Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Senin mantık diye birşeyden haberin var mı?

Ekmek arası yapılıp yenmez.

Saygılar.

ben ne diyorum sen ne yazıyorsun

konunun özünü yakala

dön başa bir daha oku biricik kardeşim

ugraştırmayın beni kardeşim ya

alla alla

• Cevaplar 163
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

ben ne diyorum sen ne yazıyorsun

konunun özünü yakala

dön başa bir daha oku biricik kardeşim

ugraştırmayın beni kardeşim ya

alla alla

Birisi "Ankara" diyor, sorunca da cevabı "seninki benden kara" oluyor...

Mantınsız olduğunu söyleyince "Ben herşeyi yazdım, okuyun" diyor...

"Ya hu ne yazdın, alakasız bu" deyince "Rabbim bilir"e kayılıyor...

Kim aldı, kim sattı, ne dönüp dolaşıyor bilen gören yok...

Ortada bir laflar, bir canbazlık dönüyor dolaşıyor ama üfüren kim, solunan nedir bilinmiyor.

Ben "İnanılırlığın" yüksek olmasının nedenini çözdüm.

Dikkat ederseniz gerçekten Sayın DemirEfe'nin söylediği şey çok gerçek ve psikolojik olarak tutarlı...

İnanılmak istiyorsanız mistik eğilimleri olan insanlara yuvarlak cümleler ve kafa karıştıracak kadar alakasız önermeler sunarsınız...

Sonra "Ben söyledim ama siz anlamıyorsunuz. Rabbim en iyisini bilir." dersiniz ve topu soyuta atarsınız...

DemirEfe senin bu inanılmaz derecede doğru ve bazı kimselerin kaldıramayacağı kadar gerçek tespitin için kutluyorum gerçekten...

BrainSlapper'ı da kutluyorum, çünkü bu tespiti o da yapmıştı sanırım, yanlış hatırlamıyorsam...

Maraba'yı da kutluyorum, çünkü o da buna değiniyordu...

Hoppa'yı da kutlamak istiyorum, çünkü benzer önermeleri de o çok iyi takli ediyor...

Taklamakan'ı ve Notamatik'i unutmamak gerekir, onlarda birisi kısa ve net olarak diğeri de uzun uzadıya ama akıcı olarak açıklıyor bunların psikolojik temellerini...

Şimdi daha iyi anlıyorum adısaklıadamı okudukça...

Gönderi tarihi:

Ben demedim mi mevzu içinde mevzu var diye... Boşig Kurân'ı en katı savunanlardan daha iyi okumuş ve anlamış biridir. Ayrıca tasavvufu da bilir. Ben o yüzden diyeceklerini merak etmiştim. Beklentim de yerine geldi. Çünkü tasavvufta böyle bir yorum olduğunu duymuştum. Gerçi tasavvuf düşüncesini desteklemiyorum. Çünkü Kurân "insan"ı da yerer. "Acul" "cehul" filan der. (Arapçasını yazmanın faydası, moddan yıldız yememek) Ama tasavvufta böyle bir yorum var ve Boşig bunu söylüyor, doğru söylüyor. Vakit olsa bütün beşer ve insan geçen ayetleri döker, farklarına bakarım ama, ne gerek var.

Benim burada öne çıkardığım konu, "biz ve öteki" ayrımının, "cennetlik-cehennemlik" çelişkisinin, insanları "inanıyor-inanmıyor" şeklinde ayrıma tabi tutulmasının psikolojisi üzerinde durmaktı. Boşig de bu psikolojiyi daha iyi anlamaya başladığını belirtmiş.

Elbette ki boşig, bir kaç kere tekrar ettiğim bir argümanı bir kere daha yazmak istiyorum: Hangi metinde "Saat yaklaştı, Ay yarıldı..." dan başka hiç bir şey söylenmediği halde bu cümle etrafında bu kadar çok efsane türetilebilir? Veya "Attığında sen atmadın, lakin Allah attı" dendiğinde bir avuç kum bütün düşmanların gözüne gitti iddiası türetilebilir? Bu ancak kutsal bir metin olursa bu kadar üretken olabilir. Ancak kutsal bir metinde sadece mescidi Haram'dam mescidi Aksa'ya bir yolculuktan bahsedildiği halde bundan gök katları, cenneti cehennemi görme, tanrıya neredeyse dokunacak kadar yaklaşma efsaneleri türeyebilir. Bu üretkenliği başka bir metin sağlayabilir mi? Hayır. Kutsallıktan başka bir yolla bunu sağlayamazsınız.

Hadi kabul edelim. İnsanlar sonuçta fanteziye düşkündür. Sonuçta ben de büyüler, doğa üstü varlıklarla dolu "Yüzüklerin Efendisi" filmini büyük bir zevkle izliyorum. Şu an vakit bulsam oturur bir daha izlerim. Ama bu soyutluklar cin gibi, alkol gibi... Şişede durduğu gibi durmuyor. Bir çıkardın da omzuna oturttun mu başına iş açıyor.

Dini de bilime, hukuka, siyasete karıştırdın mı, ortada pozitif olan bir şey bırakmıyor. Yahu, adamı inancını paylaşmıyor diye sonsuz kebaphaneye gönderiyorsun. Ötesi var mı daha? Bunun üzerinden hangi bilim, hangi hukuk, hangi devlet yönetimi yapılır? Derisi yandıkça değiştirip kızgın demirler, lavlar ve kaynar sularla ciyak ciyak bağırtıyorsun. Niye? Senin inancını paylaşmadı! Gerekçe de bu!

