Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Barosso'ya

10.04.2008 11:58

Osmanlı’nın son günlerine geri döndük.

O zaman İstanbul’daki Avrupa Büyükelçileri sadrazamları aşağılayarak, Tüklere söverek Osmanlı’yı “Adam etmeye” çalışıyorlardı.

Şimdi o işi AB bürokratları yapıyor.

Üslüp aynı, değişen bir şey yok.

Adamlar kendilerini Afrikalı ilkel kabilelere medeniyet öğretmeye gelmiş misyonerler zannediyorlar.

Bir yanda Olie Rehn, bir yanda Lagendjik, bir yanda Barosso...

Türkiye’nin sistemine, yargısına, Anayasasına demediklerini bırakmıyorlar.

Barosso isimli “Cahil” daha da ileri giderek diyor ki, “Laiklik bir halka dayatılamaz”

A be, cahil, a be densiz, laiklik olmadan demokrasi olur mu?

Çoğunluğu Müslüman olan ama laik olmayan ülkelerde var mı bir demokrasi örneği.

Varsa eğer neden yıllardan beri Türkiye’yi İslam ülkeleri arasında örnek ülke olarak gösteriyordunuz.

Avrupa “100 yıl savaşlarını” niye yaptı!

Birliğinizin ülkeleri kiliseyi siyasetin dışına itinceye kadar yüzlerce yıl uğraşmadı mı, kan dökülmedi mi?

Türkiye, Atatürk isimli bir adamın dehası sayesinde, bunu kan dökmeden ama sizin tabirinizle “Dayatmayla” yaptı.

Ya dayatmayla olacaktı, ya kan dökülecekti, ya da Türkiye din devleti olacaktı?

Siz Avrupalılar Türkiye için hangisini tercih ederdiniz?

Biliyorum da, söylemeye içim elvermiyor.

Türkiye laik ve demokratik bir ülke olmasaydı AB üyeliği için yaptığı başvuruyu kabul eder miydiniz?

Hadi söyle Barosso Efendi, eder miydiniz?

Niyetiniz Türkiye’yi AB’ya almamak için yeni bir koz elde etmek ve “Siz din devletisiniz. AB’ye giremezsiniz” demekse bilemem.

Bana sanki öyleymiş gibi geliyor.

Laiklik dayatılamazmış.

Siz yıllardır Türkiye’ye herşeyi dayatıyorsunuz da, Anayasamızın en önemli ilkesi mi size dayatma geliyor.

Bak Barosso Efendi, ben Türkiye’de sayıları giderek azalan AB yanlılarındanım.

Türkiye’nin o kulübe üye olmasını isteyenlerdenim.

Hem de çok.

Ama bu tavrınız beni bile AB’den soğutuyor.

“Allah b.lanızı versin” demek geliyor içimden.

Beni bu hale getirdiyseniz, gerisini siz hesaplayın.

Ama dediğim gibi belki de amacınız bu.

Eğer öyleyse gerçekten başarılısınız.

Yok değilse, o zaman a.talsınız.

FATİH ALTAYLI

BENİM NOTUM: Fatih Altaylı bile artık anlamış kendisini tebrik ediyorum... :)

Gönderi tarihi:

Efendilerimiz bizi adam edecekler !!!

Peki neden bu kadar seviyorlar bizi???

Çok demokratik olalım, medeniyette çiçekler içinde bağ bahçe GÜL :P gibi olalım istiyorlar...

Avrupa Birliği bizi seviyor, destekliyor, istiyorlar ki Türkiye Cumhuriyeti büyüsün büyüsün kocaman olsun...

O yüzden ilkel okullarımızı çağdaşlaştır/mı/yorlar...

Kendi topraklarına sokmadıkları genetiği değiştirilmiş tohumları almamızın sakıncalarından bahsetmiyorlar...

Örgütlenmenin, sendikaların, ülke bütünlüğünün sağlamlaştırılmasını ve bağımsızlığını savunmuyorlar...

SSGSS yasasına hiç itiraz etmiyorlar...

Vakıflar Yasasına hiç karışmıyorlar... (!)

Ermeni Soykırımı Yoktur demenin suç sayıldığı ülkelere karışmazlarken (o ülkenin iç işleri bahanesiyle) Türkiye'de her naneye limon sıkıyorlar...

İş güvencesi, yaşam güvencesi, sağlık güvencesi olmayan insanlar için yaptırım uygulamıyorlar...

Vergilerin düşürülmesi hususunda hükümete tavsiyelerde bulunmuyorlar... (tabi Türk halkının ödediği yüksek vergiler)

301. kaldırılsın diye diretiyorlar ama kendi ülkelerinde ki benzer yasalardan hiç söz etmiyorlar...

Türkiye'de hortlayan terör olayları için ülkemize destek olmuyor (teröristleri besliyorlar)

Kapkaç, hırsızlık, gasp, soygun, silahlı saldırı artışlarından dolayı hiç endişe duymuyorlar...

Üniversitelerin karışmasından hiç rahatsızlık duymuyorlar...

