Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Nicomedias:

Gerçekten kısa bir cvp. Bnm cvbm: sn br hmksn. Kbdylğ brk.

ya sana cevap yazacak halim ve amerika hakkında senin kadar bilgim yok olmasınıda istemiyorum . sen ne demek istiyosan açıkça yazz ben AHMAK mıyım tamam AHMAK'ım.

ben sana bir şey demiyorum sevgili AMerikalı

DİPNOT:ben kabadayılık yapmıyorum yapmamda.

sevgili RAmell'e

Gönderi tarihi:

gencaslan nereden biliyorsun bunu. İran üzerine yapılan bir araştırmayı anketi okudunmu hiç.

Ahmedinecatı faslılar mı seçti.

o araştırmalar doğru ama ben söylediğimde varım ve oda budur ki mollalar her yerde zararları olsa orada hatta dinlerinde dana bileller ve ahmedınejatta bir kukuladır ve kendinden yaptığı bir şey yoktur ve bilesine bir yalancı doktora medreki verip ve orada oturtuplar ve bir millet seçilmişi değildir bu ülkeninde amerika ile işbirliği vardır ve ırak ve kürtlerle ilgili her türlü yardım edir

Gönderi tarihi:

yani Ahmedinecad Amerikayla ilişki içinde ve kuzey ıraklı kürtlere yardım ediyor öyle mi :)

Gönderi tarihi:

İsrail, ABD ve Avrupa İran’ın araştırma ile atom silâhı geliştirmesinden endişe etmekte ve bu sebeple İran’ın araştırma çalışmasını sürdürmesine muhalefet etmekte. Rusya ve Çin de İran’ın atom silâhı geliştirmesine karşı olduklarını beyan etmekte, ama Rusya enerji üretimi için İran’a uranyum satmakta. İran’ın atom silâhı geliştirdiğine dair kanıt yok. Ortada kuşku var sadece. Emperyalist istihbarat örgütlerinin başka ülkelerin gizli silâh araştırmaları ve silâh stokları hakkında raporlarının ne kadar uyduruk olduğu Irak istilâsında ortaya çıktı. İstiladan sonra işgalci kuvvetler Irak’ta zırnık bulamadı. İran’ı yönetenlerin atom silâhı isteyip istemediği de belli değildir. İran’la uğraşan İsrail, ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin atom silâhlarına sahip. İran’ın komşuları Pakistan ve Hindistan’da da var. Atom silâhlarının böylesine yayıldığı şartlarda İran devletinin güvenlik için atom silâhı istemesi egemen bir devletin hakkı olarak görülebilir.

Sonuçta Orta Doğu’da güçlü bağımsız devlet istenmiyor. Şu an İran bölgede siyasi olarak güçlü. Filistinlilere verdiği desteğin ve Suriye ile dostluğun üstüne, bir de Şiîlik yüzünden Irak’ın iç işlerini etkileyebilir hâle geldi. Emperyalist ülkeler birde bunların üzerine iran'ın askeri olarak güçlenmseini istemeyebilirler.

Emperyalistler baskı yolu ile İran’a istediklerini yaptıramazsa İsrail’in olası saldırısında israili destekleyeceklerdir. Ancak böyle bir saldırıya İran nasıl karşılık verir. İran’ın İsrail’i vurabilecek Şahap 3 füzeleri var. İsrail saldırısının bütün bölgeyi saran bir çatışmaya yol açması ihtimalide var.

İran’ın tabiî kaynakları emperyalistlerin kontrolunda değildir. Egemen sınıfın emperyalizmle ve tekelci sermayeyle işbirliği yapma eğilimi, birçok az gelişmiş ülkeden daha azdır.

İrandaki rejimin elinde atom silâhı olması bölge halkları açısından hoş değildir. Ne yazık ki dünyada genel nükleer silâhsızlanma sağlanamamakta. Bu durumda İran’ın atom bombası, İsrail, Pakistan ve ABD’nin atom silâhları karşısında dengeleyici ve caydırıcı bir etken olabilir.