Ben daha ne diyeyim artık...

Gönderi tarihi:
Benim burada öne çıkardığım konu, "biz ve öteki" ayrımının, "cennetlik-cehennemlik" çelişkisinin, insanları "inanıyor-inanmıyor" şeklinde ayrıma tabi tutulmasının psikolojisi üzerinde durmaktı. Boşig de bu psikolojiyi daha iyi anlamaya başladığını belirtmiş.

---

Dini de bilime, hukuka, siyasete karıştırdın mı, ortada pozitif olan bir şey bırakmıyor. Yahu, adamı inancını paylaşmıyor diye sonsuz kebaphaneye gönderiyorsun. Ötesi var mı daha? Bunun üzerinden hangi bilim, hangi hukuk, hangi devlet yönetimi yapılır? Derisi yandıkça değiştirip kızgın demirler, lavlar ve kaynar sularla ciyak ciyak bağırtıyorsun. Niye? Senin inancını paylaşmadı! Gerekçe de bu!

Gerçekten de öyle DemirEfe...

"Sonsuz Cehennem" ve orada sonsuza kadar kalacak insanlar...

"Sonsuza kalacak cezalılar" demiyorum, çünkü "Ceza" dediğimiz şeyin mantığı "Islah" etmek üzerinedir.

Islah etmek ise, cezalandırılan insanın normal hayata dönebilmesi ile mümkün olur.

Düşünsenize, adamı sonsuza kadar yakıyorsunuz...

Bu çok kötü bir düşünce...

"Onun kabullerini sergilememeye" karşı insanlar insanları birçok şekilde cezalandırırlar zaten ama güçlerinin yetmediği yerde "Cehennem"i yaratırlar...

"Cennet" aslında yaşamaya doyamadığımız dünyanın sonsuzluk içerisindeki kurgusudur...

Birlikte yaşamaya doyamadığımız insanlarla, orada sonsuza dek yaşayacağızdır...

Cehennem ise hıncımızı alamadığımız, bizden olmayan kimseleri sepetlediğimiz yerdir.

Onlar bizden değildir, "Öteki"dirler onlar...

"Ah keşke bizim inandığımıza inansalar da yanmasalar ama ne çare..."

Yani hem birde üstünüzdür onlara...

Onlar bize kötülük yapmıştır, biz salih kuluzdur...

O yanar, biz zevkederiz...

Ama "Ah keşke iman etseydi, bizim inandığımıza inansaydı da yanmasaydı..."

Böyle deriz ama bir taraftanda da:

"Ama haketti, Tanrı'ma inanmadı ne de olsa" deriz...

"Ah keşke inanaydı da yanmayaydı!" deriz,

Çünkü bu adalet sisteminin birçok açıdan aslında adil olmadığını biliriz...

"Ay yazzııık, sonsuza kadar kalacaklar şimdi orada!"

Aşırılığın farkındayızdır...

Ama bir taraftan da hani Tanrı emretmiş ya şefkati;

"Bedenimi büyütte, cehenneme kimse girmesin!"

Kabilindeki Timsah gözyaşlarına bulanırız...

Oysa bu cümle bile, "Cehennem" uygulamasının aşırılığının ifadesi değil midir?

Bak senin yazılarını takip ederim hep DemirEfe...

Sen demiyor musun ki;

"Ya hu ne de olsa İnsandır, bencil yaratıklardır!"

Ee heralde kendisi gibi düşünmeyeni Cehenneme layık görecek...

Ama kimileri o kadar adil olacak ki;

İnsanları Tanrı'sına inanıp inanmaması ile değil,

Tanrı'nın bile akıl edemediği şekilde "İyi" ve "Kötü" olmaları ile yargılayacak

Ama yine de "İnsandır, yapar, doğasında var!" diyebilecektir...

Yanlış hatırlamıyorsam Freud bir suç karşısında şöyle demiş:

"Üzülme, bu senin doğanda var!"

Gönderi tarihi:

Baba olma isteğiniz ne kadar güçlüdür bilmiyorum, ancak ben baba olacağım dediğinizde kimsenin size ne diye baba olacaksın diye karışma ya da sorgulama hakkı var mı? Çocuğunuzu istediğiniz gibi yetiştirme ve verdikelrinizi ondan isteme hakkınıza kimsenin karışmaya hakkı var mı? Onun istemediğiniz bir şeyi yaptığında sizin ona ceza vermenize kimsenin karışmaya hakkı var mı? Ya da tam tersi iyi bir şey yaptığınızda ödül vermenize? Sizden meydana gelmiş ve sizin, tüm hakkı size ait başkasına ne...

Hukuk kuralları ne der? İnsan öldürme, hırsızlık yapma, suç işleme ceza veririm, gerekirse ölüm cezası bile veririm,istediğim kurallara uymazsan alırsın cezayı ama yok bunları yapmaz isen o zaman sana dokunmam özgürce yaşarsın dilediğin yerde, hukuk kurallarına itirazı olan ve ceza sistemini kaldırabilecek olan var mı?

