Φ politika Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2008 Bir televizyon kanalinin baslattigi icerik olarak gercekten ibret alinmasi gereken yeni bir calisma üzerinde birseyler yazmayi uygun gördüm. -Yeni calisma,Karadeniz bölgesinde tahmin edilenlerinde üstünde bir göc yasandigi ile ilgili.Bu göcün nedeni bölgeye yapilmayan yatirimlar sonucu insanlarin yoksullasmasi,ekmek parasi icin yerlerini yurtlarini terketmeye baslamalari sonucunuda beraberinde getiriyor.Bircok köy issizlasmis ve tek tük yasli insanlardan öte kimseler yasamiyor bu köylerde. Asil ilginc olani ise yapilan söylesilerde insanlarin kamera karsisinda Karadenizli olmanin verdigi hosgörünün izlerini görebilmektir.Kaderleri yoksulluk degil ama yoksul birakilmislar,yanlis programlar,cikarci yönetimlerin elinde insanlar yerlerinden yurtlarindan ayrilmak zorunda kalmis ve kaliyorlar ama hicbirinde devlete karsi bir kin yok,güler yüzlü insanlar cektikleri acida devletin sucunun oldugunun tabiiki bilincindeler ama bu devlet kendi devletleri,devlete karsi kötü söylemeyi kendilerine yediremiyorlar,bize devlet ayricalik yapiyor demiyorlar,devlet bize baski uyguluyor demiyorlar,bizi asimile ettiler diyen hic yok,Karadeniz'in ismi Karadir sadece,ama Karadenizli'nin ici pak ve temizdir piril piril. saygilarla Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Hemen ayaklanmalılar! Hemen dillerinin tanınmasını istemeliler! Hemen yeni bir bayrak altında eylemlere başlamalılar! Hemen bir örgüt kurup kendi insanları da dahil olmak üzere insanları ********! Tıpkı kürtlerin yaptığı gibi! (tek yoksul onlar ya!!!) Ama hayıııır!!!!!!!! Nankörlük başka bir şeydir. İşte mertlik ve sadakat da budur... Ancak saflığa da gerek yoktur! Hakkını savunmayı bilmelidir. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Bu yazıyı okuyunca seneler önce , birlikte Karadeniz gezisi yaptığımız , Trabzonlu bir arkadaşımın söyledikleri aklıma geldi. Gezdiğimiz yerler hakkında bilgi verirken ; aynen şöyle demişti: -Burada gördğünüzün ne varsa tamamen buradan çıkıp ,belli yerlere gelmiş insanlarımızın yaptığı şeylerdir.Devletin buralara beş kuruş katkısı yok. Bu sözden sonra tabi sevgili Yarasa' nın dediği gibi; devlet bize hiç bir şey yapmıyor hadi ayaklanalım demeleri gerekiyor.Ya da ordan çıkıp belli yerlere gelmiş Karadenizlilerin memleketlerine fayda yerine " bana ne ya devlet yapsın " demeleri. Tabi şunu da göz ardı etmemekte fayda var. Suni yaratılan ,dış kaynaklı sorunlar derken ; bu dış kaynakların, sorun potansiyeli olan yerleri , kaşıyıp, sorun durumuna getirdiği unutulmamalıdır. Kürt sorunu sorun olmaktan çıktığı an, hiç şüphem yok ki ; Rum Pontus devleti hayalleri devreye sokulacak ve buna kanarak hizmet edecek vatandaşlarımız da mutlaka bulunacaktır. devletimiz de bunları, "üç beş çapulcu " diye adlandırıp , sonra işin içinden çıkılamaz hale getirecektir Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Bir televizyon kanalinin baslattigi icerik olarak gercekten ibret alinmasi gereken yeni bir calisma üzerinde birseyler yazmayi uygun gördüm. -Yeni calisma,Karadeniz bölgesinde tahmin edilenlerinde üstünde bir göc yasandigi ile ilgili.Bu göcün nedeni bölgeye yapilmayan yatirimlar sonucu insanlarin yoksullasmasi,ekmek parasi icin yerlerini yurtlarini terketmeye