Gittikçe yoksullaşan ve dini kullanarak insanları sömürenlerin sebep oldukları gericilikten endişe duymuyorlar...

yök başkanı üniversiteler paralı olacak açıklamasına tepki göstermiyorlar...

Bülent Arınç Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını açıkça ölümle tehtit ettiğinde açıklama yapmıyorlar...

Danıştay' başsavcısı rahmetli Özbilgin şehit edildiğinde, Hrant Dink'te olduğu gibi ses çıkarmıyorlar...

Köpekleri salıp taşları bağlıyorlar çünkü bizi çok seviyorlar...

Avrupa Birliğinin bütün emeli Büyük Türkiye yaratmak zaten...

Dtp ve Akp'yi destekledikleri gibi başka partileri desteklemiyorlar...

Resmen Anayasamıza, iç hukumuza, iç işlerimize, yememize, içmemize karışıyorlar bizde kuzu kuzu dinliyoruz...

Laiklik dayatılamazmış... Şeriatin dayatılmasında bir sakınca olmuyor ama...

Avrupa Birliği bizi adam edecek...

Daha demokrat, daha özgür, daha zengin olucaz... Avrupa bu yüzden var zaten... :)

Hatta biz onlarla hiç savaşmadık, sevr-i onlar dayatmadılar, topraklarımızı onlar işgal etmemişlerdi...

Gönderi tarihi:

Onu bunu bilmem artık,akılları çıkıyor karşılarında, güçlü bir ülke olarak bulunuruz diye..

yıllardır çok başarılı bir şekilde sinsi sinsi ilerliyorlardı,artık aleni bangır bangır ellerinden geleni yapıyorlar..

o kadar çok bağırıyor,o kadar çok ses yapıyorlar ki,ses şiddetinin yüksekliğinden halk sağır oldu artık duymuyor.Tam istedikleri gibi.temkinli davranıp kulağı için tedbir alanları da mümkün derece azınlık olarak yok sayıyorlar(o yoklar başlarının baş belası olsun).. gel başa çal düdüğü ,gel başa çal düdüğü,hep bana hep bana..Ne milletmişiz be,bu kadar maneviyetten değerden uzak.. Avrupa ne haltımdı bak ne hale soktuk adamları..kabarım kabarım kabarıyorlar karşımızda.. ya çok geç ya..o kadar geç ki,nasıl aşılacak bişeyler bu ülkede nerdeyse bütün ümidimi yitireceğim,o ümitte bir yiterse ,çık çıkabilirsen işin içinden...

Gönderi tarihi:

karşılarında güçlü bir ülke var mı ki?

ya da kaldı mı ki?

ödleride kopmuyor ayrıca sevgili ftoyd, sadece fazla kibirliler...

biz o kadar alçaldık ki artık tepemizden bakıyorlar...

biz derken halktan bahsetmiyorum bizi temsil ettiğini sananlardan sözediyorum...

öyle ki, memlekette satacak tek bir alan kalmayana kadar başımızdalar...

bu arada satılmadık neyimiz kaldı?

bir kuru onurumuz dışında, oda bizde kaldı diğerlerinde varmıydı tartışılır?

Gönderi tarihi:

Gorbatchov nasil Rusya'yi Batiya satti ise,Iraktaki Siiler nasil Iraki Amerikaya satti iseler,bizim bugünkü yönetimimizde bizi AB ye satmaktadir,bunu hala inkar eden hala demokrasi özgürlük diyen var ise onlarda bu satisa dahillerdir.Daha dogrusu Türkiyenin tarihi ic düsmanlari bugün Türkiyeyi satmaktadirlar.Hemde elbirligi ile hemde Allahi alet ederek hemde peygamberi alet ederek hemde bölücüleri kullanarak.Bu iktidarin sadece indirilmesi degil bu iktidarin yöneticilerinin ömür boyu zindana atilmasi gereklidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Gorbatchov nasil Rusya'yi Batiya satti ise,Iraktaki Siiler nasil Iraki Amerikaya satti iseler,bizim bugünkü yönetimimizde bizi AB ye satmaktadir,bunu hala inkar eden hala demokrasi özgürlük diyen var ise onlarda bu satisa dahillerdir.Daha dogrusu Türkiyenin tarihi ic düsmanlari bugün Türkiyeyi satmaktadirlar.Hemde elbirligi ile hemde Allahi alet ederek hemde peygamberi alet ederek hemde bölücüleri kullanarak.Bu iktidarin sadece indirilmesi degil bu iktidarin yöneticilerinin ömür boyu zindana atilmasi gereklidir.

saygilarla

Sadece bu iktidarın mı??

