Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Herkese Merhabalar. Bu konuda, AHİRET İ ; KESİNLİKLE ve İNKAR EDİLEMEZ şekilde ispat edeceğiz; (İNŞEALLAH) Bir ateist size veya bana şöyle bir soruda bulunursa; SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ BİR ALLAH VAR OLSA BİLE, BİR GÜN BENİ NASIL HESABA ÇEKEBİLİR, NASIL KARŞISINA ALABİLİR. ÖLDÜKTEN SONRA BENİ HANGİ GÜÇ DİRİLTEBİLİR..? Biz de cevaben deriz ki, SİZİ YOKTAN KİM VAR ETMİŞ İSE, YİNE O DİRİLTECEK. Bu nasıl mümkün olur; Şöyle Mümkün Olur ve Olacaktır; Düşününüz ki; Sizi misafir eden, size sevgisini gösteren, size ikramlarda bulunan, size en şerefli misafirim diye hitap eden, Şefkatli, Merhametli, Lütufkar bir ZAT var, Bu ZAT size çeşit çeşit yiyecek ve içicekler sunuyor, size, sarayında dilediğinizce gezebilme, ve inceleyebilme imkan ı sunuyor, sizi, Kendi saray ı içindeki en yetkili kişi, en mümtaz misafir, olmak sıfatı ile şereflendiriyor, sizi, Kendisi ni tanımamanız, saygı göstermemiş olsanız dahi, hiç bir hak dan mahrum etmiyor, eşit muamele de bulunuyor. sizi, o saraydaki bütün imkan, ve olanak lardan yararlanabilme yetkisi veriyor, sizi, bütün saray görevlilerinin efendisi kılıyor, ve onları sizin hizmetinize veriyor. Şimdi; bu ZAT nasıl ve neden olduğu anlaşılamaz bir şekilde sizi kapı önüne koyuveriyor. Defediyor. Böyle bir şey olur mu, Bunu yapmak O ZAT a yakışırmı, Hem sorulmazmı ki, madem sonumuz bu olacak idi ise; bu kadar ilgi ve alaka, bunca ikram ve izzet, bu kadar nezaket ve lütuf ne içindi..? Tabi ki her akıl sahibi bunu soracak, Her şuur sahibi bunu manasız bulacak, Her vicdan sahibi bunu kınayacak ; Ve tabiiki O ZAT a böyle bir davranış yakışmayacak, ve yakışmaz da. Şimdi bu misal den dönelim gerçeğe ve hakikat e ; O ZAT ise ALLAH tır O MİSAFİR ise İNSAN dır O SARAY ise KAİNAT tır O GÖREVLİLER ise MAHLUKAT tır O ŞEREF ise İNSANİYET tir O İKRAMLAR ise NİMETLER dir O İMKANLAR ise İLİM VE İCAD LAR dır EVET şimdi kim der se ki; Bunlar bizim için gerçekse de, ve bunlar bize sunulmuş olsa da Yine de bunları sunan Kim ise O bizi yokluğa hiç liğe mahkum edecektir. O ZAT aslen insafsızdır, vicdansız dır. Ben de o na hitaben derim ki; Sen ancak kendi insafsızlığının ve kendi vicdansızlığının gözü ile böyle zannedebilirsin, ve zannediyorsun. Bununla da kalmayıp, AKISIZ, FİKİRSİZ, ve de DÜŞÜNCESİZ liğin ile sadece kendini aleme ispat ediyorsun. Hatta, daha da ileri gidip, yalnız kendini de değil, zannınca bizi de tahkir ediyorsun... Evet, İNKAR EDİLEMEZ tarz da görülüyor ki, ve İSPAT ediyoruz ki ; korkaklığı ile bilinen bir TAVUK u, civciv ini korumak namına ARSLAN a dahi saldırtan, Şefkati ile bilinen bir ANNE yi ölümü pahasına evladını koruyup, KURŞUN ların üzerine siper ettiren, Ve Onları da, YARATAN ALLAH; ELBETTE ve ELBETTE o tavuk tan ve o anneden, daha şefkatlidir daha merhametlidir. Böyle bir ZAT ve böyle bir ALLAH kesinlik ve katiyet ile; Böyle MERHAMETSİZ olamaz, ve de değildir. O ALLAH BİZLERE BÖYLE İKRAMLARDA BULUNUP, (HAŞA) SONRADA BİZİ KARANLIĞA YOKLUĞA HİÇLİĞE BIRAKMAZ, VE BIRAKMAYACAKTIR ELBETTE AHİRET VARDIR VE HERKES BİRGÜN HESAP VERECEKTİR... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ NICLENO Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Herkese Merhaba/ ''Bu ZAT size çeşit çeşit yiyecek ve içicekler sunuyor, size, sarayında dilediğinizce gezebilme, ve inceleyebilme imkan ı sunuyor, sizi, Kendi saray ı içindeki en yetkili kişi, en mümtaz misafir, olmak sıfatı ile şereflendiriyor, sizi, Kendisi ni tanımamanız, saygı göstermemiş olsanız dahi, hiç bir hak dan mahrum etmiyor, eşit muamele de bulunuyor. sizi, o saraydaki bütün imkan, ve olanak lardan yararlanabilme yetkisi veriyor, sizi, bütün saray görevlilerinin efendisi kılıyor, ve onları sizin hizmetinize veriyor.'' Bu yazdıklarınızdan dünya nüfusunun ne kadarı nasipleniyor acaba ..Bir fikriniz var mı? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Ve Onları da, YARATAN ALLAH;ELBETTE ve ELBETTE o tavuk tan ve o anneden, daha şefkatlidir daha merhametlidir. Böyle bir ZAT ve böyle bir ALLAH kesinlik ve katiyet ile; Böyle MERHAMETSİZ olamaz, ve de değildir. bende ispat edeceksiniz sanmıştım ! "yok yok o bizi yarı yolda bırakmaz, merhametlidir demekki ahiret vardır, bu ispatlanmıştır " şeklindeki bir mantık, bir ispat olamaz, ispatın tek yolu bilimdir, başka hiçbir şey doğruluk belirtmez siz inancınızla kalırsınız ve size ancak inanmak isteyen inanır, inanmayanın inanması için bir neden görünmüyor ! saygılar Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 SEVGİLİ ARKADAŞIM NICLENO ; Kesinlikle size katılıyorum; bunlar dan ancak bir kısmı nasipleniyor. lakin yine bir soru ile cevap vermek gerekirse; Bu forum da kullanıcı profilleri incelendiğin de , Herkesin yorum yapmamış olması, yorumlara bir cevap vermemiş olması, diğer kullanıcılar ile hiç bir münasebet kurmamış olması, düşüncelerini özgür bir platform da yayınlamamış, ve doğruluk yada yalnışlığını tartışmaya dahi sunmamış olmaması, SORUYORUM, TÜM BUNLAR SİTE YÖNETİCİLERİNİN SUÇU MU DUR, YA DA ONLARA MAL EDİLEBİLİR Mİ... Sanırım sorunuza (yorumunuza) böylelikle cevap vermiş oluyorum... Saygılarımla.Doğan Gülbudak Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 bende ispat edeceksiniz sanmıştım ! "yok yok o bizi yarı yolda bırakmaz, merhametlidir demekki ahiret vardır, bu ispatlanmıştır " şeklindeki bir mantık, bir inanç ispat olamaz, ispatın tek yolu bilimdir, başka hiçbir şey doğruluk belirtmez siz inancınızla kalırsınız ve size ancak inanmak isteyen inanır, inanmayanın inanması için bir neden görünmüyor ! saygılar DEĞERLİ TARAFSIZ Ben, bu tam anlamıyla bir ispattır diyorum ve fikir üretiyorum; Siz, Eğer bu bir ispat değildir iddaa sında bulunuyor iseniz ; Neden benim gibi davanızı tastiklemek yerine , ''olmamış işte olmamış ben kabul etmiyorum bunu'' tarzında bir yaklaşım ortaya koyuyorsunuz; buyrun siz de nasıl olmamış ise; bunu herkese gösteriniz. sizi kim tutuyor. Ya da susun (ki bu bir kabullenme dir). Biz de hakikatın farkına varalım. Sanırım yorumunuza karşılık, cevabınızı da almış bulunuyorsunuz. Saygılarımızla. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Herkese tekrar Merhaba ; Sayın İnançsız Arkadaşlar, Saygıdeğer ateistler ; Ben bir kaç cümle ile cevap verilebilecek sorular yerine, gerçekten, öğrenmek için sorulan akıl ve mantık çerçevesinde, Ve biraz daha karmaşık sorulara, yanıt vermek zorunda kalacağım düşüncesi ile endişe duyuyor idim, Lakin endişelenmeye gerek olmadığının farkına vardım. Lütfen (bu sadece bir teklif tir) sorularınızı, kendi oluşturabileceğiniz bir başlık altında, kendi aranızda masaya yatırıp, benim tarafımdan daha önce zaten cevaplanmış olabileceğini de dikkat ederek hazırlayabilirmisiniz..? Bir tek mana içeren aslında aynı sorulara ; birden fazla yerde cevap vermek zorun da kalıyorum. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Ya da susun (ki bu bir kabullenme dir). Biz de hakikatın farkına varalım.Sanırım yorumunuza karşılık, cevabınızı da almış bulunuyorsunuz. önce sakin sakin başladınız, bakalım aylar sonrada bu kadar sakin olabilecekmisiniz,, şimdiden sinir harbi başlıyor, seziyorum ben ! Siz, Eğer bu bir ispat değildir iddaa sında bulunuyor iseniz ;Neden benim gibi davanızı tastiklemek yerine , ''olmamış işte olmamış ben kabul etmiyorum bunu'' ispat edilecek bir şey yokki ben size evet bu böyle olmuşur şu şöyle olmuştur diyeyim siz ahiretten bahsediyorsunuz ben neyine müdahele edebilirimki hangi ahiret, ne ahireti, kim bilmiş, kim görmüş, herhangi bir bilimsel deney yapılmış mı, herhangi bir enerjisine ulaşılmış mı, bir şey varsa maddeseldir veya bir nevi enerjisi olmalıdır. bunların hiçbiri elimizde yoksa, benim bir çıkış noktası yakalamama imkan yok akıl yürütecek olursak, zaten doğruyu ispatlayamayız, Allah'ın olduğu ispatlanmışmıki diğer olaylara geçelim. ben size ahiret yoktur desem, olmadığını sizde bilirsiniz. Bir şey varsa, bir delili olmalıdır somut olarak ama siz bana tespit edilemiyor diye olmadığı anlamına gelmez derseniz, zaten bana bir şey ispat etmiş olamazsınız teknik olarak ! ama ben size olmadığını herhangi bir şekilde deneylenemediği için ahiretin varlığının sadece bir hayal olacağını söylemek durumundayım saygılar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 bende ispat edeceksiniz sanmıştım ! Ben de en azından akılı zorlayan bir-iki şey yazar diye bekledim. Meğersem masal okuyacakmış bize. Saygılar. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 önce sakin sakin başladınız, bakalım aylar sonrada bu kadar sakin olabilecekmisiniz,, şimdiden sinir harbi başlıyor, seziyorum ben ! ispat edilecek bir şey yokki ben size evet bu böyle olmuşur şu şöyle olmuştur diyeyim siz ahiretten bahsediyorsunuz ben neyine müdahele edebilirimki hangi ahiret, ne ahireti, kim bilmiş, kim görmüş, herhangi bir bilimsel deney yapılmış mı, herhangi bir enerjisine ulaşılmış mı, bir şey varsa maddeseldir veya bir nevi enerjisi olmalıdır. bunların hiçbiri elimizde yoksa, benim bir çıkış noktası yakalamama imkan yok akıl yürütecek olursak, zaten doğruyu ispatlayamayız, Allah'ın olduğu ispatlanmışmıki diğer olaylara geçelim. ben size ahiret yoktur desem, olmadığını sizde bilirsiniz. Bir şey varsa, bir delili olmalıdır somut olarak ama siz bana tespit edilemiyor diye olmadığı anlamına gelmez derseniz, zaten bana bir şey ispat etmiş olamazsınız teknik olarak ! ama ben size olmadığını herhangi bir şekilde deneylenemediği için ahiretin varlığının sadece bir hayal olacağını söylemek durumundayım saygılar Ben de diyorum ki; Ben sizin AKLINIZ FİKRİNİZ VE ŞUURUNUZ olduğunu (beyin organı nı zı sormuyorum), İSPATLAYIN desem, ve bunu sadece bilimsel metod lar ile, labarotuar ortamın da yapmak mecburiyetin de bıraksam, NE İSPATLA YA BİLİR SİNİZ , Ben de AKIL FİKİR VE ŞUUR yok tur demek zorunda olmuş olmazmısınız. şimdi söyleyin bu gerçek mi. hala cevabınızı aslında almış olduğunuza inanmıyor mu su nuz. Saygılarımla. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Ben de en azından akılı zorlayan bir-iki şey yazar diye bekledim. Meğersem masal okuyacakmış bize. Saygılar. Katılıyorum zorlanmak için biraz çalışmak gerekir Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 SEVGİLİ ARKADAŞIM NICLENO ; Kesinlikle size katılıyorum; bunlar dan ancak bir kısmı nasipleniyor. lakin yine bir soru ile cevap vermek gerekirse; Bu forum da kullanıcı profilleri incelendiğin de , Herkesin yorum yapmamış olması, yorumlara bir cevap vermemiş olması, diğer kullanıcılar ile hiç bir münasebet kurmamış olması, düşüncelerini özgür bir platform da yayınlamamış, ve doğruluk yada yalnışlığını tartışmaya dahi sunmamış olmaması, SORUYORUM, TÜM BUNLAR SİTE YÖNETİCİLERİNİN SUÇU MU DUR, YA DA ONLARA MAL EDİLEBİLİR Mİ... Sanırım sorunuza (yorumunuza) böylelikle cevap vermiş oluyorum... Hocam, Bu yazıdaki mantık hatalarını bir tarafa bırakıyorum, bu yazının senin "Ahiret'i ispatlayacağım" iddianla bir alakası var mı? Bu forumda başarılı olanlar, aynı forum yöneticilerince kurulmuş Paradis Forumunda yazacaklar mı? Bu Paradise Forumu var mı yok mu onu söyle bize!! Verdiğin cevaplar, en azından soruların yanından da geçsinler. Saygılar Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Ben sizin AKLINIZ FİKRİNİZ VE ŞUURUNUZ olduğunu (beyin organı nı zı sormuyorum), İSPATLAYIN desem,ve bunu sadece bilimsel metod lar ile, labarotuar ortamın da yapmak mecburiyetin de bıraksam, ikimiz karşı karşıya geliriz siz bana sorarsınız 2x2 kaç eder ben size derimki 4 eder siz dersinizki 4x4 kaç eder ben derimki 16 eder ondan sonra yanımızaa bir adet kedi alırız kediye sorarsınız 2x2 kaç eder kedi size bakıp hiçbir şey yapmaz 4x4 kaç eder dersiniz kedi size bakmaya devam eder evet sizce aramızdaki fark nedir ! siz kendiniz deneylediniz ve birimiz sorulara doğru cevap verdik, birimizde (kedi) hiç cevap bile veremedi sizce bu neyi ispatlar ? saygılar Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Hocam, Bu yazıdaki mantık hatalarını bir tarafa bırakıyorum, bu yazının senin "Ahiret'i ispatlayacağım" iddianla bir alakası var mı? Bu forumda başarılı olanlar, aynı forum yöneticilerince kurulmuş Paradis Forumunda yazacaklar mı? Bu Paradise Forumu var mı yok mu onu söyle bize!! Verdiğin cevaplar, en azından soruların yanından da geçsinler. Saygılar Bu cevap size değil NICLENO nun sorusuna cevaben ve de o na hitaben verilmiştir. Saygılarımızla. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 ikimiz karşı karşıya geliriz . . . saygılar kabul etmem gerekir ki ; bu bir ispat tır. Ama eklemem gerekir ki; Bir kedinin sizden farklı davranış sergiliyor olması ZOOLOJİ bilimine girer, ve siz bu bilim yolu ile; yani zooloji biliminden yola çıkarak ; İnsan aklı fikri yada şuuru hakkında bir sonuca varamaz sı nız... Hatırlatırım ki siz bir İNSAN ınız. yok ben yine de ederim size de pes etmeyeceğim derseniz; o zaman size HÜRMET lerimi sunarım, ve burada bırakırım... Saygılarımla... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 o zaman size HÜRMET lerimi sunarım, ve burada bırakırım... Aaa, çabuk pes ettiniz hocam. Biz de bir Ulu Zat geldi, her sorumuzu cevaplayacak diye sevinmiştik. Siz daha ilk soruda pes ettiniz. Saygılar. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 kabul etmem gerekir ki ;bu bir ispat tır. . . . Saygılarımla... Ben sizden akıl fikir ve şuur hakkında ispat istedim. sizde bana ben kediden farklıyım dediniz. şimdi bu BİLİMSEL lik mi. Siz akıl fikir şuur ispatında bulunurken; kendinizkiler hakkında mı kedinin ki hakkında mı bir bilgi verdiğinizi hiç düşündünüz mü... Saygılarımla. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Tam olarak nasıl pes ettik Lütfen açıklayın... iddaa ediyorum ki hiçbir ATEİST karşısında pes etmiş olmam SÖZ KONUSU bile olamaz Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Aaa, çabuk pes ettiniz hocam.Biz de bir Ulu Zat geldi, her sorumuzu cevaplayacak diye sevinmiştik. Siz daha ilk soruda pes ettiniz. Bende şaşırdım, çok çabuk oldu, bir coşkuyla foruma katılan bir insan için ! saygılar Ben sizden akıl fikir ve şuur hakkında ispat istedim. sizde bana ben kediden farklıyım dediniz. şimdi bu BİLİMSEL lik mi. tamam kediyi çıkartalım aradan, (ne farkedecekse artık ) ikimiz karşı karşıya geliriz siz bana sorarsınız 2x2 kaç eder ben size derimki 4 eder siz dersinizki 4x4 kaç eder ben derimki 16 eder evet sizce bu neyi ispat eder ? saygılar Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Bende şaşırdım, çok çabuk oldu, bir coşkuyla foruma katılan bir insan için ! saygılar . . . saygılar Bu tam olarak MATEMATİK biliminin ve sizin de bundan nasibiniz olduğunun ispatıdır Bu tam olarak MATEMATİK biliminin ve sizin de bundan nasibiniz olduğunun ispatıdır Takdir edersiniz ki birşey ler duymuş görmüş yada hissedebilmiş olmak ; Bilimsel bir yol ile akılın fikirin ve de şuurun, ispatı olamaz. şu anda ayağımın altında ki halı da yaşayan toz akar ları bile kendi aralarında bir şekil de iletişim kurarlar. bunu sizin de yapabilmiş olmanız hiç bir şeyi değiştirmez... Saygılarımla Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Bu tam olarak MATEMATİK biliminin ve sizin de bundan nasibiniz olduğunun ispatıdır peki neden benim bundan nasibim oluyorda, bir hayvanın olmuyor ? benim farkım ne onlardan ? bu yazıyı ben nasıl yazabiliyorum, sizin anlayacağınız şekilde ? neden bir hayvan yazamıyor bu neyin ispatıdır ? saygılar Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 peki neden benim bundan nasibim oluyorda, bir hayvanın olmuyor ? benim farkım ne onlardan ? bu yazıyı ben nasıl yazabiliyorum, sizin anlayacağınız şekilde ? neden bir hayvan yazamıyor bu neyin ispatıdır ? saygılar Sorunuzun yanıtını bir üst te ki yazım da da, vermiş oluyorum, yine de izah edebilirim; Sizin bu yazıyı yazabilmeniz tam olarak AERODİNAMİZM bilimsel tanımının ve bunun sizin üzerinizde de görülebildiğinin ispatıdır... şimdi dikkat buyurun. Hayvan insanların yazısını yazamıyor yada okuyamıyor bu doğru, Ama, bir ispermeçet balinası binlerce kilometre uzaklıkta ki okyanus ların herhangi bir bölümünde yaşayan bir başka balina ya, bulunduğu yerden mesaj iletebiliyor, iletişim kurabiliyor, hem de gereken her konuda. Ve bir bal arısı o gün sentezlemesi (bal yapabilmek adına) için gereken bir elementin, hangi çiçekte ne oran da olabildiğini ve, o çiçeğin günün hangi saatin de tam olarak yapraklarının açılıp kendine olanak sağlayabileceğini hissediyor. Acizane Ben; tüm bunları saatlerce sürebilecek şekilde ve ansiklopedilere sığmayacak biçimde anlatabilirim. ve yine bunlar gibi çarpıcı örnekleri milyonlarca adete çıkarabilirim. lakin siz herşeye rağmen tatmin olurmusunuz? Kendinizi tarafsız olarak nitelendiriyor olmanıza rağmen, sorunuza yanıt almış olabileceğiniz ihtimalini bile kabul edebilirmisiniz? inanın ki bilmiyorum... Saygılarımla. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2008 şimdi dikkat buyurun. Hayvan insanların yazısını yazamıyor yada okuyamıyor bu doğru, Evet madem doğru, bana bunun sebebini söylermisiniz Ama, bir ispermeçet balinası binlerce kilometre uzaklıkta ki okyanus ların herhangi bir bölümünde yaşayan bir başka balina ya,bulunduğu yerden mesaj iletebiliyor, iletişim kurabiliyor, hem de gereken her konuda. ben hayvanların yeteneklerinden bahsetmiyorum onlar bukadar uzak yere mesaj gönderebiliyorsa (ne mesajıysa artık) neden benim gibi bir matematik hesabını yapamıyorlar ? veya biz onlara hesap öğretemiyoruz ! bunun sebebi nedir ? beni onlardan ayıran nedir ? ikimiz karşı karşıya oturup, siz bana bir matematik hesabı sorduğunuzda ben doğru yanıt verince, neyi ispatlamış oluyorum ? ya da biraz daha basit olarak belirteyim 3 yaşındaki bir çocuk 153 x 255 i hesaplayamıyor 15 yaşındaki bir çocuk ise doğru hesaplayabiliyor, ikisi arasındaki fark nedir ? birinin hesaplayamayıp, birinin hesaplayabilmesi onlarda hangi farkı ortaya çıkarır ? saygılar Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Evet madem doğru, bana bunun sebebini söylermisiniz ben hayvanların yeteneklerinden bahsetmiyorum onlar bukadar uzak yere mesaj gönderebiliyorsa (ne mesajıysa artık) neden benim gibi bir matematik hesabını yapamıyorlar ? veya biz onlara hesap öğretemiyoruz ! bunun sebebi nedir ? beni onlardan ayıran nedir ? ikimiz karşı karşıya oturup, siz bana bir matematik hesabı sorduğunuzda ben doğru yanıt verince, neyi ispatlamış oluyorum ? ya da biraz daha basit olarak belirteyim 3 yaşındaki bir çocuk 153 x 255 i hesaplayamıyor 15 yaşındaki bir çocuk ise doğru hesaplayabiliyor, ikisi arasındaki fark nedir ? birinin hesaplayamayıp, birinin hesaplayabilmesi onlarda hangi farkı ortaya çıkarır ? saygılar Öncelikle belirtmeliyim ki ; (sorduklarınız hep aynıdır, milyon kere milyonu da çarpsanız, yine aynı şeyi, yani MATEMATİK i ispat eder.) bu gerçeklerin anlaşılabilirliliği ışığında görülüyor ki ; Kablo lar ve frekans tanımlamak için zorunda olduğumuz uydular, ve baz istasyonları , ve veri depolama ve aktarım merkezleri olmadan, haberleşemeyen insanoğlu değil de aslında, Bu saydıklarımızın hiç birini kullanmadan ve ihtiyaç hissetmeden tüm okyanus ile iletişim kurabilmiş olmayı başarabilen balinalar bize bir şeyler öğretebilmeyi hak eder durumda olmuyorlarmı..? ( Merak ettiğiniz için anlatıyorum; bir balina tam olarak, Beslenme, Yön Bulma, Üreme ve Tehlike sinyalleri iletir, ve bunun mesajını verir) (sizin için değil, bunları kafası almayan biri için söylüyorum ki,) aslında bilim den biraz olsun anlayan biri için; hayvanların bize ilim ve teknolojiyi öğretiyor olduğu gerçeğinin ispatı, milyonlarca örnek ile sabittir, işte birkaçı ; Uçakların sadece kuşların incelenmesi ve yol gösterici olabilmeleri ile icad edildiğini zaten herkes bilir buna rağmen yine hatırlatıyorum ; şu an da mevcut teknolji ile üretebilinen en gelişmiş savaş helikopter i olan A-H 1 SUPER COBRA helikopterinin [bakınız;(BLACK HAWK) kara şahin], YUSUFCUK böceğinden ilham alınarak, ve bu böceğin nasıl bu kadar atak ve hızlı olduğunu, ÖĞRENEBİLMEK, incelemek adına yapılmış , ve çok uzun seneler boyu süren inceleme ve araştırmaların sonunda, bu gün kü (övündüğümüz) teknolojiye erişilebilinmiştir. Evet kendisini Yaratan ın izni ve yetkisi ile, bu eşsiz teknoloji ye o yusufcuk böceği milyonlarca yıldır sahiptir ve hep uçar durur, belkide taklit edileceği günü beklemiştir. ama, nasıl olur da ; bunların hepsinin üzerinde bir ilme ve teknolojiye sahip olduğunuzu ve hayvanlara kalem kullanmayı öğretemiyeceğimizi ; ve bu sebep den dolayı kendinizin akıllı onların sa akılsız olduğunu idda edebilir, ve de Kendi akıl fikir ve şuurunuzu ispatlayabilmek adına, onların akılsız oldukları orantı sı nı kurabilirsiniz, ve Bir de üstüne