Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DİNİ ANLAMDA NEYE İNANIYORUM... İnanç sahibi olanları anlayabiliyorum... Fakat inanç sahibi olmayanlarında anlaşılabilr tarafları olduğunu unutmayalım

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
İslamdan sonra gelmiş , bikaç yazar ismi ve kitap önereceğim.

Kitaplarda , bir sistemin doğum sancılarını lütfen görünüz.

Dostoyevski den Suç ve Ceza kitabı ile Ecinniler kitabını....

Tolstoydan Diriliş.

Turgenev den Babalar ve Oğullar kitabını okumanızı önereceğim.

Risale arası değişik bir dünya... İyi gelecektir. İnanın.

Burak Eldem in MARDUKLA RANDEVU 2012 - ve FRATERNIS kitabı İnancınızın kaynağı konusunda size iyi fikir verecektir.

Son olarak da The God Delusıon - TANRI YANILGISI kitabı fena bir kitap değil.

Sizin inancınıza göre ben sizin düşmanınızım.

Ama ben size kitap öneriyorum.

Saygılar.

Eğer düşmanım iseniz bu teklif ettiğinzi kitaplarda sizin en büyük silahınız olurdu bana karşı emin olun.

Ama düşnamım değilsiniz. Umarım gerçekleri öğrendiğinizde çok geç olmaz.

He bu arada bende size Tolstoy'un Hz. Muhammed'in Kurana girmemiş ayatleri kitabını okumanızı öneririm.

• Cevaplar 185
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Seviyeli tartışma için teşekkür ediyorum,

Herkezin ne olduğunu neden burada olduğunu neden bir İnek değilde bir insan olarak bu dünyaya

geldiğini idrak edebilmesi dileği ile yayınımı burada sonladırıyor saygı ve sevgilerimle sizleri selamlıyorum.

İnananlar ALLAH a inanmıyanlar neye inanmak istiyorlarsa ona emanet olsunlar.

Gönderi tarihi:

Bana göre Tanrı'yı kanıtlamak için kullanılan tüm argümanlar, ondan daha üst bir varlığı kanıtlamak için de aynen kullanılabilir. Bu şekilde, bu akıl yürütme sonsuza gider. Dolayısıyla, sonuçsuzdur ve sonunçsuz kalacaktır...

Kanımca bilimsel açıdan en tutarlı tavır, algılanamaz ve tecrübe edilemez herhangi birşeyle ilgili varmış gibi bir yargıda bulunmamak olmalıdır...

Peki yok kabul etmek, olmadığı anlamına gelir mi diye sorulursa, elbette ki gelmez...

Fakat elimizdeki imkanlarla algılamanın ve tecrübe etmenin mümkün olmadığı bir şeyi yok kabul etme hakkımız da vardır...

Ve hatta bu bu en doğal tavırdır...

Kanıtın yokluğu, yokluğun kanıtı değildir elbette ama varlığın kanıtı hiç değildir...

Sonuçta böyle bir durumda verilebilecek herhangi bir yargı bir kabul olmaya mahkumdur ve bilimin tutumluluk ilkesi gereği, en sade açıklamalar kabul edilmeli, açıklamalar gereksiz yere kompleksleştirilmemelidir...

Saygılar...

DİPNOT...

Gönderi tarihi:
Bana göre Tanrı'yı kanıtlamak için kullanılan tüm argümanlar, ondan daha üst bir varlığı kanıtlamak için de aynen kullanılabilir. Bu şekilde, bu akıl yürütme sonsuza gider. Dolayısıyla, sonuçsuzdur ve sonunçsuz kalacaktır...

Kanımca bilimsel açıdan en tutarlı tavır, algılanamaz ve tecrübe edilemez herhangi birşeyle ilgili varmış gibi bir yargıda bulunmamak olmalıdır...

Peki yok kabul etmek, olmadığı anlamına gelir mi diye sorulursa, elbette ki gelmez...

Fakat elimizdeki imkanlarla algılamanın ve tecrübe etmenin mümkün olmadığı bir şeyi yok kabul etme hakkımız da vardır...

Ve hatta bu bu en doğal tavırdır...

Kanıtın yokluğu, yokluğun kanıtı değildir elbette ama varlığın kanıtı hiç değildir...

