Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2006 19 yıl Yazar Arkadaşlar anladım ki, gezgin hariç tania başta olmak üzere bu sitedeki kızlar yemek yapmayı bilmiyo...
Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2006 19 yıl BAK VERİYOM TARİF_SANA DA Bİ KASTIM MI VARDIR NEDİR TAVUK KUŞ GRİBİ EPIŞIPS / Çerkes Tavuğu malzemeler: Tavuk: 1 Orta Boy Ceviz içi: 1/2 KG Kişniş: 1 Tatlı kaşığı Acıka: 1 TK Mısır Unu: 1 Su Bardağı Buğday unu: 1 SB Kırmızı kuru acı biber: 10-15 adet Sarımsak: 2 diş Tereyağı: 3 Yemek Kaşığı Sıvı yağ: 1/2 SB Kuru soğan: 2 Orta Boy Kırmızı toz biber: 1 TK Yapılışı 1- Temizlenmiş ve parçalara ayrılmış tavuk yağ soğanla kavrulur. İçine bol su konur ve haşlanır. Acıka ilave edilir. 2- Mısır unu ve buğday unu ile hamur haline getirilir, 6`ya bölünür, kaynayan tavuk suyuna atılır. Piştiğinde eti ayrı bir kaba, hamurlar ayrı bir kaba konur. 3- Kırmızı kuru biber suda kaynatılır, şişirilir, çekirdeklerinden ayrılır. Biberler, 1/2 kg ceviz içi, 2 diş sarmısak, kişniş ve hamurlar et makinasından 2-3 kere geçirilir. 4- Bu karışım tavuk suyu ile boza kıvamında inceltilir, makarna süzgecinden geçirilir. İçerisinde kırmızı biber kabuğu kalmaması sağlanır. 5- Bu karışım ateşte yavaş yavaş kaynatılır. Sulu ise eritip buğday unu ilave edilir, koyu ise et suyu konur. 6- Fokurdamaya başladığında etler konur, biraz daha kaynatılır. 7- Üzerine toz biber ilave edilmiş kızgın tereyağ gezdirilir
Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2006 19 yıl Yazar kopyalanmış ama olsun , ben zeytin yağlı barbunya istemiştim, sen kuş gripli tavuk tarifi vermişsin.. yiyelim bakalım nolcek? Nelveda forum, Nelveda kızlar, Nelveda aziz ve saz arkadaşları nelveda.......
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 19 yıl ben acayip bulgur pilavı yaparım ahanda tarifi... ilk önce 1 tane soğan,3-4 tane yeşil biber,750 gr kuşbaşı kuzu eti,1 tane havuç,bunları tereyağı ile bir güzel kavuracaz...efendime söliim bunlar iyice piştikten sonra bulgurumuzu da tenceremize koyarak hep berber kavurmaya başlıyacaz..(ağzım sulandı)içine biraz tuzot,aci biber,isot katacaz ki tat versin...ama kesinlikle tereyağıyla yapmamız lazım işin püf noktası orası esas tadı veren tereyağ..ondan sonra suyumuzu pilavın seviyesine kadar koyacaz ve suyunu çekmesini bekliyecez...suyunu çektikten sonra tane tane pilavımızı afiyetle yiyecez...
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 19 yıl Yazar Helal be tarif böyle olur işte.. teşekkürler.. forumdaki kızlar utanmıştır şincik
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 19 yıl Helal be tarif böyle olur işte.. teşekkürler.. forumdaki kızlar utanmıştır şincik bi utandık bi utandık sorma gitsin yaniii
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 19 yıl Yazar Siz gidin de bi topiciniz vardı adı neydi.......ha " bütün kızlar toplandık" orda dedikodu yapın..
