Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hz. MUHAMMED'E İNANMAYAN BİR TOPLUM VEYA KİŞİLER BU AYETLERE GÖRE NASIL ZALİM OLUR.. Örn Japonlar puta tapıyor veya biri ateist diye neden zalim olur.

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sn Demirefe ,

Dün atılana kadar , yaklaşık 20 gün İslamiforumda yazı yazdım.

Yeni şeyler öğrendim.

Muhammed in ALLAH BENİ ALEMLERE RAHMET OLARAK YARATTTI sözü uydurma imiş.!!!!!!!!

O böyle bir laf etmemiş miş.!!!!!!!!

Bide daha güzel bişey öğrendim.

Hatta hatta AY ın 2 ye yarılması olayı da olmamış... !!!!!!

Manayı kuvvetlendirmek için uydurulmuş bişey miş.!!!!!!!

İNKAR BAŞLADI.

Daha önceki yazılarımda söylemiştim.

AKLA UYDURAMAYAINCA...

Olayları güncellemeye başladılar.

Mantık kabul etmiyor çünkü.

Rahatsız ediyor.

Bakalım Muhammedin Akla mantığa uymayan daha neyini inkaredecekler merak ediyorum.

Saygılar.

Taklamakan.

Gönderi tarihi:
VE küfür yaratılmış tüm mahlukata hakaret olduğu için sonsuz azabı gerektirir. Siz tüm atomlara moleküllere kendi oldu diyerek hakaret ediyorsunuz.En değerli şeylerin değerini sıfıra indiriyorsunuz. Elmasa cam değeri veriyorsunuz. İnsanı hayvan yapıyorsunuz. Madem insan düşünen hayvandır VE KENDİ KENDİNE OLMUŞ, ya da doğa yaratmış.o zaman insan öldürmekle hayvan öldürmek arasındaki farkı bana açıklayın... çocuk aldırmakla sinek öldürmenin farkını izah edin. kız çocuğunu diri diri toprağa gömmekle inek kurban etmenin farkını açıklayın bana..

Hayır hayır hayır!

Küfür "Yalan söylemek"tir.

Hiç kimse moleküllere "Kendisi, kendi başına oldu" demiyor.

Moleküller doğanın bir parçasıdır, devinimin bir parçasıdır.

Oluşun bir parçasıdır.

Diyelim ki sizin dediğiniz gibi diyoruz:

Atomlara "Kendi oldu" demenin nesi küfürdür, söyler misin?

"Sen benim Tanrımı kabul etmiyorsun, bende bunu kaldıramıyorum" diyemiyorsunuz da,

"Atomlara kendi oluştu demek küfürdür" diyorsunuz.

Tersinden bakalım o zaman:

"Sizde, Bilim hiç birşeyin yoktan var edilemeyeceğini söylediği halde, herşeyin yoktan var edildiğine inanarak en büyük ve bilimsel küfürü ediyorsunuz."

Kur'an-ın kendi prensipleri var,

Onun söylediklerini kabul etmezsen "küfür" işlemiş olursun ama bu onun çapıyla ilgili birşeydir.

Ahlak, Namus ve Şeref hiçbir otoritenin, inancın, dinin, akımın, doktrinin, prensipin ve hiçbir izm'in boyunduruğunda değildir.

Bir din "Benim söylediğime inanmıyorsan, küfürbazsın" diyorsa, bu o dinin kendi sorunudur.

Gerçekliği ve evrenselliği bağlamaz.

Bu yüzden sizin inancınıza sahip olmayanlara "Küfür işliyorsun" diyemezsiniz.

Sinek ile İnsan arasındaki farkı şöyle açıklayayım:

Tasavvufta güzel bir hikaye vardır, anlatırlar.

Adamın birisi çok ibadet etmiş ve çok yakarmış Tanrıya (Allah'a, Çalap'a).

Ama birgün çöle düşüvermiş ve dönmüş Tanrı'ya yakarmaya.

"Ben hep sana inandım, dua ettim, seni ululadım. Bana çölde susuz kalmayı, perişan olmayı mı reva gördün! Adaletini istiyorum."

Sonra hemen bir kum tepesinin ardından birisi çıkagelmiş ve mızrağının adama saplayıp öldürmüş.

Tanrı'nın huzuruna çıkınca adam Tanrı'ya yakarmış:

"Ben senin yolundan hiç ayrılmadım ama sen beni çölde ölüme bıraktın, adalet miydi bu?"

Tanrı'da karşılık vermiş:

"Senin işlediğin tek bir günah vardı, hatırlar mısın? Bir sineği, kürdanını saplayarak öldürmüştün. Sen benden adalet istedin, bende o sineğin canının adaletini verdim sana. Sen nasıl benim yarattığım bir canı, senin kendi canından daha aşağı görürsün ve öldürürsün? Adalet istediysen, senin hakkın budur!"

Sanırım senin söylediklerin gerçekten İslam ise

"İslam Tasavvufu" diye bildiğimiz akımdaki bu düşünce aslında İslama ait değil...

Temellerini budizmde bile alan bir düşünce bu aslında.

Bilirsiniz, canlılara hiçbir şekilde zarar vermezler...

İşte İsrail.... dünyanın başbelası ve akan kanın sebebi.. Neden böyle İsrail? Çünkü Yahudi olmayanı hayvan olarak görüyorlar. Öyle de davranıyorlar. Kesip doğruyorlar. Filistinli çocukların böbreklerini çalıyorlar.İşte küfür ve insanı hayvan görmek bunu yaptırıyor. Ama Kur'an işte asıl bunu yapanlara hayvan diyor.

Yahudiliğin öyle olduğunu sanmıyorum.

İsraillilerin Müslümanlara bu yaptıklarının nedeni Din Fanatizmidir, Yahudilik değil.

Yoksa aynı coğrafya Müslümanlarını bırakın, Kanada'da bile adam kardeşini öldürmüş türbanını çıkarttı diye.

Bunu ona yaptıran nedir peki?

Dini Fanatizmi değil mi?

Sizin şu an Yahudiliği karalayarak yaptığınız da Fanatizmdir.

Çünkü nasıl ki İsrailliler bu Fanatizm doğrultusunda Müslümanlara Hayvan gözü ile bakıyorsa,

Sizde şu an aynı Fanatizm ile onlara o gözle bakıyorsunuz.

Aranızda fark kalmadı yani.

Şimdi sen mükemmel bir robot icat etsen. Ama başka biri bunu alsa ve dese bunu ben yaptım bu benim.

Senin tepkin ne olur? Kavga edersin. Mahkemeye verirsin. Kötü söylersin. Ama bu kötü değildir. İşte Şirkte aynı böyledir. Seni yaratan Allah'ı bırakıp taştan yapılmış Putlara tapmak. 10 yılda 15 milyon genç yaratmak, o olmasaydı olmazdık demek şirktir ve bunu söyleyen müşriktir. İnsan Anne ve babasına ve Allah'a şükredebilir yalnızca.. . Gidip Alpaslan'a ya da Fatih Sultan Mehmet'e var oldum diye şükretmez. Anadoluyu aldın gebertin Romalıları diye..

Şimdi ben bu Kırmızıladığım lafı alır, çok güzel bir şekilde karşılarım ama hakikaten böyle düşünenlerin yazacak yüzü kalmaz daha sonra.

Bununla ilgili Neyzen Tevfik çok güzel bir şiir yazmış, arayıp bulun, bana yazdırmayın.