Sonuçta böyle bir durumda verilebilecek herhangi bir yargı bir kabul olmaya mahkumdur ve bilimin tutumluluk ilkesi gereği, en sade açıklamalar kabul edilmeli, açıklamalar gereksiz yere kompleksleştirilmemelidir...

Saygılar...

DİPNOT...

Aranan nedir..Allah..şöyle anlatıyor Allahı..

Ne altta ne üstte ne sağda ne solda ne önde nede arkada..yani şeş cihetten münezzeh..bu verdiği yönlerin merkezinde kendisi duruyor..yani..sağda solda yukarıda aşşağıda önde arkada yok dediğinin merkezinde,verdiği koordinatların referansı kendisi..bu tanımı İNSAN yapıyor..dışında bir şey olmadığını itiraf ediyor..birde şöyle o dışı olanın İÇ,ine bakmak aklına gelmiyor..inanıyor,kafasında bir Allah modeli..inanmıyorum artık diyor kafasındaki o kurgulama Allah modelini yıkıp atıyor..peki arayışı bitiyormu..kendini arayışı..bilim yapması yada takip etmesi falan hep İnsanın kendini aramasından başka bir şey değildir..inananında inanmayanında arayışı bitmez.. :D

Sözün kısası..bu gezegendeki adı İNSAN..aramayın başka yerlerde..aradığınız kendinizde..kendinize inanıp kendinize iman ettinizmi gerisi teferruattır..çünki İMAN edilecek inanılacak bir şey var ise o şeyin adı İNSAN,dır..İnsansız Allah olmaz.. :D

Gönderi tarihi:
Eğer düşmanım iseniz bu teklif ettiğinzi kitaplarda sizin en büyük silahınız olurdu bana karşı emin olun.

Ama düşnamım değilsiniz. Umarım gerçekleri öğrendiğinizde çok geç olmaz.

He bu arada bende size Tolstoy'un Hz. Muhammed'in Kurana girmemiş ayatleri kitabını okumanızı öneririm.

burada bulunma amacımız dusmanlık edıp zarar vermek degıl tam tersı dost bulup fayda almak ve vermek.

Gönderi tarihi:

Aranan nedir..Allah..şöyle anlatıyor Allahı..

Ne altta ne üstte ne sağda ne solda ne önde nede arkada..yani şeş cihetten münezzeh..bu verdiği yönlerin merkezinde kendisi duruyor..yani..sağda solda yukarıda aşşağıda önde arkada yok dediğinin merkezinde,verdiği koordinatların referansı kendisi..bu tanımı İNSAN yapıyor..dışında bir şey olmadığını itiraf ediyor..birde şöyle o dışı olanın İÇ,ine bakmak aklına gelmiyor..inanıyor,kafasında bir Allah modeli..inanmıyorum artık diyor kafasındaki o kurgulama Allah modelini yıkıp atıyor..peki arayışı bitiyormu..kendini arayışı..bilim yapması yada takip etmesi falan hep İnsanın kendini aramasından başka bir şey değildir..inananında inanmayanında arayışı bitmez.. :D

Sözün kısası..bu gezegendeki adı İNSAN..aramayın başka yerlerde..aradığınız kendinizde..kendinize inanıp kendinize iman ettinizmi gerisi teferruattır..çünki İMAN edilecek inanılacak bir şey var ise o şeyin adı İNSAN,dır..İnsansız Allah olmaz.. :D

peygamberımızın ıfadesıne gore bu anlattıklarınız '' nefsını bılen rabbını bılır'' hadısının farklı bır soylemı. evet her ınsan rabdendır ama rab degıldır. rab olamaz rab'sız de olamaz.

Gönderi tarihi:
peygamberımızın ıfadesıne gore bu anlattıklarınız '' nefsını bılen rabbını bılır'' hadısının farklı bır soylemı. evet her ınsan rabdendır ama rab degıldır. rab olamaz rab'sız de olamaz.

Kişi ÖZ,ünü..kendi hakikati olanı bilmesi için gözünü İÇe döndürmesi gerekir..içindekinden içeri olan ile konuşması gerekir..Halil Cıbran şöyle diyor bir kitabında..

