Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

melekler gece gündüz sorgusuzca ALLAH ı zikrederken

ALLAH ; ben bir halife yaratacagım dedi !

MELEKLER ;biz seni gece gündüz sınırsızca zikrederken ne den ademi yaratacaksın.

ALLAH ; ben sizin bilmediklerinizi bilirim , ben ademe eşyanın isimlerini (ilmi ledün) ögrettim der.

sonra ademi meleklere sundu ve adem meleklere eşyanın isimlerini saydı

MELEKLER ; ALLAH ım biz ancak senin ögrettigin kadar biliriz diyerek adem'e secde ettiler

İBLİS ; BEN BU ÇOK NAMAZ ORUÇ TUTAN MELEKLERİN ÖGRETMENİYİM , BEN 5' E 5 KATARKEN , KITABI

TEFSİRİ ŞUNU BUNU EZBERE BILIRKEN , SADECE EŞYANIN İSİMLERİNİ(İLMİ LEDÜN) BİLEN BİRİNE Mİ SECDE EDİCEM ?

HAYIR ETMEM ! BEN DAHA BİLGİLİYİM !

ADEM İBLİSE SORAR ; SEN NAMAZDA MİRAÇ ETTİN Mİ ?

İBLİS ; MİRAÇ ETMEDİM AMA BEN HERKEZDEN ÇOK NAMAZ KILAR ORUÇ TUTARIM VE İMANLIYIM

ADEM ; SANA ONLARI SORMUYORUM AZİZİM ; RABBİNİ ANLADIN MI ?

İBLİS ; NE YANİ BOŞAMI KILMIŞ OLDUM ONCA NAMAZLAR SEVAPLAR YOK MU YANİ ?

ADEM ; BUNLAR ALLAH I ANLATAN RUMUZLARDIR ,SEN YOLU AMAÇ EDİNİP KALMIŞSIN,BANA SECDE ET SANA EŞYANIN İSİMLERİNİ ÖGRETİYİM Kİ ALLAH I ANLA !

İBLİS ; BU MÜNAFIK ANLAŞILDI , BEN NAMAZIMA ORUCUMA DEVAM EDİYİM ALLAH ELBET BENDEN TARAF

OLUR, BENCE BU MÜNAFIKLA ALLAH BENİM İMANIMIN SAGLAMLIGINI ÖLÇÜYOR ,SABREDER DE DEVAM

EDERSEM İMANIMI MUHAFAZA EDERSEM ALLAH BANA ÇOK ÇOK MÜKAFATLAR VERİCEK

İMANIMDAN ÖDÜN

VERMEM , ETMİYORUM SANA SECDE !

Gönderi tarihi:

.

.

Ö.hayyam arkadaşım;bu sohbet bana biraz esenler\bağcılar vb.. kahveönü mahalle ağzını andırdı.

Şimdi böyle bir diyalog hele hele ademle şeytan arasında kuran da geçmez,sen bunu

nereden uydurduysan yada sana kim söylediyse artık ben bilemem.Kaç ayrı islam dini var

(mezheplere ve tarikatlara bölünmüş parça parça edilmiştir.)zaten onuda bilen yok.

Gönderi tarihi:
Arkadaşım bu diyalog kuranda geçmez ;yapmayın allahaşkına insanlara bunu artık yeter...

Azizim bunlar temsildir, yarıya kadar Kuran-ı Kerimde Bakara suresinde vardır...

Aşşağı doğru konuyu daha da açtık anlaşılır olsun diye

Gönderi tarihi:

Sn Hayyam.

Anlaşıldı siz tasavvuf düşüncesine yakınsınız.

Enel hak ı açıklarmısınız.

Bide sizden duyalım.

Ben imam hatip lisesinde buna inanan hocalardan ders almıştım.

Tabii dir ki , o zamanın şartlarında hocalar açık konuşamaz , sadece kütüphanede yer alan kitapları tavsiye ederdi.

Öğrenmek ve bilgi edinmek amacı ile soruyorum.

Sizce Enel Hak nedir. Bunun daha üstü var mıdır.

Yada siz kademe kademe anlatın..

Saygılar.

Gönderi tarihi:

HALLAC EVVELDEN 'ENEL HAK' DEDİMİ ÖNCE BUNA BAKMALI ,

hayır hallaç evvelden bu şekilede bir söz söylemedi , hallaç aynı hallaç , neden söylemler degişti,hallaca bunu söyleten nedir ?

bunu söyleyen hallaç olsa çocukluktan beri söylerdi....