Siz haksızlık yapılması gereken son kişiye, Allah'a haksızlık yapıyorsunuz.**********

Hadis-i kudsidi buyrulmuştur ki: "İnsanlar ve cinler ile benim aramda müthiş ve mühim bir hadise var ki; o da, onları ben yaratırım ama onlar başkasına giderler taparlar. Onların rızkını ben veririm, ama onlar gider başkasına teşekkür ederler." (8)

Allah kulundan şükür bekler.Teşekkür bekler. Ama o nankör şey gider putlara şükreder. Teşbihte hata olmasın...

Siz olsanız kızmaz mısınız?

Ya hu "Tanrı, Tanrı" deyip duruyorsun da, kime şükredeceğiz ki?

Ben yıllarca şükrettim, yıllarca dua ettim...

Hiç...

Sen şu Kırmızıladığım yazını okur musun?

Bu mudur Dininin emrettiği insanlık?

Cehennemi hakediyor muşuz!

Sana ne?

Allah kendisi göremiyor mu hesabını da, sen onun hesabı için biz cehenneme gideceğiz diye seviniyorsun?

Dediğim gibi, Fanatizm öyle birşeydir ki

Savunduğunuz şeyin doğruluğunu yanlışlığını sorgulamadan esiri oluverirsiniz...

Ve tüm insani sıfatlardan sıyrılıverir, kalkan oluverirsiniz.

Var olduğunu kendine bile ispatlayamazken,

Ona inanmayanları cehenneme layık görmek sence de insani bir davranış mı Mikail13?

Gönderi tarihi:
Sn Demirefe ,

Dün atılana kadar , yaklaşık 20 gün İslamiforumda yazı yazdım.

Yeni şeyler öğrendim.

Muhammed in ALLAH BENİ ALEMLERE RAHMET OLARAK YARATTTI sözü uydurma imiş.!!!!!!!!

O böyle bir laf etmemiş miş.!!!!!!!!

Bide daha güzel bişey öğrendim.

Hatta hatta AY ın 2 ye yarılması olayı da olmamış... !!!!!!

Manayı kuvvetlendirmek için uydurulmuş bişey miş.!!!!!!!

İNKAR BAŞLADI.

Daha önceki yazılarımda söylemiştim.

AKLA UYDURAMAYAINCA...

Olayları güncellemeye başladılar.

Mantık kabul etmiyor çünkü.

Rahatsız ediyor.

Bakalım Muhammedin Akla mantığa uymayan daha neyini inkaredecekler merak ediyorum.

Saygılar.

Taklamakan.

Sevgili Taklamakan ;

Sizin İsmini Belirttiğiniz O Forum dan Uzaklaştırılmanıza Siz in Adınız a Üzüldüm, Lakin Hiç Şaşırmadım.

Ama Merak Etmeyin, ve Endişelenmeyin, Bizim Forum u muz Eşşiz dir. Mümkün Olduğunca ADALET Tecelli Eder.

Bundan Şüpheniz Olmasın.

Sizi Aramızda Görmek Bizim için Ne Büyük Lütuf, Sefalar Getirdiniz Efendim.

Evet. Yineliyorum. Aramıza Tekrar Hoş Geldiniz. Asıl Şimdi Net te ki Yerinizi Buldunuz...

Saygılarımla. Doğan Gülbudak

Gönderi tarihi:
Mikail-13

"İnsanlar ve cinler ile benim aramda müthiş ve mühim bir hadise var ki; o da, onları ben yaratırım ama onlar başkasına giderler taparlar. Onların rızkını ben veririm, ama onlar gider başkasına teşekkür ederler." (8)

A-Bunun böyle olduğuna nasıl kanaat getirdiniz. Kanıtınız ne.?

B-Kanıtımız Kuran.

A-Onu kim yazmış....?

B-Allah buyurmuş. Muhammed yazmış.

A-Allahın vahyettiğini kim söylüyor.?

B-Muhammed söylüyor.

A-Muhammedin doğru söylediği ne malum.?

B-Ama Kuranda böyle yazıyor.

A- Buna DÖNGÜSEL MANTIK DENİR. İspat kanıt olamaz. Kendi içinde bir mantığı varmış gibi olsa da. MANTIKSIZDIR. SONUÇSUZDUR.

Bay A yı alkışlıyoruz.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Mıkail13

Allah kulundan şükür bekler.

Teşekkür bekler. Ama o nankör şey gider putlara şükreder.

Teşbihte hata olmasın...

Siz olsanız kızmaz mısınız?

Kuran da kızıp hiddetlenen , ve intikam alan bir tanrı tanımlaması var.

Habire de teşekkür ve ÖVÜLME ihtiyacı içersinde sanki.

Kendisinin ihtiyacı olmadığını söylemesine rağmen , günde 5 defa TAPINACAK sınız der. Randevu verir.

Bugün keyfim yok. Gitmeyeyim deseniz.

Yakar yıkar.

Hiddetlenir.

Kızar. Asagılık maymunlar olun emi der.

Ama genede ihtiyacı yoktur sizin tapınmanıza.

.....

.....

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Esmaül Husna..güzel isimler..Kurandan..

99 isimde illaki bir SIFATA verilmiştir..sıfatsız isim olmaz..

Söz konusu sıfatların her birini KENDİNDE görüp Esmasını(ismini)koydu Muhammed..Rahman dedi..Rahim dedi..Cömert dedi..Semiulbasir dedi..

Bunları Muhammed dedi..gördü kendisindede dedi..peki biz ne gördük kendimizdede ezbere okur dururuz esmaül husnayı..görelim hele birtanesini,yeter..gerisi gelir.. :)

Allah ZAT itibarı ile SIFATSIZDIR..sıfatları bu gezegende İNSAN,dan görüp gözlemlediğimiz kadardır..diğerleri EFSANEDEN ibarettir..şimdilik.. :) bu gezegende algılama kabiliyetimiz bu kadarına yeterlidir..

Tevhidin iki en uç noktasındaki İBRAHİM dostu..MUHAMMED Sevgilisi..yani İNSAN..hala dost olmak için sevgili olmak için Allah arayanlara sözüm..

Allah ile aranızdaki fazlalıkları çıkarıp atarsanız ilişkinizin sadece Sevgiden ibaret olduğunu görürsünüz..bu sevginizin üzerini örtmüştür o fazlalıklar..vardır aslında her insanın içinde o muhteşem duygu SEVGİ..fakat Din baronları Din tüccarları araya o kadar çok o kadar kalın perdeler çekiyorki kişi içindeki sevgisini keşfedip dışarıya çıkarıp paylaşamıyor.. :(

Yaşamın dinamiği sevgidir.. :) Sevginiz Sermayeniz Olsun..hiç bitmez :D

Gönderi tarihi:
Esmaül Husna..güzel isimler..Kurandan..

99 isimde illaki bir SIFATA verilmiştir..sıfatsız isim olmaz..

Söz konusu sıfatların her birini KENDİNDE görüp Esmasını(ismini)koydu Muhammed..Rahman dedi..Rahim dedi..Cömert dedi..Semiulbasir dedi..

Bunları Muhammed dedi..gördü kendisindede dedi..peki biz ne gördük kendimizdede ezbere okur dururuz esmaül husnayı..görelim hele birtanesini,yeter..gerisi gelir.. :)

Allah ZAT itibarı ile SIFATSIZDIR..sıfatları bu gezegende İNSAN,dan görüp gözlemlediğimiz kadardır..diğerleri EFSANEDEN ibarettir..şimdilik.. :) bu gezegende algılama kabiliyetimiz bu kadarına yeterlidir..

Tevhidin iki en uç noktasındaki İBRAHİM dostu..MUHAMMED Sevgilisi..yani İNSAN..hala dost olmak için sevgili olmak için Allah arayanlara sözüm..