üstlük, onların akılsız oldukları kabul edilmesi takdirde bile ; bunun sizin akıllı olduğunuzun ispatı olduğunu düşünebilir. ve de Bunun adına çünkü ben bilimselim dersiniz. *********** Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ evaporit Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 sevgili Gülbudak, inancınız fizik aleme ait bir duruma yönelik bir şey değil... siz fizik ötesi ayrı bir aleme inanıyorsunuz... her iki alemin de kendine has kuralları ve kaideleri var... mesala bu aleme ait F= m*a kuralı genel geçerken, fizik ötesi alemde bu kuralın olup olmayacağını, işleyip işlemediğini bilmiyoruz... matematik kuralı olarak 2 ile 2 yi çarpıp 4 sonucunu bu alemin bir kuralı olarak hesaplamanız mümkündür.. Ama sizin ispat etmeye çabaladığınız o öteki alemde bu kuralların geçerli olup olmayacağını bilmiyoruz... hatta kuralların ve kaidelerin pek farklı olacağına inanıyoruz.... Peki farklı bir alemin varlığını bu aleme ait fizik kuralları ve matemetikle nasıl ispatlayacaksınız ? Bilim hiç şüphesiz bu alemin kuralları ve kaideleri çerçevesinde işleyecektir... Bilimin imanı ve dini olmaz çünkü... bilime iman rolü biçmeye kaşkışırsanız bu da olmaz... inandığınız şeyleri bilime onaylatma ya da bilime ispatlatma gayretine düşerseniz, birileri de kalkar, inandığınız şeyleri bilimle çürütmeye kalkışır... Bilim bilim gibi, din de din gibi olmalı... İnançlarımızı bilimle ispatlamaya kalkışırsak, bilimi tabulaştırmış, ve beliki de putlaştırmış oluruz... buradaki çok insan sizin matematik bir formül gibi bir ispat yoluna gitmenizi bekliyor... İnandığınız şeyleri, kimyasal formüllerle, matematik formüllerle ispat etmenizi istiyor... oysa inançların bu türden ispatı olabilseydi, inanç olmazlardı zaten öyle değil mi ?? selam ile.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 sevgili Gülbudak, inancınız fizik aleme ait bir duruma yönelik bir şey değil... siz fizik ötesi ayrı bir aleme inanıyorsunuz... her iki alemin de kendine has kuralları ve kaideleri var... mesala bu aleme ait F= m*a kuralı genel geçerken, fizik ötesi alemde bu kuralın olup olmayacağını, işleyip işlemediğini bilmiyoruz... matematik kuralı olarak 2 ile 2 yi çarpıp 4 sonucunu bu alemin bir kuralı olarak hesaplamanız mümkündür.. Ama sizin ispat etmeye çabaladığınız o öteki alemde bu kuralların geçerli olup olmayacağını bilmiyoruz... hatta kuralların ve kaidelerin pek farklı olacağına inanıyoruz.... Peki farklı bir alemin varlığını bu aleme ait fizik kuralları ve matemetikle nasıl ispatlayacaksınız ? Bilim hiç şüphesiz bu alemin kuralları ve kaideleri çerçevesinde işleyecektir... Bilimin imanı ve dini olmaz çünkü... bilime iman rolü biçmeye kaşkışırsanız bu da olmaz... inandığınız şeyleri bilime onaylatma ya da bilime ispatlatma gayretine düşerseniz, birileri de kalkar, inandığınız şeyleri bilimle çürütmeye kalkışır... Bilim bilim gibi, din de din gibi olmalı... İnançlarımızı bilimle ispatlamaya kalkışırsak, bilimi tabulaştırmış, ve beliki de putlaştırmış oluruz... buradaki çok insan sizin matematik bir formül gibi bir ispat yoluna gitmenizi bekliyor... İnandığınız şeyleri, kimyasal formüllerle, matematik formüllerle ispat etmenizi istiyor... oysa inançların bu türden ispatı olabilseydi, inanç olmazlardı zaten öyle değil mi ?? selam ile.. Doğan abi Şu iletiyi yazan kardeşe önce teşekkür edelim..istersen..en az iki defa,da okuyalım..ne dersiniz.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.