Peki Allah kul olarak yarattığı bizlerden kendi kurallarına uyarak yaşamamızı istiyor ve sonunda yine aynı şekilde ceza ve ödül sistemine gidiyorsa bunu neden sorgulama ihtiyacı hissediyorsunuz? Yapma dediği şeyi yapmamak zor değil ki, evet şartları ağır ama uygulanmaz değil, kimseye taşıyamayacağı yükü yüklemez ve fazlasını istemez ki Allah,Ceza sistemin o kadar ağır olması caydırıcı olması içindir. Ama ödül sistemine de sorgulama var, neden cennete gidenler sefa içinde yaşıyor da cehenneme gidenler yanıyor, Allahın ne düşündüğünü neyi neden yaptığını sorgulamak bir süre sonra sizin geçtiğiniz o ince çizgiye getirir insanı ve sonunda "Yok ben inanmıyorum"dedirtir. Yaratılma sebebinin gezmek,tozmak,eğlenmek, bahşedilen hayatı gereksiz saçmalıklarla doldurmak olmadığını anlayıp kabul ettiğiniz noktada ( ki o nokta çoktan geçmiş) sorgulama kısmı da bitiyor. Teslimiyet gerekli şartsız teslimiyet, bir şeyi ne kadar çok kurcalarsan o kadar işin içinden çıkılmaz hal alır ya da görmezden gelip üzerine örtü örtmeyle sonlanır.

Gönderi tarihi:
Baba olma isteğiniz ne kadar güçlüdür bilmiyorum, ancak ben baba olacağım dediğinizde kimsenin size ne diye baba olacaksın diye karışma ya da sorgulama hakkı var mı? Çocuğunuzu istediğiniz gibi yetiştirme ve verdikelrinizi ondan isteme hakkınıza kimsenin karışmaya hakkı var mı? Onun istemediğiniz bir şeyi yaptığında sizin ona ceza vermenize kimsenin karışmaya hakkı var mı? Ya da tam tersi iyi bir şey yaptığınızda ödül vermenize? Sizden meydana gelmiş ve sizin, tüm hakkı size ait başkasına ne...

Sayın mimoza, dediğim gibi, son derece AtaErkil düşünüyorsunuz...

Ve itiraf etmeliyim ki bu kadarına Toplumsal Çevremde bile sık rastlamış değilim...

Baba olacağım zaman birçok kimsenin bana karışma hakkı var tabii ki...

Mesela doktorum karışabilir, çocuğumun sakat doğacağını ve böyle bir ferdi dünyaya getirmenin sakıncalarını anlatabilir (doğacak birey açısından) mesela...

Öyle kafama estiğinde de çocuk sahibi olamam, eşimin kararı ve istediği de önemlidir mesela...

Ekonomik ve İş koşullarım da önemlidir...

Mesela hocam doktora bitene kadar evlenmememi salık verir hep! :)

Yani akıllı mantıklı düşünen birçok insan karışabilir, fikir verebilir, yol gösterebilir...

Meydanı boş buldum, koşturayım denilmesi pek akıl karı gelmiyor bana...

Komşunuz, bir suç işledi diye çocuğunu dövdüğü zaman tepkiniz ne oluyor merak ediyorum...

"Aman canım, büyüyünce unutur nasılsa! Hem babasından meydana gelmiş değil mi? Tüm hakkı ona ait!"

Bu "Sevgi Kültürü"nün düşüncesi değildir...

Bu "Köle Kültürü"nün düşüncesidir...

"Bu benim çocuğum, suçluysa cezasını ben veririm. Sevilmesi gerekiyorsa da Tanrı emretti diye severim!"

Benim çocuğum bir suç işlediğinde (ki bir çocuk nasıl bir suç işler ki!), ben onu cezalandırıyorsam

"Ceza" yönteminin pekte İnsancıl olmadığının farkında olan başka bir insanın

Elbette ki bana karışmaya hakkı vardır...

Dahası, ben çocuğuma ceza veriyorum diye beni ilgili kurumlara şikayet etme hakkına bile sahiptir...

Çocuğunu cezalandırdığını gördüğüm ama bu cezanın içime sinmediği durumlarda

Değil babam, siz de olsanız karışırım...

Fakat ne yazık ki Türkiye'de böyle AtaErkil ve Köleci zihniyetlerce yönetildiği için

Çocukların hakları yeterince korunamıyor...

Sonuçta bu çocuktur, aklı henüz gelişmiş değildir.

Doğru ile yanlışı biz bile net olarak ayıramazken,

Çocuk ayıramadığında onu nasıl istediğimiz gibi cezalandırabiliriz?

Ne demektir ya hu "Ondan meydana gelmiş birşey değil mi?" demek?

Bir ferdin anne-babası olmuş olmanız, sizin o fert üzerinde istediğiniz gibi davranmanız ve o ferdi kendi koyduğunuz kurallarla cezalandırmanız gerektiği anlamına gelmez...

Bu düşünce, insana bir "Ürün" olarak bakan "Köleci" zihniyetin benimseyişidir...

Hukuk kuralları ne der? İnsan öldürme, hırsızlık yapma, suç işleme ceza veririm, gerekirse ölüm cezası bile veririm,istediğim kurallara uymazsan alırsın cezayı ama yok bunları yapmaz isen o zaman sana dokunmam özgürce yaşarsın dilediğin yerde, hukuk kurallarına itirazı olan ve ceza sistemini kaldırabilecek olan var mı?