Allah ile aranızdaki fazlalıkları çıkarıp atarsanız ilişkinizin sadece Sevgiden ibaret olduğunu görürsünüz..bu sevginizin üzerini örtmüştür o fazlalıklar..vardır aslında her insanın içinde o muhteşem duygu SEVGİ..fakat Din baronları Din tüccarları araya o kadar çok o kadar kalın perdeler çekiyorki kişi içindeki sevgisini keşfedip dışarıya çıkarıp paylaşamıyor.. :(

Yaşamın dinamiği sevgidir.. :) Sevginiz Sermayeniz Olsun..hiç bitmez :D

Dayı'cığım...

Yaz, vallahi bak, bir tek sen yaz ya...

Herkes sussun...

:clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:

B-Kanıtımız Kuran.

A-Onu kim yazmış....?

B-Muhammed söylüyor.

A- Buna DÖNGÜSEL MANTIK DENİR. İspat kanıt olamaz. Kendi içinde bir mantığı varmış gibi olsa da. MANTIKSIZDIR. SONUÇSUZDUR.

Bay A yı alkışlıyoruz.

Saygılar.

kanıtımızın Kur an olduğu doğrudur Kuran ı Allah lütfetmiş ve kendisi vahiy olarak göndermişdir Hz Muhammed yazmamıştır Hz muhammed in doğru söylediği çevresinde ona din konusunda inanmayanlar dahil ona hiçbir zaman yalancı diyememişler ve Muhammedül emin sıfatı verilmiştir bunu da Kuran dışında gidip çin kaynaklarındaan öğrenmeyeceğiz heralde........

Gönderi tarihi:

Muhammedül emin sıfatı ABARTILI BİR İNANÇTIR.

Muhammed tüm insanlığa yalan söylemiştir.

Kendisinin - METAFİZİKİ bir TANRI nın elçisi olduğu yalanını söylemiştir.

Bundan büyük yalan olur mu.

-----------------------------------------

Yukarıda yazdığım MANTIĞA cevap vermeden.

Gene ***********

Yazıyı , alıntıladıktan sonra...

Beklernir di ki.. Cevap yazasınız.

Ama yazıyı alıntılayıp.

Güya cevap vermiş sisniz.

SİZ BÜTÜN SAVUNMANIZI KURDUĞUNUZ . AMA YANLIŞ OLAN.

VE BİR BENZERİ YAZIMDA OLAN , MANTIĞA CEVAP VERİNİZ.

LÜTFEN EZBER OKUMAYINIZ.

EZBERİNİZ BOZULDU ÇÜNKÜ.

Saygılar.

Taklamakan.

Gönderi tarihi:
Muhammaedül emin sıfatı SAFSATADIR.

Kendisinin METAFİZİKİ bir TANRI nın elçisi olduğu yalanını söylemiştir.

Bundan büyük yalan olur mu.

.

.

.

bence siz bir ezberdir tutturmuşsunuz sizin safsata dediğiniz şeyin safsata olduğunu ispatlayın amacım üfürmek değil sadece kendi fikrimi söyledim hepsi bu

iki parmağını gözünün ucuna koy bir şey görebiiyomusun bu hayattan sen göremiyosun diye bu alem yok değil

SAYGILAR

Gönderi tarihi:

B-Kanıtımız Kuran.

A-Onu kim yazmış....?

B-Muhammed söylüyor.

Saygılar.

İslama inananların kullandığı temel mantık budur.

Bun mantığı kendi ALLAH ınızı ispat olarak kullanılamayacağınız açıkladım.

Siz kendi dayanaksız inançlarınızı artık bu mantığa dayandıramaz sınız.

Cevap vermek istiyorsanız.

Yukardaki mantığı düzeltiniz

Yaad inancınızda bu mantığı kullanmadığınızı gösteriniz.

Şimdi belli bir sayıda arap ın Muhammedül emin demesi ile.

Bu kişinin her dediğine inanacak mıyız

Peki..

Ben aynı sayıda yada 5 fazlası , adam bulsam.

Ve Uçan Spagetti canavari Gerçektir.

Taklamakan da onun yarattığı bir forum kahramanıdır ve resuludur.

Dedirtsem..

İnanacak mısınız.

Bu mantık doğru mu.

Saygılar.

Taklamakan.

Gönderi tarihi:
Kuran da kızıp hiddetlenen , ve intikam alan bir tanrı tanımlaması var.

Habire de teşekkür ve ÖVÜLME ihtiyacı içersinde sanki.

Kendisinin ihtiyacı olmadığını söylemesine rağmen , günde 5 defa TAPINACAK sınız der. Randevu verir.

Bugün keyfim yok. Gitmeyeyim deseniz.

Yakar yıkar.

Hiddetlenir.

Kızar. Asagılık maymunlar olun emi der.

Ama genede ihtiyacı yoktur sizin tapınmanıza.

.....

.....

Saygılar.

Bir çocuğunuz olduğunu düşünün, doğumundan büyümesine kadar herşeyiyle sizin sorumlu olduğunuz, sizin bir parçanız olan bu çocuktan size karşı nasıl davranmasını beklersiniz, sizi sevmesini siz ne isetrseniz onu yapıp yanlış yoldan ayrılmamasını, sizin tecrüblerinizden yararlanıp hayatını o şekilde yaşamasını, istersiniz değil mi? Bunun yanında eğer istemediğiniz bir davranışta bulunursa ceza verir (tv izlemesini yasaklar yada sevdiği oyuncağını alırsınız elinden) istediğiniz gibi davranırsa da ödül verirsiniz,( sevdiğişey her ne ise) ve siz ona ödül veriğinizde yada istediği bir şeyi yaptığınızda size teşekkür etöesini de isetrsiniz, aynı zamanda çevresindeki insanlara da zaman geçip büyüdükçe. Bu böyle birşey, Allah da bizi yarattı ve sözlerine ve isteklerine uygun yaşamamızı emrediyor. Sizin çocuğunuz sözünüzden çıksa çok kızmaz mısınız? O'nu sevmemizi ve onun istediği gibi yaşamaızı istiyor. Elbetteki bizim namazımıza da orucumuza da dualarımıza da ihtiyacı yok, insan ne yapıyorsa kendi için yapıyor bu dünyada...

Gönderi tarihi:
Muhammedül emin sıfatı ABARTILI BİR İNANÇTIR.

Kendisinin - METAFİZİKİ bir TANRI nın elçisi olduğu yalanını söylemiştir.

.

.

.

Muhammedül emin ismi peygamerlik gelmeden önce kendisine verilmiştir, sorun yaratan kısmı çok güvenilir olması mıdır?

Ne yalanı söylemiştir, Allaha inanın diyerek ne gibi bir çıkar sağlamıştır? Döneminin bütün zenginleri bütün param senin vazgeç dese dahi en ufak birşey kabul etmeyip neredeyse fakir bir hayat yaşaması ne içindir?

İnsanların Allaha olan inançları sizineden bu kadar rahatsız etmektedir?

Gönderi tarihi:

Ben hiçbir dine inanmam.

Dine inanan birinden de rahatsızlık duymam.

İstar Allaha inanır.

İster Budha ya.

İster Zeusa.

İster İneğe.

İster Sineğe.

Bana göre hepisi birdir.

ANCAK.

Defalarca tekrar ettiğimiz üzere.

Yukarıdakı yada benzer inanıştakiler , çıkıp ta

Benim inanışım en doğrusudur. en mantıklısıdır.

Herkes buna inanmalıdır.

Inanmayan taa cehennemin dibinde yanmalıdır.

İrin içmelidir. Lav içmelidir. Kızgın demirle dağlanmalıdır.

Derileri yanıp yanıp yeniden onarılıp. Bidaha aynı azabı çekmelidir.

