Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Herkese tekrar Merhabalar.

Konumuz Şu ;

ALLAH tan Korkmak mı , ALLAH ı Sevmek mi..?

Her İkisi de...

Korku ve Sevgi Birarada Olurmu..?

Olur.

Birbirinden Ayrı Düşünülemez...

Şimdi Açıklamasını Sunuyorum ;

ALLAH ı sevmek Neden ;

O bizi YARATTI ; O Bizi, Hiç Olmak , Yok Olmak karanlığına terketmek yerine, Var Olmak Işığını Sundu.

O bizi CANLI olarak yarattı ; O Bizi, Taş olmak , Toprak olmak , Madde olmak yerine , Canlı olmak şerefini, ve Hayat Sahibi olabilmeyi sundu.

O bizi Şuur lu olarak yarattı, O bizi, bir Deniz Yosunu, Bir Kültür Mantarı olmak yerine, Şuur Sahibi Olan bir canlı sureti ile Kıymet verdi.

O bizi İNSAN olarak yarattı ; O Bizi, akıl sahibi olabilen, bir mucizevi Bal Arısı, Bir muhteşem Kartal olmak yerine,

Eşrefi Mahlukat olmak onuru ile Şereflendirdi.

Sadece ve Yalnızca, Bunlar dahi O nu sevmemiz için yeterlidir.

İnsan olarak Dünyaya geldiğimiz de dahi bu Sevgi ile yoğrulmuş olarak gönderiliyoruz.

Şimdi, ALLAH tan Korkmak Neden ;

işte tam olarak, Şu Yüzden ;

ALLAH tan Korkmak ; O nun bu Dünya da bizim başımıza Felaket ler yağdıracağı için değil,

ALLAH tan Korkmak ; O nun Kabir de bizi Sorgu Melekleri ile azap yaşatacağı için değil,

ALLAH tan Korkmak ; O nun Cehennem de bizi acımadan Yakacağı için değil,

Ya ne için,

Hem Dünya da , Hem Kabir de , Hem Ahiret te , O nun SEVGİSİNİ KAYBETMEK ten Korktuğumuz için ;

O nun MUHABBETİ nden MAHRUM olmaktan Korktuğumuz için ;

O nun RIZA sı DIŞINDA kalmaktan ; Biz den Razı Olmayacağı endişesinden Korktuğumuz için ;

O na duyduğumuz SEVGİ öyle büyüktür ki ; O SEVGİ yi YİTİRMEK düşüncesi bile bizi KORKUTUR.

ALLAH bizleri SEVGİSİ ve RIZASI dışında kalmaktan , Esirgesin.

ALLAH ; Bizim kalbimizden SEVGİ sini hiç eksiltmesin, O ise Zaten ; Bizi hiç UNUTMAZ , ve hep SEVER...

Saygılarımla. Doğan Gülbudak

Gönderi tarihi:
ALLAH ı sevmek Neden ;

O bizi YARATTI ;

Allah hiçbirşey yaratmamıştır.

Allah hiçbirşey de yaratamaz.

Görünür putlarla görünmez putların arasındaki tek fark görünürlük ve görünmemezliktir.

Ayrıca, Zeus ve arkadaşları tarafından yaratılan evrene Allah yarattı demek, yanlıştır.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Görünür putlarla görünmez putların arasındaki tek fark görünürlük ve görünmemezliktir.

Ayrıca, Zeus ve arkadaşları tarafından yaratılan evrene Allah yarattı demek, yanlıştır.

Saygılar.

Allah herşeyi yaratmıştır.

Yaratmakla kalmamış,yarattıklarıyla ilgilenmiştir,hiçbir yarattığını başı boş bırakmamıştır.

Görünür putlarla görünmez putlar ,dediğiniz gibi puttur,görünen putlara destek görünmesede arada görünebilen cinlerden gelmekle birlikte,görünmez putlara da aynı şekildedir.Yani siz bir hurafeye ya da Kutsallık taşımayan hangi puta inanırsanız inanın,inandığınız şeyler gerçekleşecektir.Mesela siz önünüzden kara kedi geçmesinin yüzde yüz uğursuzluk getireceğine inanıyorsanız,o gün mutlaka başınıza bişey gelecektir.Öyle ki siz iyice inanın ...