Sizin içinizdeki kulak bizim içimizdeki sesi duymuyor.. :)

Beden denilen kadavranın içinde BEN dediğimiz aslında kim.. :D

Bu gezegende hayatı deneyimleyen,zevk ile seyreden kim.. :D

İnsan..okunması gereken en ilginç en güzel kitap..İNSAN.. :)

Zaten bir ayettede şöyle demiyormu.....bu gün kendi elleriniz ile yazdığınız kitabınız size yeter.. :D bu kitaba güzel şeyler yazabilmeliyiz..okurken gak guk kem küm etmeyelim.. :D

Ne zamanmı okuyacağız.. :D ölmeden önce burada..ne zaman anlayacağız biz bir kitap yazıyoruz,kendi kitabımızı..işte o zaman okumayada başlayacağız..buda samimiyet isteyen bir deneyimdir.. :)

Gönderi tarihi:

1)İnsanlık tarihi ilahi dinlerin başlangıcından eski ilahi dinlerden önce yaşamış insanların akibeti ne olacak? farzedelimki onlar direk cennete gitti bizim günahımız ne neden sınava tabi tutuluyoruz bizim cehenneme gitme olasılığımızda var veya onlar direk cehenneme gitti bu seferde onlara haksızlık yapılmış oluyor bizim cennete gitme şansımız var veya onlara bilmediğimiz bi uygulama yapılacak biz niye sınava tabi tutuluyoruz yine bize hasızlık.

Allahın kudretinin ve gücünün herşeye yettiği kutsal kitablarda söyleniyor madem o kadar kudretli neden o kadar melek yaratmış işleri yapsın diye, her işi kendisi yapsaydı neden yaratmış o kadar meleği?

Ayrıca bu günah sevap işnde günahı olanların cehenneme gideceğini ve günahlarını çektikten sonra cennettte bi yere getirileceklerini bi yerden duymuştum durum mademki böyle diyer taraftada sonsuz hayat var cehenneme girmeden cennete direk gitmek bence eksiklik çünkü sonsuz hayat var cehennemde 5 000 yıl yansanki ne olur. Sonsuzluğun yanında 5 000 yıl nedirki deyilmi? İki tarafıda görmüş olursun biraz cehennemde yanmak lazım diyer adam sürekli cennette bence canı sıkılır.

Gönderi tarihi:

2)Selamlar... ayrıca felsefe dersinde din felsefesinin sorgulanamaz olduğunu görmüştük. size bir deneyi anlatmak istiyorum şimdi. Şartlandırma diye bişey var bilim adamları birgün bi kavanozun içine biraz pire koyuyolar pireler 7-8-9 cm civarlarında zıplayabiliyolar daha sonra kavanozun üstüne 4 cm ye bir cam kapak koyuyolar pireler 4 cm ye zıplayınca kafalarını çarpıp düşüyolar böyle böyle pireler 4 cm den fazla zıplayamayacaklarına inanıyolar ve 4 cm zıplıyolar daha sonra bilim adamları kapağı kaldırdığında pirelerin 4 cm den fazla zıplamasına engel olmamasına rağmen pireler yine 4 cm zıplıyor. İşte bence dinin kurallarının sorgulanamıyor olması kavanozun üstüne konulan cam kapaktır. Düşünmemiz sorgulamamız bazı şeylerin farkına varmamamız isteniyor. Zaten yıllardır bazı dini kavramlarda insan aklı yetmez insan algılayamaz söylemide kavanozun üzerine konulan bu cam kapağın marifetidir. Ayrıca din kültürü dersinde hocamıza sormuştuk cennette sonsuz hayat var sonsuza kadar ne yapacağız orda?

hocamız dediki siz herşeyi dünyada gördüklerinize göre sorguluyosunuz orda farklı şeyler olacak şu anda insanlık aklının alamayacağı şeyler demişti. Durum böyleyken demekki öbür tarafa gidince bizim aklımızın şu anda almadığı şeyleri orada alcak bir düşünce yapısı bir dizayn verilecek bize fakat ben dünyadayken cenneti ordaki olguları algılayamayacak kapasitemle kazandım oraya gidince bana farklı bir düşünce yapısı ,farklı bir dizayn verilecekse ben ben olmaktan çıkarım zaten dolayısıyla ödüllendirilen ben değil başkası olur.

