Misafir Evren. Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 Dünya hayatı, sahte aşklar, Terkedilmişlikler, Ahiret hayatı, kaçınılmaz gerçekler. Dünya hayatı, Arabalar, geçici dünyevi zevkler, Hepsi eskimeye, ve ihtiyarlamaya,mahkum. Ahiret hayatı, biz onu uzak gibi görsekte. Hemen yanı başımızda. Bu dünyadan ayrılıs, Ve kabirden kalkış, Ya hoşnutluk, karşılıklı rıza, ya pişmanlık, faydası olmayacak olan pişmanlık. Orada bir seçim hakkımız yok, ama burda şu anda seçim hakkımız var, gelin Bizi sadete götürecek kitaba yönelelim. Hiç şüphesiz o kitab, Allahın gönderdiği son vahiy olan kurandır. Kuranın yaşamsallaşması,da yaşamdan çıkmasıda yine bizlerin elindedir. Varacağımız, yerin testini burada burada yapmaya hazır olalım, Test kitabımız, ve sınav sorularımız, bu kitabta, yani Kuranda mevcut, Cevaplarıda mevcut. Geriye kalan, hayatımızda uygulamak, Pekiyi hayatımızda uygulamaya hazırmıyız.? Selam Ve dua ile. Furkan Nezir Alıntı
Φ _Kosovalı_ Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 bu dünya hayatı geçici bir oyalanma ve imtihan yeridir..gerçek yurt ise ahirettir. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 bu dünya hayatı geçici bir oyalanma ve imtihan yeridir..gerçek yurt ise ahirettir. Ee neden bekliyorsunuz sahte dünyada? Şimdi, bu çarpık inançtan yola çıkarak, Kosovalıları, Boşnakları sahte dünyadan, gerçek mutluluk dünyasına postalayan Sırplara teşekkür mü ediyorsunuz? Yani biz, Kosovalıları, Boşnakları kestiler diye, boşuna mı kızıyorduk Sırblara. Halbuki Sırblar, şu Kosovalı ve Boşnak kardeşlerimiz, şu sahte dünyadan biran önce kurtulsunlar gerçek dünyaya çabucak gitsinler diye çırpınıyorlarmış. Sırblara kızmakla yanılmışız meğersem, sizin yazınız üzerine anladım bunu. Adamların işi gücü gerçek mutluluk dünyasına adam postalamakmış meğersem. Saygılar, sevgiler. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 Ee neden bekliyorsunuz sahte dünyada? Şimdi, bu çarpık inançtan yola çıkarak, Kosovalıları, Boşnakları sahte dünyadan, gerçek mutluluk dünyasına postalayan Sırplara teşekkür mü ediyorsunuz? Yani biz, Kosovalıları, Boşnakları kestiler diye, boşuna mı kızıyorduk Sırblara. Halbuki Sırblar, şu Kosovalı ve Boşnak kardeşlerimiz, şu sahte dünyadan biran önce kurtulsunlar gerçek dünyaya çabucak gitsinler diye çırpınıyorlarmış. Sırblara kızmakla yanılmışız meğersem, sizin yazınız üzerine anladım bunu. Adamların işi gücü gerçek mutluluk dünyasına adam postalamakmış meğersem. Saygılar, sevgiler. Sen hep boyle tersmi algilarsin , sayin,BrainSlapper' [005.032] [DI] Bunun için İsrailoğullarına şöyle yazdık: «Kim bir kimseyi bir kimseye veya yeryüzünde bozgunculuğa karşılık olmadan öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de onu diriltirse (ölümden kurtarırsa) bütün insanları diriltmiş gibi olur». And olsun ki, onlara belgelerle peygamberlerimiz geldi, sonra buna rağmen, onların çoğu yeryüzünde taşkınlık edenler oldu. Bir insanin eceli gelerek olmesi baska, sucsuz yere oldurulmesi baska,, Tabiyki her dogan kisi zamani geldiginde olecektir. Sonucta herkes olecek, fakat haksiz yere olduren, ister bir musluman musluman olmayan birisini oldurmus olsun, veya bir baskasi oldurmus olsun, bu dunyanin yani sira ahirette cezaasini cekecektir. Yanlislik disinda bir insan bir insani olduremez. eger oldururse. [004.092] [DI] Bir müminin diğer mümini yanlışlık dışında öldürmesi asla caiz değildir. Bir mümini yanlışlıkla öldürenin, bir mümin köleyi azad etmesi ve öldürülenin ailesi bağışlamadıkça, ona diyet ödemesi gerekir. Eğer o mümin, size düşman bir topluluktan ise mümin bir köleyi azad etmek gerekir. Şayet aranızda anlaşma olan bir millettense, ailesine diyet ödemek ve mümin bir köleyi azat etmek gerekir. Bulamayana, Allah tarafından tevbesinin kabulü için, ard arda iki ay oruç tutmak gerekir. Allah bilendir. Hakim'dir. [004.093] [DI] Kim bir mümini kasden öldürürse cezası, içinde temelli kalacağı cehennemdir. Allah ona gazabetmiş, lanetlemiş ve büyük azab hazırlamıştır. saygilar. Evren. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Sen hep boyle tersmi algilarsin , sayin,BrainSlapper' Ben ters anlamıyorum. Doğru anlıyorum. Sana, bir cümlenin nerelere gidebileceğini söylüyorum. Küçük bir çocuktan "ben ölmek istiyorum, ölünce cennte gidecekmişiz. orası çok güzelmiş" sözünü duyduğum gün irkilmiştim. Yaşamı değil, ölümü kutsayan ve yüceleştiren başka bir din var mı acaba. Saygılar. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2008 Sn BrainSlapper , Eğer müslümanlar cennete gidebileceklerinden emin olsalar intihar ederlerdi. Ama etmezler. edemezler. Bide kural koymuşlar kendilerine... Vucut emanetmiş... Bilmem neymiş... Bırak kardeşim emanerti , şu andaki halimle cennet garanti mi. Garanti. Giderim , yerim emanetini derlerdi.... Ama cennet yok ve garanti dedeğil. O kadar da ucuz değil. O yüzden de yaşamaya çalışıyorlar , son ana kadar. Bence hata da yapıyorlar. Allah etmesin senin gibi bir kafir gelirde akıllarını çelerse , son nefeste kafir bile gidebilirler. Oysa henüz müslümanken ölmek en akıllısı olmalı , değil mi. Niye yapmıyorlar.... Saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.