Φ OBJEKTİVİST Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2006 14.04.2005 / Bekir COŞKUN Kayıp şeyler... Ben aslında Milliyetçiyim... Yüreğimde ülkemin sevgisi var. Bayrağımızı her gördüğümde bir koşu sarılıp öpesim gelir... Askerler marşlar söyleyerek yürüdüğünde gözlerim yanar. Ama... "Milliyetçiler" milliyetçilik adına bu güzel ülkeyi babalarının çiftliğine çevirdiler. Siyasi partiler kurup iktidarın nimetlerini üleşirken, çeteler kurup bizi soydular. "Milliyetçilik" çıkar gruplarına dönüştü. Kaba kuvvetleri ve hoşgörüsüzlükleri ile kendilerini 'kanun' saydılar. Ellerinde silah ve kan vardı. Onlarla aynı kefede olmamak için "milliyetçilikten" söz edemez oldum. "Milliyetçiliğimizi" elimizden aldılar. *** Ben aslında Müslümanım. Yüreğimde Allah sevgisi var. Bir sabahın alacakaranlığında, ya da akşamın hüzünlü griliğinde ezan sesi duyduğumda içimde kıyametler kopar. Sığınışım, yakarışım, dualarım vardır. Ama... "Dinciler" din adına uygarlığa ve çağdaşlığa karşı çıkıp ülkemizi her fırsatta karanlığa boğdular. "Dindarlık" çıkar gruplarına dönüştü. Şirketler kurup safları, tarikatlar kurup aptalları, siyasi partiler kurup toplumu kandırdılar. Onlarla aynı kefede olmamak için dinimden söz edemez oldum. "Dinimizi" elimizden aldılar. * Ben aslında insanım... Kimliğimde sevgi ve barış var. İnsan olmanın gururunu da, sorumluluğunu da unutmam. Her insan gibi özlemlerim, tepkim, eleştirim, arayışım olmalı. Ama... "İnsanlar" bu ülkedeki "insani değerleri" silip, yerine ikiyüzlülüğü, yalakalığı, çıkarcılığı, avantacılığı koydular. Hukuk dahi buralarda suçsuzdan-haklıdan yana değil. Bu akşam televizyon haberlerine bir bakın; hukuksuzluk içinde yok olan, güçlünün ezdiği, mazlumun tükendiği bir toplum göreceksiniz. Böyle mi olur insan? "İnsanlıktan" söz edemez olduk. "İnsanlığımızı" elimizden aldılar. Alıntı
Φ ilbey__26 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2006 katılıyorum kısmen ama şu var...... ben milliyetciyim ben müslümanın ben insanım bunları kötüye kullanan lara karşıda mücadeleye devam edecegim sonuna kadar........... yok öle meydanı boş bırakmak yok öle kaçmak bi taraflara milliyetçiyim deyip milleti satanlara allah kelamını kullanıp insanların maneviyatıyla oynayanlara insanım deyip insan canını hiçe sayanlara bir çift sözüm olacak hesap verecekler........... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2006 katılıyorum kısmen ama şu var...... ben milliyetciyim ben müslümanın ben insanım bunları kötüye kullanan lara karşıda mücadeleye devam edecegim sonuna kadar........... yok öle meydanı boş bırakmak yok öle kaçmak bi taraflara milliyetçiyim deyip milleti satanlara allah kelamını kullanıp insanların maneviyatıyla oynayanlara insanım deyip insan canını hiçe sayanlara bir çift sözüm olacak hesap verecekler........... Alıntı
Φ Kazazlı Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2006 İyi de..... İyilik her zaman güzeldir kötünün biri bir iyilik yapınca ondan vaz mı geçelim Milliyetçi isen her zaman milliyetçi.. Müslümansan her zaman müslüman İnsansan her zaman insan olacaksın selam Alıntı
Φ Su DaMLaSı Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2006 bu tıpkı bektaşîye kızıp oruç bozmak gibi bi şey olmuş Alıntı
Φ sayman22 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2006 katılıyorum kısmen ama şu var...... ben milliyetciyim ben müslümanın ben insanım bunları kötüye kullanan lara karşıda mücadeleye devam edecegim sonuna kadar........... yok öle meydanı boş bırakmak yok öle kaçmak bi taraflara milliyetçiyim deyip milleti satanlara allah kelamını kullanıp insanların maneviyatıyla oynayanlara insanım deyip insan canını hiçe sayanlara bir çift sözüm olacak hesap verecekler........... yalnız değilsin devam et... Alıntı
Φ edaaa Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 birileri boyle yapti diye ben yolumdan sasacak degilim elbette bence bu herkesin kendi iradesine bagli... eger milliyetciysen ve baska milliyetciler oyle yaptilar diye ben dogru bildigim milliyetcilikten sasacaksam vay benim milletciligime.... bence herkes kendi lokmasini yemeli ve herkes yasamasi gerektigi gibi yasamali...baskalari yasantima karisiyor degistirmek istiyorlar diye ben onlara gore yasicak degilim (garip bi anlatim oldu ama idare edin) ayrica ilbey bey bu da size: hesap verecekler demissiniz ama hesabi Allah sormazmi zaten... neden size hesap verceklerki bunu anlamadim?.... Alıntı
Φ ilbey__26 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 ben de bu milletin bir ferdi olarak konuşuyorum .... bunları yapanlar bu millete hesap verecekler diye düşünürseniz sevinirim. saygılar..... Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 burada ben birşeyler kokusu alıyorum sanki bir şeyleri değiştirmede bir yarış mı var ne sanki birilerine bir şeyler malll ediliyor mu ne madem milliyetciler ve dinciler böyle yaptı sen daha iyisini yap biz sana destek oluruz yanlış yola sapmadıkca yoksa hülya avşar gibi yaparsan bizi unut insanlık ve insanlar konusunda bir şey söylemeyeceğim onlar zaten canlarının istediklerini olsun ister allah yar ve yardımcımız olsun... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.