Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Sn Gulbudak. Hiçbir soruya cevap alamamamıza rağmen soralım yine de. Madem Kuran kendini YIRTARCASINA bağırıyor. TEK eşlilik diye. Peygamber neden 11 defa evlendi. . . Saygılar Sevgili Taklamakan ; Kendi Zannınızca, Yanıt Alamayacağınızı Düşünerek, Bize Yönelmiş Olduğunuz Soru Adına ; Öncelikle, Teşekkür Ederiz. Ardından Hatırlatmak İsteriz ki ; Bu Soru Daha Önce Sevgili SUHEYLA Tarafından Sorulmuş ve Yanıtı Verilmek Sureti ile, Konu Hakkında Açıklayıcı Bilgiler ile Birlikte Tarafımızca Aydınlatılmıştır. Bu Sorunuz Daha Önce Sorulması, Ve Yanıtlandırılmasını Okuyabilmeniz İçin, BURAYI Lütfen İnceleyiniz. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Senin kitabındaki, 6. yüzyıl Arap modası, ne Türkleri bağlar, ne Japonları, ne Eskimoları. * . . Saygılar. Sevgili BrainSlapper ; Kuran ı Kerim in Meallerini Bu Kadar Güzel ve Başarılı İnceleyebilmeniz Adına , Siz i Tebrik Ediyorum. Çalışmalarınızın Devamını Temenni Ediyorum. Gelelim Fafklı Kelimeler Kullanılımış Olmasına ; Öncelikle Şunu Bilmelisiniz ki, Kelime nin ''ÖRTÜ'' ya da ''BAŞÖRTÜ'' Diye Geçiyor Olması Anlamı Bozmaz. Manayı Değiştirmez. Yani Burada Kuran ı Kerim in Meal lerinin Birbirinden Farklı Olduğu Düşünülemez. Kelimeler Farklı dır. Örtü ya da Başörtü. Lakin Mana Bütünlüğü Mahfuzdur. Kuran ın Anlam ı Değişmez, Emir Aynıdır. Bakınız Ayette Nasıl Buyuruluyor ; BAŞ ÖRTÜ LER İNİ YAKALARI NIN ÜSTLERİNE KOYSUNLAR. Diyelim ki, Burada Geçen Kelime Başörtüsü Değil de, Sizin Dediğiniz Gibi, Örtü Olduğunu Varsayalım. Sizce Ne Değicektir...? Siz ce ; Yakalarının Üzerine İndirilmesi Emrolunan Giysi Ne Olabilir ...? Yani Hanımlar Hangi Giysilerini Yakalarının Üzerine İndirebilirler ...? Peluş Şapkalarını mı...? Kışlık Boyun Atkılarını mı...? Gravatlarını mı...? Pelerinlerini mi...? Yoksa, Zaten Anlatılmak İstenen ve Anlamanız Gereken ; B A Ş Ö R T Ü ler i ni mi ...? Bunun Adı Örtü Olsa Ne Değişir ...? (Sizin Anlamak İstememeniz Dışında.) Yakalarının Üzerine İndirilmesi Emrolunan Giysi ; Başörtüsü dür... Görüldüğü Üzere, Konu Kapanmış, Dava Bir Kere Daha İSPAT Edilmiştir. BaşÖrtüsü Dışında Hiç Bir Giysinin Yakalarının Üzerine İndirilmesi Emredilmemektedir Baş Örtüsü ALLAH ın Emridir. Bu Böylece Biline... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ Senyour Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Sevgili BrainSlapper ; Kuran ı Kerim in Meallerini Bu Kadar Güzel ve Başarılı İnceleyebilmeniz Adına , Siz i Tebrik Ediyorum. Çalışmalarınızın Devamını Temenni Ediyorum. Gelelim Fafklı Kelimeler Kullanılımış Olmasına ; Öncelikle Şunu Bilmelisiniz ki, Kelime nin ''ÖRTÜ'' ya da ''BAŞÖRTÜ'' Diye Geçiyor Olması Anlamı Bozmaz. Manayı Değiştirmez. Yani Burada Kuran ı Kerim in Meal lerinin Birbirinden Farklı Olduğu Düşünülemez. Kelimeler Farklı dır. Örtü ya da Başörtü. Lakin Mana Bütünlüğü Mahfuzdur. Kuran ın Anlam ı Değişmez, Emir Aynıdır. Bakınız Ayette Nasıl Buyuruluyor ; BAŞ ÖRTÜ LER İNİ YAKALARI NIN ÜSTLERİNE KOYSUNLAR. Diyelim ki, Burada Geçen Kelime Başörtüsü Değil de, Sizin Dediğiniz Gibi, Örtü Olduğunu Varsayalım. Sizce Ne Değicektir...? Siz ce ; Yakalarının Üzerine İndirilmesi Emrolunan Giysi Ne Olabilir ...? Yani Hanımlar Hangi Giysilerini Yakalarının Üzerine