Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

'Karadeniz, Nuh Tufanı'yla oluştu'


Muallim-i Âli

Önerilen İletiler

'Karadeniz, Nuh Tufanı'yla oluştu' 210301.jpg

Karadeniz'in Nuh Tufanı sonrasında oluştuğu bilimsel olarak kanıtlandı. DEÜ Deniz Enstitüsü ve Teklonojisi araştırma görevlisi Seda Okay, "Karadeniz'e, Akdeniz suyunun 7-8 bin yıl önce tufan şeklinde girdiğini tespit ettik." diye konuştu.

 

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Araştırma Görevlisi Dr. Seda Okay, Karadeniz'in Hz. Nuh zamanında yaşanan tufanla oluştuğunu bilimsel olarak kanıtladı. Karadeniz'in oluşumunu doktora tezinde inceleyen Okay, "Bağımsız bir göl olan Karadeniz'e, Akdeniz suyunun 7-8 bin yıl önce tufan şeklinde girdiğini tespit ettik." dedi. Dr. Okay, Karadeniz-Akdeniz bağlantısının bilimsel olarak tarihe geçirilmesi için önümüzdeki hafta İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü'nden bilim adamlarıyla birlikte DEÜ'ye bağlı K.Piri Reis gemisiyle sefere çıkacak. Karadeniz'deki çalışmalarını 2002-2007 yılları arasında yapan Okay, buzul ve buzul arası dönemlerde global su seviyesi değişimlerine bağlı olarak İstanbul Boğazı'nın açılmasıyla ilgili üç farklı görüş olduğunu anlattı. Okay, Boğaz'ın Karadeniz'e çıktığı noktada deniz tabanında incelemeler yaptıklarını ifade ederek, "Boğaz'ın Karadeniz çıkışı dibinde Akdeniz'den gelen yüksek basınçlı suyun bıraktığı izler, jeofizik araştırmalarda ortaya çıktı. Nuh Tufanı ile birlikte Akdeniz'den gelen su, Karadeniz girişinde kanallar (Boğaz) açmış. Böylelikle Karadeniz, göl olmaktan çıkıp deniz haline gelmiş." diye konuştu. Bütün bilimsel görüşlerde buzul döneminde Karadeniz'in bugünkünden yaklaşık 110 metre daha düşük su seviyesine sahip bağımsız bir göl olduğunun kabul edildiğine dikkat çeken Okay, bunu da 2002 yılında Fransızlarla birlikte İstanbul Boğazı'nın Karadeniz çıkışında yaptıkları çalışmada tespit ettiklerini vurguladı.

 

Seda Okay, 2002'de Boğaz çıkışında kalan bölgede fay, sığ gaz yapıları ve çamur volkanlarının varlığını saptadıklarını bildirerek, "Boğaz'ın Karadeniz'e bağlandığı bölgede yer alan kanal sisteminin varlığı ve yapısı, son buzul döneminden bu yana boğazlar ve Marmara Denizi'nde mevcut olan çift yönlü akıntı sisteminin kurulmasından önce Akdeniz'in Karadeniz'e girişinin yüksek enerjili su girişiyle olduğunu ortaya koymaktadır." şeklinde konuştu.

 

Karadeniz'in Nuh Tufanı'yla nasıl oluştuğu şu şekilde açıklandı: Son buzul döneminde bağımsız bir göl olan Karadeniz'e ait eski kıyı şeridinin günümüzden yaklaşık 110 metre daha aşağıda yer aldığı yüksek ayrımlı jeofizik verilerde saptandı. Nuh Tufanı'nın bilimsel karşılığı olan görüşün en büyük kanıtı İstanbul Boğazı'nın Karadeniz'le birleştiği noktada yer alan kanal sistemi tespit edildi. Bu derin kanalların oluşabilmesi için güçlü bir su girişi gerektiğinden, Akdeniz suyunun tufan şeklinde Karadeniz'e girdiği ispatlandı.