HALLACI MANSUR ENEL HAK DEDİ,

HAKTIR SÖZÜ , SÖZÜ HAK SÖYLEDİ

NADAN OLAN MUKAYYET ANLADI,

HALBUKİ MUTLAK SÖYLEDİ !

azizim İLMİ LEDÜN vardır en üst ego ya hitap eder , bu ilmin 4 dersinde her kişi LA İLAHE İLLA ENE DER ! YANİ ENEL HAK...

bu o dersi okuyan tarafından sessizce içerden söylenir,hallaç bunu herkez ile paylaşmak istedi , şeriat ehli anlamadı sonu da hazin oldu !

bunlar tevhid ilminin mertebelerini anlatır , bu ilim DİN üstüdür....

Gönderi tarihi:

Hocam bizim Yüce Uçan Spagetti Canavarı...

Sağlam.

Dinler üstü...

Enel haktan da öte....

İlmü ledün den de öte....

Biz yarattık Yüce uçanı...

Var anla..

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Hocam bizim Yüce Uçan Spagetti Canavarı...

Sağlam.

Dinler üstü...

Enel haktan da öte....

İlmü ledün den de öte....

Biz yarattık Yüce uçanı...

Var anla..

Saygılar.

seni başka bir forumdan tanır gibiyim... alter falan..

sen bu spagetti canaarı ıle arayı bulemadın mı halla?

Gönderi tarihi:

Tamamen yalan olan yalanla kısmen mücadele edilir, ama kısmen yalan olan yalanla mücadele daha güç iştir..

bu sözün aslı neydi bilmem,kim söylemişti hatırlamıyorum,okudum bi yerlerde, kaldı aklımda bu haliyle.. Ama bildiğim tek şey var,bir dine imanlıysak eğer,ana kaynağa, olmayan şeyi sokma hakkımız yoktur.. Bir ayetin yarısına kadar alıp, yarısını kendi yazan kişiler, bence yeniden yeniden,çok çok sıkı düşünmeliler ne yaptıklarını.. Allahın dininden bu eller ne zaman çekilecek bakalım...

Ve bir arkadaşımızın değindiği acı hallere istinaden, İslam mezhep,tarikat kabul etmez,İslam bölünme kabul etmez,varsa aynı yola varır diye diye bi ton yol benimsemeye devam eden, Allahın Kuran da ,(parantez arası ile Yahudi) denilen kullarını nasıl uyardığını ,okuyabilirlerse ,tek başına Kuran ı ellerine alıp okusunlar. Bi zahmet cilt cilt ,ansiklopedi ansiklopedi tarzı tefsirlere bakmasınlar .. Tek bir ayet vardır,onların cilt cilt kitaplarını duman eder.. Sonra bulursanız eğer,Allah hakkında bilinmeyenin de böyle yaşanmış gibi,biliniyor gibi anlatılmasının ,Kuran ayetlerinde nasıl tasvir edildiğini de bulun.. Allahın Kitabında ya da Kitaplarında kalın,zaten yeterince açık ve ağır.. Gelin siz Allahın tek dininde,tek yolunda kalın..

Gönderi tarihi:

Allah söylediğiniz gibi en güçlü en kuvvetli herşeyi duyar herşeyi bilir ise bütün bunları bilen emin olan ve buna rağmen hiçbirşekilde onunla başa çıkamayacağını bile bile ona karşıgelebilen biri **************. Sizce ******** Şeytan olabilirmi? bu tam bir çelişki ve tam bir saçmalıktır.

kuranı kerimi yazanlar kötülüğü kimseye bırakamamış ve uydurabilecekleri en güzel senaryoyu böyle uydurmuş bu benim için bukadar açık ve nettir anlayabilen herkes içinde böyledir.

Gönderi tarihi:

GÜLSEM Mİ AGLASAM MI ?

azizim burada ki adem bir zamanlar yaratılmış bir adem degildir....

adem hep adem , olayın ortasından konu MUHAMMET peygamber VE EBUCEHİL olayına dönmüştür...

ebucehil , incili tevratı ezbere bilirdi , mabede en yakın evde onunki idi ,ve vakit namazlarının hepsini kabede kılardı..

bunlar tasavvufi anlatımlardır ...

bir soyu soylamak gerek

bir toyu toylamak gerek

bir söz söylemek gerek

MELEKLER de bilmez ola

yunus emre

Gönderi tarihi:
işte buyüzden pes etmiyorsunuz ve mücadele edebiliyorsunuz sayın ftoyd :)

Bu Aslan yüzünü özlemişim kardeşim ,nerelerdesin sen.. neyse,benden de sana bir :):lol:

• 5 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

MELEKLER ;biz seni gece gündüz sınırsızca zikrederken ne den ademi yaratacaksın.

