Misafir Evren. Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Sami Hocaoğlu<DIV class=middle_content><DIV id=author_article><DIV class=container>İslam kadını aşağılamadı, siz anneliği aşağıladınız! 14 Mart 2008 Cuma Tesadüf mü? Biri çıkıp İslam'ın kadını aşağıladığını iddia ediyor. Söz bir biçimde anneliğe geliyor. O da ne? İslam'ın kadını aşağıladığını iddia eden 'modern' bay veya bayanların aklının dibini kazıdığınızda, anneliği fena halde aşağıladığını görüyorsunuz. Ortak noktaları bu. Anneliği aşağılamanın teknikleri çok. Bunun başında dünyanın en şerefli işini yapan annelere “boş kadın” muamelesi yapmak geliyor. Onlara göre çalışıyor olmak için evden çıkmak lazım. Caddeyi görmek, caddeye görünmek lazım. Bir kadının “çalışıyor” sayılması için kamuya kendisini göstermesi şart. Sabah sekiz akşam dokuz (çünkü kadın ucuz işgücü) mesai yapması şart. Bunlar için de başka şeyler lazım: Modern görünürlüğün vacibatından olan şeyler. Her gün aynı kıyafetle, aynı saç rengiyle, aynı ayakkabıyla, aynı çantayla gidilmez ki işe! Yenilemek lazım, rengini uydurmak lazım. Saça uygun elbise, elbiseye uygun ayakkabı, ayakkabıya uygun çanta, çantaya uygun cüzdan, ona uygun cep telefonu lazım… Modası geçenleri değiştirmek lazım. Bunun için de modayı takip etmek lazım. Özetle üretim-tüketim çarkında yağ, değirmeninde un olmak lazım. Bütün bunlar için çalışmak lazım. Çalışmadan bu masraflar nasıl kazanılacak? Daha iyi görünmek için daha çok kazanmak lazım. O da yetmiyorsa, daha daha çok kazanmak lazım. Daha çok kazanmak için harcamadan olmuyorsa, daha çok harcamak lazım. Görünmeden daha daha çok kazanılamıyorsa, daha çok görünmek lazım. Daha çok görünmek için daha çok dikkat çekmek lazımsa, onu yapmak lazım. Onu yapmak için herkesten çok harcama yapmak lazımsa, onu yapmak lazım. Herkesten çok harcamak için, herkesten çok kazanmak lazım. Hangisi hangisine lazımdı? Kafam karıştı… Evden çıkıp mesai yapmayan kadının yaptığı “çalışmak” değildir. O tepeden bakılan, “Ev kadınıymış” yollu dudak bükülen bir “*****" Evinin kadını olmak modernlere göre dudak bükülecek bir iştir. İş kadını daha hoş geliyor. Hatta sokak kadını bile ötekinden hoş geliyor. Modernin gözünde o koca parası(!) yiyor. Patron parası mı? Amir fırçası mı? Onun bunun erkeklerinin ağız kokusu mu? Her işe gidiş gelişte yaşadığı tıkış tıkış otobüsler ve minibüslerdeki onur kırıcı durum mu? Onlar işin parçası ayol. Koca kârı yeme de, ne yersen ye! Koca fırçası yeme de, ister amir, ister ustabaşı, ister patron fırçası ye! Hatta sokak magandası ve çarşı maçosunun attığı laf bile ehven… Ev kadını, üüü! Bir kere özgür(!) değil ayol. Yarım saat işten erken ayrıldığı için amirinden duyduğu lafı kargalar yemese de kendisi özgür. İşyerinde uygulanan sıkı denetime rağmen özgür. “Yarın müsait misin”lere verdiği “Mesaide olacağım, işten yorgun dönüyorum”lara rağmen özgür. Ama ev kadını handiyse esir canım… Ama o anne. Çocukları var. Yani dünyanın en değerli, en asil, en soylu, en görkemli işini yapıyor. Yani insan yetiştiriyor. Çocuk sokakta yetişmez ki? Çocuk evde yetişir. Olsun, o yine de “çalışmayan” kadındır. Annelik çalışmak sayılmıyor. Modernlere göre annelik işsizlik sayılıyor. Annelik angarya sayılıyor. Komedi de ne biliyor musunuz: Başkalarının doğurduğu çocuklara bakmak için kurulan sektörlerde çalışmak “iş”, orada çalışanlar da “çalışıp üreten kadın” sayılıyor da, kendi doğurduğu çocuğa bakmak “iş” sayılmıyor. Modernler kazara anne olduklarında durum şu oluyor: baba