Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Öldükten sonra neden tekrar maddeye dönüştürülüyoruz, biri bunu bana açıklayabilir mi? Gereği nedir?

Ölüpte geri dönen yok ki,detaylarını anlatalım..

Ben yine de kendi kısıtlı bilgimle bir zanlı örnek vereyim,

Yıllar önce bir gece bir rüya gördüm,rüyamda çiçek demetleri olan bir bahçede,demetlerden bir demet bir çiçek kokladım.Koklamamla birlikte uyandım ama hala kokusu inanılmaz güzelliğiyle burnumdaydı.Ortada gerçek bir çiçek yoktu,bu sadece bir rüyaydı,koku almak maddesel bir eylemdi,ama ortada maddenin kendi yoktu.Bilim adamları rüya ve beyinsel işlevleri nasıl açıklarsa,siz iyisimi bazı konuları da öyle kabul edin..Dediğim gibi,ölümden sonrası için hiç bilmediğimiz gerçeklikte konuşmak olsa olsa zan olur..Ve Allahımız zannı sevmez..Bu yüzden bu örneğimi sıradan bir dünyasal örnek olarak kabul buyurun..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Öldükten sonra neden tekrar maddeye dönüştürülüyoruz, biri bunu bana açıklayabilir mi? Gereği nedir?

Sevgili muki,

Soruyu netleştirmek gerekiyor. Sözettiğin bu dünyaya tekrar gelmek mi? Ki, bu herkesin kabul ettiği bir şey değil.

Gönderi tarihi:

Tekrar bedenlenme ile reankarnasyonu mu ifade ediyorsunuz sayın muki? Bunu baz alarak bildiğim kadarı ile yazmaya çalışacağım...

Öldükten sonra başka bedende geri gelmenin dinimizde yeri yoktur, birincisi bedenler yaratılmadan önce ruhlar yaratılmıştır ve her bedenin tek bir ruhu vardır, ikincisi eğer ahiret gününe inanıyorsanız sorgulamaya inanıyorsanız tek bir ruh dünyada iken tek bir bedene değil de birçok bedene gönderilmiş ise hangisi ile sorgulanacaktır, Allah'ın herşeyi yaratmaya gücü yeterken tek bir ruhu tekrar tekrar dünyaya göndermesi inanç sistemine göre yanlıştır.

Ruhu taşıyan bedenin öldükten sonra bir anlamı kalmaz asıl olan ruhtur beden sadece kıyafettir.İnançlarımız farklı olduğu için sizi tatmin etmeyeceğinden eminim ancak benim inancıma göre tekrar maddeleşmek diye birşey yoktur...

Gönderi tarihi:

Hayır, ben reinkarnasyondan bahsetmiyorum. Ben Kuran'daki tekrar diriltilmeden bahsediyorum. Bunların hepsi ne anlama geliyor?

Hud 7 - O, hanginizin amelinin daha güzel olacağı hususunda sizi imtihan etmek için, Arş'ı su üzerinde iken, gökleri ve yeri altı günde yaratandır. Yemin ederim ki, (Resûlüm!): " Ölümden sonra muhakkak diriltileceksiniz" desen, kâfir olanlar derhal "Bu, açık bir büyüden başka bir şey değildir" derler.

Bakara 28 - Ey kâfirler! Siz ölü iken sizi dirilten (dünyaya getirip hayat veren) Allah'ı nasıl inkâr ediyorsunuz? Sonra sizi öldürecek, tekrar sizi diriltecek ve sonunda O'na döndürüleceksiniz.

Rum 11 - Allah, ilkin mahlûkunu yaratır, (ölümden) sonra da bunu (yaratmayı), tekrarlar. Sonunda hep O'na döndürüleceksiniz.

Yunus 34 - De ki: (Allah'a) ortak koştuklarınız arasında, (birini yokken) ilk defa yaratacak, arkasından onu (ölümünden sonra hayata) yeniden döndürecek biri var mı? De ki: Allah ilk defa yaratıp (ölümden sonra) onu yeniden (hayata) döndürür . O halde nasıl saptırılırsınız!

Yani bütün bu yaratmalar, öldürmeler ve tekrar diriltmeler neyin nesi oluyor?

Gönderi tarihi:
Hayır, ben reinkarnasyondan bahsetmiyorum. Ben Kuran'daki tekrar diriltilmeden bahsediyorum. Bunların hepsi ne anlama geliyor?