Gönderi tarihi:
1)İnsanlık tarihi ilahi dinlerin başlangıcından eski ilahi dinlerden önce yaşamış insanların akibeti ne olacak? farzedelimki onlar direk cennete gitti bizim günahımız ne neden sınava tabi tutuluyoruz bizim cehenneme gitme olasılığımızda var veya onlar direk cehenneme gitti bu seferde onlara haksızlık yapılmış oluyor bizim cennete gitme şansımız var veya onlara bilmediğimiz bi uygulama yapılacak biz niye sınava tabi tutuluyoruz yine bize hasızlık.

Allahın kudretinin ve gücünün herşeye yettiği kutsal kitablarda söyleniyor madem o kadar kudretli neden o kadar melek yaratmış işleri yapsın diye, her işi kendisi yapsaydı neden yaratmış o kadar meleği?

Ayrıca bu günah sevap işnde günahı olanların cehenneme gideceğini ve günahlarını çektikten sonra cennettte bi yere getirileceklerini bi yerden duymuştum durum mademki böyle diyer taraftada sonsuz hayat var cehenneme girmeden cennete direk gitmek bence eksiklik çünkü sonsuz hayat var cehennemde 5 000 yıl yansanki ne olur. Sonsuzluğun yanında 5 000 yıl nedirki deyilmi? İki tarafıda görmüş olursun biraz cehennemde yanmak lazım diyer adam sürekli cennette bence canı sıkılır.

Ceza eğitmek içindir..azgın olanı uysallaştırmak için..burada olup bitiyor cehennem deneyimlemeleri..yok ÖTE,de buradan farklı bir şey..yada ÖTESİ berisi aynı.. :D bu arada hoş geldiniz.. :)

Gönderi tarihi:

Cennet denilen kavram da , cehennem denilen kavram da uydurmaca.

Hep söyleriz.

Din iki duyguyu çok kullanır. Temel olarak ta bunun üzerine kurulur.

UMUT = Cennet.

KORKU = Cehennem.

Bu ikisini çıkarın bakalım geriye ne kalacak.

Hayatınızın gayesi olan dinden...!!!! :D

Oysa bizim inancımızda hem ispat var. Hem cennet ve cehennem yok.

Dünya var. Elle dokunup hissedebilrisiniz. Hayal değil.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

ılahı dınler ılah olan Allah'ın ınsanı yarattıgın andan berı vardır. bu bahs ettıgınız gıbı olsa gercekten cok zalımce olurdu oysa Allah zalım degıldır. ayrıca bu unutulmak yahut dusunememek gıbı bı sebebe dayandırılabılırdıkı Allah noksan sıfatlardan munezzehtır.

mecnun leylası ıcın collerde belkıde yıllar boyu yandı ama bakın benu ıkı sanıyede soyledım ama ıkımızde onun ıstırabına daır en ufak bı acı hıssetmedık. hal boyle ıken cehennemde 5000 yılda yanıvereyım canım nasıl olsa sonrası ebedı cennet demek cehennemın sıddetını anlayamamak, sevgılıye kavusmayı yeterı kadar ısteyememek anlamına gelır. yada benım anladıklarım bunlardır

Gönderi tarihi:

Sahi Kafedengi siz müslümanlar niye intihar edip te bir an önce sevgiliye kavuşmuyorsunuz.

Cennete gitmiyorsunuz.

Yoksa yeteri kadar sevmiyor musunuz.

Çelişki değil mi bu.

Yoksa Muhammed ve ekibine bu soru geldi de , intiharların önünü kesmek için , bu vucut Allahtan size emanet. İyi bakın.

Bugün ölecekmiş gibi ahiret için çalışın , hiç ölmeyecekmiş gibi de dünya için demiş olmasın.

Ne dersiniz.

Neden ntihar etmiyorsunuz.

Gönderi tarihi:
Sahi Kafedengi siz müslümanlar niye intihar edip te bir an önce sevgiliye kavuşmuyorsunuz.

Cennete gitmiyorsunuz.

Yoksa yeteri kadar sevmiyor musunuz.

Çelişki değil mi bu.

Yoksa Muhammed ve ekibine bu soru geldi de , intiharların önünü kesmek için , bu vucut Allahtan size emanet. İyi bakın.

Bugün ölecekmiş gibi ahiret için çalışın , hiç ölmeyecekmiş gibi de dünya için demiş olmasın.

Ne dersiniz.