Ancak Allah bu kavramlarla bağdaşmaz ve farklılık taşır..Hurafelerin,putların ya da daha doğrusu bizim şeytan dediğimiz iblisin soyundan cinlerin yolları her zaman basit ve Allahın yolları karşısında yok olmaya mahkum,her zaman değişebilecek genel geçer kavramlardır.Ancak Allahın yolları,kuralları,doğruları,asırlar dahi geçse,bütün yaşananların üstüne bi 1000-2000 yılda geçse,her mümin kul için değişmeden sabit kalacaktır.Siz belki çat pat ilkokulu zor bitirmiş ama kutsal destek almış bir mümin bile olsanız,siz belki bilimde dünyaya nam salmış eğitimde sınırları aşmış bir prof ya da benzeri de olsanız yine kutsal destek almış bir müminseniz,Kutsal Kitaplardan bu iki farklı insanın aldığı haz ve kendine hitap edişlik aynı olacaktır.Öyle bir Kutsallık vardır ki,bu iki farklı insana da aynı güçte seslenecektir Kutsal Kitap..

Saygılar...

Gönderi tarihi:

İşte Rabbiniz olan Allah budur. O'ndan başka ilah yoktur. Herşeyin yaratıcısıdır, öyleyse O'na kulluk edin. O, herşeyin üstünde bir vekildir." (Enam Suresi, 102)

"De ki: Göklerden ve yerden sizlere rızık veren kimdir? Kulaklara ve gözlere malik olan kimdir? Diriyi ölüden çıkaran ve ölüyü diriden çıkaran kimdir? Ve işleri evirip-çeviren kimdir? Onlar: Allah diyeceklerdir. Öyleyse de ki: Peki siz yine de korkup-sakınmayacak mısınız? İşte bu, sizin gerçek Rabbiniz olan Allah'tır. Öyleyse haktan sonra sapıklıktan başka ne var? Peki, nasıl hala çevriliyorsunuz?" (Yunus Suresi, 31-32)

^_^^_^

Gönderi tarihi:
Allah herşeyi yaratmıştır.

Yaratmakla kalmamış,yarattıklarıyla ilgilenmiştir,hiçbir yarattığını başı boş bırakmamıştır.

Görünür putlarla görünmez putlar ,dediğiniz gibi puttur,görünen putlara destek görünmesede arada görünebilen cinlerden gelmekle birlikte,görünmez putlara da aynı şekildedir.Yani siz bir hurafeye ya da Kutsallık taşımayan hangi puta inanırsanız inanın,inandığınız şeyler gerçekleşecektir.Mesela siz önünüzden kara kedi geçmesinin yüzde yüz uğursuzluk getireceğine inanıyorsanız,o gün mutlaka başınıza bişey gelecektir.Öyle ki siz iyice inanın ...

Ancak Allah bu kavramlarla bağdaşmaz ve farklılık taşır..Hurafelerin,putların ya da daha doğrusu bizim şeytan dediğimiz iblisin soyundan cinlerin yolları her zaman basit ve Allahın yolları karşısında yok olmaya mahkum,her zaman değişebilecek genel geçer kavramlardır.Ancak Allahın yolları,kuralları,doğruları,asırlar dahi geçse,bütün yaşananların üstüne bi 1000-2000 yılda geçse,her mümin kul için değişmeden sabit kalacaktır.Siz belki çat pat ilkokulu zor bitirmiş ama kutsal destek almış bir mümin bile olsanız,siz belki bilimde dünyaya nam salmış eğitimde sınırları aşmış bir prof ya da benzeri de olsanız yine kutsal destek almış bir müminseniz,Kutsal Kitaplardan bu iki farklı insanın aldığı haz ve kendine hitap edişlik aynı olacaktır.Öyle bir Kutsallık vardır ki,bu iki farklı insana da aynı güçte seslenecektir Kutsal Kitap..

Saygılar...

Sevgili FTOYD ;

Öncelikle aramıza haşgeldiniz,

Yüzlerce sorunun, ve bie o kadar da acımasız eleştirilerin ağırlığını , iyiden iyiye omuzlarım da hissettiğim şu günlerde,

Siz değerli dostların gösterdiği, ilgi ve alaka ; dayanışma ve birliktelik, kendimi Güven de ve Emin hissetmemi sağlıyor.

Bu fedakar, ve nezaket yüklü davranışınız adına ;

Teşekkür Ediyor, ve (biraz klişe olsada, içtenlikle) Ekliyorum ;

Birimiz Hepimiz, Hepimiz Birimiz İçin dir...