Peki Allah kul olarak yarattığı bizlerden kendi kurallarına uyarak yaşamamızı istiyor ve sonunda yine aynı şekilde ceza ve ödül sistemine gidiyorsa bunu neden sorgulama ihtiyacı hissediyorsunuz? Yapma dediği şeyi yapmamak zor değil ki, evet şartları ağır ama uygulanmaz değil, kimseye taşıyamayacağı yükü yüklemez ve fazlasını istemez ki Allah,Ceza sistemin o kadar ağır olması caydırıcı olması içindir. Ama ödül sistemine de sorgulama var, neden cennete gidenler sefa içinde yaşıyor da cehenneme gidenler yanıyor, Allahın ne düşündüğünü neyi neden yaptığını sorgulamak bir süre sonra sizin geçtiğiniz o ince çizgiye getirir insanı ve sonunda "Yok ben inanmıyorum"dedirtir. Yaratılma sebebinin gezmek,tozmak,eğlenmek, bahşedilen hayatı gereksiz saçmalıklarla doldurmak olmadığını anlayıp kabul ettiğiniz noktada ( ki o nokta çoktan geçmiş) sorgulama kısmı da bitiyor. Teslimiyet gerekli şartsız teslimiyet, bir şeyi ne kadar çok kurcalarsan o kadar işin içinden çıkılmaz hal alır ya da görmezden gelip üzerine örtü örtmeyle sonlanır.

Tanrı'da böyle işte...

İstediği gibi sefalandırıp, istediği gibi cezalandırıyor...

Kontrol edilebilmesini sağlayacak herhangibir şey yok...

Bir kimsenin gerçek kişiliğini görmek için, eline sınırsız güç verin...

O zaman göreceksinizdir...

Sınırsız güçte olduğunu düşlediğiniz Tanrı'nıza ve sistemine bakılırsa,

Diyorum ki:

"İyi ki size büyük yetkiler ve güç vermek imkanımız yok!"

Gönderi tarihi:

Sayın boşig, genişçe açıklamış.

Anne-Baba çocuğa istediği gibi davranamaz.

Çocuğuna işkence edersen ya komşular alır elinden çocuğu ya da devlet, sana da ceza verir.

Kafana göre ceza veremezsin çocuğa.

Peki Allah kul olarak yarattığı bizlerden kendi kurallarına uyarak yaşamamızı istiyor ve sonunda yine aynı şekilde ceza ve ödül sistemine gidiyorsa bunu neden sorgulama ihtiyacı hissediyorsunuz?

Dananın kuyruğunun koptuğu yer burası.

Birileri çıkıp sana "Bizi allah yarattı ve ayrıca bizden şunları şunları yapmamızı istedi" diyor ve buna inanıyorsun!

Birileri çıkıp ""Bizi Zeus ve taifesi yarattı ve ayrıca bizden şunları şunları yapmamızı istedi" diyor deyince de inanıyor musun?

Birileri çıkıop, "Bizi Uçan Spagetti Canavarı yarattı ve ayrıca bizden şunları şunları yapmamızı istedi" diyor deyince de inanıyor musun?

Birine neden inanıyorsun, diğerlerine neden inanmıyorsun?

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Bir kimsenin gerçek kişiliğini görmek için, eline sınırsız güç verin...

O zaman göreceksinizdir...

Görmez olurmuyuz, çok iyi görüyoruz.

Muhammed kendi allahına sınırsız güç vermiş, o da yakıyor, kızartıyor, kebap yapıyor, sonsuza kadar derilerini tazeleyip tazeleyip işkenceye devam ediyor.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Birileri çıkıp sana "Bizi Allah yarattı ve ayrıca bizden şunları şunları yapmamızı istedi" diyor ve buna inanıyorsun!

Çok şükür ^_^

Birileri çıkıp ""Bizi Zeus ve taifesi yarattı ve ayrıca bizden şunları şunları yapmamızı istedi" diyor deyince de inanıyor musun?

Birileri çıkıop, "Bizi Uçan Spagetti Canavarı yarattı ve ayrıca bizden şunları şunları yapmamızı istedi" diyor deyince de inanıyor musun?

Buyrun sorunuza bir cevap:

Nasıl güneş, ziyâ(Işık) vermeksizin mümkün değildir; öyle de, Ulûhiyet(İlâhlık) de, peygamberleri göndermekle kendini göstermeksizin mümkün değildir.

Hem, hiç mümkün olur mu ki, nihayet kemâlde olan bir cemâl, gösterici ve tarif edici bir vâsıta ile kendini göstermek istemesin?

Hem, mümkün olur mu ki, gayet cemâlde bir kemâl-i san'at, onun üzerine enzâr-ı dikkati(Bakışı) celb eden bir dellâl(Hakka dâvet eden) vâsıtasıyla teşhir(Göstermek) istemesin?