Emperyalistlerin İran'a olası bir saldırısına şimdiden karşı çıkmamız gerekiyor. Birleşmiş Milletlerin Irak’a on küsur yıl uyguladığı ve binlerce insanın ilâçszlıktan ölmesine yol açan insanlık dışı ambargonun, bu sefer İran’a tatbik edilmesine karşı çıkmak, buna katılmamak gerekir. Türkiye’de emperyalist safta yer almak için çeşitli bahaneler uyduracaktır. Halkı buna hazırlamak için Hizbullah cinayetleri gibi olaylar, İran’da kadınların çarşafı gibi konular pişirilip pişirilip kamu oyuna sunulacaktır. Emperyalistlerin İran’da diktatörlük var, demokrasi lâzım propagandasını benimseyip onların mevcut rejimin yerine işbirlikçi bir rejim kurma entrikalarını destekleyecekler.

BU OYUNLARA GELMEMELİYİZ.

Misafir ZplarkenVraklayanKurbaa
Gönderi tarihi:

vurur tabii..hatta vuracak ta..ama iran başlarına çok işler açacak Irak gibi yer değil ki ora ..sıkça benzeştiriliyorsada çetin ceviz olduğunu düşünüyorum Irak kadar başıboş değil sanki..

Gönderi tarihi:

Iran umarım vurulmaz. Kapımızda yeni bir savaş, tüm ekonomimizi etkiler, turizm gelirimiz büyük kayıp yaşar, sınır ticareti hudutlar kapanacağından bölgenin gelirlerinin daha da düşmesine neden olur. Zaten sorun olan işsizlik daha da artar.

Objektivistin yargılarına katılıyorum. ABD istediği an Iran'ı vurur. Amerikan 6. Filosu, yalnız haliyle Akdeniz'e geldiğinde bütün Akdeniz ülkelerinin toplamından daha güçlü bir hava gücüdür. Yani aynı anda savaşarak, bütün Akdeniz ülkelerinin, havakuvvetlerini yokedecek güçtedir.

Amerikanın askeri gücünü bilmeyen arkadaşların çokluğu beni şaşırttı.

Vietnam ve Afganistan savaşları ABD'nin veya SSCB'nin yenilgileri bozgunları değil, aslında o ülkelerin adını kaldırın aralarındaki bir savaş olduğunu görürsünüz. Bu ayrı bi noktadır.

Iran, önce nükleer anlaşmalara uyacağını söylemiştir. Nükleer tesislerini sadece, enerji üretimi için kurduğunu ki bu bir devletin en doğal hakkıdır. Yalnız daha sonra, uranyum ve plutonyum zenginleştirmesine gitmiştir ki bu nükleer silah üretim aşamasıdır. İpler bu noktada kopmuştur.

Tesislerin kurucusu olan Rusya bile bu rahatsızlığını dile getirmekle birlikte, sıcak savaş yerine sorunun

diplomasi yolu ile çözümünden yana olduğunu söylemiştir.

Belki de, gerçekten en iyi yol budur.

Ben diyorum inşallah savaş olmaz ve ABD azgın gücü Iran'ı vurmaz. Vurursa nolur Iran direnir mi sanıyorsunuz ? Allahaşkına, Amerika'nın 2.Dünya Savaşı Berlin Bombardımanını okuyun. ABD şu ana kadar gerçek gücünü gösteren bir bombardıman hiç bir yere yapmadı ne Afganistan'a ne de Irak'a.

1945'deki gücüyle yapmış olduğu Dresden Bombardımanını, bugün Bağdat'a veya Afganistan'a yapmış olsa

"halı tipi" diyorlar ki, Bağdat ve Afganistan, bugün hatıralarda kalan isimler olurdu.

Dresden bombardımanda, Şehrin ısısının 180 C olduğu, tüm metal ev aletlerinin eridiği, 50.000 binanin yandığı, üçyüz bin insanın öldüğü (sığınaklara kaçamayanların hemen hemen tümü) bombardıman sonunda da şehir günlerce yanmıştır. (History Chanel 2.Dünya savaşı)

Bu ABD'nin 1945'de Alman panzerlerini çökerttiği gücüdür.

Birde şu var tabi, vakana'nın ifade etmiş olduğu devlet geleneği İran'da olmakla birlikte, ne yazıkki demokratik bir yapılanması yoktur İran'ın. Meclisi semboliktir. Daha dün parlamenterler, Ayetullahlara isyan etmiştir. Pasifize edilmiş bir meclisi olan, halkı diktatör Ayetullahlarca,dini rejim altında inletilerek idare edilen bir konumdadır.