Gönderi tarihi:
İşte Rabbiniz olan Allah budur. O'ndan başka ilah yoktur. Herşeyin yaratıcısıdır, öyleyse O'na kulluk edin. O, herşeyin üstünde bir vekildir." (Enam Suresi, 102)

"De ki: Göklerden ve yerden sizlere rızık veren kimdir? Kulaklara ve gözlere malik olan kimdir? Diriyi ölüden çıkaran ve ölüyü diriden çıkaran kimdir? Ve işleri evirip-çeviren kimdir? Onlar: Allah diyeceklerdir. Öyleyse de ki: Peki siz yine de korkup-sakınmayacak mısınız? İşte bu, sizin gerçek Rabbiniz olan Allah'tır. Öyleyse haktan sonra sapıklıktan başka ne var? Peki, nasıl hala çevriliyorsunuz?" (Yunus Suresi, 31-32)

^_^^_^

Sevgili VERDİNAZ ,

Aramıza Hoşgeldiniz , Sizi temin ederim ki ,

yine Siz ve Siz ler emsali, değerli dostların, HAK namına yazdığı her kelime, Beni öyle mesut ediyor ki.

Bir çocuk kaybettiği oyuncağını bulsa , muhtemelen benim kadar mutlu olabilir.

Sizi Tebrik Ediyor, ve Alkışlıyorum ;

İyi ki Varsınız ; İyi ki Bizimle si niz...

Gönderi tarihi:

Dogan hocam saygilar,

Habire baslik acip , soru sorup kacmak var mi.

Izliyorumda forumda sizi destekleyen en ufak bisey bulsaniz.

Dunyalar bulmus gibi seviniyorsunuz.

Tarafsiz arkadasimiz "Ben ateist degilim. Ama dinlere karsiyim." diyor. Buna bile sariliyorsunuz. Hakikaten ateist degil misiniz diyorsunuz.

Nedir bu durum. Zor duruma dustugunuzden mi.

Hocam bizim 24 liramiz olsa onun , 1 lirasi ile sonucunda kesin kazanacagimiz , trilton kere trilyon kere trilyon liralik bir piyango meselesi var ya.

Ona ne zaman gelecez.

Yada Afyon macerasina. Yada SOZLER e

Bizi bu Allahin nimetlerinden daha ne zamana kadar mahrum edeceksiniz. Susadik ilme.

Saygilar

Gönderi tarihi:

Saygılar.

A'RÂF SÛRESİ

179. Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir.

senin bazı yorumlarını okudum. ben sana bişey diyeyim mi. sen kendi çıkmaz yolunu bulmuş, herşeyi bilimsel ve mantık üzerinden yürütüyorsun. yazdığım surede geçtiği gibi ne görüyor, ne duyuyor ne de anlıyorsun. Allah hiç şüphesiz ilmi sınırsız olandır. bizler Allah'ın bildiğini asla bilemeyiz, bu dünyada gözlerimiz onu görmeye nasıl dayanamaz ise beynimizde onun bildiklerini öğrenme ve anlayabilme kapasitesine sahip değil. bu yüzden bazı soruların cevaplarını asla bu dünyada bulamazsın.

Gönderi tarihi:

The Imam dan alıntıdır.

bu dünyada gözlerimiz onu görmeye nasıl dayanamaz ise beynimizde onun bildiklerini öğrenme ve anlayabilme kapasitesine sahip değil.

Sizin gozleriniz dayanamaz ama bizimki dayanıyor. Nerde

Aklımız da alıyor. Nerde

Herkesi kendiniz gibi sanmayın.

Bu arada sizlerde Yüceler yücesi EN-LİL i kızdırdınız.

O sizleri azapların en büyügünün büyügü olan THE CEHENNEM de yakacak.

Desem...

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Saygılar.

Zeus ve yoldaşlarını görürseniz selamlarımızı iletin; oğlu dünyalar güzeli Psişe yüzünden onu dağa çıkarıp eve kapatmak suretiyle kafir olmuştur. Çocuk yetiştirmek konusunda yetersiz bir tanrının evreni yarattığını düşünerek söylüyorum; kolay gelsin.

Saygılar

Gönderi tarihi:
Zeus ve yoldaşlarını görürseniz selamlarımızı iletin; oğlu dünyalar güzeli Psişe yüzünden onu dağa çıkarıp eve kapatmak suretiyle kafir olmuştur. Çocuk yetiştirmek konusunda yetersiz bir tanrının evreni yarattığını düşünerek söylüyorum; kolay gelsin.

Saygılar

Peki ya yarattıklarına kin güden bir Tanrı?

Gönderi tarihi:
Peki ya yarattıklarına kin güden bir Tanrı?