işe, anne işe, çocuk kreşe, ev pansiyon, aile pansiyoner… Ondan sonra “bebek mi-köpek mi?” ikilemi geliyor: tıpkı Fransa'da, Almanya'da, Hollanda'da olduğu gibi. Köpek bebekten daha sevimli oluyor modern kadın için. Bir, vücudu deforme etmiyor... Öyle ya: tenperest modernliğin gerçeği bunlar, görmek lazım. Ama küçük bir sorun: Köpeğin ille de küçük olması lazım; kucağa alınıp sevilecek kadar küçük. Ne de olsa kadın o. Bir canlıyı kucağına alıp sevme güdüsü yaratılıştan verilmiş. Çaresi yok, sevecek. Peki, köpek yerine bebek sevse olmaz mı? Bu soruya Avrupa'nın bebek-köpek (yan yana iyi durmadığını biliyorum, ama anlayın) rakamlarını karşılaştırdığımızda, şu zımni cevabı alıyoruz: Yok, zinhar olmaz! (Almanya'da kayıtlı köpek sayısı nüfus ile neredeyse eşit). İyi de, köpek de en az bebek kadar masraflı. Olsun! O kadar kusur kadı kızında da bulunur. Kazara doğursa bile anneliği sevmemiş ve severek annelik yapmamış (Bunun yanında doğum yapamadığı halde harika annelik yapanlar da var). Annelik yapmadığı için duyguları gelişmemiş, ufku gelişmemiş, hayat tecrübesi gelişmemiş, bilgelik dersen sıfır. Ama olsun; onun köpeği ve bir de mesaili işi var. O kendini tüm annelere hava atma makamında görüyor. İşte buraya yazıyorum: Cenneti annelerin ayakları altına seren İslam kadını aşağılamadı. Fakat cenneti dünyada arayan tek dünyalı modernler gözümüzün içine baka baka anneliği aşağılıyorlar. Üstelik her birini bir ana doğurduğu halde. Ne kadar ayıp! Ne kadar ****** Ne kadar saçma! http://www.haksozhaber.net/author_article_detail.php?id=4898 Yeni Şafak var tmp; tmp = document.getElementById("author_content").getElementsByTagName("a"); for(i=0; i Alıntı
Φ NICLENO Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Son derece yanlış ve de çağdışı görüşler.Bir tanesine bile katılmak mümkün değil.Öyle bir kafadan da bundan farklı bir ses çıkmaz zaten. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 İşte buraya yazıyorum: Cenneti annelerin ayakları altına seren İslam kadını aşağılamadı. Fakat cenneti dünyada arayan tek dünyalı modernler gözümüzün içine baka baka anneliği aşağılıyorlar. Üstelik her birini bir ana doğurduğu halde. İslam nasıl koymuş cenneti annelerin ayaklarının altına? Bu boş sözlerin anlamı, içeriği üstünde birazcık kafa yordunuz mu? Annelik ve anneler konusunda, din ne yapmış, laik dünya görüşü ne yapmış, alt alta yazınız. Saygılar. Alıntı
Φ Notamatik Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Vay, vay, vay, çalışmak aşağılanmıkdı, onu unutmuşuz. Doğru!! Bu dünyayı fani görüp, cennette yan gel yat Osman zihniyetine odaklanmış beyinler için çalışmak elbeteki aşağılanmak olmalıdır. Ne çalışacaksın fani dünyada! İmtihanı geçmeye çalış, yeterli. Yat, kalk, tapın putlara, bundan güzel iş mi var? Bundan iyi yatırım mı var? Hiç ölmeyecekmiş gibi çalış, yarın ölecekmiş gibi ibadet et. Yani ölmeyecek kadar çalış, kalan vaktinde ibadet et. Tapın, tepin dur. Hurma ülkelerinin halini görüyorsunuz; bu felsefenin ülkeleri işte onlar. Ruhlar aleminin ülkeleri. Neymiş? Koca fırçası yemeyecekmiş de, patron fırçası yiyecekmiş. Patron fırçası yiyince de aşağılanmış olacakmış. O zaman bu çalışan erkekler neşağılık insanlar oluyor acaba? Bence onlar da çalışmasın, aksi halde A tipi şağılık olurlar maaazallah. Onlar da patron fırçası yiyorlar çünkü . Neymiş? Kadınlar çocuk yetiştirerek dünyanın en kutsal işini yapıyorlarmış. Yapanlar da bu zihniyetteki kadınlar oluyor, dikkat!! Hangi kadınlar yapacakmış bu kutsal işi