İndirebilirler ...? Peluş Şapkalarını mı...? Kışlık Boyun Atkılarını mı...? Gravatlarını mı...? Pelerinlerini mi...? Yoksa, Zaten Anlatılmak İstenen ve Anlamanız Gereken ; B A Ş Ö R T Ü ler i ni mi ...? Bunun Adı Örtü Olsa Ne Değişir ...? (Sizin Anlamak İstememeniz Dışında.) Yakalarının Üzerine İndirilmesi Emrolunan Giysi ; Başörtüsü dür... Görüldüğü Üzere, Konu Kapanmış, Dava Bir Kere Daha İSPAT Edilmiştir. BaşÖrtüsü Dışında Hiç Bir Giysinin Yakalarının Üzerine İndirilmesi Emredilmemektedir Baş Örtüsü ALLAH ın Emridir. Bu Böylece Biline... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Abi affına sığınarak bi sey söyleyebilirmiyim ; önemli olan örtünme, dimi abi yani abi örtün ama neyle örtüyosan ört diiilmi ? yoksa illa Başı örten her sey başörtüsü olamaz mı ? Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Sevgili Dostlarım ; Sizlerden Anlam Veremediğim Bir Mevzu da, Bana Açıklayıcı ve Yardımcı Olmanızı İstiyorum. Hepiniz Görüyor, ve Takip Ediyorsunuz. Biz Bu Forumda Sayfalarca Yazılar Yazdık, Sorular Sorduk, Yanıtlar Verdik. Fikir ve Düşüncelerimizi Paylaşmak Adına Gereken Ne Varsa Yerine Getirdik. Kendimizde Olanı, Dostlarımızla da Paylaştık. Evet ''Dostlarım'' Diyorum. Çünki, İnanç ve Düşüncelerine Bakmaksızın, Tüm Forumdaşları Dostlarım Kabul Ettim. Hatta Bu konuda Eleştiriler Bile Aldık ; '' Hiç Ateist ten Dost Olur mu ? '' Dediler. Olur Dedik. Kimseye Kulak Asmadık. Yolumuza Devam Ettik. Sanırım, Şimdi Hepsini Geride Bırakıp, 3 Ay Gibi Kısa Bir Sürede, Çok Büyük Değer e Sahip Olabilmeyi Başarabildik. Evet, Bizim Adımıza Kazanılmış Çok Büyük Bir Değer ; Herkesi Kucaklayabilmek, Herkesle Dost Olabilmek. Kesinlikle Bir Forum da Sahip Olunabilecek En Büyük Servet ; DOSTLAR dır. ve Biz Buna Sahibiz. Hemde Ziyadesiyle. Lakin, Şu Ayırıma Hiç Girmedik ; '' Bizim Gibi Düşünen Bizden dir, Diğerleri Sizden dir...! '' Hayır, Biz Hiç Böyle Düşünmedik. Bu Söz ün ''BÖLÜCÜLÜK'' Olduğunu Biliyorduk. Dostlarımız dan, Taviz Vermedik. ''BİZ BİRİZ, Bölünmeyiz'' Dedik. Lakin, Herkes Böyle Dost Canlısı Olamıyor. Bizi ve Dostluğumuzu Baltalamak Niyetiyle Yanıp Tutuşanlar Var, Ne Yazık ki. Bakınız Biz, Şimdiye Dek Bu Forumda Yayınlanmış Yüzlerce (Yaklaşık 500) Yazım da Görülecektir ki ; Önce Karşımız da ki Kişiye ''Sevgili Kişi'', ya da ''Sayın Kişi'' Sözüyle Hitap Ederiz. Buna, NEZAKET Deriz. Sonra Kimsenin İnanç ya da Düşünce sine Saygısız Kelimeler Söylemeyiz, Hayasızlık Yapmayız. Buna, EDEP Deriz. Hele, Küfür ve Hakaret, Lisanımızda, ve Yazılarımızda Hiç Yer Edemez. Buna, ADAP Deriz. Sonunda, Yazımızı Daima ''Saygılarımla'' İfadesi İle Noktalarız. Buna da HÜRMET Deriz. ** Saygılarımla. Doğan Gülbudak Sevgili Dostlarım ; Yukarıdaki Yazımız ın Devam ı , Haklı Olarak Yıldızlanmıştır. Yönetimimiz e (Tüm Kararları Husunda) Saygı Duyuyoruz. Biz de; Biz e Saygısızlık Yapanları Burada Sizlerin Önünde İfşa Etmek Yerine , Yönetime Rapor Etmenin Daha Doğru Olduğunu Anlamış, ve Tasdiklemiş Oluyoruz. Görüyoruz ki ; Forum Prensipleri Bizlere Daha Seviyeli Bir Paylaşım İmkanı Sunmaktadır. Bence Bu Durum, Forumumuz da ki, Dostluk ve Forumdaşlık Adına Çok Büyük Bir Adımdır. Üyeler Arasında ki ''Diyalog'' Seviyesi Forum için ''Her Şey'' Demektir. Kaldı ki, Forumumuzun, Bugün Ulaştığı Başarı Çıtası Ortadadır. (Google Bile Bizim Farkımıza Varmıştır.) Tüm Üye , ve Yönetici Dostlara Teşekkürü Bir Borç Bilirim... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Sn D. Gülbudak. Bildiğim bir gerçekti. Sorduğum hiçbir soruya yanıt alamamıştım. Bunada alamadım. Orada anlattığınız masalları biliyorduk. Peygamberinizin neden 11 defa evlendiğini... Ben nedenine bakmıyorum..... Nedeni ne olursa olsun. Mantıklı değil. Allahınızın tavisyesini tutmamış oluyor konu bu. Hadi bunu da geçtık... Elinizin altındaki - Sahip olduğunuz CARİYELERLE YETİNİN.... cümlesinden siz ne anlıyorsunuz. Bari bunu açıklayın. Saygılar. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Abi affına sığınarak bi sey söyleyebilirmiyim ; önemli olan örtünme, dimi abi yani abi örtün ama neyle örtüyosan ört diiilmi ? yoksa illa Başı örten her sey başörtüsü olamaz mı ? Sevgili Senyour ; Tabiiki Haklısınız. Siz ALLAH ın Emrini Yerine Getirecek olduktan Sonra, Gerisi Hiç Mühim Değil. Yani, Adı Baş Örtüsü, ya da Eşarp, ya da Namaz Örtüsü, ya da Yaşmak, Ya da Siz Bir Metre Kumaş Alır, ve Bunu Örtünmek Amaçlı Kullanırsınız, Bunun Adıda Tesettür dür. Kelime ve Kavram Kargaşası Ülkemizde Bilinçli Olarak ve Şer Güçler Tarafından Ortaya Sürülmektedir. Dolayısıyla, Biz Bu Karmaşaya Dahil Olmamalıyız. Tesettür Örtünmek tir. İslam Dini nde , Örtünmenin Kapsamına Saçlar da Dahildir. Bunu Ayetlerle de Açıkladık. İspat Ettik. Gelelim, Bir Başka Oyun a , Bir Başka Tuzak a ; TÜRBAN. Yemin Ederim Ben Türban Nedir Bilmiyorum. Ama Araştırdım, ve Anladım ki ; Türban Diye Bir Şey Yoktur. Siyasi Bir Terim dir. Benim Memleketim de, Kimse Türban Takmaz. Hanımlar ı mız, Yalnızca Eşarp Takarlar. İsteyene Hodri Meydan ; Hemen Şimdi Sokağa Çıkıp, Başı Örtülü Birine ; Bu Başınızdaki TÜRBAN MI DIR ? Diye Sorabilirsiniz. Alacağınız Yanıt Hayır Olacaktır. O Örtünün Adı Başörtüsü, ya da Eşarp tır. Ya da ; Halktan Birisine ; Buralarda TÜRBANCI Bulunur mu ? Diye Sorabilirsiniz. Yine Cevap Değişmeyecektir. Hayır. Tesettür Mağazaları Vardır, Lakin, Türbancı Diye Bir Yer de Yoktur. Anlayacağınız, Türk Halkı Türban ı Tanımaz. Ancak, Siyasetçiler Bilir, Ne Olduğunu. Buda Böylece Biline... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Sn D. Gülbudak. Bildiğim bir gerçekti. Sorduğum hiçbir soruya yanıt alamamıştım. Bunada alamadım. Orada anlattığınız masalları biliyorduk. Peygamberinizin neden 11 defa evlendiğini... Ben nedenine bakmıyorum..... Nedeni ne olursa olsun. Mantıklı değil. Allahınızın tavisyesini tutmamış oluyor konu bu. Hadi bunu da geçtık... Elinizin altındaki - Sahip olduğunuz CARİYELERLE YETİNİN.... cümlesinden siz ne anlıyorsunuz. Bari bunu açıklayın. Saygılar. Sevgili Taklamakan ; Belki Siz Farkında Değilsiniz Ama, Verdiğim Yanıtları, Kabul Etmeseniz de Gayet İyi Anlıyorsunuz. Sizi Tebrik Ediyorum. Sorduğunuz İfade ; Öncelikle, Bir Cümle Değil Kuran Ayet i dir. Sure i Nisa : ''Sahip Olduğunuz Cariyeler ile Yetinin'' Bize Ne İfade Eder ; BU Ayet Biz e ; Haram a Girmemeyi, Haram a Yaklaştırabilecek Yollara Girmenin Dahi Haram Sayılacağını , ALLAH Huzurunda, Kendi Nikahladığımız Kadınlar dan Başka Kadınlara Meyletmememizin Emrolunduğunu, Nikah Dışı Kadınlar ile Girilebilecek, Yakıni Münasebet in ''ZİNA'' Olduğunu, Bu