Sanmam. Öyle bir tanrı imajinasyonu hiç bir toplumda görülmedi. Tanrı'lar ne kadar kızgın olurlarsa olsunlar affedici olmalıdır ki yolları yürünebilir olsun. Ancak sizin anladığınız anlamda ''affeden tanrı'' yine hiç bir toplumda tecelli edemedi. Zaten bir toplumun tanrılarını o toplumun yaşayış biçimleri belirler. Zeus ya da Ahura Mazda ya da Krişna... O toplumun yaşayış ya da algılayışının yönüdür. Tanrının affedebilmesi, kin gütmemesi, toplumunun hakikate, birliğe -kendine- yakınlaşabileninde tecelli eder. Kin gütmeyen tanrı için, kin gütmeyen insana doğru...

Saygılar

Gönderi tarihi:
Dogan hocam saygilar,

Habire baslik acip , soru sorup kacmak var mi.

Izliyorumda forumda sizi destekleyen en ufak bisey bulsaniz.

Dunyalar bulmus gibi seviniyorsunuz.

Tarafsiz arkadasimiz "Ben ateist degilim. Ama dinlere karsiyim." diyor. Buna bile sariliyorsunuz. Hakikaten ateist degil misiniz diyorsunuz.

Nedir bu durum. Zor duruma dustugunuzden mi.

Hocam bizim 24 liramiz olsa onun , 1 lirasi ile sonucunda kesin kazanacagimiz , trilton kere trilyon kere trilyon liralik bir piyango meselesi var ya.

Ona ne zaman gelecez.

Yada Afyon macerasina. Yada SOZLER e

Bizi bu Allahin nimetlerinden daha ne zamana kadar mahrum edeceksiniz. Susadik ilme.

Saygilar

Sevgili pyhygorass

''KAÇMAK'' kelimesini hangi sebeple benim için kullanabiliyorsunuz.

Nedir Sizi ''benim birgün herşeyi bırakıp bu forumdan uzaklaşmış olabileceğimi'' hayal ettiren SEBEP.

Bunun mantıki bir açıklaması Varmı yoksa tamamen izafimi, ya da içgüdüsel mi..?

Emin olunuz ki,

Bir şekilde Forum dan (Forum Kurallı na Uymamak Sonucunda Haklı Olarak) uzaklaştırılmam dışında,

Hiç bir şekilde, ve Hiç bir Güç beni, bu İfa Etmiş Olduğum, İman Hizmeti n den alıkoyamaz. Karşımda dahi Duramaz.

Lütfen Beni ''Kaçmak'' kelimesi ile hakketmediğim biçimde suçlamak ve İtham etmek yerine,

Beni kaçırabilecek derecede zor ve akılcı olabilen Sorular sorarak bu emelinize katkıda bulununuz.

Yapabiliyor iseniz (Bunu yapabilecek değer de Sorularınız var ise) buyurun Yapın , Siz e kim engel oluyor.

Yok bunu yapabilecek konumda değilseniz Susunuz ki ;

HAKİKAT Güneş i Işıldasın, hiç kimse gölge olmaya çalışmadan, ve sonsuza kadar.

Umarım, bu yanıtım sizin adınıza tatmin edici nitelikte olmuştur.

Ve bir daha Benim Zatım da hiç bir Risale i Nur Talebesi adına ''Kaçmak'' fiilinin asla kullanılamayacağı Hakikati ni anlayabilmiş siniz dir.

Gönderi tarihi:
Sanmam. Öyle bir tanrı imajinasyonu hiç bir toplumda görülmedi. Tanrı'lar ne kadar kızgın olurlarsa olsunlar affedici olmalıdır ki yolları yürünebilir olsun. Ancak sizin anladığınız anlamda ''affeden tanrı'' yine hiç bir toplumda tecelli edemedi. Zaten bir toplumun tanrılarını o toplumun yaşayış biçimleri belirler. Zeus ya da Ahura Mazda ya da Krişna... O toplumun yaşayış ya da algılayışının yönüdür. Tanrının affedebilmesi, kin gütmemesi, toplumunun hakikate, birliğe -kendine- yakınlaşabileninde tecelli eder. Kin gütmeyen tanrı için, kin gütmeyen insana doğru...

Saygılar

Sayın İ'tezele...

Yahudilerin "Elohim"i Yahudilere gösterdiği şefkat ve koruyuculuk ile "Abba" olarak nitelendirilmesine karşılık,

Aynı zamanda kindar ve kıskançtırda Elohim...

İslamiyet'in "Allah" düşüncesi de aynı kökene dayanır...