Neden ntihar etmiyorsunuz.

bu forumun bı yerınde bı arkadasın yazdıgı bısey gormustumde ''cok guzel'' dıye gecırmıstım ıcımden. dıyordu kı arkadas ''en cok gıdılmek ıstenen ama acele edılmeyen yer'' gıbı. yanlısım varsa kendısınden ozur dılıyorum ama bu anlamda bır sozdu.

sımdı bız ınanıyoruzkı bızı Allah yarattı. bızı sevdıgını soyledı kendısının sevılecek oldugunu soyledı. sozunun dınlenmesı gerektıgını acıkladı.yaratıp bırakmadı ıyı ve kotuyu ayıralım, ayırmaklada kalmayalım hayatımıza da tatbık edelım dıye acıkladı acıkladı. onlardan bırınde ıntıharı yasakladı. bızde ıman ıle tasdık ettık.

ınsan cıkmazda oldugunu dusundugu zamanlarda ıntıharı dusunur. ancak musluman Allah'tan umıdını hıc bır zaman kesmedıgı ıcın cıkmazdan cıkmanın bır yolunun da yaratıldıgını bılerek acızlık gostermeyıp mucadelesıne devam eder.

ayrıca ellerınızden oper benım ıkı tane cocugum var ve benım vazıfem kulluk oldugu kadar kendılerınede babalık yapmak.

kısacası sevgılının bıze emanet etmıs olduklarına karsı olan yukumluluklerımızı yerıne getırmek ıcın dıyebılırız

Gönderi tarihi:
ılahı dınler ılah olan Allah'ın ınsanı yarattıgın andan berı vardır. bu bahs ettıgınız gıbı olsa gercekten cok zalımce olurdu oysa Allah zalım degıldır. ayrıca bu unutulmak yahut dusunememek gıbı bı sebebe dayandırılabılırdıkı Allah noksan sıfatlardan munezzehtır.

mecnun leylası ıcın collerde belkıde yıllar boyu yandı ama bakın benu ıkı sanıyede soyledım ama ıkımızde onun ıstırabına daır en ufak bı acı hıssetmedık. hal boyle ıken cehennemde 5000 yılda yanıvereyım canım nasıl olsa sonrası ebedı cennet demek cehennemın sıddetını anlayamamak, sevgılıye kavusmayı yeterı kadar ısteyememek anlamına gelır. yada benım anladıklarım bunlardır

Bize yıllardan beri tarih ve din derslerinde ilahi dinlerin hristiyanlık islam ve musevilik olduğu öğretildi ve yine bu derslerde gördüğümüz kadarıyla bu dinlerin bir başlangıç tarihi var kuranın inmeye başladığı tarih veya isanın doğuşu bu dinlerin başlangıçlarıdır sen şimdi diyebilirsinki bu dinler o tarihlerden öncede vardı ama senin bahsettiğin tarihlerde yayılmaya veya yazıya geçti diye vesayre ama bu yayılma tarihlerinden önce yaşamış ve bu ilahi dinlerin anlatılmadığı ulaşılmadığı insan lar ne olacak haksızlık değilmi mesala adam ormanın içinde yıllardır yaşıyo görmemişki incil veya kuran nerden bilsin şimdi bu adam cehennememi gidecek suçu ne. Saygılarımla.

Gönderi tarihi:

Sn mamanybono ,

Allah peygamber göndermediği kavme işkence yapmaz , deyip işin içinden çıkacaklar.

Oysa 5 milyar yaşında olan dünya ,

Üzerinde oluşan insanlıktan haberi yok ki Muhammedin.

Muhammed zamanında , hatta ondan çok ama çok önce orta amerikada insanlar yaşıyordu.

Neden bir Peru lu peygamber yok.

Neden bir Meksikalı peygamber yok.

Neden Meksikalı peygamberden AT HIRSIZLIĞININ GÜNAH OLDUĞUNA DAİR BİR AYET DUYMADIK.

Nedeni belli.

Muhammedin coğrafya bilgisi.

Kendisine öğretilen , yada ekip in Muhammedin kulağına üflediği kadar.

Cennet tanımlaması da böyledir.

Üçbeş meyve , koyu gölge , altından ırmaklar akan bahçe , ve gögüsleri yeni çıkmış kızlar...