Hem, hiç mümkün olur mu ki, bir Rubûbiyet-i âmmenin(herşeyi içine alan terbiye ediciliğin) saltanat-ı külliyesi(Kusursuz ve noksansız hâkimiyeti), kesret(Çokluk) ve cüz'iyât tabakâtında(Ufak tefek tabakalarında) , Vahdâniyet(Allah`ın tek ve benzersiz olup, kusur ve noksanlardan uzak olması) ve Samedâniyetini(Hiçbir şeye muhtaç olmayan Cenâb-ı Hakk`a ait) zülcenâheyn(Hem dünya, hem ahirete ait) bir mebus(Seçilen) vâsıtasıyla ilânını istemesin? Yani, o zât, ubûdiyet-i külliye(Büyük, geniş ve umumî kulluk) cihetiyle, kesret tabakâtının dergâh-ı İlâhîye(Cenâb-ı Hakkın huzuru) elçisi olduğu gibi; kurbiyet(Yakınlık kazanmak) ve risâlet(Peygamberlik) cihetiyle, dergâh-ı İlâhînin kesret tabakâtına memurudur.

Hem, hiç mümkün olur mu ki, nihayet derecede bir hüsn-ü zâtî(Zâtının güzelliği) sahibi, cemâlinin mehâsinini(Güzelliklerini) ve hüsnünün letâifini(Mânevî duygular, güzel, hoş ve ruhla ilgili hisler) aynalarda görmek ve göstermek istemesin? Yani, bir habîb resûl vâsıtasıyla-ki, hem habîbdir, ubûdiyetiyle kendini Ona sevdirir, âyinedarlık eder, hem resûldür, Onu mahlûkatına sevdirir-cemâl-i esmâsını(Allah`ın isimlerini) gösterir.

Hem, hiç mümkün olur mu ki, acîb mu'cizelerle, garip ve kıymettar şeylerle dolu Hazîneler Sahibi, sarraf(Kuyumcu) bir tarif edici ve vassâf(Vasıflandıran) bir teşhir edici vâsıtasıyla enzâr-ı halka(Halkın nazarına) arz ve başlarında izhâr etmekle, gizli kemâlâtını(mükemmellikleri) beyân etmek irâde etmesin ve istemesin?

Hem, mümkün olur mu ki, bu kâinatı bütün esmâsının(isimlerinin) kemâlâtını(mükemmelliklerini) ifade eden masnuâtla(Sanatla yapılmış olan eserler, varlıklar) tezyin ederek(Süsleyerek) seyir için garip ve ince san'atlarla süslenilmiş bir saraya benzetsin de, rehber bir muallimii(Öğretmen) tâyin etmesin?

Hem, hiç mümkün olur mu ki, bu Kâinatın Sahibi, şu kâinatın tahavvülâtındaki(Değişikliklerindeki) maksad ve gâye(Amaç) ne olacağını müş'ir(Bildiren), tılsım-ı muğlâkını(Anlaşılması zor, kapalı gizli şey), hem mevcudâtın(varlıkların) "Nereden? Nereye? Necisin?" üç suâl-i müşkülün(En zor soruların) muammâsını(Bilinmeyen hâlini), bir elçi vâsıtasıyla açtırmasın?

Hem, hiç mümkün olur mu ki, bu güzel masnuât ile kendini zîşuura(Akıl sahiplerine) tanıttıran ve kıymetli nimetler ile kendini sevdiren Sâni-i Zülcelâl(Sonsuz büyüklük sahibi ve herşeyi sanatla yaratan Allah), onun mukabilinde(karşılığında), zîşuurdan marziyâtı(Râzı olunacak istekleri) ve arzuları ne olduğunu, bir elçi vâsıtasıyla bildirmesin?

Hem, hiç mümkün olur mu ki, nev-i insanı şuurca(Anlayışça) kesrete(Çokluğa) mübtelâ(Düşkün), istidadca(Alışma) ubûdiyet-i külliyeye(Büyük, geniş ve umumî kulluğa) müheyyâ(Hazır hâle getirilmiş) sûretinde yaratıp, muallim bir rehber vâsıtasıyla onları kesretten(Çokluktan) vahdete(Birliğe) yüzlerini çevirmek istemesin?

Daha bunlar gibi çok vezâif-i nübüvvet(Peygamberlik vasifeleri) var ki, her biri bir bürhan-ı katîdir(İspatlanarak kesinleşmiş delillerdir) ki, Ulûhiyet(İlahlık) risâletsiz(Peygambersiz) olamaz.

Gönderi tarihi:

Gelişme var.

Saidi Kurdi nin , ***** dilini Türkçeleştirme çabası.

Dua edin de parantez diye bişey yaratmış akıllının teki.

Ya parantez ler olmasa idi.

Gülerim ağlanacak halinize.

Biz bu kitabın ağababasının yani Kuranın mantıksız ve insan ürünü olduğunu anlatmaya çalışırken.

Çorbanın suyunun suyunu bize , dünyanın en iyi çorbası diye yutturmaya kalkmayın.

Yutmayız.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Buyrun sorunuza bir cevap:

Nasıl güneş, ziyâ(Işık) vermeksizin mümkün değildir; öyle de, Ulûhiyet(İlâhlık) de, peygamberleri göndermekle kendini göstermeksizin mümkün değildir.

Hem, hiç mümkün olur mu ki, nihayet kemâlde olan bir cemâl, gösterici ve tarif edici bir vâsıta ile kendini göstermek istemesin?

...........

ALINTI(BrainSlapper)

Birileri çıkıp, "Bizi Uçan Spagetti Canavarı yarattı ve ayrıca bizden şunları şunları yapmamızı istedi" diyor deyince de inanıyor musun?

Muallim Senin verdiğin cevaplar Said-i Kurdi risalelerinden alınan masallar. Kopyalamış yapıştırmışsın.