Hud 7 - O, hanginizin amelinin daha güzel olacağı hususunda sizi imtihan etmek için, Arş'ı su üzerinde iken, gökleri ve yeri altı günde yaratandır. Yemin ederim ki, (Resûlüm!): " Ölümden sonra muhakkak diriltileceksiniz" desen, kâfir olanlar derhal "Bu, açık bir büyüden başka bir şey değildir" derler.

Bakara 28 - Ey kâfirler! Siz ölü iken sizi dirilten (dünyaya getirip hayat veren) Allah'ı nasıl inkâr ediyorsunuz? Sonra sizi öldürecek, tekrar sizi diriltecek ve sonunda O'na döndürüleceksiniz.

Rum 11 - Allah, ilkin mahlûkunu yaratır, (ölümden) sonra da bunu (yaratmayı), tekrarlar. Sonunda hep O'na döndürüleceksiniz.

Yunus 34 - De ki: (Allah'a) ortak koştuklarınız arasında, (birini yokken) ilk defa yaratacak, arkasından onu (ölümünden sonra hayata) yeniden döndürecek biri var mı? De ki: Allah ilk defa yaratıp (ölümden sonra) onu yeniden (hayata) döndürür . O halde nasıl saptırılırsınız!

Allah hakkında bilmediğim şeyleri biliyormuşum gibi söylemekten Allaha sığınırım..bu yüzden bu konuda zanlarım ve tahminlerimde konuşmak istemem,ne kadar çok olsalarda...

Zümer Sûresinin 42 . Ayetinde

Allah (ölen) insanların ruhlarını öldüklerinde, ölmeyenlerinkini de uykularında alır. Ölümüne hükmettiklerinin ruhlarını tutar, diğerlerini belli bir süreye (ömürlerinin sonuna) kadar bırakır. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır .

Sayın Muki,açık ve net olarak bizler ruh kavramı ve ölüm kavramı üzerinde çok çok kısıtlı ya da yoka yakın bilgi içindeyiz. Ama sorguladığınız "bütün bu yaratmalar neyin nesi","bütün bu öldürmeler neyin nesi" noktasında,bunca yaratılmış varlığa bakarak,şu dünya üzerinde hala keşfedemediğimiz onca çeşitin varlığına istinaden,yaratıcımız hakkında nasıl bir hükme kapılırız,ne düşünürüz,Yaratıcımızın ne olduğunu anlayamayışımız kadar uçsuz bucaksız fikir çıkar meydana. Bence çok çok derin mevzuları sorguluyorsunuz,ancak bunu bile derinsizlik boyutunda yapıyorsunuz.Yani,amann şunu niye böyle yarattın edasında bir insandan konuşur gibi..halbuki başta dünyanın kendi sistemi,doğa bile bu kadar basit bir algılamayı reddeder kannatindeyim..

Saygılar...

Bakara(*) Sûresinin 30 . Ayetinde

Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler, Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti.

Daha Adem den önce,yeryüzünde kan dökecek bir halife yaratılacağı gerçeği,Allahın melekleri tarafından bile biliniyordu,ancak Allah diğer ayetlerinde anlattığı bazı özelliklerle bu halifeyi yarattı..Kimse,hiçbir yaratılmış bunun önüne geçemezdi ve tutup hesapta soramazdı.Çünkü O,yaratıyor.Nasıl isterse öyle yaratıyor.Nasıl isterse de öyle öldürür..O,ne dilerse olur,neyi nasıl isterse öyle olur.O yaratıcı,herhangi bişey değil,yapısını kavrayamayacağımız,ne olduğunu kavrayamayacağımız,hayatımız boyunca O nun zerresini bile tanımak için didineceğimiz ama aklımızın hep kısıtlı kalacağı büyük,çok çok büyük bir güç.O Tanrı,O ilah,O Rab,O Allah..Ama en önemlisi O ,O ..yani O sadece O...yani tanımlayamayacağımız olan.yani işte kimilerinin YHWH olarak nitelemeye kalktığı..

Gönderi tarihi:

Benim kanaatimda, ceza vermek icin. Buraya bakalim:

Şüphesiz âyetlerimizi inkar edenleri biz ateşe atacağız. Derileri yanıp döküldükçe, azabı tatmaları için onların derilerini yenileyeceğiz. Şüphesiz, Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. (4/56)

Cezayi hissebilmek icin deriye ihtiyac goruyor. Bu deriler de yanip dokuldukten, tekrar deri verip yine yakmak istiyor. Ve bu ebediyen devam ediyor.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.