Φ Su DaMLaSı Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Orta yol bulundu. Karar, herkese uydu! Laiklik karşıtı odak parti kapatılmadı; ama cezası kesildi. İyi güzel de! Acilen bir vatandaş olarak bu laiklik denilen kavramın/şeriat tehlikesi olgusunun ne anlama geldiğinin tanımlanmasını istiyorum! Devletin Anayasal Kurumu Diyanet İşleri Başkanlığı'nın fetvasına uyarak başını örten insanların ne tarz bir laiklik karşıtı eylem içinde olduğunu bilmek istiyorum. Türkiye'de şeriat rejimi gelecek diye korkanların aklına şaşıyorum desem şaşırır mısınız? Kim getirecekmiş bu şeriatı? Bu kaygı sahipleri sokaklara hiç çıkmayan, televizyon gazete takip etmeyen insanlar mı? Sabah namazına camiye gitmeye/bırakın camiyi, namazını dahi kılmaya üşenen Müslümanlar mı şeriat getirecekmiş? Çatır çatır bankalardan araba ev kredisi çekip, işine ocağına faizi bulaştıran şuurlu dindarlar mı? Üçü bir araya gelse dördüncüyü çekiştiren bu insanlar mı? Bayramdan bayrama büyüğünü küçüğünü hatırlayanlar mı? Her biri bin parçaya bölünmüş, meşreb mezheblere ayrılmış, birbirlerinin aleyhinde, sevgisiz, saygısız, suratları bir karış, cep delik cepken delik, işsizlikten kendini lafa vurmuşlar mı? Hadi canım siz de! Nerede yaşıyorsunuz siz? Rüya görüyor olmalısınız; ya da derdiniz başka! Bugün banka ile ortaklığı olmayan kim var? Çektiği kredi ile son model arabaya binmesine rağmen, evine et almaya parası olmayan insanların gece sohbetlerinde leblebi muhabbetleri mi sizi korkutuyor? Bu ülkede hangi hanenin boyundan aşkın borcu yok? Borcu olan adamın zilleti biter mi de izzet peşinde koşsun!? Veya üç nesil sonrasına yetecek malı mülkü olmasına rağmen daha da palazlanmak isteyen şişman amcaların hırsı daha mı az tehlikeli geliyor size? Azerbeycan'da köylerde lise var. Türkiye'de lisesi olan kaç köy var? Bu bir tehlike değil mi? Eğitim ciddi şekilde yaygınlaştırılmazsa, terör biter mi? İnsanların maddi sıkıntıları çözülmezse yaşama sevinci pekişir mi? Şeriat diye uyduruk bir sorun geliştirilmiş bu topraklarda! Dön dön, aynı türkü tıngırdatılır! Ne şeriatı yahu? Asıl tehlike şuursuz, gayesiz, yaşama sevinçsiz, hayat küskünü, gülümseyemeyen insanların çoğalmasıdır ki bu sorun hakikatli sorun. Dahası elin Almanı iki savaşta iki kere sırtı yere geldi; yine dünya devi oldu! Japonu atom bombasıyla yerle bir ettiler; bugün dünya süperi! Herkes gitti aya, bir biz kaldık yaya hesabı! Bu gerçekleri göremesinler diye şeriat tehlikesini göz bağı olarak kullanmaya, insanca yaşama hakkı ihlallerine, kalkınma hakkı isteklerine daha ne kadar milleti şeriat beşiklerinde uyutmaya devam edeceksiniz? Memlekette şeriat düzeni mi var da bir uçağımız yok!? Peki bu İran ne iş, atom bombası yapma sevdasında? Bilmem kaç kere darbe ile gelişmenin önünü kestiniz. Her şey elinizdeydi. Niye bir uçak yapmadınız? Neden bir araba patentimiz yok? Nasıl olur da Uçak gemisi sahibi olamadık? Şeriat mı engelledi sizi? Ne bu şeriat hikayesi yahu? Eğitim hakkı, çalışma hakkı, özgürce