Üstelik konuyla, soruyla en ufak bir alakası yok. Samimi olarak cevap vermek istiyorsan, soruyu bir kez daha oku ve kendi yeteneğinle, soruyla ilgili cevap ver.

Gönderi tarihi:
Gelişme var.

Saidi Kurdi nin , ne idiu belirsiz dilini Türkçeleştirme çabası.

Türkçeleştirme çabası değil, sözlüğe bakamayan tembeller varsa onlar için ufak bir yardım -_-

Muallim Senin verdiğin cevaplar Said-i Kurdi risalelerinden alınan masallar. Kopyalamış yapıştırmışsın.

Cevabını verenin şahsından ziyade ne cevap verdiğine bakarız. Daha önce halledilmiş bir mesele için aynı şeyleri yazmanın bir anlamı yoktur.

Üstelik konuyla, soruyla en ufak bir alakası yok. Samimi olarak cevap vermek istiyorsan, soruyu bir kez daha oku ve kendi yeteneğinle, soruyla ilgili cevap ver.

Doğru diyorsun iletim şuna cevaptı aslında :

Birileri çıkıp sana "Bizi Allah yarattı ve ayrıca bizden şunları şunları yapmamızı istedi" diyor ve buna inanıyorsun!

Fakat devamında alternatifler sunuluyor. Neden Zeus, x.. vs. değil de Allah tarzında :

İşte bu da asıl öğrenilmek istenen soru :

Birine neden inanıyorsun, diğerlerine neden inanmıyorsun?

Allah'a neden inanıyoruz da diğer alternatiflere inanmıyoruz, bunu açıklayan bir iletiydi yukarıdaki ileti.

Gönderi tarihi:
Allah'a neden inanıyoruz da diğer alternatiflere inanmıyoruz, bunu açıklayan bir iletiydi yukarıdaki ileti.

Yine olmamışki Muallim.

Daha önce cevap dediğin iletide zaten Muhammed ve Allah övülüp duruyor.

Diğer ilahlar içinde aynı şeyler söyleniyor. Aynı vasıflar onlarda da var.

Arkadaşımız da biz de onu soruyoruz zaten:

ALINTI(BrainSlapper)

Birileri çıkıp, "Bizi Uçan Spagetti Canavarı yarattı ve ayrıca bizden şunları şunları yapmamızı istedi" diyor deyince de inanıyor musun?

Son cevabında olduğu gibi kendi bilincinle cevap ver lutfen. Başkalarının ağzıyla değil.

Gönderi tarihi:
Çok şükür ^_^

Abi lütfen parantez içersindeki Türkçe kelimeleri kullanın...

Ya da Osmanlıcasını ayrı, Türkçesini ayrı paragraflar olarak yazın...

Gerçekten daha verimli olacak öyle, emin olun...

Madem Osmanlıca yazmayı seviyorsunuz, ilk paragraf Osmanlıcası

İkinci paragrafta Türkçesi olsun bari...

Böyle iç içe hakikaten çok itici duruyor...

Lütfen doğru kullanalım, rica ediyorum samimiyetinize güvenerek...

Gönderi tarihi:

Sn Tengeriin Boşig,

Diyelim ki sizi dinlediler ve iki paragraf olarak yazdılar. Bizde anladık.

Masal.

Basit benzetmeler.

Birbiri ile aynı yada yakın anlama gelen bisürü kelime ardı ardına.

Mübalağa.

Kendi inandığı şeyi övme.

Bomboş laflar.

Ne varki içinde.

Çorbanın suyunun suyu.

Saidi Kürdi ye bir peygamber demedikleri kalmış bunların.

Saygılar.

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Sevgili Birvarmışhiçyokmuş,

Sen de benim soruma cevap verememişsin. Cevap verirken iki ayrı sorumu birbirine karıştırarak yanıtlamışsın.

Adam kayırma meselesi şeytan konusunda, Yunus konusunda değil. Yunus konusunda sadece cezanın ağır ve acımasız bir ceza olması ve benim öngördüğüm cezanın bile onunkinden daha merhametli olması söz konusu, yani Yunus'un peygamber olup olmamasıyla bir alakası yok. Ffoyd'a cevap yazdım, istersen o yazdığıma cevap yazabilirsin.

Saygılar, sevgiler.

merhamet yarısması varmıs, kacırmısım.

ayete, ''hasa ben olsam hıc ceza vermem yada antalyaya tatıle gonderırım yazılmasını ısteyen'' en merhametlımızmı oluyor sımdı.

fıkra gıbı

Gönderi tarihi:

Sn forumdaslar

Din ve inanc konusuna baska yönden bakan bir arkadasim var..Düsüncelerini sizlerle paylasmak istedim..

Islam hakkinda bilgilerin ana kaynagi kuran oldugu icin, sürekli kurani elestiriyoruz..Kurana bakilirsa Muhammed ve Allah hakkinda olumsuz seyler düsünmemek elde degil..Baskilar, korkutmacalar, cikarina yazilmis ayetler vs vs..

Peki Kuran'da öyle yaziyor diye dogru mu olmasi gerekir? Kuran 1400 yillik bir kitap, $ayet degistirilmis olabilme ihtimali cok yüksek..

Yani 1400 yil öncesi, Kuran'da anlatilan baski, korku yoktuysa? Bunu bugün kim bilebilir ki? sadece yazilanlara bakarak ögreniliyor, onlarinda ne kadar dogru oldugu süpheli..