Ömür boyu zindanlık kaç hükümet geçti..Hepsi parça parça sonumuzu hazırladı,son iktidar da altı üstü gidişatı hızlandırıp sonu kendi sağlamak istiyor yani amacını..Ben hep diyorum,araştırsınlar bakalım batılının doğulunun milliyetçiliğini bizimkilere benziyor mu?,bizde sadece hep bana hep banacı,bana dokunmayan yılan bin yaşasınlı,vatan hainleri yetişiyor..Bu ülkeyi parça parça mı ediyorlar,e yani ellerine sağlık,bu milletle,bu hallerle hak ediyoruz,alasını hakediyoruz.Çanakkale şu bu dedelerimiz,yazık ya,niye öldüler ki,niye o kadar milli şuurlulardı ki,nolacak,yaşasalardı da bilmem ne ülkenin boyunduruğunda türklük kimliğimizi kaybettirselerdi.********* ...cidden hakediyoruz ya,öfkem sadece bunu söyletmeye başlıyor artık..

Gönderi tarihi:

Adnan Menderes'ten bu yana bir yapı inşaa ediyorlardı emperyalist sömürücüler, insan vücuduna giren sinsi bir mikrop bir virüs gibi damarlarımıza bütün organlarımıza yerleşinceye kadar beklediler... Öyle kanallara sızdılar ki o bölgelerden ümit kesildi kangren oldu...

İnşaatın her sırasını gelen yeni iktidar yaptı yapmayanlara zaten ambargo uygulandı ve şimdi bu iktidar o binanın (sömürge+bölünme+asimile olma) çatısını tamamlıyor...

Kimse zannetmesin burada particilik yapıyoruz hayır efendim particilik yapmıyoruz ülkesinin çıkarlarını savunanlarla ceplerinin, partilerinin çıkarlarını düşünenlerin kavgası bu...

onlar binayı bitirdiler vücudumuza çoktan girdiler hiç kimse mikrobun vücuduna girişini hissetmez hiç kimse kesilen organını ilk anda hissedemez, şimdi onların diktiği yeşil devrime karşı devrim başlatma zamanı, vücudumuza giren mikroba antibiyotik tedavisi uygulama zamanıdır...

Gönderi tarihi:

Atatürk'ün "BIZ ADAM OLMAYIZ"düsüncesinde olanlara verdigi cevap herkese ibret olmasi gereken bir vesikadir.

"Maddesel ve özellikle tinsel(ruhsal)cöküs,korkuyla gücsüzlükle baslar.Gücsüz ve korkak insanlar,herhangi bir yikim karsisinda ulusun da duraksamasina ve cekingen bir duruma gelmesine yol acarlar.Gücsüzlük ve duraksamada öylesine ileri giderlerki ,sanki kendi kendilerini alcaltirlar.Derler ki:"Biz adam degiliz ve olamayiz!Kendi kendimize adam olamayiz.Biz varligimizi ,sinirsiz ve kosulsuz olarak bir yabancinin eline birakalim."

Balkan savasindan sonra ulusun,özellikle ordunun basinda bulunanlarda,baska bicimde ama gene bu anlayisla is görmüslerdir.

"Türkiye'yi,böyle yanlis yollardan dagilma ve yokolma ucurumuna sürükleyenlwerin elinden kurtarmak gerekir.Bunun icin bulunmus bir gercek vardir,ona uyacagiz.O gercek sudur ki;Türkiye'nin düsünen kafalarini büsbütün yeni bir inancla donatmak.Bütün ulusa saglam bir icgücü(kuvvei maneviye)vermek"M.Kemal Atatürk söylev,II,s.440

Bugün AB ne girmek icin herseylerini feda etmeye hazir olanlar iste yukarda "BIZ ADAM OLAMAYIZ,BIRAKIN AB BIZI ADAM ETSIN"diye düsünenlerdir.Osmanlidan beri böyle düsünenler vardir olmustur ve hep olacaktir.Böyle düsünenlerin kim ve hangi renk olduklari önemli degildir,dün solda oturanlar bugün sagda oturuyor.Aydin,Yobaz,farketmiyor,ulusalci düsünceye sahip olmayan kim varsa "BIZ ADAM OLAMAYIZ BIZI YABANCILAR ADAM ETSIN "diye düsünmüslerdir tarih boyu.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Aci ama gercek,bizim iktidarimiz AB ve ABD nin emrinde kosmaktan yorulmazken,Irak'ta petrol arayacak sirketlerin arasinda Türkiye yok maalesef,bu üzerinde düsünülmesi gereken bir olaydir.Bakan Güler bu yanlisligin düzeltilemsi icin elimizden geleni yapacagiz diyerek kendi kendini aldatmakla kalmiyor ayni zamanda bütün Türk ulusunu aldatiyor.Yazik cok yazik,güclü büyük Türkiye laflarinin nasilda gecersizligi ortaya cikmakta ve bu sloganlarin sadece AKP iktidarinin sloganlari oldugu anlasilmaktadir.Güclü bir Türkiye deger verilen bir Türkiye demektir.AB ve ABD güclü bir Türkiye istemiyor,Türkiye'nin güclü olmasi ne AB nin nede ABD nin isine gelir,bazi arkadaslar Türkiyenin güclü olmasi ABD nin arzusudur diye yanlis düsüncelere saplanmislar,ABD asla güclü bir Türkiye istemez.Mantiken düsünülürse Türkiyenin güclpü olmasinin neden istenmeyeceginin cevabi verilir.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.