Durumda, Cinsi Münasebet in Zina Sayıldığı Gibi, Dokunmanın ve İsteyerek Bakmanın ve Seyretmenin Dahi Zina Olduğunu, ve , Zina yı , Dini Günah ya da Ahlaki Yasak Olarak Görmeyenlerin , Önce Bu ZİNA Fiili nin Kendi Yakınları (Anne si ve Kız Kardeş leri İle) İşlenmesini Kabul Etmek Zorunda Olduklarını, İfade Ediyor. Yani Biz Bu Ayet i Her Okuduğumuzda Bunları Anlıyoruz. Şimdi, Ben de Size Sormak İstiyorum ; Siz e Ne İfade Ediyor ; Lütfen Ayet in Aslına Saygısızlık Yapmadan Anlatabilir mi si niz ...? Saygılarımla. Doğan Gübudak Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Sn Gülbudak. Sorularına tatminkar cevap alamayan birkaç forumdaşımızın görüşleri aşağıdadır. Ben hiç yorum yapmayacağım. BrainSlapper. Sizin cevaplarınız cevaba benzemiyor hocam. Siz, her sorunun karşısına "ileti" eklemeyi cevap sanıyorsunuz. Bu yaptığınız, ÖSS'ye giren bir öğrencinin, soru kitapçığına bakmadan, rastgele bütün cevap anahtarını "şu A, şu B, şu C, şu D, şu E olsun" diye doldurmasına benziyor. Sorulara göre cevap lütfen. İleti göndermek cevap değildir. Saygılar. FRAMBUAZYa arkadaşım ben , sorumun cevabını halen almış değilim. selimcan.....ve ısrarla her türlü soruyu cevaplayacağını söylektedir. ama en küçük soruda yan çizmektedir. demirefe Bu tür bir yanıt için en azından konunun olduğu linkin verilmesi gerekir. ******. Yanıt verilmemiş sayıyorum... DayıNot: Yüzüncü adı HU değildir.. Dayı nın sorusuna yanlış cevap verilmiş...!!!!!! YarasaBenim de cevabım gelmedi. Hani her soruya cevap vardı? Bilim milim parazit yapmasın. Kader nedir? Bunu öğrenmek istiyorum. demirefeİyi ama şimdi buraya her soruya cevap verilir diye başlık açıldı, sorulan soruların cevaplarından başka her şey konuşuldu, kişisel konular bile... Tatile gitmeler, bilgisayarın kapağını açmamak için verilen sözler... NatomatikAyrıca da bu senin yaptığın, "her soruya cevap verilir" deyip, hiçbir soruya cevap vermemek demektir. Şu yani: ** Her soruya cevap verilir. -- Uzay neyin içindedir? ** Böyle bir soruya cevap verilemez. -- Hani her soruya cevap verilirdi? ** Cevap verdim ya!! -- Hani nerde verdin? ** "Böyle bir soruya cevap verilemez" dedim ya! Cevabım oydu işte. Nasıl da cevap vermişim ama!! Ben sana demedim mi her soruya cevap veririm diye? Görüşlerine değer vererek okuduğum bikaç arkadaşımız. AYNEN BENİM GİBİ CEVAP ALAMAMAKTAN ŞİKAYETÇİ. Yorum yapmıyorum. Sadece... Saygılarımı sunuyorum. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Elinizin altındaki - Sahip olduğunuz CARİYELERLE YETİNİN....cümlesinden siz ne anlıyorsunuz. BU benim sorum du. Sn D. Gülbudakın da cevabı bu. Haram a Girmemeyi, Haram a Yaklaştırabilecek Yollara Girmenin Dahi Haram Sayılacağını , ALLAH Huzurunda, Kendi Nikahladığımız Kadınlar dan Başka Kadınlara Meyletmememizin Emrolunduğunu, Nikah Dışı Kadınlar ile Girilebilecek, Yakıni Münasebet in ''ZİNA'' Olduğunu, Bu Durumda, Cinsi Münasebet in Zina Sayıldığı Gibi, Dokunmanın ve İsteyerek Bakmanın ve Seyretmenin Dahi Zina Olduğunu, ve , Zina yı , Dini Günah ya da Ahlaki Yasak Olarak Görmeyenlerin , Önce Bu ZİNA Fiili nin Kendi Yakınları (Anne si ve Kız Kardeş leri İle) İşlenmesini Kabul Etmek Zorunda Olduklarını,İfade Ediyor. Yani Biz Bu Ayet i Her Okuduğumuzda Bunları Anlıyoruz. Sn Gülbudak. Elinizin altındaki cariyelerle yetinin den anladığınız bu ise... Size PES demek geliyor içimden. Elinizin altındaki cariyeler ile yetinin cümlesinden.... - Önce zina fiilini anne yada bacısı ile işlenmesini kabul etmek zorunda oldukları - LAFI nasıl çıkar. HAYRET BİŞEY. BU NASIL MANTIKTIR. Anlamak güç. Saygılar. Alıntı