Belki öylesine cikarci bir Muhammed ve ekibi yoktu? Belki Muhammed'in anlatmak istedigi Allah, o soyut görünmeyen sürekli bizi takip eden yaratici degildi? Belki cezalandirici degildi? Belkide o Allah diye varligin kendisini anlatmak istedi? Ibadeti sart kosmadi?

Muhammed'in ölümünden sonra ortalik karismis..Örnegin Hz.Ali'nin gördügü haksizliklar ve sonrasinda olanlar..

Yani bu baskici, korkutucu islam sonradan bu sekle gelmis olamaz mi?

Kendisi böyle bir görüs icinde, yinede bir cok celiski var bence..

Sizlerin görüsleri nedir, degerlendirirseniz sevinirim..

Gönderi tarihi:
Sn forumdaslar

Din ve inanc konusuna baska yönden bakan bir arkadasim var..Düsüncelerini sizlerle paylasmak istedim..

Islam hakkinda bilgilerin ana kaynagi kuran oldugu icin, sürekli kurani elestiriyoruz..Kurana bakilirsa Muhammed ve Allah hakkinda olumsuz seyler düsünmemek elde degil..Baskilar, korkutmacalar, cikarina yazilmis ayetler vs vs..

Peki Kuran'da öyle yaziyor diye dogru mu olmasi gerekir? Kuran 1400 yillik bir kitap, $ayet degistirilmis olabilme ihtimali cok yüksek..

Yani 1400 yil öncesi, Kuran'da anlatilan baski, korku yoktuysa? Bunu bugün kim bilebilir ki? sadece yazilanlara bakarak ögreniliyor, onlarinda ne kadar dogru oldugu süpheli..

Belki öylesine cikarci bir Muhammed ve ekibi yoktu? Belki Muhammed'in anlatmak istedigi Allah, o soyut görünmeyen sürekli bizi takip eden yaratici degildi? Belki cezalandirici degildi? Belkide o Allah diye varligin kendisini anlatmak istedi? Ibadeti sart kosmadi?

Muhammed'in ölümünden sonra ortalik karismis..Örnegin Hz.Ali'nin gördügü haksizliklar ve sonrasinda olanlar..

Yani bu baskici, korkutucu islam sonradan bu sekle gelmis olamaz mi?

Kendisi böyle bir görüs icinde, yinede bir cok celiski var bence..

Sizlerin görüsleri nedir, degerlendirirseniz sevinirim..

çok zorlama bir yaklaşım:)

yani kuran ı ondan önceki tek tanrılı dinlerden yada daha da eski süreçten bağımsız ele almak

bilimsel bir yaklaşım olmaz,

bu yaklaşım safiyene değilse

Muhammed i kurtarmaya yönelik zorlama bir durum olmaktan öte bişey ifade etmiyor

Gönderi tarihi:

Sevgili E3skiya,

Müslüman forumdaşlar kızacak , şu ulvi ayda yapyaın ,kızdırmaya çalışmayın.

ne demek şimdi " Kuran 1400 yillik bir kitap, $ayet degistirilmis olabilme ihtimali cok yüksek.."

Resmen Allah dediğini yapamadı.

Kuranın değişmesine engel olamadı diyor arkadaşınız.

Şöyle ki , Kuranın içinde ayet var. Kıranı Allahın indirdiğine ve , Kuranın sonsuza kadar değiştirilmeden aynı kalacağını ve ,Kuranın koruma işini de Allah kendisi yapacağını söylüyor.

Meleğe yada herhangi bir insana güvenmiyor. Bu görevi üstleniyor.

Şimdi kafası karışık arkadaşınız da , değişmiş olması yüksek ihtimal diyor.

Belki Kuranı ve ekibi kurtarmaya çalışıyor ama , Allahı üzüyor.

Bi şu görevi başaramadı denir mi.

Gönderi tarihi:

hanı bı ınsan Allah'a ınanmaz, peygambere ınanmaz, dınlerı gereksız ve hatta zararlı bulabılır, butun bunlar ıcınde kendı penceresınden baktıgında haklı sebeplerı vardır ve buda anlasılabılır bı durumdur.

lakın ınanmadıgını ıspat ıcın bu kadar buyuk ve ıspatlaması mumkun olmayan bır ıddıayı nasıl dıllendırır. bırbırınden farklı ıkı kur'an getırebılenmı var?

hasa kur'an degıstı dıyenler bır ser fıdanı dıkmeye calısmaktadır. sımdıkıler olmasa bıle gelecek nesıllerı zehırlemektır maksatları

BAKARA - 23

Eğer kulumuz (Muhammed)e indirdiğimizden şüphe içinde iseniz, haydi onun gibi bir sûre getirin. Allah'tan başka bütün şâhid (yardımcı)larınızı da çağırın; eğer doğru iseniz (bunu yapın).

Gönderi tarihi:
Sayın boşig, genişçe açıklamış.

Anne-Baba çocuğa istediği gibi davranamaz.

Çocuğuna işkence edersen ya komşular alır elinden çocuğu ya da devlet, sana da ceza verir.

Kafana göre ceza veremezsin çocuğa.

Dananın kuyruğunun koptuğu yer burası.

