Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2008 17 yıl AVUSTURYA’da yaşayan 28 yaşındaki Yakup Çağdaş, ‘helal kariyer’ sahibi olmak isteyen gençlere yönelik ‘islamikariyer.com’ sitesini kurdu. Site önceleri İslam kültürünün ticaret anlayışıyla ilgili araştırma ve yazılara yer veriyordu... Türbanlı kızlarla, imam hatipli gençleri dini bütün personel arayan işverenle buluşturan insan kaynakları sitesi büyük ilgi gördü. PLATİN dergisi, ayda 25 bin ziyaretçisi olan sektörü araştırdı ANADOLU’DAN TALEP ÇOK ANCAK, mesai saatinde namaz kılabileceği iş, tesettürlü çalışanlara kapısı açık işyeri ya da inançlı işveren arayanlardan gelen taleplerle site kimlik değiştirdi. Büyük şehirler dışında Kayseri, Samsun, Konya ve Manisa’dan başvuru yağıyor. RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN İSLAMİ İK mucidi Çağdaş, felsefesini şöyle anlatıyor: İşinde İslami kültür içinde ilerlemek isteyenlere aracıyız. Yüzbinlerce web sitesi içinden bu kutsal görevi bizlere lütfeden Rabbime şükürler olsun... *** Kariyer artık ikiye ayrıldı, gözünüz aydın: HELAL KARİYER HARAM KARİYER "Çocuk da yaparım kariyer de" devirleri geride kaldı... (OUT) Artık yeni moda "Namaz da kılarım, kariyer de yaparım..." (IN)
Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2008 17 yıl AVUSTURYA’da yaşayan 28 yaşındaki Yakup Çağdaş, ‘helal kariyer’ sahibi olmak isteyen gençlere yönelik ‘islamikariyer.com’ sitesini kurdu. Site önceleri İslam kültürünün ticaret anlayışıyla ilgili araştırma ve yazılara yer veriyordu... Türbanlı kızlarla, imam hatipli gençleri dini bütün personel arayan işverenle buluşturan insan kaynakları sitesi büyük ilgi gördü. PLATİN dergisi, ayda 25 bin ziyaretçisi olan sektörü araştırdı ANADOLU’DAN TALEP ÇOK ANCAK, mesai saatinde namaz kılabileceği iş, tesettürlü çalışanlara kapısı açık işyeri ya da inançlı işveren arayanlardan gelen taleplerle site kimlik değiştirdi. Büyük şehirler dışında Kayseri, Samsun, Konya ve Manisa’dan başvuru yağıyor. RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN İSLAMİ İK mucidi Çağdaş, felsefesini şöyle anlatıyor: İşinde İslami kültür içinde ilerlemek isteyenlere aracıyız. Yüzbinlerce web sitesi içinden bu kutsal görevi bizlere lütfeden Rabbime şükürler olsun... *** Kariyer artık ikiye ayrıldı, gözünüz aydın: HELAL KARİYER HARAM KARİYER "Çocuk da yaparım kariyer de" devirleri geride kaldı... (OUT) Artık yeni moda "Namaz da kılarım, kariyer de yaparım..." (IN) Siteyi bayağı bir inceledim bugün, hoş bir sitede bir türlü nasıl iş bulunur, nereye mesaj bırakılır bulamadım... Kişisel gelişim sayfası gibi birşey...Bir de ayda 25.000 kişilik bir ziyaretçiye hitap edebilecek bir siteye benzemiyor... Böyle bir siteyi ben mi yapsam acaba...
Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2008 17 yıl (İşinde İslami kültür içinde ilerlemek isteyenlere aracıyız.) valla ben bu cümleden "size cemaat içinde iş buluruz" gibi bir anlam dışında anlam çıkaramadım. O bulduğum anlamda çok zorlarsak yani Kariyer planlamasına yardımcı olmak iddiasındaki bir siteden seçme yazılar ; "mutlu olmak için para gerekli mi? " , "Abdulhamid'in liderlik sırları" , neyse sitenin ilan kısmına bakınca karşımıza çıkan ilk ilan. Sitenin mantıklı olabilecek işlevinide veriyor bize ; İstanbul' da faaliyet gösteren bir yardım kuruluşuna İ.h.l mezunu avrupa ayakasında ikamet eden bilgisayar kullanabilen şoförlüğü olan bay eleman arıyoruz 216 632 84 90 Bilgisayar kullabilmek, araba kullanmasını bilmek. Bunlar ok de. i.h.l mezunu niye? Eleman mı arıyorsunuz? Din adamı mı? İhl mezununun eleman aradığınız pozisyonda bir kriter olmasının mantığı ne ? "i.h.l. mezunu" kriteri sitenin kullanma amacını gösteriyor sanırım. Bizbizecell ................ bu gazetelerin eleman ilanlarında gerçekten bazen ilginç ilanlar çıkıyor. Bahadır Boysal'la, Suat Özkan bir tanesine rastlamışlar "taşbaşı çalışacak mıhlamacılar aranıyor" altında telefon numarası. Herkese sormuşlar, internetten bakmışlar yok bulamamışlar ne bu diye. En sonunda aramışlar numarayı "iyi günler biz ilan için aradık mıhlama yaparız ama taşbaşı çalışamayız" demişler. Adamda "olmaz kardeşim mutlaka taşbaşı çalışması lazım, alacağımız arkadaşın" demiş. Sahi "taşbaşı çalışmak" ne. Mıhlamacılık ne bende merak ediyorum okuduğumdan beri.
Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2008 17 yıl Sahi "taşbaşı çalışmak" ne. Mıhlamacılık ne bende merak ediyorum okuduğumdan beri. inanın sabah sabah çok güldüm buna sanırım şöyle bir şey olsa gerek; taşbaşında-taşınbaşında( bu bir yer olabilir veya kullandıkları bir ocak gibi bir şey) mıhlama (kuymak-mısırunlu karadeniz yemeği) yapabilecek biri. valla ilk bu geldi aklıma ama. sanırım gerçektende uzmanlık isteyen bir şey olsa gerek
Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2008 17 yıl Diyelimki o mıhlamayı kastediyorlar. İstanbul gibi bir yerde sadece mıhlama yapan lokantalar mı var? Ayrıca mıhlama yemeği yapmak bir meslek mi? Mıhlama 10 dakika tavada kızartılarak pişirilen bir yemek. Öyle lahmacun, yada iskender gibi pek hüner isteyen, pişirenlerin aynı zamanda meslek sahibi olduğu bir yemekte değil. Belki mıhlamayı çivilemek gibi bir işlevde kullanıyorlar. O halde taşınbaşında neyi çiviliyorlar. İlla taşbaşında mıhlamanın elzem olan tarafı ne ? Artı ne iş yapıyorsun? sorusuna "mıhlamayıcım" diye cevap vermek kadar ızdırap verici bir görüntü olabilir mi ? - ne iş yapıyorsun? -mıhlamacıyım - anladım (umursamamak) - ama taşbaşında mıhlıyorum -oooo
Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2008 17 yıl Siteyi biraz inceleyim dedim dikkati çeken şöyle bir ileti gördüm tesettürlü ve işinden memnun birine bir üye tarafından yazılmış; maşallah ,umarım bu rahatın hiç bozulmaz ,sen helal ekmegini kazan ,birşey dedigim yok ,ama yaptıgın işi evli bir erkek te yapabilecek durumdaysa ve senin çalıştıgın o yerin kapısınada gelip ,iş yok diye geri çevrilmişse sende (egerki bayansan ama bayan gibi bir yorum yazmışsın ,bayan diye yazıyorum bu cevabı sana ) bu işyerine girip hiçbir sorumlulugun yokken çalışmaya devam ediyorsan ,bir ailenin geçimine mani oldugunun farkına vardıgında iş işten geçmiş olur haberin olsun ,vebalide büyük olur .çünki benim bildigim ALLAH U TEALA erkege geçim sorumlulugu yüklemiştir ,kadına böyle bir sorumluluk yoktur.bir gün sende evlendiginde kocanda kapıda kalmamış olur ,kadınlar bu düşüncede olursa.erkekler işsiz kalmaz ve işsizlik denen sorunda çözülür .heleki bide evliysen ve kocanda çalışıyorsa,bide kocanın aldıgı maaşta size yetiyorsa ,ben sana birşey diyeyim mi VAY SENİN HALİNE ..... bu gerçekten böylemidir. oysaki diplomalı ve tesettürlü bir bayan iş bulabilmek için elinden geleni yaparken yine kendini dindar olarak gören bir erkek tarafından erkeklerin iş bulmasını engelleyeceği(engellediği) düşüncesiyle karşılaşıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2008 17 yıl Siteyi biraz inceleyim dedim dikkati çeken şöyle bir ileti gördüm tesettürlü ve işinden memnun birine bir üye tarafından yazılmış; maşallah ,umarım bu rahatın hiç bozulmaz ,sen helal ekmegini kazan ,birşey dedigim yok ,ama yaptıgın işi evli bir erkek te yapabilecek durumdaysa ve senin çalıştıgın o yerin kapısınada gelip ,iş yok diye geri çevrilmişse sende (egerki bayansan ama bayan gibi bir yorum yazmışsın ,bayan diye yazıyorum bu cevabı sana ) bu işyerine girip hiçbir sorumlulugun yokken çalışmaya devam ediyorsan ,bir ailenin geçimine mani oldugunun farkına vardıgında iş işten geçmiş olur haberin olsun ,vebalide büyük olur .çünki benim bildigim ALLAH U TEALA erkege geçim sorumlulugu yüklemiştir ,kadına böyle bir sorumluluk yoktur.bir gün sende evlendiginde kocanda kapıda kalmamış olur ,kadınlar bu düşüncede olursa.erkekler işsiz kalmaz ve işsizlik denen sorunda çözülür .heleki bide evliysen ve kocanda çalışıyorsa,bide kocanın aldıgı maaşta size yetiyorsa ,ben sana birşey diyeyim mi VAY SENİN HALİNE ..... bu gerçekten böylemidir. oysaki diplomalı ve tesettürlü bir bayan iş bulabilmek için elinden geleni yaparken yine kendini dindar olarak gören bir erkek tarafından erkeklerin iş bulmasını engelleyeceği(engellediği) düşüncesiyle karşılaşıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. sayin,Roxana O soruyu soranin o soruyu sormaya hakki yoktu, cunku karsilikli riza ile ise girmis olan kisi,soruyu sorana karsi degil, kendisine is verene karsi sorumludur. [004.029] [DI] Ey İnananlar! Mallarınızı aranızda haksızlıkla değil, karşılıklı rıza ile yapılan ticaretle yeyin, haram ile nefsinizi mahvetmeyin. Allah şüphesiz ki size merhamet eder. saygilarimla. Evren.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.