(Kıskançtır) Kendisinden başka bir ilahın Tanrı edinilmesini en büyük suç olarak niteler, kendisinden başkasının daha çok sevilmesini kaldıramaz... Tipik bir insan kişilik özelliği. Ne de olsa insanı da kendi suretinden yaratmıştı... En bencil, en kötü, en berbat insanın bile kendisini sevmesini ister... (Kindardır) Kendisinden başka Tanrı edinildiği zaman mutlaka ve mutlaka öç alır... Mutlaka kendi büyüklüğünü benimsetmek ister... İnsan onun karşısında aciz olduğunu dile getirirse ancak affeder ya da affetmez... En kötü kalpli bir insan onu severse, onu tanırsa, o insanı eninde sonunda cennetine alır... Ama en iyi kalpli insan onu sevmezse, tanımazsa, o insanı ilelebet cehennemde tutar... Başının insanlara yardım etmekten kaldırmayan bir ateistin sonu ilelebet cehennemdir. Hayatını suç işleyerek geçirmiş bir Müslüman, eninde sonunda cennete girecektir... (Bencildir) Astığı astık, kestiği kestiktir... Ya da alikıran başkesendir... Dilediğine verir, dilediğine vermez... Sadece onun dediği olur...

Ancak bu formdaki bir Tanrı inancı, Türklerde yok...

Kök-Tengri, kimin kendisini sevip sevmemesi ile ilgilenmemiş mesela...

İnsanlar iyi ise Uçmağa varmış (Cennet), kötü ile Tamu'ya varmış (Cennet)...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Sayın İ'tezele...

Yahudilerin "Elohim"i Yahudilere gösterdiği şefkat ve koruyuculuk ile "Abba" olarak nitelendirilmesine karşılık,

Aynı zamanda kindar ve kıskançtırda Elohim...

İslamiyet'in "Allah" düşüncesi de aynı kökene dayanır...

(Kıskançtır) Kendisinden başka bir ilahın Tanrı edinilmesini en büyük suç olarak niteler, kendisinden başkasının daha çok sevilmesini kaldıramaz... Tipik bir insan kişilik özelliği. Ne de olsa insanı da kendi suretinden yaratmıştı... En bencil, en kötü, en berbat insanın bile kendisini sevmesini ister... (Kindardır) Kendisinden başka Tanrı edinildiği zaman mutlaka ve mutlaka öç alır... Mutlaka kendi büyüklüğünü benimsetmek ister... İnsan onun karşısında aciz olduğunu dile getirirse ancak affeder ya da affetmez... En kötü kalpli bir insan onu severse, onu tanırsa, o insanı eninde sonunda cennetine alır... Ama en iyi kalpli insan onu sevmezse, tanımazsa, o insanı ilelebet cehennemde tutar... Başının insanlara yardım etmekten kaldırmayan bir ateistin sonu ilelebet cehennemdir. Hayatını suç işleyerek geçirmiş bir Müslüman, eninde sonunda cennete girecektir... (Bencildir) Astığı astık, kestiği kestiktir... Ya da alikıran başkesendir... Dilediğine verir, dilediğine vermez... Sadece onun dediği olur...

Ancak bu formdaki bir Tanrı inancı, Türklerde yok...

Kök-Tengri, kimin kendisini sevip sevmemesi ile ilgilenmemiş mesela...

İnsanlar iyi ise Uçmağa varmış (Cennet), kötü ile Tamu'ya varmış (Cennet)...

Saygılarımla...

Dediğim gibi; Kin gütmeyen tanrı için, kin gütmeyen insan.

Kinden arınmış yahudilerin elohim'i ıslah etmesi dileğiyle.

Saygılar

Gönderi tarihi:

Saygılar

Sevgili İtezele ,

Sanırım bunu yapabilmek için Öncelikle ;

Gözünü kırpmadan bebekleri Öldürebilen İsrailli Yahudileri ve Onları destekleyen tüm Siyonit Yahudileri Kin den arındırmak gerekiyor.

Yani, ELOHİM den önce Bizzat Kendilerini Islah etmeleri gerekecek.

Sanırım, Bu da Ancak Kıyamet günü gerçekleşecek, Kuran Kerim de Yüce ALLAH bu şekilde buyuruyor.

Farklı birşey beklenemez.

Gönderi tarihi:
Sevgili İtezele ,

Sanırım bunu yapabilmek için Öncelikle ;

Gözünü kırpmadan bebekleri Öldürebilen İsrailli Yahudileri ve Onları destekleyen tüm Siyonit Yahudileri Kin den arındırmak gerekiyor.