Şöyle olacaktır. Böyle olacaktır der. de Tehdit ederse.

Zorlarsa.

Dayatırsa...

Buna karşı oluruz.

İslam dininde de ayetler var.

Tekrar tekrar yazmayalım.

....Yakaladığınız yerde öldürün... . Diyen ayet te var.

karşı olduğumuz şey.

Bir Hurafeye inanma meselesi değil.

Bu hurafeye herkesi inandırma ÇABASI ve ZORLAMASIDIR.

saygılar.

Taklamakan

Gönderi tarihi:
Ben hiçbir dine inanmam.

Dine inanan birinden de rahatsızlık duymam.

İstar Allaha inanır.

İster Budha ya.

İster Zeusa.

İster İneğe.

İster Sineğe.

Bana göre hepisi birdir.

ANCAK.

Defalarca tekrar ettiğimiz üzere.

Yukarıdakı yada benzer inanıştakiler , çıkıp ta

Benim inanışım en doğrusudur. en mantıklısıdır.

Herkes buna inanmalıdır.

Inanmayan taa cehennemin dibinde yanmalıdır.

İrin içmelidir. Lav içmelidir. Kızgın demirle dağlanmalıdır.

Derileri yanıp yanıp yeniden onarılıp. Bidaha aynı azabı çekmelidir.

Şöyle olacaktır. Böyle olacaktır der. de Tehdit ederse.

Zorlarsa.

Dayatırsa...

Buna karşı oluruz.

İslam dininde de ayetler var.

Tekrar tekrar yazmayalım.

....Yakaladığınız yerde öldürün... . Diyen ayet te var.

karşı olduğumuz şey.

Bir Hurafeye inanma meselesi değil.

Bu hurafeye herkesi inandırma ÇABASI ve ZORLAMASIDIR.

saygılar.

Taklamakan

Dinde zorlama yoktur sayın taklamakan, hurafelere inanan yada duydukları ile yetinen bir inanan değilim, Kuranı okuyup kendi içimde sindirip o şeklde yaşıyorum, kimseyi inansın diye zorlamıyorum, yada işkence yapmıyorum, yada empoze etmeye çalışmıyorum, hiç bir dine inanmayabilir ve kabul etmeyebilirsiniz, bunu saygıyla karşılar ağzımı bile açmam çünkü kendi inancımla ters düşerim, ama birçok arkadaşım saygı gösetrmiyor, aksine dalga geçiyor ironiden çıkıyor. Bırakın kim neye nasıl istiyorsa o şekilde inansın sizin kazanıp kaybedeceğiniz birşey var mı başklarının inancı üzerinden, yada inanan insanların kaybedip kazanacağı birşey var mı inanmayanların üzerinden, herkes kendini nasıl mutlu hissediyor ise o şekilde yaşıyor...

Gönderi tarihi:

İslam Dininde ZORLAMANIN en büyüğü vardır.

Siz sanırım forumda yenisiniz. Yada konuları az takip etmiş olabilir siniz.

Aşağıda İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ ile KURAN ayetlerinin sadece bazılarının karşılaştırması var.

Hepsini almayayım.

Siz bu sitedeki KURANDAKİ ÇELİŞKİLER BAŞLIĞINI yeniden okuyunuz.

Saygılar.

İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ ve KURAN KARŞILAŞTIRMASI.

Madde 1- Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakimindan esit dogarlar. Akil ve vicdana sahiptirler, birbirlerine karsi kardeslik anlayisiyla davranmalidirlar.

Al-i Imran/28. Müminler, müminleri birakip da kâfirleri dost edinmesin. Kim bunu yaparsa, artik onun Allah nezdinde hiçbir degeri yoktur. Ancak kâfirlerden gelebilecek bir tehlikeden sakinmaniz baskadir. Allah, kendisine karsi (gelmekten) sizi sakindiriyor. Dönüs yalniz Allah’adir.

Nisa/144. Ey iman edenler! Müminleri birakip da kâfirleri dost edinmeyin; (bunu yaparak) Allah’a, aleyhinizde apaçik bir delil mi vermek istiyorsunuz?

Tevbe/29. Kendilerine Kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kildigini haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savasin.

Muhammed/ 35. Üstün durumda iken gevseyip barisa çagirmayin. Allah sizinle beraberdir. O amellerinizi asla eksiltmeyecektir.

Bakara/223. Kadinlariniz sizin için bir tarladir. Tarlaniza nasil dilerseniz öyle varin. Kendiniz için önceden (uygun davranislarla) hazirlik yapin. Allah’tan korkun, biliniz ki siz O’na kavusacaksiniz. (Yâ Muhammed!) müminleri müjdele.

(Kadının onur ve kişilik hakları hiçe sayılarak ; eşya,mal derekesine düşürülmesi.)

Madde 2- Herkes, irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal veya baska bir görüs, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, dogus veya herhangi baska bir ayrim gözetmeksizin bu Bildirge ile ilan olunan bütün haklardan ve bütün özgürlüklerden yararlanabilir. Ayrica, ister bagimsiz olsun, ister vesayet altinda veya özerk olmayan ya da baska bir egemenlik kisitlamasina bagli ülke yurttasi olsun, bir kimse hakkinda, uyrugunda bulundugu devlet veya ülkenin siyasal, hukuksal veya uluslararasi statüsü bakimindan hiçbir ayrim gözetilmeyecektir.

Maide/ 51. Ey iman edenler! Yahudileri ve hiristiyanlari dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafini tutarlar). Içinizden onlari dost tutanlar, onlardandir. Süphesiz Allah, zalimler topluluguna yol göstermez.

Madde 3- Yasamak, özgürlük ve kisi güvenligi herkesin hakkidir.

Tevbe/ 5. Haram aylar çikinca müsrikleri buldugunuz yerde öldürün; onlari yakalayin, onlari hapsedin ve onlari her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eger tevbe eder, namazi dosdogru kilar, zekâti da verirlerse artik yollarini serbest birakin. Allah yarligayan, esirgeyendir.

Nisa/ 89. Sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki onlarla esit olasiniz. O halde Allah yolunda göç edinceye kadar onlardan hiçbirini dost edinmeyin. Eger yüz çevirirlerse onlari yakalayin, buldugunuz yerde öldürün ve hiçbirini dost ve yardimci edinmeyin.

Madde 4- Hiç kimse kölelik veya kulluk altinda bulundurulamaz, kölelik ve köle ticareti her türlü biçimde yasaktir.

Bakara/178. Ey iman edenler! Öldürülenler hakkinda size kisas farz kilindi. Hüre hür, köleye köle, kadina kadin (öldürülür). Ancak her kimin cezasi, kardesi (öldürülenin velisi) tarafindan bir miktar bagislanirsa artik (taraflar) hakkaniyete uymali ve (öldüren) ona (gereken diyeti) güzellikle ödemelidir. Bu söylenenler, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Her kim bundan sonra haddi asarsa muhakkak onun için elem verici bir azap vardir.

Bakara/221. Iman etmedikçe putperest kadinlarla evlenmeyin. Begenseniz bile, putperest bir kadindan, imanli bir câriye kesinlikle daha iyidir. Iman etmedikçe putperest erkekleri de (kizlarinizla) evlendirmeyin. Begenseniz bile, putperest bir kisiden inanmis bir köle kesinlikle daha iyidir. Onlar (müsrikler) cehenneme çagirir. Allah ise, izni (ve yardimi) ile cennete ve

Nisa/92. Yanlislikla olmasi disinda bir müminin bir mümini öldürmeye hakki olamaz. Yanlislikla bir mümini öldüren kimsenin, mümin bir köle azat etmesi ve ölenin ailesine teslim edilecek bir diyet vermesi gereklidir. Meger ki ölünün ailesi o diyeti bagislamis ola. (Bu takdirde diyet vermez). Eger öldürülen mümin oldugu halde, size düsman olan bir toplumdan ise mümin bir köle azat etmek lâzimdir. Eger kendileriyle aranizda antlasma bulunan bir toplumdan ise ailesine teslim edilecek bir diyet ve bir mümin köleyi azat etmek gerekir. Bunlari bulamayan kimsenin, Allah tarafindan tevbesinin kabulü için iki ay pespese oruç tutmasi lâzimdir. Allah her seyi bilendir, hikmet sahibidir.