Birileri çıkıp sana "Bizi allah yarattı ve ayrıca bizden şunları şunları yapmamızı istedi" diyor ve buna inanıyorsun!

Birine neden inanıyorsun, diğerlerine neden inanmıyorsun?[/b]

Saygılar.

merhaba brain

konuyu çok ötelememek gerekli yani çok uzaağa zeusa manituya veya ahura mazda gitmeden direk bana gelin

tüm müslümanlar

sizin inandığınız allah musayı isayı nuhu harunu ibrahimi davudu muhammedi lutu salihi seçtiği gibi benide (MESDO) ELÇİ ani peygamber seçti!

bana iman edinki felah bulun bu ap açık tebliğimdir

yeni elçi benim

bakın allah yeni ayetler buyurdu

o allahki sizi azgın denizde yürüten(gemilerle) daha sonrada denizin derinliklerinde(denizaltı ile) yaşatan gördürendir

hani siz değilmiydiniz göğe bakıpta iç geçiren

kuşlar gibi uçmak isteyen

işte allah bu isteğinizi duydu ve sizi isteğinize ulaştırdı (UZAYA ÇIKILDI)

şimdi siz çok uzak yerlere kuşlar gibi uçarak(hava yolu) çabucak gidersiniz

hani biz geçmiş kavimleri elçiler ile uyarmıştıkta iman etmemişlerdi

halamı etmeyecekler

ey mesdo sen onları ayetle uyar ve azabı çetin bir günden korunmalarını söyle

deki ben elçiyim bana uyunki felah bulasınız

o cennetki orada huriler var internet var ışınlanma var

yemişler var kekler var üzümlü pastalar var

işte tüm inananlara tebliğimdir

bana inanın ben elçiyim

eğer inanmıyorsanız şunu açıklayın

1400 yıl evvel gelen birisine iman etme sebebiniz nedir?

ona iman etti iseniz beni neden red ediyorsunuz ?

beni red ediyorsanız ona neden iman ettiniz?

Gönderi tarihi:
merhaba brain

konuyu çok ötelememek gerekli yani çok uzaağa zeusa manituya veya ahura mazda gitmeden direk bana gelin

tüm müslümanlar

sizin inandığınız allah musayı isayı nuhu harunu ibrahimi davudu muhammedi lutu salihi seçtiği gibi benide (MESDO) ELÇİ ani peygamber seçti!

bana iman edinki felah bulun bu ap açık tebliğimdir

yeni elçi benim

bakın allah yeni ayetler buyurdu

o allahki sizi azgın denizde yürüten(gemilerle) daha sonrada denizin derinliklerinde(denizaltı ile) yaşatan gördürendir

hani siz değilmiydiniz göğe bakıpta iç geçiren

kuşlar gibi uçmak isteyen

işte allah bu isteğinizi duydu ve sizi isteğinize ulaştırdı (UZAYA ÇIKILDI)

şimdi siz çok uzak yerlere kuşlar gibi uçarak(hava yolu) çabucak gidersiniz

hani biz geçmiş kavimleri elçiler ile uyarmıştıkta iman etmemişlerdi

halamı etmeyecekler

ey mesdo sen onları ayetle uyar ve azabı çetin bir günden korunmalarını söyle

deki ben elçiyim bana uyunki felah bulasınız

o cennetki orada huriler var internet var ışınlanma var

yemişler var kekler var üzümlü pastalar var

işte tüm inananlara tebliğimdir

bana inanın ben elçiyim

eğer inanmıyorsanız şunu açıklayın

1400 yıl evvel gelen birisine iman etme sebebiniz nedir?

ona iman etti iseniz beni neden red ediyorsunuz ?

beni red ediyorsanız ona neden iman ettiniz?

ozdemır erdoganındı yanılmıyosam; sevgı anlasmak degıldır nedensızde sevılır dızelerı.

muhammed a.s a olan ımanımız nedensız degıl elbet lakın sımdıye kadar soylenmıs sebeplerden hangısı ıkna ettı sızı. hangı gerekce, sahıbını anlamanızı sagladı

Gönderi tarihi:
Sevgili E3skiya,

Müslüman forumdaşlar kızacak , şu ulvi ayda yapyaın ,kızdırmaya çalışmayın.

ne demek şimdi " Kuran 1400 yillik bir kitap, $ayet degistirilmis olabilme ihtimali cok yüksek.."

Resmen Allah dediğini yapamadı.

Kuranın değişmesine engel olamadı diyor arkadaşınız.

Şöyle ki , Kuranın içinde ayet var. Kıranı Allahın indirdiğine ve , Kuranın sonsuza kadar değiştirilmeden aynı kalacağını ve ,Kuranın koruma işini de Allah kendisi yapacağını söylüyor.

Meleğe yada herhangi bir insana güvenmiyor. Bu görevi üstleniyor.

Şimdi kafası karışık arkadaşınız da , değişmiş olması yüksek ihtimal diyor.

Belki Kuranı ve ekibi kurtarmaya çalışıyor ama , Allahı üzüyor.

Bi şu görevi başaramadı denir mi.

bu tür bir celiskiyi söyleyincede karsilik olarak yine sunu veriyor,

"Allah'in kurani koruyacagini ve degistirilmeyecegini nerden biliyorsun? Kuran'da yazdigi icin..Bende Kuran öyle yaziyor diye inanmak gerekmez diyorum.."

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.