Yani, ELOHİM den önce Bizzat Kendilerini Islah etmeleri gerekecek.

Sanırım, Bu da Ancak Kıyamet günü gerçekleşecek, Kuran Kerim de Yüce ALLAH bu şekilde buyuruyor.

Farklı birşey beklenemez.

İyi de, "Elohim" dediğiniz zaten "Allah"...

Kur'an her zaman Tevrat ve İncil'i tasdik eder ve onları referans gösterir...

İsim değişikliği farketmez, "Elohim", "Allah"ın ta kendisidir...

Aynı kökene dayanan isimlerdir...

Islah edilmesi gerekende zira O'dur demek ki...

Gönderi tarihi:

İyi de, "Elohim" dediğiniz zaten "Allah"...

Kur'an her zaman Tevrat ve İncil'i tasdik eder ve onları referans gösterir...

İsim değişikliği farketmez, "Elohim", "Allah"ın ta kendisidir...

Aynı kökene dayanan isimlerdir...

Islah edilmesi gerekende zira O'dur demek ki...

Sevgili tengeriinboşig ;

Demek Elahim Bizzat ALLAH ın kendisidir. Öylemi.

Ben Bizzat ALLAH IN 99 İsm i Şerifi nin olduğunu Biliyorum. ve Onların içinde Elohim diye bir isme rastlamadım.

Siz se Yine ALLAH ı tanımıyor olduğunuzu Defalarca tekrar etmenize rağmen ALLAH ın isimlerini daha iyi bildiğinizi iddaa ediyorsunuz. Öylemi.

Ve bunun içinde Tevrat ı örnek gösteriyor, ve ALLAH Kuran da Tevrat ı referans göstermiştir Diyorsunuz. Öylemi.

Ben Kuran ı da Hatmettim ama böyle bir REFERANS ile hiç karşılaşmadım. Sahi acaba, Siz nerede karşılaştınız..?

Kuran ı Kerim de sadece, daha önce Allah ın İsrailoğulları na Tevrat ı gönderdiği yazıyor. Referans Verilmiyor.

Haşa Allah Kuran ı Kerim i İspat yada Tasdik için Tevrat ı Referans Göstermez.

Kaldı ki ; Yüce ALLAH göndrdiği her Semavi Kitab ın Arkasından, Sonraki Kitapları O Asra ve Çağa uygun şekilde göndermiştir.

Yani İsrailoğullarının İhtiyaç Gereksinim, ve Mevcud Medeniyet, ve Hazır İlim ve Teknoloji leri ile ALLAH I tanımaları ve Kulluk Edebilmeleri,

adına ne gerekiyorsa, Kutsal Kitap lar da da O gönderilmiştir. Herbiri Kendi Zaman ına Işık Tutar, Aydınlatır.

Sadece bu açıdan Bakıldığında bile Mantıksal olarak görülüyor ki ;

Farklı Çağlar da, ve Farklı Uygarlıklara gönderilmiş Hiçbir Kitap, Sonra Gönderilmiş olan Kitap ta ki Hükümlere Delil Olamaz, Referans Olamaz.

Sadece Önceki, Yenisinin Gönderileceğini Haber verebilir. ve Son gönderilen Kitap ta Önceki lerden Haber verebilir. Onlara Işık tutabilir.

Zaten Tevrat orjinal değildir. Tahrif Edilmiştir. Hatta defalarca Yeniden Yazılmıştır. Bugün, Mutlak Tevrat ile yönetilen İsrail in Acınacak Hali Ortadadır.

Ve İncil için de durum aynıdır. Tahrif edilmiştir. Hatta bu tartılımaz bile. Bu gün Dünya üzerinde, 4 farklı İncil Mevcudtur.

Ve hepsinin de inanları Vardır. Ve hepsi de Asıl Olanın Kendilerinin ki olduğunu Söylerler. işte Hristiyanlık için Durum da Budur...

Şimdi, Herkes şunu iyice anlasın ki ; Yahudilerin Elohim i , Kesinlikle Bizim ALLAH ı mız değildir. Olamaz.

HAŞA. Bizim ALLAH ımız Hiç Bir şekilde İnsanlık a Hitaben ;

Ey israiloğulları, Sizler Benim Topuzumsunuz. Sizinle Dünya yı yerle bir edeceğim. Tüm Saltanatımı Size Vereceğim.

Sizin Karşınızda ki Milletleri, Azabım ile Sizlere Köle Edeceğim. Kadın Ve Erkekleri Önünüzde Diz çökecekler. Onların Kralları Sizin Hizmetçileriniz Olacak.