baslamalari sonucunuda beraberinde getiriyor.Bircok köy issizlasmis ve tek tük yasli insanlardan öte kimseler yasamiyor bu köylerde. Asil ilginc olani ise yapilan söylesilerde insanlarin kamera karsisinda Karadenizli olmanin verdigi hosgörünün izlerini görebilmektir.Kaderleri yoksulluk degil ama yoksul birakilmislar,yanlis programlar,cikarci yönetimlerin elinde insanlar yerlerinden yurtlarindan ayrilmak zorunda kalmis ve kaliyorlar ama hicbirinde devlete karsi bir kin yok,güler yüzlü insanlar cektikleri acida devletin sucunun oldugunun tabiiki bilincindeler ama bu devlet kendi devletleri,devlete karsi kötü söylemeyi kendilerine yediremiyorlar,bize devlet ayricalik yapiyor demiyorlar,devlet bize baski uyguluyor demiyorlar,bizi asimile ettiler diyen hic yok,Karadeniz'in ismi Karadir sadece,ama Karadenizli'nin ici pak ve temizdir piril piril. saygilarla Kurulan baglantilar hayret verici dogrusu. Baska diyecek laf bulamiyorum, neden devamli sorunlu yasiyoruz yavas yavas anliyorum. Demekki biz Türk'ler sorunluyuz, baskalari degil. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Hemen ayaklanmalılar!Hemen dillerinin tanınmasını istemeliler! Hemen yeni bir bayrak altında eylemlere başlamalılar! Hemen bir örgüt kurup kendi insanları da dahil olmak üzere insanları **********! Tıpkı kürtlerin yaptığı gibi! (tek yoksul onlar ya!!!) Ama hayıııır!!!!!!!! Nankörlük başka bir şeydir. İşte mertlik ve sadakat da budur... Ancak saflığa da gerek yoktur! Hakkını savunmayı bilmelidir. Kutlarım sizi bakıyorum çözmüşsünüz olayı ee hadi bakalım;tek yoksul olan hainler;hadi ordan(Ya keşke bir kürsü olsada tüm benliğimle yaşaaaaaaaa Yarasa desem;ama gel gör ki...) Ah şu siyasi söylemler;bazen ne kadar ezberci oluyor!Ezberi mi bozsak medyadan... Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Kutlarım sizi bakıyorum çözmüşsünüz olayı ee hadi bakalım;tek yoksul olan hainler;hadi ordan(Ya keşke bir kürsü olsada tüm benliğimle yaşaaaaaaaa Yarasa desem;ama gel gör ki...) Ah şu siyasi söylemler;bazen ne kadar ezberci oluyor!Ezberi mi bozsak medyadan Kelimelerin (teorinin) tükendiği an... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Bir televizyon kanalinin baslattigi icerik olarak gercekten ibret alinmasi gereken yeni bir calisma üzerinde birseyler yazmayi uygun gördüm. -Yeni calisma,Karadeniz bölgesinde tahmin edilenlerinde üstünde bir göc yasandigi ile ilgili.Bu göcün nedeni bölgeye yapilmayan yatirimlar sonucu insanlarin yoksullasmasi,ekmek parasi icin yerlerini yurtlarini terketmeye baslamalari sonucunuda beraberinde getiriyor.Bircok köy issizlasmis ve tek tük yasli insanlardan öte kimseler yasamiyor bu köylerde. Asil ilginc olani ise yapilan söylesilerde insanlarin kamera karsisinda Karadenizli olmanin verdigi hosgörünün izlerini görebilmektir.Kaderleri yoksulluk degil ama yoksul birakilmislar,yanlis programlar,cikarci yönetimlerin elinde insanlar yerlerinden yurtlarindan ayrilmak zorunda kalmis ve kaliyorlar ama hicbirinde devlete karsi bir kin yok,güler yüzlü insanlar cektikleri acida devletin sucunun oldugunun tabiiki bilincindeler ama bu devlet kendi devletleri,devlete karsi kötü söylemeyi kendilerine yediremiyorlar,bize devlet ayricalik yapiyor demiyorlar,devlet bize baski uyguluyor demiyorlar,bizi asimile ettiler diyen hic yok,Karadeniz'in ismi Karadir sadece,ama Karadenizli'nin ici pak ve temizdir piril piril. saygilarla sevgili politika bu yeni değilki yıllardan beri var karadenizde ve terör olmayan doğu bölgeleride aynı. korkarım bunlarda benliğini yitirecek,kültürünü kaybedeceklerdir. Aslında karadenizlilerde dağamı çıksalar,hak arasalar neden olmasınki terör olan bölgelerde 4 çocuğa kadar para yardımı yapılıyor belki onlarada yapılır.! Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Olaylari gercektende cok ama cok saptirmaktasiniz yazdiklarinizi okuyanda sanki kurtlerin hepsi daga cikmis ve terorist olmuslar ve bu ulkenin kotuye gidisinin yegane temeli olarak tek sorumlusuda kurtlerdir oyle degilmi arkadaslar, Sayin Geliciginde yazdigi gibi Birgun kurt sorunu ve teroristler kurtler uzerinden prim yapmaktan vazgecipde bu defada karadenizdekileri uzerinden prim yapmaya basladiginda ozaman ne olacak veyahut baslamadigi ne malum mesela Trabzon olaylarinda neredeyse bolge halkini medyada lanetleyip terorist ilan etmedikmi demekki bu sorunlar kurt laz cerkez olmaktan cikmis devletin yanlis politikasidir sizler her nekadar birilerine sucu yuklemeye calissanizda suc sadece isyan edende degildir tamam terore hepimiz karsiyiz ve karsida olacagiz ama doguda ve kuzeyde eger bir goc var ise demekki bu bilincli olarak yapiliyor veya birileri yaptirtiyor ve bunuda sadece terore mal etmek yanlis terorun herzaman icin bir katki payi oldugu kadar malesef bizimde bir katki payimiz yokmu.. saygilar Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Olaylari gercektende cok ama cok saptirmaktasiniz yazdiklarinizi okuyanda sanki kurtlerin hepsi daga cikmis ve terorist olmuslar ve bu ulkenin kotuye gidisinin yegane temeli olarak tek sorumlusuda kurtlerdir oyle degilmi arkadaslar,Sayin Geliciginde yazdigi gibi Birgun kurt sorunu ve teroristler kurtler uzerinden prim yapmaktan vazgecipde bu defada karadenizdekileri uzerinden prim yapmaya basladiginda ozaman ne olacak veyahut baslamadigi ne malum mesela Trabzon olaylarinda neredeyse bolge halkini medyada lanetleyip terorist ilan etmedikmi demekki bu sorunlar kurt laz cerkez olmaktan cikmis devletin yanlis politikasidir sizler her nekadar birilerine sucu yuklemeye calissanizda suc sadece isyan edende degildir tamam terore hepimiz karsiyiz ve karsida olacagiz ama doguda ve kuzeyde eger bir goc var ise demekki bu bilincli olarak yapiliyor veya birileri yaptirtiyor ve bunuda sadece terore mal etmek yanlis terorun herzaman icin bir katki payi oldugu kadar malesef bizimde bir katki payimiz yokmu.. saygilar Sayin yakisikli bazi noktalarda sizinle hemfikiriz yalniz bir noktayi acikliga kavusturmam lazim;Trabzondaki olaylar icin bölge halkini terörist ilan etmeye calisanlar maalesef bazi basin kesimiydi.Ben her zaman sunu söylemisismdir,bireysel olaylari baz alamyiz bir toplumu suclamak icin,bu cok yanlis birsey olur.Yani bir insan irkci ise ve irkci davranislar sergiliyorsa onu bir topluma mal edemeyiz.Trabzonda bir rahip öldürüldü,neden niye diye tartismiyorum bu yanlis bir sey.Hic kimsenin bir digerini rengi fikri bana uymuyor diye öldürme hakki yoktur.Ama böyle bir cinayetten sonra bazi cevrelerin cikarttigi yaygara koca bir bölgeyi bir ilin halkini katil, irkci ilan edecek kadar büyüktü.Bu yanlistir.Ayni