Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2008 16 yıl Kur’an kursları ile aldatma Arap harflerini telaffuz ettirme sektörü Şimdi gelin, Allah ile aldatmanın Türkiye'de oynadığı oyunlardan sadece birisi olan 'Kur'an Kursu Aldatmacası' üzerine yeniden konuşalım. Bugün Türkiye'de Diyanet'in şemsiyesi altında faaliyet yürüten ve Türk halkından resmî, gayrı resmî büyük meblağlarda paralar toplayan Kur'an kursu sektörü, Allah ile aldatmanın bir hizmet kurumu gibi çalışmakta, buralara devam eden çocuklara Kur'an'ın muhtevası, ilkeleri, zulme karşı çıkan, ahlakı öneren ruhu öğretilmek yerine Arap harflerinin telaffuzu öğretilmektedir. Oysa ki Kur'an kursunun anlamı ve amacı bu değildir. Allah ile aldatmanın Kur'an kursu sektörünün ulaştığı gücü tahmin edebilmek için, kaçak açılan ve çöken bir Kur'an kursunda 18 kişinin ölmesi üzerine yayınlanan bir araştırmanın şu sonucuna bakalım: "Ülke genelinde sadece Diyanet İşleri'nin açtığı 7 bin 36 adet Kur'an kursu var. Bin sekiz yüz on yedi Kur'an kursu da izinsiz açılmış. Kur'an kurslarına 2007-2008 eğitim-öğretim yılında, 228 bin 39'u kadın, 21 bin 934'ü erkek olmak üzere toplam 249 bin 973 öğrenci katıldı." "2007 yılı yaz Kur'an kurslarına ise 1 milyon 436 bin 168 öğrenci katıldı. Kaçak Kur'an kurslarının, yurt kisvesi altında açıldığı bildirildi." (Hürriyet, 24 Ağustos 2008) Kur'an'ı özgün metniyle okuyup anlayacak ve bunu bir bilimsel meslek olarak yürütecek insanların eğitileceği yer Kur'an kursu değil, İmam-Hatip okulu ve ilahiyat fakültesidir. Nitekim, bizler de oralardan başlayarak yetişip İslam din ilimlerinde yetki sahibi olduk. Kur'an kursunun hedefi, çocuklara veya halka, Kur'an'ın temel mesajlarını tanıtmak ve belletmektir. Bugün bu yapılmıyor. Bunun yerine Arapçılık ve Arapçacılık eğitimi yaptırılıyor. Bunun Kur'an'la, Kur'an mesajıyla ne ilgisi vardır? Eğer o kurslar, adlarına yakışır bir hizmet verselerdi, eğer onlar Kur’an’dan bir şeyler öğretseydi, bu ülkenin anayasal din kurumu olan Diyanet, İslam fıkhının tüm verilerini inkâr edip dine yalan söyleterek ana dilde ibadete yıllarca karşı çıkar mıydı? Ana dilde ibadete karşı çıkan bir zihniyetin ‘Kur’an kursu’ tabelası altında öğreteceği asla Kur’an olamaz. Onlar Kur’an’dan bir şey öğretmediler; Arap alfabesindeki harflerin nasıl telaffuz edileceğini ve bir de İslam’ın Arap-Emevî ideolojisine dönüştürülmüş şekline karşı çıkanları din dışı ilan etmeyi öğrettiler. Kur’an mesajı nerede, bu öğrettikleri nerede?! Gerçek şu ki, Allah ile aldatma operasyonunun ‘dili kutsallaştırma oyunu’ her devirde amacına varmış ve kitleler yüzyıllardır Arap harfleri telaffuzuna harcama yapmayı Kur’an’ı öğrenmek ve okumak sanmıştır. Bu aldatılan kitleler, Allah ile aldatma sektörüne ödeme yaptıkça Kur’an’dan nasipleri değil, Kur’ansızlık illetleri büyümüştür. Arap harflerini telaffuz ettirme sektörü, Allah ile aldatmaya dayalı saltanatın en güçlü sektörlerinden biridir. Bu sektörün kitlelere bir manifesto gibi dayattığı Kur’an ve akıldışılık şu şekilde ifadeye konabilir: “Arap harflerinin telaffuzunu şöyle-böyle öğren, o öğrendiğini kullanarak Kur’an ayetlerini telaffuz etmeye gayret et, sen sevap al, ölülerin cennete gitsin. Kur’an’ın ne dediği, ne istediği seni ilgilendiriyorsa o zaman bize gel, bizi dinle. Biz sana ne diyorsak Kur’an odur, din odur. Her gün tıraş olan teneke yüzlü reformistleri dinleme, bizi dinle!” Kur’ansızlık ve bilgisizlik dehlizlerinde çırpınan kitle bu engizisyon kalıntılarına şunu söyleyecek güce henüz ulaşamamıştır: “Reformist dediğiniz insanların yüzü, her gün tıraş olmaktan ******** dönmüş ama sizin yüzünüz de haram yemekten, iftira ve gıybet etmekten, şehvet, haset, riyakârlık ve kincilikten siyahlaşıp cehennem duvarına dönmüş. Alnınızda tanrısal ışık kalmamış!” Halk, işte bunu söylediği gün, engizisyon oyunu etkisiz kalacak ve ülke ufkunda aydınlanmanın mutluluk renkleri belirecektir! Ama o gün henüz gelmiş değil! Ne yazık ki, bu gidişle geleceğe de benzemiyor.
Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2008 16 yıl yaşar nuri bazı dogruları ifade etsede halkın gözünde meşrulugu kalmamış bir adam bu yüzden söyledikleri malesef artık etkili olmuyor birileri etkili falan sanabilir ama onlarda halkın nasıl bir durumda oldugunu bilen tipler degil yaşar hoca samimiyetsiz oldugu için meşrukugu olan biri degil yaşar hoca dinde işine geleni ifade eden, gelmeyeni ise gömen bir hizmetli, vazifeli oldugu içindir bu durumlar sözde modarn ama samimiyetsiz insanları bişi gibi gösterdigi için çogunluk tarafından ciddiye alınan bir adam degil yaşar iyi bişi degil bu ama durumda böyle bunu yapan yaşar hocanın kendisi, bindigi kayıklar ve dolmuşlardır sistem adamı böyle yapar işte diyesi geliyo ama ne edersin...
Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2008 16 yıl Kuran kursu çöküp 18 evladımız öldüğünde müteahhit ya da ***** bir görevlinin hatası yerine "Dağ başındaki Kuran kursunda ********* toplamışlar, hurafe öğretiyorlar." diye güzel bir makale yazacağım. Bir "normal" lisede İnkılap Tarihi dersi verilirken bina çöktüğünde suçu müteahhide değil Nutuk'a bağlayanlara *******. Fikri Akyüz. Yeni Şafak. Deniz Güçer Halkın Yükselişi Partisi'nde olanları açıkladı: "Yaşar Nuri kitabını kafasına yiyordu"... Hem de kendi yazdığı kitabını... Öztürk'ün kitabını eline alan Yaşar Okuyan hamle yapılmadan son anda durdurulmuş... Güçer Partinin Merkez Yürütme Kurulu’ndan sızanları şöyle anlattı: YAŞAR NURİ BAŞKANLIĞI BIRAKACAKTI "Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan geçtiğimiz yıl HYP’ye katıldı. İmzalanan protokole göre, iki parti bu yıl yeni bir harekete öncülük edecekti. Gençlere, ulusalcılara ulaşmayı planlayan harekete destek için Öztürk de genel başkanlığı bırakacaktı. HYP’nin son MYK toplantısında “Şimdi tam zamanıdır” denilerek konu açıldı. VAZGEÇTİ, FİLM KOPTU Ancak işler Okuyan ve üyelerin beklediği gibi gitmedi. Çünkü Öztürk, başkanlığı bırakmayacağını ilan etti. Bunun üzerine kıyamet koptu. Öztürk, “Böyle bir madde yoktu” deyince, Hoca’ya yakın isimlerden Ahmet Kopuz, “Yalan söylüyorsun” diye bağırmaya başladı. OKUYAN KİTABI ELİNE ALDI Kopuz bağırırken, bu defa Okuyan ayağa kalktı. Eski ANAP’lı Bakan, Öztürk’ün kitabını sallayarak, “Hocam bu kitabı yazmışsın ama bir defa bile okumamışsın. Okusaydın bu durumda olmazdık” diye bağırdı. Diğer üyelerin araya girmesiyle “kitap kınından çıkmadan” kavga önlendi. Ayinası iştir kişinin,lafa bakılmaz...
Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2008 16 yıl . . . OKUYAN KİTABI ELİNE ALDI Kopuz bağırırken, bu defa Okuyan ayağa kalktı. Eski ANAP’lı Bakan, Öztürk’ün kitabını sallayarak, “Hocam bu kitabı yazmışsın ama bir defa bile okumamışsın. Okusaydın bu durumda olmazdık” diye bağırdı. Diğer üyelerin araya girmesiyle “kitap kınından çıkmadan” kavga önlendi. Ayinası iştir kişinin,lafa bakılmaz... Ben o kitapta nelerin anlatıldığını ve somut gerçeklerin omurgasından nasıl da yakalanmış olduğunu çok iyi gözlemliyorum ama sen bu yeni şafak denen sözde basın organından(Bu konudaki en iyi sıfatı 80 yıl önce Mustafa Kemal ortaya koymuştur)yaptığın alıntıyla neyi anlatmaya çalıştın anlamadım. Şimdi herkes tabi ki müteahhite lanet yağdırıyor ama bu vahim olay kuran kurslarıyla ilgili gerçeklerinde gündeme alınmasını irdlenmesini engellememeli.yani Müteahhit olayını ''cambaza bak'' senaryosuna dönüştürme çabasını anlamak mümkün değil.kuran kurslarının kaçak yapılanmalarıyla da mantar gibi dağın başında bile nasıl da türediğini eğitim seviyesi tam olarak gelişmemiş halkı nasıl da maddi ve manevi olarak nasıl da canevinden yakaladığını ve tüm bunların karşılığında küçücük çocukları hangi amaç doğrultusunda beyinlerini sulandırdığını da konuşmak gerek.İslamın içinde eğer varsa insan gibi onurlu,çalışkan,özgür ve iyi niyetli yaşamak gibi özkavramları öğreteceğimize arabın kültürünü empoze etmeye çalışmamalıyız.En acı vereniyse bu topraklarda insanların uygar ve barış içinde yaşaması için hayati önemli değerlere ve ilkelere düşman etmemeliyiz. Ve tüm bunları dış güçler güdümünde ortaya koyan ve ülkeyi belli kıvama getirmek için geceleri bile uyumayan bu dış güçlerin iç piyonları haline gelmemeliyiz. Biz üzüldük kahrolduk bu felakete,fakat çocuğunu feci şekilde kaybeden bir babanın tüyler ürperten ******* de kafalarımıza kazındı;kızım Allah yolunda öldü! .nokta.
Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2008 16 yıl Yazar yaşar nuri bazı dogruları ifade etsede halkın gözünde meşrulugu kalmamış bir adambu yüzden söyledikleri malesef artık etkili olmuyor birileri etkili falan sanabilir ama onlarda halkın nasıl bir durumda oldugunu bilen tipler degil yaşar hoca samimiyetsiz oldugu için meşrukugu olan biri degil yaşar hoca dinde işine geleni ifade eden, gelmeyeni ise gömen bir hizmetli, vazifeli oldugu içindir bu durumlar sözde modarn ama samimiyetsiz insanları bişi gibi gösterdigi için çogunluk tarafından ciddiye alınan bir adam degil yaşar iyi bişi degil bu ama durumda böyle bunu yapan yaşar hocanın kendisi, bindigi kayıklar ve dolmuşlardır sistem adamı böyle yapar işte diyesi geliyo ama ne edersin... ama benim gözümde benim hocam senin gözünde kalmamis olabilir,, illahin bir hocanin göze girmesi icin birilerini üflemesimi lazim cinci hocalar gibi... kimler kimleri üflemediki ya para yada cinsel.. kimler aglamiyorki.. ama tutkunluk basa bela uyusturucu gibi? Saygıdeğer Efendiler, Pek iyi bilirsiniz ki, sultanlarla, halifelerle idare edilmiş ve edilmekte olan memleketlerde, vatan için en büyük tehlike, sultanların ve halifelerin düşmanlar tarafından satın alınmalarıdır. Bu, çok defa kolaylıkla sağlanabilmiştir. Meclislerle idare edilen memleketlerde ise, en tehlikeli durum, bazı milletvekillerinin yabancılar adına çalınmış ve satın alınmış olmalarıdır . Millet Meclislerine kadar girme yolunu bulabilen vatansızlara her zaman rastlanabileceğine, tarihin bu konudaki örnekleriyle hükmetmek zaruridir. M.K.ATATÜRK
Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2008 16 yıl ama benim gözümde benim hocam senin gözünde kalmamis olabilir,, illahin bir hocanin göze girmesi icin birilerini üflemesimi lazim cinci hocalar gibi... kimler kimleri üflemediki ya para yada cinsel.. kimler aglamiyorki.. ama tutkunluk basa bela uyusturucu gibi? : bunlara ancak inancına müşriklik katmadan inanamayan insanlar inanır. dini yönden tamamen bilgisiz ve atalar dinini yaşayan kesimler. Kuran'ın sayfasını ömründe bir kere açmamış, hiç bir okuma faliyeti göstermemiş kalabalıklar vb.vb. yani yaşar hocanın da işine gelen şekilde inanlar.. yaşar hoca en çok tevhitçi müslümanlara kızar, işi icabı ama ben bir tespit yaptım; yaşar nuri bazı dogruları ifade etsede halkın gözünde meşrulugu kalmamış bir adam diye söyledim. bu dogru bir çıkarımdır... bana bakma , ben zaten salt hocaların agzına bakmam, kaynaklar ne güne duruyor. yaşarın ya da başkalarının babasının malı degil bu din..
Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2008 16 yıl Yazar bunlara ancak inancına müşriklik katmadan inanamayan insanlar inanır.dini yönden tamamen bilgisiz ve atalar dinini yaşayan kesimler. Kuran'ın sayfasını ömründe bir kere açmamış, hiç bir okuma faliyeti göstermemiş kalabalıklar vb.vb. yani yaşar hocanın da işine gelen şekilde inanlar.. yaşar hoca en çok tevhitçi müslümanlara kızar, işi icabı ama ben bir tespit yaptım; yaşar nuri bazı dogruları ifade etsede halkın gözünde meşrulugu kalmamış bir adam diye söyledim. bu dogru bir çıkarımdır... bana bakma , ben zaten salt hocaların agzına bakmam, kaynaklar ne güne duruyor. yaşarın ya da başkalarının babasının malı degil bu din.. Arap alfabesini iyi telafuz edermisin ben birsey göndersem aninda telafuz edebilirmisin?
Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2008 16 yıl Arap alfabesini iyi telafuz edermisin ben birsey göndersem aninda telafuz edebilirmisin? tam olarak ne demek istedin?
Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2008 16 yıl Yazar tam olarak ne demek istedin? googlede bulamiyacagin arka arka birseyler gönderecegim sen onlarin arapcasini telaffüz edeceksin?
Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2008 16 yıl googlede bulamiyacagin arka arka birseyler gönderecegim sen onlarin arapcasini telaffüz edeceksin? sebebini bir söyle bakalım İslamı anlamayı arapçaya mı has kıldın? bunu mu demek istiyorsun.. önce bir derdini tam olarak anlar?
Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2008 16 yıl Yazar sebebini bir söyle bakalım İslamı anlamayı arapçaya mı has kıldın? bunu mu demek istiyorsun.. önce bir derdini tam olarak anlar? tamam arkadasim anlasildi yolun acik olsun Kur’an kursları aldatma Arap harflerini telaffuz ettirme sektörü
Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2008 16 yıl tamam arkadasim anlasildi yolun acik olsun Kur’an kursları aldatma Arap harflerini telaffuz ettirme sektörü devam etseydin belki bir yerde buluşurduk arap harflerini telafuz etmek demek islamı iyi anlamak demek degildir ... böyle olsaydı bütün arapların ve arapça bilenlerin otomatik alim olması icap ederdi. böyle bir şey yok tabi bazen öyle olur ki, senin söyledigini bir başkası alır senden daha iyi ifade edebilir... neyse...
Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2008 16 yıl Kur’an kursları ile aldatmaArap harflerini telaffuz ettirme sektörü Şimdi gelin, Allah ile aldatmanın Türkiye'de oynadığı oyunlardan sadece birisi olan 'Kur'an Kursu Aldatmacası' üzerine yeniden konuşalım. Konusalim , konusalim ... Bugün Türkiye'de Diyanet'in şemsiyesi altında faaliyet yürüten ve Türk halkından resmî, gayrı resmî büyük meblağlarda paralar toplayan Kur'an kursu sektörü, Allah ile aldatmanın bir hizmet kurumu gibi çalışmakta, buralara devam eden çocuklara Kur'an'ın muhtevası, ilkeleri, zulme karşı çıkan, ahlakı öneren ruhu öğretilmek yerine Arap harflerinin telaffuzu öğretilmektedir. Oysa ki Kur'an kursunun anlamı ve amacı bu değildir. El Hak dogru dedin ... Peki bu carpik yapilasmanin müsebbibi kim? Diyanet! Evet ... Diyanet özel sektör mü? Degil ... Peki degilse sorumlu kim? Allah ile aldatmanın Kur'an kursu sektörünün ulaştığı gücü tahmin edebilmek için, kaçak açılan ve çöken bir Kur'an kursunda 18 kişinin ölmesi üzerine yayınlanan bir araştırmanın şu sonucuna bakalım: Cöken Kuran Kursu degil de , neyse ... Yasar Nuri bu kadar ince düsünmez tabii ... "Ülke genelinde sadece Diyanet İşleri'nin açtığı 7 bin 36 adet Kur'an kursu var. Bin sekiz yüz on yedi Kur'an kursu da izinsiz açılmış. Kur'an kurslarına 2007-2008 eğitim-öğretim yılında, 228 bin 39'u kadın, 21 bin 934'ü erkek olmak üzere toplam 249 bin 973 öğrenci katıldı." Bir tane okul da sen ac hoca ya ... Hep elestirmek kolay da , daha iyisini yap görelim ... Cok mu zor? Hem kitablarini satarsin ... "2007 yılı yaz Kur'an kurslarına ise 1 milyon 436 bin 168 öğrenci katıldı. Kaçak Kur'an kurslarının, yurt kisvesi altında açıldığı bildirildi." (Hürriyet, 24 Ağustos 2008) Yasaklamanin getirdigi sonuclar bunlar. Yer altina iniyor. Halbuki yasal olsa , yasalarin getirdigi yükümlerin denetimi imkani dogar ve böyle suistimal edilmelerin de önüne gecilebilinir ... Ama tam bu istenmiyor iste .... Kur'an'ı özgün metniyle okuyup anlayacak ve bunu bir bilimsel meslek olarak yürütecek insanların eğitileceği yer Kur'an kursu değil, İmam-Hatip okulu ve ilahiyat fakültesidir. Nitekim, bizler de oralardan başlayarak yetişip İslam din ilimlerinde yetki sahibi olduk. Kur'an kursunun hedefi, çocuklara veya halka, Kur'an'ın temel mesajlarını tanıtmak ve belletmektir. Bugün bu yapılmıyor. Bunun yerine Arapçılık ve Arapçacılık eğitimi yaptırılıyor. Bunun Kur'an'la, Kur'an mesajıyla ne ilgisi vardır? Valla hocam , önce devrimlerin sonra CHPnin laikci Cumhuriyeti ile ancak "Müslüman oldugumuzu" kismen ve hala ezbercilikle koruyabildimiz dogru. Buna da sükür ... Eğer o kurslar, adlarına yakışır bir hizmet verselerdi, eğer onlar Kur’an’dan bir şeyler öğretseydi, bu ülkenin anayasal din kurumu olan Diyanet, İslam fıkhının tüm verilerini inkâr edip dine yalan söyleterek ana dilde ibadete yıllarca karşı çıkar mıydı? Ne o , hoca ulusalci kesildi birden ... Hocaaaaa ... bu filimi on yil evel de ,altmis yil evel de gördük ... Rivayet o ki , Göztepe semtin bir camisinde imam cemaat namaza hazir haldeyken "Allahuekber" yerine "Tanri uludur" [parantez - Atakültün ilan edilmemis tanrisi M.K.Atatürkün de "ulu önder" sifatina haiz olmasi durumu , Tanri ile Atanin esitlenmesi anlamina gelir] tekbir getirerek namaza baslar ... Imam namaz bitimde arkasina baktiginda cemaatden eser kalmamisti ... Gerisini yorumlamaya deger bir sey bulmuyorum ... Illa türkce ibadet yapmak isteyen varsa yapsin ... Karisan var mi? Yok da , ynö vb neden baskalarina karisiyor? Böyle bos bos konusacagina Ilan etsin mezhebini ,akaidini , acsin bir okul ve veya dershane , boyunun ölcüsünü alsin ... Sahi , bu hoca parti lideri degil miydi? CHPden cikip parti kurmustu ... Kitaplarin satisi düstü herhalde , böyle saldirip reklam yapiyor kurnaz ...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.