Φ bursercan Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 İki kişi ıssız bir adada korsanların gömdüğü bir defineyi buluyor. Definenin içinde altın, yakut, elmas, inci gibi değişik değerli eşyalar var. a) Defineyi bu iki kişi arasında bölmek için öyle bir kural bulun ki ikisi de bunu en haksever bölme olarak kabul etsin. n kişi arasında böyle bir bölme nasıl yapılır? NOT: 1.06.2008 tarıhınde cevabı verılecektır... Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 NOT: 1.06.2008 tarıhınde cevabı verılecektır... unutmasin degil mi Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 Bu sorunun cevabını daha önceden biliyorum..Cevap vermeyi unutursa ben yazarım sevgili Birce.. Alıntı
Φ bursercan Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 yok unutmam cevaplar bılg. kaydedıldı bıle taurusmutıs o gun gelsın sen ver cevabı... ben yazmam bakarım sen yazmamıssın ben yazarım sonra Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 Bu sorunun cevabını daha önceden biliyorum..Cevap vermeyi unutursa ben yazarım sevgili Birce.. dur bakayim bi, neredeymis Alıntı
Φ bursercan Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2008 hadı hayırlısı Alıntı
Φ NICLENO Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2008 Bu soruya alternatif bir cevap.Gözlerini bir bezle bağlarlar ve bakmadan sırayla sandıktan birer parça alıp kendi taraflarına koyarlar.Bitince de kendi elleriyle seçmiş oldukları için paylarına razı olurlar.Ha,,gözlerini bağlayacak bez de bulamazlarsa bunu yapmak için havanın kararmasını beklerler. Alıntı
Φ bursercan Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2008 cevabı ıcın son 2 gun... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2008 İki kişiden bir tanesi defineyi iki parçaya böler, diğeri de istediği parçayı seçer. Böylece kimse kimseye itiraz etmez Daha uzun bir yolu da var ama bu pratik, kafa karıştırmaya gerek yok Alıntı
Φ bursercan Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2008 cevabını verıyorum.... a) Iki kişi : Biri defineyi iki parçaya böler, diğeri de istediği parçayı seçer. n kişi : 1.kişi hazinenin kendince 1/n''ini ayırıp ortaya koyar. Ikinci kişi bunun gerçekten 1/n olup olmadığını irdeler, gereğinden büyük bulursa bir kısmını sandığa geri koyar, gereğinden küçük bulursa dokunmaz. Diğer kişiler de aynı şekilde hareket eder. 1/n hazine parçasına en son dokunan kişi ona sahip olur. Geri kalan (n-1) kişi de aynı şekilde hareket eder. bılen arkadasları tebrık edıyorum... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.