sekilde F tipi cezaevlerini protesto icin degilde provake etmek icin Tranzon'a gelenlere yapilanlar,hernekadar tasvip edilmese bile bu yöre halkinin hassasiyetlerini göstermesi bakimindan önemlidir.Bunlar biline biline ve ilk olaydan sonra ikinci defa Trabzon'a gitmeleri acik acik bir provakasyondu.Bu provakasyon elestirilicek yerde Trabzon halkina karsi bir kampanya baslatildi,hatta hükümete resmen Trabzon icin özel önlemler almasi yolunda baskilar bile oldu.Karadeniz insani terörist olmaz belki icinde olanlari vardir,zaten terörist olamdigi icin Trabzon üzerinde büyük oyunlar oynanmaktadir.Trabzon üzerinde Yunan,Bizans,AB oyunlari son yillarda cok artmistir. Bundan birkac yil önce Karadeniz televizyonunda müzik adina acik acik yapilmaya baslanan Lazca yayinlar icin bir mesaj atarak televizyon kanalini baska amaclar ugruna kullanmayin dedigimde aldigim yanit;Biz Pontuslu degiliz oldu.Bu yanit aslinda Trabzon'a hangi gözle bakildigini vede Trabzon üzerinde hangi oyunlarin oynandigini gösterir. Teröre bizim katkimiz diye bir sey yok aslinda.Terör katki beklemez firsat bekler,yönetimlerimiz ülkeye gerekli yatirimlari yapmaktan aciz olduklari icin terörün bekledigi firsatlari onlara vermis oluyoruz. saygilarla Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Bir televizyon kanalinin baslattigi icerik olarak gercekten ibret alinmasi gereken yeni bir calisma üzerinde birseyler yazmayi uygun gördüm. -Yeni calisma,Karadeniz bölgesinde tahmin edilenlerinde üstünde bir göc yasandigi ile ilgili.Bu göcün nedeni bölgeye yapilmayan yatirimlar sonucu insanlarin yoksullasmasi,ekmek parasi icin yerlerini yurtlarini terketmeye baslamalari sonucunuda beraberinde getiriyor.Bircok köy issizlasmis ve tek tük yasli insanlardan öte kimseler yasamiyor bu köylerde. Asil ilginc olani ise yapilan söylesilerde insanlarin kamera karsisinda Karadenizli olmanin verdigi hosgörünün izlerini görebilmektir.Kaderleri yoksulluk degil ama yoksul birakilmislar,yanlis programlar,cikarci yönetimlerin elinde insanlar yerlerinden yurtlarindan ayrilmak zorunda kalmis ve kaliyorlar ama hicbirinde devlete karsi bir kin yok,güler yüzlü insanlar cektikleri acida devletin sucunun oldugunun tabiiki bilincindeler ama bu devlet kendi devletleri,devlete karsi kötü söylemeyi kendilerine yediremiyorlar,bize devlet ayricalik yapiyor demiyorlar,devlet bize baski uyguluyor demiyorlar,bizi asimile ettiler diyen hic yok,Karadeniz'in ismi Karadir sadece,ama Karadenizli'nin ici pak ve temizdir piril piril. saygilarla Karadeniz insanının en önemli özelliği çok çalışkan olmasıdır,herşeyi devletten beklemez öyle"ben vergimi ödüyorum devlet yapsın"mantığınıysa asla gütmez... Hemen ayaklanmalılar!Hemen dillerinin tanınmasını istemeliler! Hemen yeni bir bayrak altında eylemlere başlamalılar! Hemen bir örgüt kurup kendi insanları da dahil olmak üzere insanları öldürmeliler! Tıpkı kürtlerin yaptığı gibi! (tek yoksul onlar ya!!!) Ama hayıııır!!!!!!!! Nankörlük başka bir şeydir. İşte mertlik ve sadakat da budur... Ancak saflığa da gerek yoktur! Hakkını savunmayı bilmelidir. Yok yapmazlar öyle bir şey, Bu ülkede benim bildiğim en yoksul ilk iki il biri Kastamonu bir diğeri Bayburt... Ayaklansaydı bu illerin ilk önce ayaklanması gerekirdi.Yoksulluk ihanetin maskesi olamaz. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Karadeniz bölgesinde birincil çözüm olarak organize suça karşı etkin mücadele gerekiyor. 90 lı yıllarda Türkiye'de ayyuka çıkan organize suç anadoluda en çok bu bölgeyi vurdu. Yerel yönetimlerden, ticarete, spor kuluplerine kadar organize suçun elini atmadığı yer yok. Özellikle Trabzon ve Samsun kentlerinde. Bu iki kentteki organize suç vakaları nufuslarının onlarca katı büyüklüğündeki metropollerle başa baş gidiyor. Güney Doğu Anadolu bölgesinde terörle birlikte sınır güvenliğinin zorlaşması sonucu uyuşturucu ticaretine bağlı mafyacılık yaygınlaştı. Karadenizde ise yasadışı silah üretimi ve silahlı kaçakçılığı ekseninde 90 lı yılların başlarında gelişmeye başlayan organize suç. Kimi zaman yatırımcıları bırak futbolcuları bile kaçıracak kadar kontrolden çıktı. Karadeniz, Sicilya olmadan gerekli önlemlerin kararlılıkla alınması gerekiyor. Türkiye'nin coğrafi olarak en güzel topraklarına sahip. Kültürü ve insanlarıyla zengin bu bölge organize suça teslim edilmemeli. Geniş aile kültüründen fazlaca yararlanan bu suç örgütleri karadenizde kurumsallaşmaya çalışıyor. Sovyetlerin dağılmasından Karadeniz bölgesi dünyada coğrafi olarak silah kaçakçılığı koridoru olarak bilinir. Gerek Türkiye, gerek Gürcistan, gerekse diğer karadeniz ülkelerini kapsayan. Paradoks; organize suç yoksullaştırır. Yoksulluk organize suça yöneltir. Yani karadeniz insanları devlet kültürünü ve devlete bağlılıklarını kaybetmiyorlar diye sevinmek ve guru duymanın ötesine geçip. Böyle bir şeyin hiç olmamasını sağlıyacak şekilde bölgenin çehresini değiştirmek gerekiyor. Bir turizm şirketi turizm açısından eşsiz güzelliklere sahip bu bölgeye elbette yatırım yapmak ister. Ancak açtığının ikinci günü bir mafya ailesi gelip haraç isterse. Üçüncü günü kaçar o şirket oradan. Ne olur bir süre sonra adı çıkar, yatırımcı ürker. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Olaylari gercektende cok ama cok saptirmaktasiniz yazdiklarinizi okuyanda sanki kurtlerin hepsi daga cikmis ve terorist olmuslar ve bu ulkenin kotuye gidisinin yegane temeli olarak tek sorumlusuda kurtlerdir oyle degilmi arkadaslar,Sayin Geliciginde yazdigi gibi Birgun kurt sorunu ve teroristler kurtler uzerinden prim yapmaktan vazgecipde bu defada karadenizdekileri uzerinden prim yapmaya basladiginda ozaman ne olacak veyahut baslamadigi ne malum mesela Trabzon olaylarinda neredeyse bolge halkini medyada lanetleyip terorist ilan etmedikmi demekki bu sorunlar kurt laz cerkez olmaktan cikmis devletin yanlis politikasidir sizler her nekadar birilerine sucu yuklemeye calissanizda suc sadece isyan edende degildir tamam terore hepimiz karsiyiz ve karsida olacagiz ama doguda ve kuzeyde eger bir goc var ise demekki bu bilincli olarak yapiliyor veya birileri yaptirtiyor ve bunuda sadece terore mal etmek yanlis terorun herzaman icin bir katki payi oldugu kadar malesef bizimde bir katki payimiz yokmu.. saygilar Sayin Yakisikli, cok iyi bir sekilde konuyu tesbit etmissiniz tesekkürler. Bu tür saptirmalar sayesinde ülkemizin tüm sorunlarui arap sacina cevrildigi icin en sonunda bir cikmazin icerisine girdik. Sözüm ona bu saptirmalari yapanlarda güya ülkede sorun yokta sadece bir kac capilcunun ülkeyi bozmak icin dis güclerin destegiyle yapina bir vahim olay gibi gösteriyorlar. Ben söylemistim ve malesef tekrarlamak zoiundayim, biz malesef SORUNLU bir milletiz ve ucan sinekten bile nem kapiyoruz. Keske bir Terapist ciksada bizi terapi yoluyla bu korkunc durumdan kurtarsa. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Kelimelerin (teorinin) tükendiği an... Evet Ssize hiç düşünme gereği bile hissetmden katılıyorum Bindik bir alamete,gidoyoz kıyamete...Bunun teorilerde karşılığı var mı? Neyse biz yine ********* yazmaya devam edelim Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2008 Kurulan baglantilar hayret verici dogrusu. Baska diyecek laf bulamiyorum, neden devamli sorunlu yasiyoruz yavas yavas anliyorum. Demekki biz Türk'ler sorunluyuz, baskalari degil. Ne baglantisi cikarttiniz ve sizi neden rahatsiz etti,benim iletim yoksa sizemi dokundu,Karadenizlinin kalbi tertemiz ici piril piril dedigim icin,dogrudur öyledir Karadenizli ama ihmal edilmistir,ihmal edildigi icin bunun acisini daga cikarak Lazostan istemekle cikartmiyor kiKürdistan bir Cografi terim olmasina karsin tarihte bir Laz devleti yasamistir.hemde ismiyle cismiyle Lazistan diye.Yani baskalarinin kültürlerini baska medeniyetlerin adlarini calarak nah iste bizim tarihimiz bak nerelere dayaniyor diyerek degil.Ne varki benim iletimde alinacak,veya hangi baglantiyi kurdunuz.Ben dogru bildigim seyi acik yazarim,demokrasi diyipte ülkeyi bölmeye calisanlarin renklerinin ortaya cikarilmasi gerekir. saygilarla Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2008 Ne baglantisi cikarttiniz ve sizi neden rahatsiz etti,benim iletim yoksa sizemi dokundu,Karadenizlinin kalbi tertemiz ici piril piril dedigim icin,dogrudur öyledir Karadenizli ama ihmal edilmistir,ihmal edildigi icin bunun acisini daga cikarak Lazostan istemekle cikartmiyor kiKürdistan bir Cografi terim olmasina karsin tarihte bir Laz devleti yasamistir.hemde ismiyle cismiyle Lazistan diye.Yani baskalarinin kültürlerini baska medeniyetlerin adlarini calarak nah iste bizim tarihimiz bak nerelere dayaniyor diyerek degil.Ne varki benim iletimde alinacak,veya hangi baglantiyi kurdunuz.Ben dogru bildigim seyi acik yazarim,demokrasi diyipte ülkeyi bölmeye calisanlarin renklerinin ortaya cikarilmasi gerekir. saygilarla Tarihte bir Lazistan devletimi var ) hic duymamistim sayin politika boylece bunuda ogrenmis oldum insan her gecen gun yeni birseyler ogreniyor ogrenmek guzel birseydir tskler .. Gecmisi gecmiste birakmak en guzelidir bizler suan gecmiste yasamiyoruz birakin gecmis gecmiste kalsin bugune bakalim gecmiste lazistan kurdistan vardi yada yoktu bunlar aslinda suanda bizi ilgilendirmemesi gerekir bugune kadar yasadiklarimizin nedenlerinden biride halen gecmisin hayaliyle yasamamiz degilmidir.. unutmayalimki atalarimiz bu ulkeyi kurmak icin omuz omuza dusmanlarla turkiyenin 4 bir tarafinda carpistilar neden simdi torunlari kurdistan lazistan hayallerini kursunlar diyemi oyle birseyi dusunmus olsalardi zaten bunu yolun en basinda yapmazlarmiydi.. Sayin politika sana katiliyorum yoneticilerimiz ***********.. Ama o yoneticileri bizi yonetmeleri icin basa getiren yine bizler degilmiyiz.. Sayin suheda sadece karadeniz insani caliskan degildir bu konuda size katilmiyorum kesinlikle dogusundan batisina kuzeyinden guneyine turkiyemin insani caliskandir bunu