Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Alone in the Dark [2008]


LaRsiE_

Önerilen İletiler

6z2bt3.jpg

 

Oyun Hakkında

 

Yazıda hikayeden çok, oyun içinde neler yapabileceğimizden bahsedeceğim. Ama yine de birkaç cümle değinmekte fayda var. Serinin değişmez karakteri Edward Camby yine kontrolümüzde olacak. New York City'de yaşamaya başlayan Camby ile Central Park'da yaşanan esrarengiz olayları çözmeye ve her zamanki gibi hayatta kalmaya çalışacağız. Yalnız bu sefer karşılaşacağımız düşmanlar sadece beyinsiz zombiler değil. Gerçek hayatta bize tehdit oluşturabilecek herhangi bir element, AITD dünyasında da düşmanımız olacak. İleriki paragraflarda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

 

AITD'ı türevlerinden ayıran ilk özelliği artık herkesin dilinde olan gerçek zamanlı fizikleri ve çevre tepkimeleri. Kısaca şöyle açıklayayım; Gerçek hayatta ne yapabiliyorsanız, oyunda da aynısını yapabilme imkanına sahipsiniz. Tabii ki sınırlamalar olacak ama o sınıra gelene kadarki gördükleriniz bile sizi şaşırtmaya yetecek. Bu güne kadar birçok yapımda fiziklerin ne kadar önemli bir etken olduğunu gördük. Pek ilgi çekemese de benim şahsi favorim Penumbra’da çevre etkileşimini oyuncuya bırakarak, kısıtlı olsa da neler yapılabileceğini gösterdi. Şimdi ise gerçek anlamda bir basamak atlama ile karşı karşıyayız. Eğer Eden Games her şeyi kararında tutmayı başarırsa, gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biri ile karşılaşabiliriz.

 

Dediğim gibi, evimizde sürekli kullandığımız eşyalarla neler yapabiliyorsak, AITD'de birçoğunu yapabileceğiz. Elinizde bir tava mı var? En güçlü silahınız olabilir isterseniz. Islak bir şey mi taşıyorsunuz? Üstünüzün ıslanacağını unutmayın. Yolunuzu kapayan herhangi bir cisim yanabiliyorsa, durmayın yakın. Biraz güçsüz gözüküyorsa, sert bir cisimle vurarak kırın veya geçebileceğiniz bir boşluk yaratana kadar eğin. Geçmenize izin vermeyen bir elektrik kablosu mu var? Şalterden kapatın ya da elinizdeki yalıtkan bir cisim ile hafifçe kenara alın ya da düşmanlarınıza karşı döndürerek bir silah haline getirin vb. Elinize geçecek olan fırsatların sayısını tahmin bile edemezseniz. Yeter ki hayal gücünüzü iyi kullanın.

 

932100_20080530_screen002.jpg

932100_20080530_screen033.jpg

 

932100_20080530_screen039.jpg

932100_20080530_screen045.jpg

932100_20080530_screen061.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.