 

Mustafa Yüksel - Zaman

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ve geçmiş dönemle ilişkili her su baskını Nuh Tufanı'nın kanıtıdır öyle mi?

 

Ne saçma sapan bir haberdir bu böyle... Buzul çağından çıkmış bir Dünya'da, buzların hızlı bir şekilde erimesiyle bir yerlerde su baskınlarının görülmesini beklersiniz zaten.

 

* Bu araştırma ile Nuh'un yaşadığı kanıtlanmış mı?

* Bu araştırma ile Nuh'un bağlı olduğu topluma ait kalıntılar bulunmuş mu?

* Bu araştırma ile Nuh'un Gemisi bulunmuş mu?

 

Hadi bütün bunları geçtik diyelim, bu su baskınının yağmur neticesinde olduğu ıspatlanmış mı?

 

Eeee ... Öyleyse bu araştırma Nuh'un nesini ıspatlamış?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bilimsel konularla ilgili forumun burasında olay bilimi milimi herşeyi o kadar aşıp bitirdi ki ben de basketboldan bahsetmek istedim biraz:

 

Dünyanın birçok ülkesindeki basketbol maçlarında her takımın basketbolun ve dolayısıyla sporun gelişmesi için canla başla didinen 12şer tane oyuncusu ve bir antrenörü vardır.Ayrıca da basketbol bilgisi ve yeteneği olması gerekmeyen,ama seyircileri coşturacak,kendinden geçirecek,rahatlatacak birer de maskotları olur.

Basketbol sahasına yeterli uzaklıktan baktığınızda oyuncularla maskotu bir anda ayırdedemeyebilirsiniz.Zira maskot da oyuncular gibi aynı formayı giymiştir ve o takımın bir parçası olmuştur.

Maskotlardan en çok çocuklar hoşlanır.Çocukların basketbol bilgisi gelişmemiş olduğundan bir maçta ilgilerini çekecek ve akıllarında kalacak olan yegane şey bu maskottur.Bazı çocukların aileleri de maçtan ziyade maskota ilgi gösterirler.Basketbol maçlarına ilgi çekmenin çok revaçta olan bir yoludur maskotlar.

Öbür taraftan bilinçli seyirci basketbolu sadece seyretmekle kalmaz,onu ve genel anlamda sporu bir yaşam tarzı edinmiştir.Maskotlarla coşmayı çok küçükken bırakmıştır.Basketbol oynamaktan,ona birşeyler katabilmekten zevk alır,oyuncular ve antrenörün yaptığı gibi.

 

Bu da bilimsel basketbol olmuş olsun.Bir yerinden bilimin ipine asmış olayım.Herkeste mandal çok,benim de olsun...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

'Karadeniz, Nuh Tufanı'yla oluştu'

 

Tabi... Buun jeolojik verileri de Nuh'dan bahsediyo :)

Dünya üzerinde jeolojik tarih boyunca bir çok sellenme ve taşkın meydana galmiştir, doğrudur.

Bu olaylardan herhangibirisi tarih boyunca dilden dile aktarılarak çarpıtılan, belki de gerçekte hiç olmayan Nuh Tufanı olarak bilinen olayla da ilişkili olabilir, doğrudur...

İyi de, yamyam'ın da dediği gibi bu olay Nuh'u dini açıdan ispatar mı? HAYIR! Bunu, Zaman gazetesi gibi bir gazetenin bile dine hizmet etmek için kullanması çok komik :)

 

Gelelim Karadenizin oluşumuna...

Karadeniz, bir yay ardı (back-arc) havza şeklinde Pontideler'in arkasında açılan bir havzadır. Bu olan Tethis okyanuslarının kapanması ve açılması ile ilişkilidir. Kıtasal çarpışmadan önce meydana gelen yay-ardı açılması Kretase dönemine denk gelir ki, 90 - 75 milyon yıl öncedir. Yanlış hatırlamıyorsam gelişimi Eosene kadar devam eder (~40 milyon yıl)... Hadi gelin Nuh'dan bahsedin...