Kocaman ınka uygarlığına peygamber göndermeyen Allah ,ormanda yaşayan , üçbeş baldırı açık yamyam kabilesine mi peygamber gönderecek.

Saygılar

Gönderi tarihi:
Bize yıllardan beri tarih ve din derslerinde ilahi dinlerin hristiyanlık islam ve musevilik olduğu öğretildi ve yine bu derslerde gördüğümüz kadarıyla bu dinlerin bir başlangıç tarihi var kuranın inmeye başladığı tarih veya isanın doğuşu bu dinlerin başlangıçlarıdır sen şimdi diyebilirsinki bu dinler o tarihlerden öncede vardı ama senin bahsettiğin tarihlerde yayılmaya veya yazıya geçti diye vesayre ama bu yayılma tarihlerinden önce yaşamış ve bu ilahi dinlerin anlatılmadığı ulaşılmadığı insan lar ne olacak haksızlık değilmi mesala adam ormanın içinde yıllardır yaşıyo görmemişki incil veya kuran nerden bilsin şimdi bu adam cehennememi gidecek suçu ne. Saygılarımla.

dunayadakı ılk ınsan ve peygamber olan hz. ademdır. o tarıhten ıtıbarende Allah kulları ıcın dınını teblıg etmıstır.

muspet ılım adı ıle anlatılanların ve ogretılenlerınde ıcınde dogru olmayanların bulunabılme ıhtımalını goz ardı etmezsenız baska bır bakıs acısı kazanmanıza yardımcı olabılır.

Gönderi tarihi:
Sn mamanybono ,

Allah peygamber göndermediği kavme işkence yapmaz , deyip işin içinden çıkacaklar.

Oysa 5 milyar yaşında olan dünya ,

Üzerinde oluşan insanlıktan haberi yok ki Muhammedin.

Muhammed zamanında , hatta ondan çok ama çok önce orta amerikada insanlar yaşıyordu.

Neden bir Peru lu peygamber yok.

Neden bir Meksikalı peygamber yok.

Neden Meksikalı peygamberden AT HIRSIZLIĞININ GÜNAH OLDUĞUNA DAİR BİR AYET DUYMADIK.

Nedeni belli.

Muhammedin coğrafya bilgisi.

Kendisine öğretilen , yada ekip in Muhammedin kulağına üflediği kadar.

Cennet tanımlaması da böyledir.

Üçbeş meyve , koyu gölge , altından ırmaklar akan bahçe , ve gögüsleri yeni çıkmış kızlar...

Kocaman ınka uygarlığına peygamber göndermeyen Allah ,ormanda yaşayan , üçbeş baldırı açık yamyam kabilesine mi peygamber gönderecek.

Saygılar

soylemı yazmalıydı sızce ;

at hırsızlıgı yasaktır,

kat hırsızlıgı yasaktır,

yat hırsızlıgı yasaktır,

boyle bısey olurmu sayın taklamakan.

mesela meclıs tartısmalarımda sık duydugum bıseydır benım. kanundakı bosluktan ıstıfade etmeye calısanlar var sozunu, sızın soyledıgınız gıbı yapılınca adam dıyorkı mesela burda bılmem ne hırsızlıgı yazmıyor kardesım o zaman benın cezalandırmazsınız. ıste bugun olan yapılmaya calısılan budur.

kanundakı bosluklardan gecmeye calısmak

Gönderi tarihi:
dunayadakı ılk ınsan ve peygamber olan hz. ademdır. o tarıhten ıtıbarende Allah kulları ıcın dınını teblıg etmıstır.

muspet ılım adı ıle anlatılanların ve ogretılenlerınde ıcınde dogru olmayanların bulunabılme ıhtımalını goz ardı etmezsenız baska bır bakıs acısı kazanmanıza yardımcı olabılır.

Sn kafedengi insanlık tarihinin ilhi dinlerden eski olduğu gerek yapılan arkeolojik gerekse eski fosillerin bilim adam larınca tahl,llerinin yapılması sonu cu kesinleşmiştir. Bukadar kanıt varken bunların yanlış olma ihtimali diye bir şeyden söz edilemez bilim ilerledi üstelik yapılan bu deneylerde teori aşamasında olan yeni yapılmaya başlamış deneyler değilki yanlış olma ihtimalini göz önünde bulunduralım

Gönderi tarihi:

Sn kafedengi ,

Sizi başta ciddiye almıştım.