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 19 yıl kendi uydurduğum bi tarif vereyim madem karnı aç olan arkadaşlar var bi tencere suyu kaynatın tuz ve limonla beraber kaynamakta olan suya bi parça kırmızı et atın mümkünse kemikli olsun et piştikten sonra onu hemmen alın tencereden ve soğuduktan sonra ince ince didin ayrı bir kapta bir kase yoğurt biraz un limon sarımsak ve sirke bunları karıştırın ve etsuyuna ilave edin mümkünse mikser yardımıyla eğer yoksa el çırpıcısıyla kesilmesin diye sürekli karıştırın ve etleride içine ilave edin alın size yalancı işkembe çorbası
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 19 yıl aaa şuna bak yaa biz dedikodu yaparız yemek te yaparız önemli olan burda yazmak değil tamammı mutfakta göstermek lazım hünerleri ama diyosan burası bir nevi mutfak al sana bi tarif alıyosun yarım ekmek içine domates peynir yanınada cola hımmm mis gibi yemek işte
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 19 yıl Yazar ya ya ya şa şa şa şevval şevval çok yaşa... yarın deniycem saol.. aaa şuna bak yaa biz dedikodu yaparız yemek te yaparız önemli olan burda yazmak değil tamammı mutfakta göstermek lazım hünerleri ama diyosan burası bir nevi mutfak al sana bi tarif alıyosun yarım ekmek içine domates peynir yanınada cola hımmm mis gibi yemek işte biberde koyalım mı? annen mutfakdayken sen ne yapıyon? yazık işte yeni nesil
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 19 yıl aaa şuna bak yaa alıyosun yarım ekmek içine domates peynir yanınada cola hımmm mis gibi yemek işte yeşil soğan da koyalım bencede çok lezzetli ellerine sağlık
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 19 yıl BAK NASIL DA BEĞENDİNİZ alimallah çerkes kızıyız biz ... bizde tarif çoktur ama sayman 22 sende hep benim karnım tokken rastlıyon bee ben napıyım şimdi söz bak yarın bi tarif yazıcam yapınca parmaklarını bile yicen valla
Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 19 yıl bu ne yaa bi pilav tarifi verdik ortalık karıştı diğer bildiklerimi yazmıyım barii
Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 19 yıl evetttt akşam yaklaşmakta ve akşam yemeği için bişeyler yapmak lazım ne yapalım fırında bulgurlu köfte 4 kişilik olsun 250 gr kıymaya önceden çok az sıcak suyla ıslattığımız bir su bardağına yakın ince bulguru ekleyerek hamur yoğurur gibi yoğurucaz.sonra 1 tane orta boy soğanı rendeliyoruz onu da ekliyoruz karışıma.daha sonda baharatlar.bu isteğe bağlı tabii. ben kekik, kimyon, acı pul biber den yana tercih kullanıyorum.tuz eklemeyi de unutmayın bu arada.biraz da maydanoz.bunlarıda kıymaya ekleyerek bi güzel yoğurucaz.bi kenarda beklesin bu karşım şimdi. iki patatesi kızartma yapıcakmışız gibi uzun uzun dilimler halinde kesiyoruz.2 tane de domatesi kabuklarını soyup halka halka kesiyoruz. sonra büyük bir kasede salçalı su karışımı yapıyoruz 2 yemek kaşığı salça gerekli.su da sıcağa yakın olsun. fırın tepsisini alıyoruz.bir iki yemek kaşığı yağ koyalım tepsiye.köfteleri de ince uzun uzun hazırlayalım.yoksa pişmez.tepsiye ilk önce biraz parates serpelim.sonra üzerine köfteleri sıralayalıçüzerine tektar biraz patates.ve en son domatesleri dizeli.biberde ekleyebiliriz varsa.üzerine de alçalı su karışımı dökelim.biraz daha tuz.biraz daha sıcak su eklicez tepsiye malzemelerin üzerini geçmicek şekilde.yaklaşık 40 dakika 200 derecede pişecek. afiyet olsun. yanına da siz bişeyler yapıverin artık
Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 19 yıl öle tarif ver kaç yok pişirinde yiyelim maharetinizi bir de orada görelim
Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 19 yıl Evet bir tarifte benden;Maksat pratik vede lezzetli yemek değilmidir gaye erkek arkadaşlarımda rahatlıkla yapabilsin Yemeğimizin ismi etli bezelye malzeme: 500 gr sote doğranmış dana eti,2 orta boy patates,1büyük havuc,500gr bezelye,(hazır olursadaha iyi),salça,kekik,karabiber,isot Eti önceden bir tencerenin içinde yağsız vede susuz kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz o kendi suyunda pişedursun.Diğer tarafta patates vede havucu ufak küp şeklinde doğrayalım;iyice pişmekte olan etin içine çok az miktarda sıvı yağ ilave edelim,doğradığımız havucu vede patatesi pişmekte olan etin içine katalım 5 dk piştikten sonra bir yemek kaşığı salçayı ekleyelim 10 dk sonra yıkadığımız bezelyeleri katalım hiç karıştırmadan üzerine 1.5 su bardağı su ekleyelim kısık ateşte yaklaşık 30 dk pişirdikten sonra kekik karabiber vede isotumuzu ekleyelim.ve kapağını kapayıp 20 dk daha bekledikten sonra kapatalım ocağımızı Afiyet olsun yemeğimiz hazır... NOT:Mutlaka kısık ateşte pişirin yemeklerinizi...
Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 19 yıl Yazar yaşasın... ben bunların hepsini yapabilirim.. ayrıca tania'ya teşekkürler sözünde durdu bu da çiçeği bu da perseus'un çiçeği
Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 19 yıl eveet şimdi size karadeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden KUYMAK tarifi vericem çok basit... yine tereyağ başrol oynuyor tabii ki..tereyağımızı bir tavada eritiyoruz...erittiğimiz tereyağın üstüne mısır unu'nu ilave ediyoruz...ondan sonracıma beyaz peynir yada kaşar ilave ederek karıştırıyoruz...3-4 dakika sonra servise hazır bir şekilde kıvama gelen kuymağımızı afiyetle yiyoruz...
Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2006 19 yıl Erbay bak burda bi kaç kız var bekar mı diye soruyorlar? zuhahaha bekarım...
Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 19 yıl walla içimden geldi hatta uzun zamandır da yemiyordum akşam eve gider gitmez pişiricem anadoluya özgü bulgur pilavi tarifi vereyim size kaynamakta olan sıcak suya bir yemek kaşığı tuz ve bulgurları ilave edelim bulgurlar piştikten sonra tereyağını eritiyorsunuz ama az yanacak ve kokacak sonra pişmiş bulgurun üzerine döküyorsunuz güzelce karıştırıyorsunuz yoksul anadolu köylüleri tarladan döndüklerinde hergün bıkmadan yerlermiş bu pilavı hem ekonomik hem pratik ama tek bi sorun var tereyağsız yenmiyor illlede tereyağ koyacaksınız yanınada ayran ve söğüş salata tavsiye ederim afiyet olsun
Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 19 yıl walla içimden geldi hatta uzun zamandır da yemiyordum akşam eve gider gitmez pişiricem anadoluya özgü bulgur pilavi tarifi vereyim size kaynamakta olan sıcak suya bir yemek kaşığı tuz ve bulgurları ilave edelim bulgurlar piştikten sonra tereyağını eritiyorsunuz ama az yanacak ve kokacak sonra pişmiş bulgurun üzerine döküyorsunuz güzelce karıştırıyorsunuz yoksul anadolu köylüleri tarladan döndüklerinde hergün bıkmadan yerlermiş bu pilavı hem ekonomik hem pratik ama tek bi sorun var tereyağsız yenmiyor illlede tereyağ koyacaksınız yanınada ayran ve söğüş salata tavsiye ederim afiyet olsun ya şevval ben tereyağı yemiyom benimki zeytinyağı olsun canım diğer türlü o akşam hatta o hafta benim için kötü geçiyor... ama tarifi aldım bugün ben yapacam....
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.