yaşama hakkı!... Başını kapatan kadının görüntü kalitenizi bozmasından başka size ne zararı var? Bu durum nasıl şeriat tehlikesi oluyormuş? Daha da tehlike adına ne var? Dönüp dolaşıp, baş örtüsü! iki tesbih, bir takke! Başka hiç mi argüman yok!? Bırakın şeriat meriat laflarını da ülke insanının hukukunu koruyun. Zenci muamesi yapmayın bu insanlara; yazıktır. Bir tarafta hamuduyla götürenler, diğer tarafta evine ekmek götüremeyenler! Beceriksizlikleri, suistimalleri şeriat sloganları ile örtemezsiniz! Şehid düşünce çocuk, anasının elini öpmeye sıraya girilir. O ananın kızı okusun, bir meslek sahibi olsun diye okula alınmaz! Ne iş bu? Dindar olmama hakkını savundukları kadar, dindar olma hakkını da savunduklarında birileri, bu laiklik ne anlama geliyor anlamış olacağım! Yalandan uyduruk bir şeriat gelecek, kıtır kıtır kesecekler! ile oyalıyorlar insanları. Halbuki önünüze bakın! Gerilerden korkmayın! Sanayi lazım ülkeye. Üretmek lazım! Medeniyet lazım! Ergenekon diye bir sallandı ortalık, hazmı kim bilir kaç zaman alacak? Kimin eli kimin cebinde belli değil bir ülkede, sorun mu kalmadı! Önüne gelen ülkede baş olma sevdasında. Bir aklı başında insan da ayak olmak istemiyor! Olmak isteyenin de ayağına basılıyor! Hizbullah, dhkp-c, ibda-c, pkk meğer aynı masadan idare edilirmiş! Kaç ocak söndürdü bu insanlar? Bunlardan daha büyük hain olur mu? Bir şey yapacaksanız bu kan içici sömürgenlerin hakkından gelin! Bu sorundan daha reel bir sorun öyle mi, camiye bile gitmeyen Müslümanların getireceği şeriat yönetimi? Dön dön dört Aczimendi görüntüsü, iki çarşaflı, bir sakallı cübbeli... Materyal bile yok yeni! Bıktık! Gına geldi! Madem biz bu filmi izleyeceğiz; yeni sezonda yeni diziler isteriz! Biraz masraf yapın! Şöyle usturuplu bir şeyler olsun. Macera, heyecan olsun! Tesbih takke zikir görüntüleri kesmiyor! Sokakta görmediğimiz tipler hele hiç kesmiyor! Yemiyoruz artık! Doğdum doğalı şeriat ile korkutuyorlar! Bir gram şeriat görsek de civarımızda, laflarına kıymet versek! Gördüğümüz aynı yüzler, aynı işler! Toplasan hepsini bir yerli dizi kadrosu bile etmez! Ne bileceğim ben onların da Ergenekon tezgahının ürünü olmadığını? Bu memleket sizin standap sahneniz mi? Bana aş, iş ver kardeşim! Eğitim ver, medeniyet ver! Bırak bu masalları! İsmail Arslan E herkes uyumuyor tabi. Alıntı
Φ adısaklıadam Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Kim getirecekmiş bu şeriatı? Üçü bir araya gelse dördüncüyü çekiştiren bu insanlar mı? yıllardır işlenen faili meçhul cinayet ve provakasyonları bu niteliklere sahip insanların üstüne attılar din adına cinayet işliyor diye alakasız insanları suçladılar halbuki bu suçladıklarına üç koyun versen ikisini kaybedip gelirlerdi. sözde islam cemaatleriydi bunlar bilinmiyormuydu bunların çapıda büyük büyük işlerle suçlanıyorlardı? biliniyordu, biliniyordu da düzen böyle kurulmuşdu, ne yaparsın.. şeriat getireceklermiş muş vb.vb Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.