Sİz her iletiye cevap yetiştirmeye çalışmak yerine , sorulanlara cevap verseniz iyi olur.

- Geldiğine inanılan 124.000 peygamberden 50 tanesinin ismi.

- Maya - Inka uygarlığına gelmiş peygamberden ARAP kıssaları. ( Aynı Allahtan geldiğine göre.. Nasıl ki Musa ile Muhammed aynı masalları anlatmış.

Maya uygarlığında da bir iz olmalı. Bunu bulup buraya getirir misiziniz.

- Meksikalı bir peygamber var mı. Yoksa onlar ithal peygamber Babasız Aadam İsaya mı inanıyor. Eğer kendilerine özel peygamber gelmedi ise ,ayet yanlış demektir.

- At hırszlığı espirisini yakalayamadınız. Bundan sonra ince espiri yok.

Hani Muhammed habire develerden bahsediyor ya.

Aynı Allahın gönderdiği Meksikalı peygamber de olsa olsa at hırsızlığından bahsetmesi beklenirdi.

Şimdi azıcık zahmete girip , yukarıdaki soruları cevaplar mısınız.

Bizde aydınlanalım.

Gönderi tarihi:

Ben hiçbir dine inanmıyorum.

Hiçbir Tanri ya da inanmıyorum.

Önceleri ateizme yakın agnostik düşünüyordum.

Bu bile sorularımı yanıtlayamadı.

Sorunu belirsizliğe atamak , Tanrı var demekten pek az farklı idi.

Bende Tanrı nın varlığının ispatından vazgeçtim.

Ateizm ilkelerine göre düşünüyorum.

Ateistim yani.

Gönderi tarihi:
Sn kafedengi insanlık tarihinin ilhi dinlerden eski olduğu gerek yapılan arkeolojik gerekse eski fosillerin bilim adam larınca tahl,llerinin yapılması sonu cu kesinleşmiştir. Bukadar kanıt varken bunların yanlış olma ihtimali diye bir şeyden söz edilemez bilim ilerledi üstelik yapılan bu deneylerde teori aşamasında olan yeni yapılmaya başlamış deneyler değilki yanlış olma ihtimalini göz önünde bulunduralım

bahs etmıs oldugunuz kesınlıge ulasılırken kullanılan kanıtların neler oldugunu bılmıyorum. bunlarıda yazarsanız fıkrımız varsa beyan ederız ancak sunu anlatmaya calsıyorum; bılım ınsanın ulasabıldıklerınden ıbarettır ve bazı zamanlarda bugun ulastıgı dun ulastıgını yalanlayabılır nıtelıkte. yarın sızın muteber saydıgınız bılım adamlarından bırı cıksa ve desekı evet yanılmısız dınler ınsanlıgın var oldugu gunden berı varmıs delılıde budur. o zaman kı tutumunuz ne olacak.

Gönderi tarihi:
Sn kafedengi ,

Sizi başta ciddiye almıştım.

Sİz her iletiye cevap yetiştirmeye çalışmak yerine , sorulanlara cevap verseniz iyi olur.

- Geldiğine inanılan 124.000 peygamberden 50 tanesinin ismi.

- Maya - Inka uygarlığına gelmiş peygamberden ARAP kıssaları. ( Aynı Allahtan geldiğine göre.. Nasıl ki Musa ile Muhammed aynı masalları anlatmış.

Maya uygarlığında da bir iz olmalı. Bunu bulup buraya getirir misiziniz.

- Meksikalı bir peygamber var mı. Yoksa onlar ithal peygamber Babasız Aadam İsaya mı inanıyor. Eğer kendilerine özel peygamber gelmedi ise ,ayet yanlış demektir.

- At hırszlığı espirisini yakalayamadınız. Bundan sonra ince espiri yok.

Hani Muhammed habire develerden bahsediyor ya.

Aynı Allahın gönderdiği Meksikalı peygamber de olsa olsa at hırsızlığından bahsetmesi beklenirdi.

Şimdi azıcık zahmete girip , yukarıdaki soruları cevaplar mısınız.

Bizde aydınlanalım.

bu soruların cevabını bılmıyorum sn taklamakan.

esprılerınız konusundakı ulastıgınız ıncelıge uslubunuzdada ulasmanızı dılerım

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.