Sizler için Koyun ve Sığır lar dan Sürüler yarattım. Diğer Milletler de sizin için onlardan Farksızdır. Ve onların Etleri ve Kanları Sizlere Helal dir.

Diyerek Buyurmaz.

Kendi yazdıkları bu ayetlerden, İşledikleri Katliam lar ın nedeni Anlaşılabilmektedir. Tarih boyunca Yahudi ler, İnsanlık için Fitne ve Zulüm getirmişlerdir.

ALLAH hepsini görmektedir, ve Vaad Ettiği Hükmünü Mutlaka yerine getirecektir. Hepimiz için Kıyamet Yakındır. Hem de çok Yakın.

Şimdilik Bu kadar. Daha ilerisi için Benim hükmüm Yetersizdir. Her Konuda olduğu gibi Yine, Kuran ı Kerim e Müraacat edilebilir...

Saygılarımla. Doğan Gülbudak.

Gönderi tarihi:
Ben Kuran ı da Hatmettim ama böyle bir REFERANS ile hiç karşılaşmadım. Sahi acaba, Siz nerede karşılaştınız..?

Buraya din propagandasına gelip de, dinden bu kadar bihaber olmak nasıl nitelendirilmeli acaba?

Sığır Suresi (Bakara)-97. De ki: "Kim Cebrail'e -ki o, Allah'ın izniyle Kur'an'ı kendinden öncekini doğrulayıcı, insanlara yol gösterici ve müjde olarak senin kalbine indirmiştir- düşman kesilirse,

Sığır Suresi (Bakara)-101. Allah katından kendilerine, ellerinde bulunanı tasdikleyici bir resul geldiğinde, kitap verilenlerden bir fırka, Allah!ın Kitabı'nı hiç bilmiyorlarmış gibi kaldırıp arkalarına attılar.

Kaldı ki ; Yüce ALLAH göndrdiği her Semavi Kitab ın Arkasından, Sonraki Kitapları O Asra ve Çağa uygun şekilde göndermiştir.

Sizin ilahın 20.-21. yüzyıldan haberi yokmuş galiba.

Haberi vardı diyecekseniz, sizin şu Said Nursi'nin yazdığına da ilahi kitap ve dolayısıyla Said Nursiye de peygamber demek gerekecek.

Bu durumda, Muhammed bin Abdullah'ın "ben son peygamberim" iddiası çürüyecek.

Zaten Tevrat orjinal değildir. Tahrif Edilmiştir. Hatta defalarca Yeniden Yazılmıştır. Bugün, Mutlak Tevrat ile yönetilen İsrail in Acınacak Hali Ortadadır.].

Sizin peygamberin "tevrat tahrif edildi" iddiasından da haberi yokmuş heralde.

Gerçi o da haklı, ne CNN var, ne internet var.

Maide-68: De ki: "Ey Ehlikitap! Siz, Tevrat'ı, İncil'i ve Rabbinizden size indirileni tam uygulamadıkça hiçbir şey değilsiniz." Rabbinden sana indirilen, onlardan birçoğunun küfür ve azlığını elbette artıracaktır. Küfre batan topluluk için tasalanma artık.

HAŞA. Bizim ALLAH ımız Hiç Bir şekilde İnsanlık a Hitaben ;

Ey israiloğulları, Sizler Benim Topuzumsunuz. Sizinle Dünya yı yerle bir edeceğim. Tüm Saltanatımı Size Vereceğim.

Sizin Karşınızda ki Milletleri, Azabım ile Sizlere Köle Edeceğim. Kadın Ve Erkekleri Önünüzde Diz çökecekler. Onların Kralları Sizin Hizmetçileriniz Olacak.

Sizler için Koyun ve Sığır lar dan Sürüler yarattım. Diğer Milletler de sizin için onlardan Farksızdır. Ve onların Etleri ve Kanları Sizlere Helal dir.

Diyerek Buyurmaz.

Sizin ilah "kendi elleriyle haraç verinceye kadar onları kesin" der.

Sizin ilah , "Hristiyanları ve Yahudileri dost edinmeyin" der.

Sizin ilah "kafirlerin ellerini ve ayaklarını çaprazlama kesin" der.

Sizin ilah kendine inanmayanları susuz ve yayan olarak cehenneme götürmekle, zakkum yedirmekle, onlara kaynar su içirmekle, irinli su içirmekle, kızgın demirden kamçılar, zincirler ve bukağılarla olmadık işkenceler etmekle, ateşten giysiler giydirmekle, başlarından kaynar su dökmekle, başlarından lav dökmekle, ateş köreldikçe körüklemekle tehdit eder.