 

Olayın diğer yönü, boğazların açılıp Karadeniz'in bir iç deniz (ya da göl) olmaktan çıkıp diğer denizlere bağlanmasıdır ki bu da insanlık tarihinden çok daha öncesine dayanır. Tatlı su - tuzlu su çökellerinin yaşlarını ezbere bilmiyorum; ancak eminim ki Karadenizin oluşumu hatta gelişimi hiç bir şekilde böyle bir su baskını ile ilgili olamaz! Adı geçen su baskını tarihte gelişmiş olabilr. Buzul çğı ile ilişkili olabilir ama Karadenizin gelişimi ile uzaktan yakından ilgisi yoktur!

 

***************

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Karadeniz'in suyuna tuzlu su karışmasının bir su baskını olarak nitelenmesi mantıklı değil. Bu gün de aktif olan Kuzey Anadolu Fayının hareketi sonucu boğazlar yarılmış ve sular birleşmiş. Yani aşırı kabaran suların baskısından çok, fay kırılması sözkonusu. Daha önce de Fırat ve Dicle'nin sularının bir dönem fazla kabarmasının ve Mezopotamya'yı su basmasının Nuh tufanı olduğu iddia edilmişti, o daha mantıklıydı hiç olmazsa. Bölgede yaşayanlar nehirlerin hiç bu kadar taştığını duymadığından dolayı, tüm dünyayı su bastı sanmışlardır.

 

Pardon kuramcı araştırma görevlisi miymiş? Yakında tez ve doktora vereceğine eminim... Bu hızla çok geçmeden profesör olması kaçınılmaz görünüyor. İnsan yaşamayan dönemde Nuh tufanı olduğunu iddia eden bir profesör, yakışır, iyidir...

 

HY akademik kariyeri yok diye eleştiriliyordu sanırsam. İşte size bu açığı kapatmak için bir fırsat! Sanırım ülkemiz güzide bilim camiası, bu tür bilimsel atılımları değerlendirecektir. Akademik kariyeri olan bilimselci açığı böylece kapatılacaktır.

 

Bilimseldeki "sel" Nuh tufanının neden olduğu sel... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Karadenizin Nuh Tufanı sonrasında oluştuğu bilimsel olarak kanıtlandı.

 

 

haber daha en başındaki cümleden fiyaskoyla sonuçlanmış !

 

Bilimde Nuh Tufanının veya Nuh'un ne işi var,

 

Bilime inançları karıştırırsak işte böyle sonuçlar çıkıyor ortaya, saf insanlarda bilimsel bir gerçek sanıyor !

 

saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

haber daha en başındaki cümleden fiyaskoyla sonuçlanmış !

 

Bilimde Nuh Tufanının veya Nuh'un ne işi var,

 

Bilime inançları karıştırırsak işte böyle sonuçlar çıkıyor ortaya, saf insanlarda bilimsel bir gerçek sanıyor !

 

saygılar

Haklısınız,ne işi varki,söz "çok büyük bir tufanla" falan gibi başlamalıydı...Bilimsel olarak şu bu denildikten sonra,ayrı bir konu olarak ,bu olay bize dinimizde şu olayı hatırlattı veya benzeri diyerek,anlatılacaksa ayetlerle Nuh Tufanı ve Nuh la ilgili her bilgi verilebilirdi.Geçenlerde de bir arkadaşımızın taşıdığı Koala yazısı gibi,hayvan konuşturmanın ne alemi vardı,anlatın bilimsel olarak bu hayvanlarla ilgili herşeyi,detayları,sonra da ,konunun sonuna ekleyin,Rabbimizin yaratmadaki güzellikleri ve bu konudaki ayetleri..Eğer maksat dinimize hizmetse gerçekten...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Haklısınız,ne işi varki,söz "çok büyük bir tufanla" falan gibi başlamalıydı...Bilimsel olarak şu bu denildikten sonra,ayrı bir konu olarak ,bu olay bize dinimizde şu olayı hatırlattı veya benzeri diyerek,anlatılacaksa ayetlerle Nuh Tufanı ve Nuh la ilgili her bilgi verilebilirdi.

