Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
eğer bu imana avunma diyorsanız (haşa) ben bu avunmadan gayet memnunum....

anladım çok şükür neyin ne olduğunu...

doğan abi sizin varsayımınızı (asla kanıtlayamadığınız ama kendi fikirleriniz içinde boğulduğunuz) ele aldı... benim inancıma göre onun söyledikleri varsayım değil gerçeğin ta kendisi.. sizin inancınıza göre varsayım olan bu sözleri siz niye ele almıyorsunuz?

anlamış olmanızı diliyorum.. eğer bir sorun olursa bana haber verin sorumu açarım..

saygılar....

Neymiş benim varsayımım ve nasıl ele alınmış,ne anladığınızı bir yazar mısınız?Biz de öğrenelim.

Saygılar...

• Cevaplar 108
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

sayın artropod; varsayımdan kastım bu belki sizin gerçek kabulleriniz ama haşa "allah yoktur" (benim doğrularım ve bence aslolan allah vardır ve birdir).... bizim ki de allah vardır... doğan abi sizin varsayımınızı inanmasa da ele aldı.. yani allah olmasa ne olur halimi diye...

siz allah varsa ne olacağını (ki var) ele almadınız..

biz de bu cesareti bekliyoruz sizden... agnostsist değlim demek yerine bir cevap yani.. doğan abi ateist mi? değil.. peki niye böyle bir ccevap verdi? siz niye kaçıyorsunuz bu cevabı vermekten?

saygılar

Gönderi tarihi:
sayın artropod; varsayımdan kastım bu belki sizin gerçek kabulleriniz ama haşa "allah yoktur" (benim doğrularım ve bence aslolan allah vardır ve birdir).... bizim ki de allah vardır... doğan abi sizin varsayımınızı inanmasa da ele aldı.. yani allah olmasa ne olur halimi diye...

siz allah varsa ne olacağını (ki var) ele almadınız..

biz de bu cesareti bekliyoruz sizden... agnostsist değlim demek yerine bir cevap yani.. doğan abi ateist mi? değil.. peki niye böyle bir ccevap verdi? siz niye kaçıyorsunuz bu cevabı vermekten?

saygılar

Bilmem farkında mısınız ama İslam'da gerçek anlamda ''Allah yoksa..'' diye bir anlık şüphe dahi günah kabul edilir.Ayrıca ateist ''Ya Allah varsa.'' dediği andan itibaren artık bir ateist değil agnostisisttir.Bu bir ateist için ciddiyetsizliktir.Müslümanın ''Allah yoksa.'' demesi açıkçası beni ilgilendirmiyor.Çünkü samimi olmadığı apaçık bir gerçektir.Üste çıkmaya çalışmak kavram karmaşası yaratmakla olmuyor.Ama karmaşa yaratmaya çalışan da biraz becerikli olmalı en azından.

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Bilmem farkında mısınız ama İslam'da gerçek anlamda ''Allah yoksa..'' diye bir anlık şüphe dahi günah kabul edilir.Ayrıca ateist ''Ya Allah varsa.'' dediği andan itibaren artık bir ateist değil agnostisisttir.Bu bir ateist için ciddiyetsizliktir.Müslümanın ''Allah yoksa.'' demesi açıkçası beni ilgilendirmiyor.Çünkü samimi olmadığı apaçık bir gerçektir.Üste çıkmaya çalışmak kavram karmaşası yaratmakla olmuyor.Ama karmaşa yaratmaya çalışan da biraz becerikli olmalı en azından.

Saygılar...

Sevgili Artropod ;

Siz isterseniz hiç Cevap Vermeyin. Nasıl olsa bu Soruyu Cevaplamaya Kalkıştığınız da, Sonucun Ne olacağını Hepimiz Biliyoruz, Değil mi...?

Bırakın Agnostizm i Falan, Boşverin. Lütfen ; Ne Birbirimizi, Ne de Kendimizi Kandırmayalım.

Bakın Tekrar Ediyorum ;

Ben Bir Müslüman Olarak Ölüp te aslında ALLAH ve AHİRET diye birşeyin Olmadığını Anlamam Sonucunda ; Hiç Bir Şey KAYBETMEM. Fakat ;

Bir Ateist İnkar ederek Ölür de, İnkar Ettiği ALLAH ın Aslında Var Olduğunu Görürse, Herşeyini KAYBEDER.

Allah yoksa Ben YOKLUK a Gitmiş Olurum. HİÇ Olurum. Hepsi Bu. Fakat ;

Allah Varsa Siz CEHENNEM e Gitmiş Olursunuz. Ebedi Azap Sizi Bekler. İşte Bu Kadar Basit.

Şimdi Gelelim Şu Meşhur ve Kimsenin Dilinden Düşürmediği AGNOSTİZM meselesine.

ALLAH Aşkına Biri Açıklasın, Nedir Bu Agnostizm. Ya da artık Adı her ne ise. Ne iş Yapar, Ne ye Yarar, Kime Hizmet Eder.

Şahsım Adına Bizzat Müspet İlimler ile Meşgul olmaktan Bu Meretin ne Olduğunu Öğrenmek için Fırsatım Olmadı.

Cehaletime, Kültürsüzlüğüme Verin Artık. Ne Diyeyim. Ama yine de Biri Çıksın anlatsın şunu, Anlatsın ki ;

Saygılarımla. Doğan Gülbudak

Gönderi tarihi:
Sevgili Artropod ;

Siz isterseniz hiç Cevap Vermeyin. Nasıl olsa bu Soruyu Cevaplamaya Kalkıştığınız da, Sonucun Ne olacağını Hepimiz Biliyoruz, Değil mi...?