Φ Yorgun_Demokrat Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Hazreti Muhammed'e Ay'ı ikiye böl sana inanırım demişti. Hazreti Muhammed Ay'ı ikiye böldüğünde aldığı yanıt şu olmuştu; Sen büyücüsün sana inanmıyorum.. Onun için fazla kafa yormaya değmezzzz... Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 BU benim sorum du. Sn D. Gülbudakın da cevabı bu. Sn Gülbudak. Elinizin altındaki cariyelerle yetinin den anladığınız bu ise... Size PES demek geliyor içimden. Elinizin altındaki cariyeler ile yetinin cümlesinden.... - Önce zina fiilini anne yada bacısı ile işlenmesini kabul etmek zorunda oldukları - LAFI nasıl çıkar. HAYRET BİŞEY. BU NASIL MANTIKTIR. Anlamak güç. Saygılar. Sevgili Taklamakan ; Siz Bana ; ALLAH Bu Ayet te Kullanıra Ne Anlatmak İstiyor ...? Diye Bir Sorumu Sordunuz ? Yoksa ; Siz Bu Ayet ten Ne Anluyorsunuz ...? Diye Bir Sorumu Sordunuz ? E Öyleyse,Siz Hala Neyi Anlayamıyorsunuz ? Biz de Bu Ayetten, Bu Mana yı Özümsüyoruz, Kendi Yüreğimizde. Biz Bu İfadelerle Anlayabiliyoruz Bu Ayeti . Buna da mı Bir Laf Söyleyeceksiniz ? Bunu da mı Beğenemediniz ...? Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Sn Gülbudak. Sorularına tatminkar cevap alamayan birkaç forumdaşımızın görüşleri aşağıdadır.Ben hiç yorum yapmayacağım. . . . Sevgili Taklamakan ; Ben Size Hayranım Aslında, Hiç Bir Zorluk Sizi Yıldıramıyor, Bütün ''Burada Her Soruya Cevap Verilir'' Başlığını Taramış Tek Tek Araştırmış, ve İçerisinden Bu Alıntıları Yapabilmeyi Başarabilmişsiniz. Sizi Tebrik Ediyorum. MaaşAllah Size. Yalnız Yinede Siz e Bir Tek Soru Soracağım ; Nasıl Oluyorda, Bu Cevap Alamadığını söyleyen İnsanlar ; Hala Bu Başlıkta Soru Sormaya Devam Edebiliyorlar. Cevap Alamadıkları Sorularını Neden Defalarca Tekrarlıyor, ve Yeni Sorular Bulup Getiriyorlar Bu Başlığa ...? Farkındamısınız, O Alıntılar Zamanında Bu Başlık Günde Kaç Üyeye Hitap Ediyordu, Bugün Kaç Kişi Okuyor Bu Başlığı. Madem Bu Başlıkta, Hiç Bir Soruya Cevap Verilemiyor ; Bu İnsanlar Ne Okuyorlar Bu Başlıkta ...? Yalnızca Sizin Sorularını zı mı ...? Hadi Diğer Üyeleri Bir Kenara Bırakalım , Bizzat Siz ve Yanıt Alamadıklarını Söyleyenler , Hala Ne Sorusu Soruyorlar Biz e ...? Lütfen Sevgili Taklamakan. Göz Var, Nizam Var. Akıl Var , Fikir Var. Bu Kadar da Aleni Bir Hakikat Karalanmaya Çalışılamaz. Yalanlanlanamaz. Haydi Buyurunuz. Yine Meydan Okuyorum Herkese ; Forum da Bir Anket Başlatınız ; Bir Varmış Hiç Yokmuş Sorulara Yanıt Verebiliyor mu...? Sorusunu Üyelerin Önüne Sununuz. Eğer İddia n ız da Samimi İseniz, Geliniz Bunu Birde Forum daki Tüm Üyelerin Dikkatine Sunalım. Bakalım O Sayabildiğiniz Bir Kaç Kişi Dışında, Kaç Kişi ''Bizim Sorulara Yanıt Veremediğimiz'' Yalan ı nı Kabul Edecek ...? HODRİ MEYDAN. Şüphesi Olan Çıksın Meydana... Saygılarımızla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Sn D. Gülbudak. Ben kendi adıma sizin cevap vermediğiniz kanısıdayım. Cariyelerle ilgili sorumda tek kelime