Maide/89. Allah, kasitsiz olarak agzinizdan çikiveren yeminlerinizden dolayi sizi sorumlu tutmaz, fakat bilerek yaptiginiz yeminlerden dolayi sizi sorumlu tutar. Bunun da keffâreti, ailenize yedirdiginiz yemegin orta hallisinden on fakire yedirmek, yahut onlari giydirmek, yahut da bir köle azat etmektir. Bunlari bulamiyan üç gün oruç tutmalidir. Yemin ettiginiz takdirde yeminlerinizin keffâreti iste budur. Yeminlerinizi koruyun (onlara riayet edin). Allah size âyetlerini açikliyor; umulur ki sükredersiniz!

Madde 5- Hiç kimseye iskence yapilamaz, zalimce, insanlik disi veya onur kirici davranislarda bulunulamaz ve ceza verilemez.

Maide/38. Hirsizlik eden erkek ve kadinin, yaptiklarina karsilik bir ceza ve Allah’tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir.

Maide/33. Allah ve Resûlüne karsi savasanlarin ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalisanlarin cezasi ancak ya acimadan öldürülmeleri, ya asilmalari, yahut el ve ayaklarinin çaprazlama kesilmesi, yahut da bulunduklari yerden sürülmeleridir. Bu onlarin dünyadaki rüsvayligidir. Onlar için ahirette de büyük azap vardir.

Muhammed/4. (Savasta) inkâr edenlerle karsilastiginiz zaman boyunlarini vurun. Nihayet onlara iyice vurup sindirince bagi sikica baglayin (esir alin). Savas sona erince de artik ya karsiliksiz veya fidye karsiligi saliverin. Durum su ki, Allah dileseydi, onlardan intikam alirdi. Fakat sizi birbirinizle denemek ister. Allah yolunda öldürülenlere gelince, Allah onlarin yaptiklarini bosa çikarmaz.

Nur/2. Zina eden kadin ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah’a ve ahiret gününe inaniyorsaniz, Allah’in dininde (hükümlerini uygularken) onlara aciyacaginiz tutmasin. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya sahit olsun.

Nur/4. Namuslu kadinlara zina isnadinda bulunup, sonra (bunu isbat için) dört sahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artik onlarin sahitligini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkârdirlar.

Nisa/34. Allah’in insanlardan bir kismini digerlerine üstün kilmasi sebebiyle ve mallarindan harcama yaptiklari için erkekler kadinlarin yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadinlar itaatkârdir. Allah’in kendilerini korumasina karsilik gizliyi (kimse görmese de namuslarini) koruyucudurlar. Bas kaldirmasindan endise ettiginiz kadinlara ögüt verin, onlari yataklarda yalniz birakin ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eger size itaat ederlerse artik onlarin aleyhine baska bir yol aramayin; çünkü Allah yücedir, büyüktür.

Nisa/15. Kadinlarinizdan fuhus yapanlara karsi aranizdan dört sahit getirin. Eger sahitlik ederlerse, o kadinlari ölüm alip götürünceye yahut Allah onlara bir yol açincaya kadar evlerde hapsedin.

Madde 6- Herkesin, her nerede olursa olsun, hukuksal kisiliginin taninmasi hakki vardir.

Tevbe/29. Kendilerine Kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kildigini haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savasin.

Bakara/223. Kadinlariniz sizin için bir tarladir. Tarlaniza nasil dilerseniz öyle varin….

Madde 7- Herkes yasa önünde esittir ve ayrim gözetilmeksizin yasanin korunmasindan esit olarak yararlanma hakkina sahiptir. Herkesin bu Bildirgeye aykiri her türlü ayrim gözetici isleme karsi ve böyle islemler için yapilacak her türlü kiskirtmaya karsi esit korunma hakki vardir.

Nahl/75. Allah, hiçbir seye gücü yetmeyen, baskasinin mali olmus bir köle ile katimizdan kendisine verdigimiz güzel riziktan gizli ve açik olarak harcayan (hür) bir kimseyi misal verir. Bunlar hiç esit olurlar mi? Dogrusu hamd Allah’a mahsustur. Fakat onlarin çogu (bunu) bilmezler.

Nahl/76. Allah, su iki kisiyi de misal verir: Onlardan biri dilsizdir, hiçbir sey beceremez ve efendisinin üstüne bir yüktür. Onu nereye gönderse bir hayir getiremez. Simdi, bu adamla, dogru yolda yürüyerek adaleti emreden kimse esit olur mu?

Madde 8- Herkesin anayasa yada yasayla taninmis temel haklarini çigneyen eylemlere karsi yetkili ulusal mahkemeler eliyle etkin bir yargi yoluna basvurma hakki vardir.

Maide/45. Tevrat’ta onlara söyle yazdik: Cana can, göze göz, buruna burun, kulaga kulak, dise dis (karsilik ve cezadir). Yaralar da kisastir (Her yaralama misli ile cezalandirilir). Kim bunu (kisasi) bagislarsa kendisi için o keffâret olur. Kim Allah’in indirdigi ile hükmetmezse iste onlar zalimlerdir.

Maide/47. Incil’e inananlar, Allah’in onda indirdigi (hükümler) ile hükmetsinler. Kim Allah’in indirdigi ile hükmetmezse iste onlar fâsiklardir.

Madde 9- Hiç kimse keyfi olarak yakalanamaz, tutuklanamaz ve sürgün edilemez.

Madde 10- Herkesin, hak ve yükümlülükleri belirlenirken ve kendisine bir suç yüklenirken, tam bir sekilde davasinin bagimsiz ve tarafsiz bir mahkeme tarafindan hakça ve açik olarak görülmesini istemeye hakki vardir.

Madde 11-

1. Kendisine bir suç yüklenen herkes, savunmasi için gerekli olan tüm güvencelerin tanindigi açik bir yargilama sonunda, yasaya göre suçlu oldugu saptanmadikça, suçsuz sayilir.

2. Hiç kimse islendigi sirada ulusal yada uluslararasi hukuka göre bir suç olusturmayan herhangi bir eylem veya ihmalden dolayi suçlu sayilamaz. Kimseye suçun islendigi sirada uygulanabilecek olan cezadan daha agir bir ceza verilemez.

Maide/38. Hirsizlik eden erkek ve kadinin, yaptiklarina karsilik bir ceza ve Allah’tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir.

Tevbe/5. Haram aylar çikinca müsrikleri buldugunuz yerde öldürün; onlari yakalayin, onlari hapsedin ve onlari her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eger tevbe eder, namazi dosdogru kilar, zekâti da verirlerse artik yollarini serbest birakin. Allah yarligayan, esirgeyendir.

Madde 12- Kimsenin özel yasamina, ailesine konutuna yada haberlesmesine keyfi olarak karisilamaz, seref ve adina saldirilamaz. Herkesin bu gibi karisma ve saldirilara karsi yasa tarafindan korunmaya hakki vardir.

Madde 13-

1. Herkesin bir devletin topraklari üzerinde serbestçe dolasma ve oturma hakki vardir.

2. Herkes , kendi ülkesi de dahil olmak üzere, herhangi bir ülkeden ayrilmak ve ülkesine yeniden dönmek hakkina sahiptir.