Bırakın Agnostizm i Falan, Boşverin. Lütfen ; Ne Birbirimizi, Ne de Kendimizi Kandırmayalım.

Bakın Tekrar Ediyorum ;

Ben Bir Müslüman Olarak Ölüp te aslında ALLAH ve AHİRET diye birşeyin Olmadığını Anlamam Sonucunda ; Hiç Bir Şey KAYBETMEM. Fakat ;

Bir Ateist İnkar ederek Ölür de, İnkar Ettiği ALLAH ın Aslında Var Olduğunu Görürse, Herşeyini KAYBEDER.

Allah Varsa Siz CEHENNEM e Gitmiş Olursunuz. Ebedi Azap Sizi Bekler. İşte Bu Kadar Basit.

ALLAH Aşkına Biri Açıklasın, Nedir Bu Agnostizm. Ya da artık Adı her ne ise. Ne iş Yapar, Ne ye Yarar, Kime Hizmet Eder.

Şahsım Adına Bizzat Müspet İlimler ile Meşgul olmaktan Bu Meretin ne Olduğunu Öğrenmek için Fırsatım Olmadı.

Cehaletime, Kültürsüzlüğüme Verin Artık. Ne Diyeyim. Ama yine de Biri Çıksın anlatsın şunu, Anlatsın ki ;

Ne diyeyim Sayın Gülbudak,birşeyleri ispat edeceğim diye yola çıkıp herşeyi birbirine karıştırdığınızı ve felsefeden üstadınızın etkisiyle nefret ettiğinizi ispat etmeseydiniz keşke.Arasıra önerdiğiniz gibi,Google elinizin altında.

Kuran ve risaleler hakkında bilgi sahibi olup o konularda akıl vermek başka felsefe alanında fikir yarıştırmaya kalkmak başka şeylerdir.

Başka bir konuda da halen evrimin insanın maymundan geldiğini savunduğunu yazmışsınız.Her seferinde doğru bilgileri kişiye özel yazıp,yanlış yönlendirmeleri düzeltecek kadar sabır kimsede yok.

Ayrıca varsayımınızdaki şu,müslüman olarak ölüp de ahiretin olmadığını ne şekilde nasıl anlayacağınızı da açıklarsanız takipçileriniz de mutlu olurlar belki.

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Sevgili Artropod ;

Bakın Tekrar Ediyorum ;

Sayın birvarmışhiçyokmuş, basit olan nedir biliyor musunuz! Bir insanın benliğinin, kişiliğinin ve insanlığının bir bilinmeze göbek bağından bağlı olmasıdır. Ayrıca, anladığım kadarıyla sizin de içinizde bir şüphe var ki, ''ya varsa kaybedeceğim hiçbir şey yok'' diyorsunuz. Sizden, kendinizden emin olarak ''var ve ben inanıyorum'' demenizi beklerdim. Ama içinizdeki şüphe -ufak bir kırıntı dahi olsa- sizi bu duruma düşürmüş anlaşılan.

Gönderi tarihi:
Sayın birvarmışhiçyokmuş, basit olan nedir biliyor musunuz! Bir insanın benliğinin, kişiliğinin ve insanlığının bir bilinmeze göbek bağından bağlı olmasıdır. Ayrıca, anladığım kadarıyla sizin de içinizde bir şüphe var ki, ''ya varsa kaybedeceğim hiçbir şey yok'' diyorsunuz. Sizden, kendinizden emin olarak ''var ve ben inanıyorum'' demenizi beklerdim. Ama içinizdeki şüphe -ufak bir kırıntı dahi olsa- sizi bu duruma düşürmüş anlaşılan.

Şüphe ve İman Kelimeleri Benim şahsımda Bir Arada bile Kullanılamaz.

Bana Bu soru Forumda, Bizzat Yöneltildi Ve Tarafım ca da Yanıtlandı. Hepsi Bundan İbaret.

Kendi Şüphelerim Değil , Bana yöneltilen Şüpheli Sorulara Verdiğim Cevaptır Bu.

Biz Ne Demiştik ; Her Soruya Cevap Verilir.

İşte Şimdi de Bu Sözün Hakkını Veriyoruz. İspat Ediyoruz.

Gönderi tarihi:
Şüphe ve İman Kelimeleri Benim şahsımda Bir Arada bile Kullanılamaz.

Bana Bu soru Forumda, Bizzat Yöneltildi Ve Tarafım ca da Yanıtlandı. Hepsi Bundan İbaret.

Kendi Şüphelerim Değil , Bana yöneltilen Şüpheli Sorulara Verdiğim Cevaptır Bu.

Biz Ne Demiştik ; Her Soruya Cevap Verilir.

İşte Şimdi de Bu Sözün Hakkını Veriyoruz. İspat Ediyoruz.

Valla verdiğiniz yanıtlar pek eften püften, inandırıcılıktan uzak ama...

Gönderi tarihi:

Sevgili muki ;

Diyorsunuz ki ;

Bunu İlk Söyleyen siz Değilsiniz Sanırım Sonuncuda Olamayaksınız, Pekiyi Hiç Düşündünüz mü ;

Niye ise Bunu Yalnız Ateist ler Söylüyor...

Ben Bizzat İnançlı Kişilerin Sorularını da Yanıtladım. Hatta onlarla meseleler üzerinde Tartıştım.

Ama Biri de çıkıp, Böyle bir Yorum da Bulunmadı.

Bu Ateistlere Özgü bir Durum mu Yoksa..?

Yani Siz anlayamadığınız Her Şeyi ; Sadece İnkar mı Edersiniz..?

Öyle İse Sizi Tebrik Ediyorum.

Beni Bile İnkar Edebiliyorsunuz... Bu Tek Kelime ile Bir Başarıdır...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.