ALLAH ; ben sizin bilmediklerinizi bilirim , ben ademe eşyanın isimlerini (ilmi ledün) ögrettim der.

sonra ademi meleklere sundu ve adem meleklere eşyanın isimlerini saydı

MELEKLER ; ALLAH ım biz ancak senin ögrettigin kadar biliriz diyerek adem'e secde ettiler

İBLİS ; BEN BU ÇOK NAMAZ ORUÇ TUTAN MELEKLERİN ÖGRETMENİYİM , BEN 5' E 5 KATARKEN , KITABI

TEFSİRİ ŞUNU BUNU EZBERE BILIRKEN , SADECE EŞYANIN İSİMLERİNİ(İLMİ LEDÜN) BİLEN BİRİNE Mİ SECDE EDİCEM ?

HAYIR ETMEM ! BEN DAHA BİLGİLİYİM !

ADEM İBLİSE SORAR ; SEN NAMAZDA MİRAÇ ETTİN Mİ ?

İBLİS ; MİRAÇ ETMEDİM AMA BEN HERKEZDEN ÇOK NAMAZ KILAR ORUÇ TUTARIM VE İMANLIYIM

ADEM ; SANA ONLARI SORMUYORUM AZİZİM ; RABBİNİ ANLADIN MI ?

İBLİS ; NE YANİ BOŞAMI KILMIŞ OLDUM ONCA NAMAZLAR SEVAPLAR YOK MU YANİ ?

ADEM ; BUNLAR ALLAH I ANLATAN RUMUZLARDIR ,SEN YOLU AMAÇ EDİNİP KALMIŞSIN,BANA SECDE ET SANA EŞYANIN İSİMLERİNİ ÖGRETİYİM Kİ ALLAH I ANLA !

İBLİS ; BU MÜNAFIK ANLAŞILDI , BEN NAMAZIMA ORUCUMA DEVAM EDİYİM ALLAH ELBET BENDEN TARAF

OLUR, BENCE BU MÜNAFIKLA ALLAH BENİM İMANIMIN SAGLAMLIGINI ÖLÇÜYOR ,SABREDER DE DEVAM

EDERSEM İMANIMI MUHAFAZA EDERSEM ALLAH BANA ÇOK ÇOK MÜKAFATLAR VERİCEK

İMANIMDAN ÖDÜN

VERMEM , ETMİYORUM SANA SECDE !

:)) nerden cıktı bunlar yaw şeytan bu nıyetle olmus olsaydı ademde bana secde etkı sanada ogreteyım deseydı bız şeytan o ise insan olurdu inan yanıltma mılletı tanrı ınsanın toprakdan yaratılmıs bedenıne secde emrı deıl ıcıne ruhumdan ruh ufledım anda o ruha saygı olarak secde edın dedı

Gönderi tarihi:

Ne biliyorsunuz belki Hayyam Kurân'a nazire yapma iddiasındadır, "ben daha mantıklısını, daha doğrusunu söylerim. Benim sözüm ondan üstündür, Muhammed işi bilememiş, dili iyi dönmemiş, bu iş böyle daha iyi anlatılır" davasındadır? Olamaz mı? Söyledikleri niye Kurân'a uygun olmak zorunda olsun?

Değiştirir, ekler, çıkarır. Kurân "tüm hakları saklıdır" patenti mi almış? O da almış İncil'den Tevrat'tan... Onların da patenti yokmuş netekim...

Gönderi tarihi:
:) sabah sabah iyi güldüm ya ;)

Şarap benlik kaygusu bırakmaz sende

Çözülmedik bir düğüm kalmaz beyninde

İblis bir kadeh şarap içmiş olaydı,

Secdeye yatardı Adem'in önünde.

:)

Gönderi tarihi:

Adem meselesinin yoruma açık , hatta ucu açık bir konu olduğu söylenir .Kur'anı Kerimde birçok mevzu sembolik olarak anlatılır , Adem meselesinin yorumunun yapılması gerektiğini söyleyen yazar Bahaeddin Sağlam tarafından ortaya atılmıştır. Buna göre dini metinler semboliktir. Adem zamansızlık boyutunda insanlığın tamamını temsil eden bir arketiptir. İnsanlık kutsal değerleri idrak edecek seviyeye kadar bedenen ve zihnen evrimleşip yasal ve kurallı yaşadıkları zaman Adem olurlar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.