sadece lazlara has olarak gostermeniz cok yanlis ayrica bugun turkiyenin hangi bolgesi ben vergi veriyorum devlet mantigi guduyor bunu aciklarmisin.. saygilar Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2008 Tarihte bir Lazistan devletimi var ) hic duymamistim sayin politika boylece bunuda ogrenmis oldum insan her gecen gun yeni birseyler ogreniyor ogrenmek guzel birseydir tskler .. Gecmisi gecmiste birakmak en guzelidir bizler suan gecmiste yasamiyoruz birakin gecmis gecmiste kalsin bugune bakalim gecmiste lazistan kurdistan vardi yada yoktu bunlar aslinda suanda bizi ilgilendirmemesi gerekir bugune kadar yasadiklarimizin nedenlerinden biride halen gecmisin hayaliyle yasamamiz degilmidir.. unutmayalimki atalarimiz bu ulkeyi kurmak icin omuz omuza dusmanlarla turkiyenin 4 bir tarafinda carpistilar neden simdi torunlari kurdistan lazistan hayallerini kursunlar diyemi oyle birseyi dusunmus olsalardi zaten bunu yolun en basinda yapmazlarmiydi.. Sayin politika sana katiliyorum yoneticilerimiz ***********.. Ama o yoneticileri bizi yonetmeleri icin basa getiren yine bizler degilmiyiz.. Sayin suheda sadece karadeniz insani caliskan degildir bu konuda size katilmiyorum kesinlikle dogusundan batisina kuzeyinden guneyine turkiyemin insani caliskandir bunu sadece lazlara has olarak gostermeniz cok yanlis ayrica bugun turkiyenin hangi bolgesi ben vergi veriyorum devlet mantigi guduyor bunu aciklarmisin.. saygilar Amacim Lazistan Kürdistan tartismasi degildi sayin Yakisikli ben sadece bir tespitte bulundum,tabiiki gecmise degil gelecegie bakmaliyiz ama gecmisisni bilmeyen gelecegine emin adumlarla yürüyemez.Evet tarihte bir Lazistan vardir.Osmanli tarihlerinde bircok yerde gecer. saygilarla Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2008 Sayin suheda sadece karadeniz insani caliskan degildir bu konuda size katilmiyorum kesinlikle dogusundan batisina kuzeyinden guneyine turkiyemin insani caliskandir bunu sadece lazlara has olarak gostermeniz cok yanlis ayrica bugun turkiyenin hangi bolgesi ben vergi veriyorum devlet mantigi guduyor bunu aciklarmisin.. saygilar İlk önce Laz'lar kimlerdir tüm Karadeniz'liler Laz'mıdır?Bunları bir öğrenip gelelim... Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2008 İlk önce Laz'lar kimlerdir tüm Karadeniz'liler Laz'mıdır?Bunları bir öğrenip gelelim... Bence siz once benim yazdigimi tekrar okuyunda ondan sonra bana sorun tum karadenizliler lazmidir diye ben yazimda tum karadenizliler laz diye yazmadim lazlar derkende bir bolge gostermedim.. bunu suan siz soyluyorsunuz kendi soylediginizide bana mal etmeyin.. Ben bolgeleri etnik gruplara ayirmadim bu ayrimi yapan sizsiniz saygilar Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2008 Karadeniz insanının en önemli özelliği çok çalışkan olmasıdır Sayin suheda sadece karadeniz insani caliskan degildir bu konuda size katilmiyorum kesinlikle dogusundan batisina kuzeyinden guneyine turkiyemin insani caliskandir bunu sadece lazlara has olarak gostermeniz cok yanlis saygilar Bence siz once benim yazdigimi tekrar okuyunda ondan sonra bana sorun tum karadenizliler lazmidir diye ben yazimda tum karadenizliler laz diye yazmadim lazlar derkende bir bolge gostermedim.. Sana bol şans... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.