Tevbe/ 28. Ey iman edenler! Müsrikler ancak bir pisliktir. Onun için bu yillarindan sonra Mescid-i Haram’a yaklasmasinlar. Eger yoksulluktan korkarsaniz, (biliniz ki) Allah dilerse sizi kendi lütfundan zengin edecektir. Süphesiz Allah iyi bilendir, hikmet sahibidir.

Madde 14-

1. Herkesin zulüm altinda baska ülkelere siginma ve siginma olanaklarindan yararlanma hakki vardir.

2. Gerçekten siyasal nitelik tasimayan suçlardan veya Birlesmis Milletlerin amaç ve ülkelerine aykiri eylemlerden dogan kovusturma durumunda bu haktan yararlanilamaz.

Madde 15-

1. Herkesin bir yurttasliga hakki vardir.

2. Hiç kimse keyfi olarak yurttasligindan veya yurttasligini degistirme hakkindan yoksun birakilamaz.

Madde 16-

1. Yetiskin her erkegin ve kadinin, irk, yurttaslik veya din bakimlarindan herhangi bir kisitlamaya ugramaksizin evlenme ve aile kurmaya hakki vardir.

Bakara/221. Iman etmedikçe putperest kadinlarla evlenmeyin. Begenseniz bile, putperest bir kadindan, imanli bir câriye kesinlikle daha iyidir. Iman etmedikçe putperest erkekleri de (kizlarinizla) evlendirmeyin. Begenseniz bile, putperest bir kisiden inanmis bir köle kesinlikle daha iyidir. Onlar (müsrikler) cehenneme çagirir. Allah ise, izni (ve yardimi) ile cennete ve magfirete çagirir. Allah, düsünüp anlasinlar diye âyetlerini insanlara açiklar.

2. Evlenme sözlesmesi, ancak evleneceklerin özgür ve tam iradeleriyle yapilir.

Ahzab/50. Ey Peygamber! Mehirlerini verdigin hanimlarini, Allah’in sana ganimet olarak verdigi ve elinin altinda bulunan cariyeleri, amcanin, halanin, dayinin ve teyzenin seninle beraber göç eden kizlarini sana helâl kildik. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istedigi takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadini, diger müminlere degil, sirf sana mahsus olmak üzere (helâl kildik). Kuskusuz biz, hanimlari ve ellerinin altinda bulunan cariyeleri hakkinda müminlere neyi farz kildigimizi biliriz. (Bu hususta ne yapmalari lâzim geldigini onlara açikladik) ki, sana bir zorluk olmasin. Allah bagislayandir, merhamet edendir.

3. Aile, toplumun, dogal ve temel unsurudur, toplum ve devlet tarafindan korunur.

Madde 17-

1. Herkesin tek basina veya baskalariyla ortaklasa mülkiyet hakki vardir.

2. Hiç kimse keyfi olarak mülkiyetinden yoksun birakilamaz.

Madde 18- Herkesin düsünce, vicdan ve din özgürlügüne hakki vardir. Bu hak, din veya topluca, açik olarak ya da özel biçimde ögrenim, uygulama, ibadet ve dinsel törenlerle açiga vurma özgürlügünü içerir.

Madde 19- Herkesin düsünce ve anlatim özgürlügüne hakki vardir. Bu hak düsüncelerinden dolayi rahatsiz edilmemek, ülke sinirlari söz konusu olmaksizin, bilgi ve düsünceleri her yoldan arastirmak, elde etmek ve yaymak hakkini gerekli kilar.

Tevbe/5. Haram aylar çikinca müsrikleri buldugunuz yerde öldürün; onlari yakalayin, onlari hapsedin ve onlari her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eger tevbe eder, namazi dosdogru kilar, zekâti da verirlerse artik yollarini serbest birakin. Allah yarligayan, esirgeyendir.

Madde 20-

1. Herkesin silahsiz ve saldirisiz toplanma, dernek kurma ve dernege katilma özgürlügü vardir.

2. Hiç kimse bir dernege girmeye zorlanamaz.

Madde 21-

1. Herkes, dogrudan veya serbestçe seçilmis temsilciler araciligi ile ülkesinin yönetimine katilma hakkina sahiptir.

2. Herkesin ülkesinin kamu hizmetlerinden esit olarak yararlanma hakki vardir.

3. Halkin iradesi hükümet otoritesinin temelidir. Bu irade, gizli veya serbestligi saglayacak benzeri bir yöntemle genel ve esit oy verme yoluyla yapilacak ve belirli araliklarla tekrarlanacak dürüst seçimlerle belirlenir.

Maide/5…….. Kim (Islâmî hükümlere) inanmayi kabul etmezse onun ameli bosa gitmistir. O, ahirette de ziyana ugrayanlardandir.

Madde 22- Herkesin, toplumun bir üyesi olarak, sosyal güvenlige hakki vardir. Ulusal çabalarla ve uluslararasi isbirligi yoluyla ve her devletin örgütlenmesine ve kaynaklarina göre, herkes onur ve kisiliginin serbestçe gelisim için gerekli olan ekonomik, sosyal ve kültürel haklarinin gerçeklestirilmesi hakkina sahiptir.

Madde 23-

1. Herkesin çalisma, isini serbestçe seçme, adaletli ve elverisli kosullarda çalisma ve issizlige karsi korunma hakki vardir.

2. Herkesin, herhangi bir ayrim gözetmeksizin, esit is için esit ücrete hakki vardir.

3. Herkesin kendisi ve ailesi için insan onuruna yarasir ve gerekirse her türlü sosyal koruma önlemleriyle desteklenmis bir yasam saglayacak adil ve elverisli bir ücrete hakki vardir.

4. Herkesin çikarini korumak için sendika kurma veya sendikaya üye olma hakki vardir.

Madde 24- Herkesin dinlenmeye, eglenmeye, özellikle çalisma süresinin makul ölçüde sinirlandirilmasina ve belirli dönemlerde ücretli izne çikmaya hakki vardir.

Nahl/75. Allah, hiçbir seye gücü yetmeyen, baskasinin mali olmus bir köle ile katimizdan kendisine verdigimiz güzel riziktan gizli ve açik olarak harcayan (hür) bir kimseyi misal verir. Bunlar hiç esit olurlar mi? Dogrusu hamd Allah’a mahsustur. Fakat onlarin çogu (bunu) bilmezler.

Nahl/76. Allah, su iki kisiyi de misal verir: Onlardan biri dilsizdir, hiçbir sey beceremez ve efendisinin üstüne bir yüktür. Onu nereye gönderse bir hayir getiremez. Simdi, bu adamla, dogru yolda yürüyerek adaleti emreden kimse esit olur mu?

Madde 25-

1. Herkesin kendisinin ve ailesinin saglik ve refahi için beslenme, giyim, konut ve tibbi bakim hakki vardir. Herkes, issizlik, hastalik, sakatlik, dulluk, yaslilik ve kendi iradesi disindaki kosullardan dogan geçim sikintisi durumunda güvenlik hakkina sahiptir.

Bakara/269. Allah hikmeti diledigine verir. Kime hikmet verilirse, ona pek çok hayir verilmis demektir. Ancak akil sahipleri düsünüp ibret alirlar.

Isra/30. Rabbin rizki diledigine bol verir, diledigine daraltir. Süphesiz ki O, kullarindan haberdardir, (onlari) çok iyi görür.

2. Analarin ve çocuklarin özel bakim ve yardim görme haklari vardir. Bütün çocuklar, evlilik içi veya evlilik disi dogmus olsunlar, ayni sosyal güvenceden yararlanirlar.