Hatta sizin ilah hızını alamaz, kendine inanmayanlara yaptığı işkenceler yetmiyormuş gibi, inanmayanların derilerini sürekli değiştirerek sonsuza kadar işkenceye devam etmekle tehdit eder.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Müslümanların da allahı ıslah etmeleri dileğiyle.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Tarih boyunca Yahudi ler, İnsanlık için Fitne ve Zulüm getirmişlerdir.

ALLAH hepsini görmektedir, ve Vaad Ettiği Hükmünü Mutlaka yerine getirecektir. Hepimiz için Kıyamet Yakındır. Hem de çok Yakın.

sana katılıyorum kardeşim.

Allah onlara o kadar yardım etmiş ve o kadar nimet vermiş ki yola gelsinler diye ama yok bu yahudiler yoldan çıkmaya özellikle gayret sarf etmişler.

biz insanlar bile yardım ettiğimiz yada yakın gördüğümüz birinin kötülüğünü gördüğümüz zaman o kişiyi kendimiz cezalandırmak istemiyormuyuz?

eeee Allah'a bunlara ne yapsa azdır. kıyamet alametlerine göre yakında hepsi öldürülecek zaten?

Allah kıyamet günü bizlere merhamet eder inşallah:

Gönderi tarihi:
Ayrıca, Zeus ve arkadaşları tarafından yaratılan evrene Allah yarattı demek, yanlıştır.[/b]

Zeusa bakın siz arkadaşları olmadan bişi yapamamış onlardan yardım almış, inanmak ama neye nasıl inanmak? Zeusa inanıp herşeyi o yarattı diyebiliyorsunuz ama Allah yarattı diyemiyorsunuz neden çünkü Allah demek sizi korkutuyor...

Gönderi tarihi:
Zeusa bakın siz arkadaşları olmadan bişi yapamamış onlardan yardım almış, inanmak ama neye nasıl inanmak? Zeusa inanıp herşeyi o yarattı diyebiliyorsunuz ama Allah yarattı diyemiyorsunuz neden çünkü Allah demek sizi korkutuyor...

Ben Zeus'a ve taifesine de inanmam.

Bir yanlışa cevap vermenin en iyi yolu başka benzer bir yanlış ortaya sürmektir.

Ben de onu yapıyorum.

Beni korkutan bir ilah yok.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Ben Zeus'a ve taifesine de inanmam.

Bir yanlışa cevap vermenin en iyi yolu başka benzer bir yanlış ortaya sürmektir.

Ben de onu yapıyorum.

Beni korkutan bir ilah yok.

Saygılar.

Her yere aynı şeyi yazıyorsunuz, size yanlış gelen bir başkasına yanlış olarak gelmiyor, çivi çiviyi söker mantığını güdüyrsunuz sayın brainslapper ama malesef öyle olmuyor...

Gönderi tarihi:
sana katılıyorum kardeşim.

Allah onlara o kadar yardım etmiş ve o kadar nimet vermiş ki yola gelsinler diye ama yok bu yahudiler yoldan çıkmaya özellikle gayret sarf etmişler.

biz insanlar bile yardım ettiğimiz yada yakın gördüğümüz birinin kötülüğünü gördüğümüz zaman o kişiyi kendimiz cezalandırmak istemiyormuyuz?

eeee Allah'a bunlara ne yapsa azdır. kıyamet alametlerine göre yakında hepsi öldürülecek zaten?

Allah kıyamet günü bizlere merhamet eder inşallah:

Sizin dininiz, öldürmekten, katletmekten, kebap yapmaktan, vadettiği cennette bile hiyerarşi oluşturmaktabn, sonsuz bunalımdan başka birşey de vaadediyor mu acaba?

Yahudilerin Çinlilere, diğer Asyalılara bişey yaptığını gören, duyan işiten var mı?

Yaudilerin İnkalara, Azteklere, İskandişnavyalılara bişey yaptığını duyan var mı?

Yahudilerin Türklere bişey yaptığını duyan var mı?

Yahudilerin yaşadıkları toplumlara ne gibi bir kötülüğü olmuş?

Ortadoğudaki iki düşman halk kendilerine ırkçı ilahlar edinmişler, birinin ilahı öbürünü lanetliyor, öbürününki berikinin halkını lanetliyor.

Uzakdoğu dışındaki insanlık da farkında olmadan bu kabile mücadelesinde taraf tutuyorlar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.