Bir dikta rejimi olan komşu ülkemizde, nükleer bomba üretilmesi ki -rejimlerimiz karşılıklı birbirlerine tehdid oluşturur- ne derece bizim açımızdan güvenlidir ?

Umarım savaş olmaz ama umarım Iran nükleer savaş gücü elde edemez.

SaNTo...

Gönderi tarihi:

Iran umarım vurulmaz. Kapımızda yeni bir savaş, tüm ekonomimizi etkiler, turizm gelirimiz büyük kayıp yaşar, sınır ticareti hudutlar kapanacağından bölgenin gelirlerinin daha da düşmesine neden olur. Zaten sorun olan işsizlik daha da artar.

Objektivistin yargılarına katılıyorum. ABD istediği an Iran'ı vurur. Amerikan 6. Filosu, yalnız haliyle Akdeniz'e geldiğinde bütün Akdeniz ülkelerinin toplamından daha güçlü bir hava gücüdür. Yani aynı anda savaşarak, bütün Akdeniz ülkelerinin, havakuvvetlerini yokedecek güçtedir.

Amerikanın askeri gücünü bilmeyen arkadaşların çokluğu beni şaşırttı.

Vietnam ve Afganistan savaşları ABD'nin veya SSCB'nin yenilgileri bozgunları değil, aslında o ülkelerin adını kaldırın aralarındaki bir savaş olduğunu görürsünüz. Bu ayrı bi noktadır.

Iran, önce nükleer anlaşmalara uyacağını söylemiştir. Nükleer tesislerini sadece, enerji üretimi için kurduğunu ki bu bir devletin en doğal hakkıdır. Yalnız daha sonra, uranyum ve plutonyum zenginleştirmesine gitmiştir ki bu nükleer silah üretim aşamasıdır. İpler bu noktada kopmuştur.

Tesislerin kurucusu olan Rusya bile bu rahatsızlığını dile getirmekle birlikte, sıcak savaş yerine sorunun

diplomasi yolu ile çözümünden yana olduğunu söylemiştir.

Belki de, gerçekten en iyi yol budur.

Ben diyorum inşallah savaş olmaz ve ABD azgın gücü Iran'ı vurmaz. Vurursa nolur Iran direnir mi sanıyorsunuz ? Allahaşkına, Amerika'nın 2.Dünya Savaşı Berlin Bombardımanını okuyun. ABD şu ana kadar gerçek gücünü gösteren bir bombardıman hiç bir yere yapmadı ne Afganistan'a ne de Irak'a.

1945'deki gücüyle yapmış olduğu Dresden Bombardımanını, bugün Bağdat'a veya Afganistan'a yapmış olsa

"halı tipi" diyorlar ki, Bağdat ve Afganistan, bugün hatıralarda kalan isimler olurdu.

Dresden bombardımanda, Şehrin ısısının 180 C olduğu, tüm metal ev aletlerinin eridiği, 50.000 binanin yandığı, üçyüz bin insanın öldüğü (sığınaklara kaçamayanların hemen hemen tümü) bombardıman sonunda da şehir günlerce yanmıştır. (History Chanel 2.Dünya savaşı)

Bu ABD'nin 1945'de Alman panzerlerini çökerttiği gücüdür.

Birde şu var tabi, vakana'nın ifade etmiş olduğu devlet geleneği İran'da olmakla birlikte, ne yazıkki demokratik bir yapılanması yoktur İran'ın. Meclisi semboliktir. Daha dün parlamenterler, Ayetullahlara isyan etmiştir. Pasifize edilmiş bir meclisi olan, halkı diktatör Ayetullahlarca,dini rejim altında inletilerek idare edilen bir konumdadır.

Bir dikta rejimi olan komşu ülkemizde, nükleer bomba üretilmesi ki -rejimlerimiz karşılıklı birbirlerine tehdid oluşturur- ne derece bizim açımızdan güvenlidir ?

Umarım savaş olmaz ama umarım Iran nükleer savaş gücü elde edemez.

SaNTo...

Sevgili SaNTo size katılmamak mümkün değil...

Aynı dilekleri bende yürekten arzuluyorum...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.