etmeden geçiştirdiniz. Cevabınızda bitek cariye lafı yok. Elinizin altndaki cariyeLER ( çoğul ifadedir) ile idare edin diyen cümle ile ilgili de, Bu cümleyi sizin gibi yorumlamayalnar hakkında da , ************* dediniz. Ben akıl sır erdiremedim. Soruların bir tekine cevap yok. Hatalı anlayışa bağlı yorum yanlışlıkları var..Mana kaymaları var. Ne diyeyim artık. Bende tüm bu başlığı taramadım. Sizin cevap vermediğiniz le ilgili forumdaşların şikayetleri ile ilgili olarak. Bikaç dakikamı ayırmam yetti. Ve hepiside kendi alanında bilgili insanlar.. yazdıklarından bunu anlıyoruz. Nedense sadece SİZİN CEVAP VERMEMENİZDEN ŞİKAYETÇİLER. Bunu damı ben yaptırdım onlara yoksa. El insaf artık. Okuyanlar karar veriyordur. Saygılarımı sunuyorum. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Sevgili Taklamakan ; Siz Bana ; ALLAH Bu Ayet te Kullanıra Ne Anlatmak İstiyor ...? Diye Bir Sorumu Sordunuz ? Yoksa ; Siz Bu Ayet ten Ne Anluyorsunuz ...? Diye Bir Sorumu Sordunuz ? Sn D. Gülbudak. Sorum orada. ...ELİNIZIN ALTNDAKI CARIYELERLE IDARE EDIN ..... lafından ne anlıyorsunuz dedim. Tek şey sormuşum. İyi ki şunu dememişim, 1-Allahınız ne anlatmak istedi. 2-Siz ne anladınız. Dese idim..... Nasıl cevap verecektınız... Farklılık mı var yoksa. Allahınızın anlatmak istediği ile , sizin anlamanız arasında.!!!!!!! Saygılar. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Ben PES etmeyeceğim. Elinizin altındaki cariyeler ile yetinin cümlesinden....- Önce zina fiilini anne yada bacısı ile işlenmesini kabul etmek zorunda oldukları - LAFI nasıl çıkar. Bunu cevabını rica ediyorum. Nasıl çıkardınız bu yorumu. Saygılar. Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Soruların bir tekine cevap yok. Hatalı anlayışa bağlı yorum yanlışlıkları var..Mana kaymaları var. Sevgili TAKLAMAKAN, Bu yöntem, inanç sahibi arkadaşlarda (özellikle de işin koyu savunucularında) görmeye alıştığımız bir yöntem. Lafı dolandırırlar, evirirler çevirirler, çarptırırlar, soruyla karşılık verirler, anlamazdan gelirler vs.vs. Cevap alamazsınız. Kimin cevap verip vermediğini okuyan görüyor hiç merak etmeyin. Bu konuda birvarmışhiçyokmuş'un cevabını ben de merakla bekliyorum. Çok ilginç ve önemli bir noktayı yakalamışsınız. Teşekkür ederim. Ama yok işte... Adama sormazlar mı "madem cevap vermiyorsun verirmişmiş gibi ne savunursun?! Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Sn D. Gülbudak. Ben kendi adıma sizin cevap vermediğiniz kanısıdayım. Cariyelerle ilgili sorumda tek kelime etmeden geçiştirdiniz. Cevabınızda bitek cariye lafı yok. . . . Sevgili Taklamakan ; *** Nasıl Bana Böyle Bir İftira Atabilirsiniz ? Bu cümleyi sizin gibi yorumlamayalnar hakkında da , ********* dediniz. Alıntı Taklamakan Bu Büyük Bir İftira dır. Bakınız Biz Aslında Ne Söyledik ; BU Ayet Biz e ; Önce Bu ZİNA Fiili nin Kendi Yakınları (Anne si ve Kız Kardeş leri İle) İşlenmesini Kabul Etmek Zorunda Olduklarını, İfade Ediyor. Yani Biz Bu Ayet i Her Okuduğumuzda Bunları Anlıyoruz. Alıntı Birvarmışhiçyokmuş Görebiliyormusunuz ...? Biz Yalnızca, Ayetin , '' Zina yı Kabul Edip, Hoş Görenler İçin, Önce Kendi Ailelerinde Bunu Kabul Edip, Hoş Görmeleri Gerektiğini '' İfade Ediyor, Dedik. Anladınız mı ...? Kimseye Karşı , ''*********'' Diye Bir Söz Söylemedik. Bunu Biz e Siz İsnad Ettiniz. Bize Alenen İftira Ettiniz. *** Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Ben PES etmeyeceğim. Bunu cevabını rica ediyorum. Nasıl çıkardınız bu yorumu. Saygılar. Sevgili Taklamakan ; Zaten Sizin Pes Etmeniz anlamsız Olmaz mı ...? Biliyorsunuz ki ; Pes Etmek İçin Önce ; SAVAŞABİLMEK Gerekir. (Unutmayınız ki, Biz Kimseyi ''Düşman'' Görmüyoruz.) Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Sn D. Gülbudak, Dah fazla uzatmanın anlamı yok. Ben SAHİP OLDUĞUNUZ - ELİNİZİN ALTINDA OLAN - CARİYELERLE YETİNİN cümlesinden ne anladığınızı sordum. Cevap alamadım. Tüm cevaplarınız içinde CARİYE kelimesi yok. Ana - Bacı - Zina - deneme hepisi var. Cevap yok. Korkar oldum soru sormaya. Sorularım yukarıda. Bu konu ile ilgili yazmayalım isterseniz. Sorular duruyor. Cevap diye gönderilen yazılar da. Saygılar. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Sanırım bir yanlış yorum yaptınız. Ben kimseyi düşman görmüyorum. Çünkü müslüman değilim. Benim gibi düşünmeyenleri yakıp yok etmek , cihad uydurması altında , mallarını talan etmek , karılarınız kızlarını cariye yapmak gibi bir gayem de yok , inancım da. Her inanışa saygım var. DAYATMA OLMADIĞI SÜRECE. Ama size beni Kureyza beni Kaynuka ve beni Nadir olaylarını tekrar hatırlatırım. Müslümanlıkta bu var. Belkide siz önce Sn Tengerin Boşig e sonrada Taklamakan a düşmanca tavır sergiliyor dediniz. İkiside sizin hakkınızda DÜŞAMAN kelimesi kullanmadı. Bu kelime sizin klavyenizden çıktı. Dikkat etmenizi rica edeceğim. Saygılar Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Sn D. Gülbudak, Dah fazla uzatmanın anlamı yok. Ben SAHİP OLDUĞUNUZ - ELİNİZİN ALTINDA OLAN - CARİYELERLE YETİNİN cümlesinden ne anladığınızı sordum. Cevap alamadım. Tüm cevaplarınız içinde CARİYE kelimesi yok. Ana - Bacı - Zina - deneme hepisi var. Cevap yok. Korkar oldum soru sormaya. Sorularım yukarıda. Bu konu ile ilgili yazmayalım isterseniz. Sorular duruyor. Cevap diye gönderilen yazılar da. Saygılar. Sevgili Taklamakan ; Gelin Sizinle Bir Konuda Anlaşalım. ''Sorulara Nasıl Cevap Verilebilir , Ya da Verilen Cevaplar Nasıl Değerlendirilir.'' Konusu Hakkında Sizinle Önce Mutabık Olalım. Ben Peşin Peşin Söylüyorum ; Sizinle Günlerdir Süren ve Uzayıp Giden Bu Tartışmalardan Anlaşılıyor ki ; Benim Siz e Cevap Verebilmem İçin Bir Tek Şart Var . O Şart da, Sizin Soruyu Sormadan Önce Kendi Dilinizle Şunları İtiraf Etmenizdir ; Sevgili Taklamakan ; { Ben Bu Sorunun Yalnızca Benim Zihnimde Olduğu Gibi Bir Cevabı Olabileceğini Düşünüyorum. Dolayısıyla, Kim Ne Cevap Verirse Versin, Benim Aklımdaki ni Söylemedikçe DOĞRU Sayılamaz. O Yüzden İşte Aklımda Zaten Hazır Olan ''Cevap Kalıbı'' Açıklıyorum ; İşte Bu Sorunun Cevabı Ancak Bu Kalıba Uygunsa Doğru Sayılabilir. '' Yoksa Kesinlikle Doğru Kabul Etmem. Benim Sorduğum Soruların Cevapları da İllaki Benim İstediğim Gibi Olmak Zorundadır. } Yoksa Biz Kesinlikle Sizin Aklınızdan Geçirdiğiniz Doğru Cevap Kalıp larını Tahmin Edipte Sorunuzu Yanıtlayamayız. Anladınız mı ...? Yani Siz Biz e Adımızı Bile Sorsanız ; ''Siz ce Ne Olması Gerekir, Sevgili Taklamakan'' Diye Sormalı ve Kafanızdakini Öğrenmeliyiz ki , Doğru Cevabı Verebilelim. Ne de Olsa Siz in Sorduğunuz