Madde 26-

1. Herkes egitim hakkina sahiptir. Egitim, en azindan ilk ve temel egitim asamasinda parasizdir. Ilkögretim zorunludur. Teknik ve mesleksel egitim herkese açiktir. Yüksek ögretim, yeteneklerine göre herkese tam bir esitlikle açik olmalidir.

2. Egitim insan kisiligini tam gelistirmeye ve insan haklariyla temel özgürlüklere saygiyi güçlendirmeye yönelik olmalidir. Egitim, bütün uluslar, irklar ve dinsel topluluklar arasinda anlayis, hosgörü ve dostlugu özendirmeli ve Birlesmis Milletlerin barisi koruma yolundaki çalismalarini gelistirmelidir.

Maide/ 51. Ey iman edenler! Yahudileri ve hiristiyanlari dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafini tutarlar). Içinizden onlari dost tutanlar, onlardandir. Süphesiz Allah, zalimler topluluguna yol göstermez.

3. Çocuklara verilecek egitimin türünü seçmek, öncelikle ana ve babanin hakkidir.

Madde 27-

1. Herkes toplumun kültürel yasamina serbestçe katilma, güzel sanatlardan yararlanma, bilimsel gelismeye katilma ve bundan yararlanma hakkina sahiptir.

Tevbe/ 28. Ey iman edenler! Müsrikler ancak bir pisliktir. Onun için bu yillarindan sonra Mescid-i Haram’a yaklasmasinlar. Eger yoksulluktan korkarsaniz, (biliniz ki) Allah dilerse sizi kendi lütfundan zengin edecektir. Süphesiz Allah iyi bilendir, hikmet sahibidir.

2. Herkesin yaraticisi oldugu bilim, edebiyat ve sanat ürünlerinden dogan maddi ve manevi çikarlarinin korunmasina hakki vardir.

Madde 28- Herkesin bu Bildirgede öngörülen hak ve özgürlüklerin gerçeklesecegi bir toplumsal ve uluslararasi düzene hakki vardir.

Bakara/159. Indirdigimiz açik delilleri ve kitapta insanlara apaçik gösterdigimiz hidayet yolunu gizleyenlere hem Allah hem de bütün lânet ediciler lânet eder.

Maide/44. …….Ayetlerimi az bir bedel karsiliginda satmayin. Kim Allah’in indirdigi (hükümler) ile hükmetmezse iste onlar kâfirlerin ta kendileridir.

Madde 29-

1. Herkesin, kisiliginin serbestçe ve tam gelismesine olanak veren topluma karsi ödevleri vardir.

2. Herkes haklarini kullanirken ve özgürlüklerinden yararlanirken, baskalarinin hak ve özgürlüklerinin taninmasi ve bunlara saygi gösterilmesinin saglanmasi ve demokratik bir toplumda genel ahlak ve kamu düzeniyle genel refahin gereklerinin karsilanmasi amaciyla yalniz yasayla belirlenmis sinirlamalara bagli olur.

3. Bu hak ve özgürlükler hiçbir kosulda Birlesmis Milletlerin amaç ve ilkelerine aykiri olarak kullanilamaz.

Madde 30- Bu bildirgenin hiçbir kurali, herhangi bir devlet, topluluk veya kisiye, burada açiklanan hak ve özgürlüklerden herhangi birinin yok edilmesini amaçlayan bir girisimde veya eylemde bulunma hakkini verir biçimde yorumlanamaz.

--------------------------------------------------

Saygılar.

Sevgiler.

Taklamakan.

Gönderi tarihi:

İSLAM DİNİNDE ZORLAMA VARDIR.

“Dinde zorlama yoktur” ayetinin bilinenin aksine gerçek açıklaması.

Hemen herkes , islam dininin hoşgörü dini olduğunu belirtmek için , “dinde zorlama yoktur” ayetini örnek verir.

Oysa bu ayetin aslı , “insanlar islam olmak zorunda değillerdir , seçimlerinde özgürdürler” anlamına gelmemektedir.

Zira , “Fitne ( kâfirlik ) kalmayıp , yalız allahın dini ( islamiyet ) ortada kalana kadar onlarla ( kâfirlerle ) savaşın.

Eğer vazgeçerlerse ( kâfirlikten vazgeçip islam olurlarsa ) sataşmayın” Bakara Suresi 191. ayeti ,

müslümanlara ; diğer insanların din seçimi konusunda hoşgörü tanımalarını değil , onları islama dahil etmeye zorlamaktadır.

Müslümanları , müslüman olmayanları müslüman yapmak için savaşmaya davet eden ayet örnekleri kuranda fazlasıyla mevcut.

“Dinde zorlama olmaz” şeklindeki ayet , sanıldığı gibi “insanlar din seçiminde özgürdürler.” anlamını değil , “dinsel zorluklarda insanlara kolaylık sağlanır.” anlamını taşımaktadır.

Örneğin sıcakların arttığı yaz mevsiminde namaz kılmak zorlaşabileceği için Muhammed , “Sıcak şiddetlendiği vakitte salat-ı zuhru serinliğe bırakınız.

Zira sıcağın şiddeti cehennemin kaynamasındandır.” demiştir. ( Sahih-i Buhârî c.II , s. 518 ve c.III , s.484 ) -

bilim yaz mevsimindeki sıcaklıkları bir takım bilimsel açıklamalarla açıklarken , görüldüğü gibi Muhammed yazların sıcak geçmesini cehennemin sıcaklığına bağlayacak kadar bilimle örtüşmeyen bir düşünce barındırmaktadır. -

Bunun gibi , seyahat halinde namaz kılınmadığı takdirde , kaza namazı kolaylığı tanınmıştır.

İşte , “dinde zorlama olmaz” ayetinin aslı budur.

Sanıldığı gibi , “herkes istediği dini seçebilir.islam bu konuda insanlara hoşgörü tanır.” anlamında değildir.

Saygılar.

Taklamakan.

Gönderi tarihi:

Hemen herkes , islam dininin hoşgörü dini olduğunu belirtmek için , “dinde zorlama yoktur” ayetini örnek verir.

Oysa bu ayetin aslı , “insanlar islam olmak zorunda değillerdir , seçimlerinde özgürdürler” anlamına gelmemektedir.

Zira , “Fitne ( kâfirlik ) kalmayıp , yalız allahın dini ( islamiyet ) ortada kalana kadar onlarla ( kâfirlerle ) savaşın.

Eğer vazgeçerlerse ( kâfirlikten vazgeçip islam olurlarsa ) sataşmayın” Bakara Suresi 191. ayeti ,

müslümanlara ; diğer insanların din seçimi konusunda hoşgörü tanımalarını değil , onları islama dahil etmeye zorlamaktadır.

Müslümanları , müslüman olmayanları müslüman yapmak için savaşmaya davet eden ayet örnekleri kuranda fazlasıyla mevcut.

“Dinde zorlama olmaz” şeklindeki ayet , sanıldığı gibi “insanlar din seçiminde özgürdürler.” anlamını değil , “dinsel zorluklarda insanlara kolaylık sağlanır.” anlamını taşımaktadır.

Örneğin sıcakların arttığı yaz mevsiminde namaz kılmak zorlaşabileceği için Muhammed , “Sıcak şiddetlendiği vakitte salat-ı zuhru serinliğe bırakınız.

Zira sıcağın şiddeti cehennemin kaynamasındandır.” demiştir. ( Sahih-i Buhârî c.II , s. 518 ve c.III , s.484 ) -

bilim yaz mevsimindeki sıcaklıkları bir takım bilimsel açıklamalarla açıklarken , görüldüğü gibi Muhammed yazların sıcak geçmesini cehennemin sıcaklığına bağlayacak kadar bilimle örtüşmeyen bir düşünce barındırmaktadır. -

Bunun gibi , seyahat halinde namaz kılınmadığı takdirde , kaza namazı kolaylığı tanınmıştır.