 

tamamen katılıyorum

 

aynen öyle olmalıydı

 

 

saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bilim dediğiniz şey sizin için farazi bi olgumu yoksa

yoksa aradığınız çok daha farklı bi bilim modelimi ?

inanç üzerine tartışıyorduk ve bunuların günümüz bilimleriylen kanıtlanmasıydı konumuz sanırım

e daha inanmanız için ne tür bilgi be belge sunmamız gerek gerçekten anlamıyorum

nuh tufanı bilimin de ışığında hani o hep savunduğunuz ve ( hani nerde yazıyor bi belge ve kanıt varmı) e buda sizin için bi kanıt niteliği taşımıyorsa soruyorum size sizin bilim den kastınız yada bilim derken uzayda biyerlerde henüz keşfedilmemiş soyut bi bilimmi aradığınız yada istediğiniz

e buysa ozaman kuran-kerim diyicem bunu da kaale almıyorsunuz

inanın bilimciler bile bu halinizi görse şaşardılar pes artık derlerdi

kuran ilmi gün geçtikçe günümüzün modern teknolojileri ışığında bir bir kanıtlanıp kanunlaşıyor ama siz bir inat

sadece karşık görüş olmak adına gözle görülür ve elle tutulur somut delillerlen de kanıtlanıp kanunlaşan bir gerçeği bile inkar ediyorsunuz

size allah hidayet versin demekten başka hiç bir şey diyemiyorum çünkü üzülerek diyiyorum buda faydasız

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

e daha inanmanız için ne tür bilgi be belge sunmamız gerek gerçekten anlamıyorum

 

Neye inanmamız?

Tarihte gerçekleşen bir tufana mı?

Yoksa bu tufanın adına Nuh dedikleri bir peygamberle ilişkili olduğuna mı?

 

Yazılanları okumuyor musunuz? Yoksa okumazdan, anlamazdan mı geliyorsunuz?

 

Hadi öyleyse Nuh Tufanı'nı tartışalım. Enine boyuna. Bilimsel yönleriyle ve dini anlamı ile...

 

Buyrun dinliyoruz. Hangi kanıttan bahsediyorsanız açık ve net olarak özetleyiniz. Kanıtınız Nuh peygamberi kanıtlasın, hayvanların toplu yok oluşunu ispatlasın, bir gemiye sayısız hayvanı bindirdiğini ispatlasın...

 

Ama sadece bir su taşkınından, bir sel olayından bahsedecekseniz yormayınız kendinizi.

Nitelim, adına Tsunami dediğimiz doğal bir felaket de insanların toplu ölümlerine neden olabilmekte ve bunun örneklerini de güncel bir biçimde görebilmekteyiz... Tarihte de bu gibi olayların olmuş olması çok muhtemel... Ama bunu, dinde anlatıldığı şekliyle ispatalayabilecek misiniz, merak ediyorum...

 

Öyle havadan, kanıt sunduk demekle olmaz bu işler... Cümlenin altını doldurunuz!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kuran ilmi gün geçtikçe günümüzün modern teknolojileri ışığında bir bir kanıtlanıp kanunlaşıyor ama siz bir inat

sadece karşık görüş olmak adına gözle görülür ve elle tutulur somut delillerlen de kanıtlanıp kanunlaşan bir gerçeği bile inkar ediyorsunuz

 

8 nolu iletide inançlıların böyle bir kanıya varacağını belirtmiştim

 

hemen sonrasında iletime iyi bir örnek oldunuz !

 

 

saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.