Soruların, Kalıplarını da Ancak Siz Belirleyebilirsiniz. Tabii ki, Cevabını da Ancak Siz Biliyor Olabilirsiniz. Anladınız mı ...? Böylece Sizinle Gerçekleştirilen Bu Kısır Tartışma Daha Burada Noktalanmıştır... Saygılarımızla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ Notamatik Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Doğan ağbicim!! Seni seviyoruz, hiç merak etme. Hem de fazlasıyla seviyoruz. Lafımızdan anlaşılmasa da, kalpten seviyoruz. Kimsenin kimseye düşmanlığı yok. Atışırız, takışırız, kavga bile edebiliriz ama sonunda da öpüşürüz. Biz bu doğanın içinde komşuyuz. Komşu komşunun külüne dahi muhtaçtır. Kıskananlar çatlasın, özellikle o yukardaki bizi birbirimize düşürmeye çalışan çocuk var ya! İşte en çok o çatlasın. Çatlasın da patlasın. Saygılar, sevgiler. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Doğan ağbicim!!Seni seviyoruz, hiç merak etme. Hem de fazlasıyla seviyoruz. Lafımızdan anlaşılmasa da, kalpten seviyoruz. Kimsenin kimseye düşmanlığı yok. Atışırız, takışırız, kavga bile edebiliriz ama sonunda da öpüşürüz. Biz bu doğanın içinde komşuyuz. Komşu komşunun külüne dahi muhtaçtır. Kıskananlar çatlasın, özellikle o yukardaki bizi birbirimize düşürmeye çalışan çocuk var ya! İşte en çok o çatlasın. Çatlasın da patlasın. Saygılar, sevgiler. Sevgili Notamatik ; Tek Kelime İle ; EYVALLAH Diyorum. Şimdiye Dek Bana İthaf Edilen, En Güzel, ve En Anlamlı Yazılar Arasında Saklayacağım Bu Yazıyı. T E Ş E K K Ü R L E R ... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Sevgili Notamatik ; Daha Dün, Kendi Üye Profilim deki ''Hakkımda'' Bölümüne Bir Yazı Ekledim. Sanki Bugün, Senin Bu Yazıyı Benim İçin Yazacağını Biliyormuşum Gibi. Ne Muhteşem Bir Ahenk. Belkide Bir Hikmet i Vardır. Tekrar Teşekkürler. Biz de Siz i Seviyoruz. Hem de Çok. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ Notamatik Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Sevgili Doğan ağbicim, Teşekküre hiç gerek yokdu, senin o sevgiyi kazanman, kendi insanlığından, kalbinin temizliğinde. Bazı fikirlerimiz ayrı olsa da sen hakikatten karakteri sağlam, iyi bir insansın. Ayrıca da kendini sevdiren, sempatik bir insansın. Bizim bir payımız yok bunda. Not: Yukarda iletimde "yukardaki çocuk çatlasın" filan dedim. Sakına içinizden biri üstüne alınmasın hee! Ben burdan birisinden bahsetmedim onu söylerken. Siz hepiniz benim canımsınız. Ben o yukardaki çocuk derken, en yukardakinden bahsettim. Hani arşa kurulmuş olan çocuk ruhlu ruh var ya! Ondan bahsettim. Hepinize güzel dileklerim. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Böylece Sizinle Gerçekleştirilen Bu Kısır Tartışma Daha Burada Noktalanmıştır... Kısır tartışma yapan sensin. Buraya gelip herşeye cevap verilir diyorsun, tek bir soruya cevap verdiğin yok. "Acaba neden bu kadar insan cevap vermediğimi düşünüyor" diye kendine sorduğun da yok. Forumdaş: Dünya yuvarlakmıdır Doğan abi? Doğan Gülbudak: Evet fasulye güzeldir. Gördüğünüz gibi bu soruya da cevap verdik. Başka sorusu olan var mı? Forumdaş: Ayva çiçek açmış mı doğan abi. Doğan Gülbudak: Evet davuldan güzel ses çıkar. Gördüğünüz gibi bu soruya da cevap verdik. Başka sorusu olan var mı? Falan filan... Saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.