İşte , “dinde zorlama olmaz” ayetinin aslı budur.

Sanıldığı gibi , “herkes istediği dini seçebilir.islam bu konuda insanlara hoşgörü tanır.” anlamında değildir.

Sevgili TAKLAMAKAN,

Bu açıklamanız için teşekkür ederim.

İmam-Hatip veya İlahiyat okumadığım için, "Dinde zorlama yoktur" ayetinin sizin söylediğiniz anlamda olabileceği hiç aklıma gelmemişti.

Bu yazınız üzerine sözkonusu ayete baktım, açıklamanız doğru.

Teşekkürler.

Bakara-İnek Suresi

Ali Bulaç 256- Dinde zorlama (ve baskı) yoktur...

Edip Yüksel 2:256 Dinde zorlama yoktur...

Elmalılı Hamdi Yazır 256-Dinde zorlama yoktur...

Süleyman Ateş 256. Dinde zorlama yoktur...

Yaşar Nuri Öztürk 256 Dinde baskı-zorlama-tiksindirme yoktur...

Bakara-İnek Suresi 185: Ramazan o aydır ki; insanlara kılavuz olan, iyi-kötü ayrımıyla hidayetten kanıtlar getiren Kur'an, onda indirilmiştir. O halde bu aya ulaşanınız onu oruçlu geçirsin. Hasta olan veya yolculuk halinde bulunan, tutamadığı gün sayısınca başka günlerde tutsun. Allah sizin için kolaylık ister; O sizin için zorluk istemez. Tutulmamış olan günleri tamamlamanızı, sizi doğru yola kılavuzladığı için Allah'ı yüceltmenizi ister. Ve sizin şükretmeniz umulmaktadır.

Dincilerin bir maskesi daha düşmüş oldu.

Saygılar, sevgiler.

Gönderi tarihi:
Dinde zorlama yoktur sayın taklamakan,

Dinde zorlama yok da dinin kendisi ve İslamın kendisi zorlama? Yoksa İslam din değil mi?

Gönderi tarihi:
Bakıyorum da biz söyleyip biz dinliyoruz.

Sorunun muhataplarından bir yanıt yok.

Doğan Gülbudak ağabey de yok görünürlerde.

Saygılar.

e kardeşim saygı duyulmasını istemişsiniz, biz de saygı duyuyuoruz.....zaten fazla da birşey gelmez elden bu noktadan sonra... kimse kimseyi zorla hidayete erdiremez...

bütün bu yazdıklarınız tamamen sizlerin fikirleri... ben sadece okurken gerçekten üzüldüm...

Gönderi tarihi:
e kardeşim saygı duyulmasını istemişsiniz, biz de saygı duyuyuoruz.....zaten fazla da birşey gelmez elden bu noktadan sonra... kimse kimseyi zorla hidayete erdiremez...

bütün bu yazdıklarınız tamamen sizlerin fikirleri... ben sadece okurken gerçekten üzüldüm...

Hidayet, İyilik, Ahlak ve Edep, Erdem İnançlıların malı değildir.

İnançsız insanlar da son derece Hidayetli, İyi, Ahlaklı ve Edepli, Erdemli olabilmektedirler.

Hatta Taklamakan'da buna niye örnek gösterilmesin?

Gönderi tarihi:

Hidayet, İyilik, Ahlak ve Edep, Erdem İnançlıların malı değildir.

İnançsız insanlar da son derece Hidayetli, İyi, Ahlaklı ve Edepli, Erdemli olabilmektedirler.

Hatta Taklamakan'da buna niye örnek gösterilmesin?

öyle bir iddiamız yok kardeşim. hidayet sözlük anlamı itibariyle doğru yola çekmek, doğru yola götürmektir. bana göre benim yolum, size göre de sizin yolunuz doğru... kimse kimseyi kendi yoluna çekemez demek istemiştim...

taklamakan da elbette örnek olarak gösterilebilir. mazur görün ki, ben kimseyi şahsi olarak tanımadığımdan yorum yapamam bu konuda.

saygılar...

Gönderi tarihi:

.

.

.

Sevgili Taklamakan ;

Daha Önce Verdiğiniz Ayet Örneklerinde Hata yapmamıştınız , Güzelce Ayetleri Yazabilmiştiniz ,

Lakin Bugün Bir Hata yada Çarpıtmada Bulunmuşsunuz ;

Şöyleki ;

Alıntı Taklamakan

Yanılıyorsunuz ;

Aslında Bakara Suresinin 191. Ayeti Biz Müminlere Şöyle Buyurur, Aynen Yayınlıyoruz ;

Onları (size karşı savaşanları) yakaladığınız yerde öldürün. Sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın.

Fitne, adam öldürmekten daha kötüdür. Mescid-i Haram'da onlar sizinle SAVAŞMADIKÇA, siz de onlarla SAVAŞMAYIN.

EĞER Onlar Size karşı SAVAŞ AÇARLARSA Siz de onları öldürün. İşte Kâfirlerin Cezası Böyledir.

Sadag Allah ül Azim

Var mı Anlaşılmayan...?

Ayet Gayet Açıktır. Biz Müminlere ;

Size KarşıSavaşanlar dan, Korkmayınız, Geri Durmayınız,

Onlar Siz i Şehid Ettiklerinde, Siz de Onlar ı Savaşarak Öldürünüz. Der

ve Ayrıca Uyarır ;

Onlar Siz in le SAVAŞMADIKÇA, Siz de Onlar la SAVAŞMAYIN. Buyurur,

Yalnızca Kendinizi Müdafaa Hakkına Sahipsiniz, Ancak, Siz in Saldırma Hakkınız Yoktur.

ve Onlar Savaşmadıkça, Siz de Savaşmayınız. Der. Sebepsiz Savaşlar dan Müminleri Men Eder.

EĞER Onlar Size karşı SAVAŞ AÇARLARSA Siz de onları Öldürün. Der.

Size Saldıranların Hakkettiği Neticeyi, Sizde Onlar la Savaşarak Gösteriniz. Der.

Sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. Der.

O Kafirler Sizler i Mülklerinizden ve Şehirlerinizden Koparır, Meskenlerinize Tecavüz Ettikleri Gibi ,

Siz de Aynı Yer den Yani Kendi Haneler iniz den Onlar ı Çıkarınız. Der.

Mahremlerinizi Kafirlere Talan Ettirmeyiniz. Der.

O Bozguncu ve Kan Dökücü Kafirlerin Layık Olduğu Ceza Ancak Böyledir. Der

Biz Müminler de AMENNA Deriz.

Yoksa Başka Bir Şey mi Beklenecekti ? Yaptıkları Katliamlar Adına Bir Demet Gül mü Verilecekti ?

Tabiiki Bizimle Savaşanlar ile Bizler de Savaşırız.

Tabiiki Bizi Katlederler se, Biz de Onlar ı, ALLAH Adına *******.

Tabiiki Bizi Çıkardıkları Yerlereden Biz de Onları Çıkarırız. ALLAH ın İzni ile ********.

Gördünüzmü, Kuran ı Hakim Nasıl Kendi Ayetlerini Açıkladı.

Yalanlayanların, Karalayanların, Gözleri Önünde Hemde.

Unutmayınız ki ;

Kuran ı Kerimin Ayetler i Kirletilemez. Buna Cesaret Dahi Edilemez...

Var mı Hala Anlaşılmayan...?

Saygılarımla. Doğan Gülbudak.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.