem anlatabildim mi ? Neyin önemi vardır ? Abhazya Gürcistan toprağı tarih boyunca olmamıştır, Abhazlar, Abhazya'nın Gürcistan'a bağlanmasına ilk günden itibaren karşı çıkmış direnmişlerdir. Ne demek hiçbir önemi yoktur ? Mesela şimdi İzmir Yunanlılar tarafından işgal edilse ve BM izmir'i Yunanistan'ın bir şehri olarak kabul etse, sen İzmir'in Yunanistan toprağı olup olmamasının hiçbir önemi yoktur mu diyeceksin ? Bizdeki durum nasıl aynı ? Doğuanadolu'yı kastediyorsan, 700 yıl boyunca Osmanlı toprağı, 85 yıldırda Türkiye Cumhuriyeti toprağıdır. 17 yıl önce kağıt üstünde Gürcistan'a bağlanan, ancak 17 yıldır bir gün bile Gürcistan tarafından yönetilmeyen Abhazya ile ne gibi bir aynılık vardır ? O zaman sen KKTC'nin bağımsızlığınada karşısın demektir. Öyle ya, Kıbrıs'ın Yunan toprağı olup olmamasının hiçbir önemi yoktur, KKTC şehirleri Dünyanın resmen tanıdığı Kıbrıs Devleti'ne bağlansa Kıbrıs Türkleri'nin hayatıda tehlikeye falan girmeyecek, aksine AB vatandaşı olacaklar. O halde senin yürüttüğün mantıkla KKTC'nin bağımsızlık talebine karşı olunmalı. KKTC'nin bağımsızlık talebide etnik temele dayalı.
Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2008 16 yıl Neyin önemi vardır ? Abhazya Gürcistan toprağı tarih boyunca olmamıştır, Abhazlar, Abhazya'nın Gürcistan'a bağlanmasına ilk günden itibaren karşı çıkmış direnmişlerdir. Ne demek hiçbir önemi yoktur ? Mesela şimdi İzmir Yunanlılar tarafından işgal edilse ve BM izmir'i Yunanistan'ın bir şehri olarak kabul etse, sen İzmir'in Yunanistan toprağı olup olmamasının hiçbir önemi yoktur mu diyeceksin ? Bizdeki durum nasıl aynı ? Doğuanadolu'yı kastediyorsan, 700 yıl boyunca Osmanlı toprağı, 85 yıldırda Türkiye Cumhuriyeti toprağıdır. 17 yıl önce kağıt üstünde Gürcistan'a bağlanan, ancak 17 yıldır bir gün bile Gürcistan tarafından yönetilmeyen Abhazya ile ne gibi bir aynılık vardır ? O zaman sen KKTC'nin bağımsızlığınada karşısın demektir. Öyle ya, Kıbrıs'ın Yunan toprağı olup olmamasının hiçbir önemi yoktur, KKTC şehirleri Dünyanın resmen tanıdığı Kıbrıs Devleti'ne bağlansa Kıbrıs Türkleri'nin hayatıda tehlikeye falan girmeyecek, aksine AB vatandaşı olacaklar. O halde senin yürüttüğün mantıkla KKTC'nin bağımsızlık talebine karşı olunmalı. KKTC'nin bağımsızlık talebide etnik temele dayalı. madem kuzey kıbrıs ta, bütün dünyanın tanıdığu kıbrıs devletiyle kıbrıslı türkler arasında herhangi bir sürtüşme yok, onların hayatı madem güvende, neden türk askeri kıbrısa girdi. oradaki türk nüfusunu korumak, hayatlarını garanti altına almak için değil mi ? o zaman demek ki burada iki nüfus arasında bir problem var. ayrıca evet haklısın. eğer kıbrıslı türk nüfusla rum kesiminin nüfusu barış içinde yaşayacak ve ikisinden biri nüfus sayısı ne olursa olsun azınlık muamelsi görmeyecek ve hakları eşit olacaksa tek bir bayrak altında birleşsinler. ama bu devletin adı kıbrıs rum devleti olmamalı. eğer iki nüfus biribirine saldırmadan bitlikte eşit haklara sahip bir şekilde yaşabilse kim neden bölünmüşlük ister ki ? zaten kıbrıstaki sorun iki halkın biribirine egemen olmaya çalışması. sadece rum fanatikler değil türk yurttaşı fanatikler de bunu istiyor değil mi ?
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.