biliyormusunuz? Kocasının kölesi olmaktan, hamur açmaktan, ortalığı silip süpürmekten, çocuk çişi temizlemekten başka bir işi olmayan kadın yapacakmış. Çocuk yetiştirecekmiş!!! "Yahu bu kadını kim yetiştirecek de, o da ona göre çocuk yetiştirecek" diyen de yok. Ama gerek de yok, nasıl olsa, şıhlar, şeyhler dervişler ve ermişler var. Kadını onlar yetiştirir, kadın da çocukları. Bu zihniyetteki kadın, değil kutsal çocuk yetiştirmek; memlekete düşman yetiştirmekten başka birşey yapamaz. Düşman derken, illa da elinde silah, terörist olması şart değil; 2 hurafe destekleyip, ülke bilimine çomak soksun veya "kadınlar çalışmasın" desin o bile yeterlidir. Ancak bu kutsal çocukların verdiği zararlar bunun bin beteridir. İstemiyoruz bu kadınların çocuklarını. Bıktık kutsal çocuklardan. Bunlardan bol bol var elimizde, hiçbir işimize yaramıyorlar. Aksine zarar veriyorlar. Bu çocuklardan isteyen, gitsin İrana orda bol bol var bu çocuklardan. Yetmezse diğer hurma ülkelerine uğrayıp, oralardan takviye yapsınlar. Bunların dertleri ne biliyormusunuz? Kadın bir köle. Kölenin gözü açılmasın. Patrona değil, sahibine çalışsın. Evdeki sahibinin hizmeti aksamasın. Çocuk mocuk değil; hababam puta kul, sahibine de köle yetiştirip dursun. Gözü erkek de görmesin; yani adam gibi adam görmesin. İnsanlık neymiş anlamasın, çakmasın köfteyi. İş, miş, neymiş yahu! Kışkırtmayın adamın kölesini; şu 2 günlük fani dünyada. Saygılar, sevgiler. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 İslam nasıl koymuş cenneti annelerin ayaklarının altına? Bu boş sözlerin anlamı, içeriği üstünde birazcık kafa yordunuz mu? Annelik ve anneler konusunda, din ne yapmış, laik dünya görüşü ne yapmış, alt alta yazınız. Saygılar. Laiklik pazarlamis orta mali yapmis. Allah meryemi, dunya kadinlarina ornek kilmis. Burada yalnizca laikligi suclamamak gerekir, Bu gun batili ulkelerde, kadinin bir cinsel obje olarak, kullanildigi, reklamlara malzeme yapildigini goren gozler goruyor. Ama kore ne gostere bilirsinki, sadece gozler kor olmaz kalplerde kor olur, Duygulari damura ugramis,insana ne anlata bilirsinki. Fikirsel karsi duruslar, fiziksel vurusmalara donusmedigi surece, elestirilerin dozu hakaretlere kaymadigi surece, Birbirimizden cok seyler ogrenecegiz, saygilar. Evren. Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Laiklik pazarlamis orta mali yapmis. Pazarlanmak isteyen şeriat hukukunda da pazarlanır. Reklam olmak isteyen her iki düzende de reklam olur. Bunun önüne laiklik, şeriat, din veya başka bir şey geçemez... Ayrıca laiklik kimseyi pazarlamamıştır! Evren, eskiden güzel ve hoş yazıların oluyordu. Seninle tartışmayı da seviyordum. Ancak ve ne yazık ki, arık yazdıklarını düşünmeden yazdığını düşünüyorum. Laiklikte kim neyi pazarlamış söyler misin? Al sana ispatı: Arabistan... İslamiyetin beşiği... Kutsal topraklar... Bir gün bir iş ile ilgili bir şehire gittim ve otelde kalıyorum. Televizyonda neler var neler yok diye gezeyim dedim. Bİr baktım uydu kanalları var. Kanalları gezerken bir de ne göreyim? Arap ***** kanalları... Kadınları pazarlayan ve meta gibi gören bir televizyon. Şok olmuştum. Sonra diğer kanalları gezerken bunun gibi tam 3 kanal gördüm. Arap televizyonları... Sen neyden bahsediyorsun??? "Arabistanda yok" de... "İranda kadın ticareti yok" de. "İçki tüketilmiyor" de. Hadi şimdi elini vicdanına koy ve söyle. "Laiklik kadınlarını pazarlıyor" de! Bu söylediğin cümlenin akla mantığa uyar bir tarafı yok. Laiklik, devlet yönetimindeki bir düzenleme iken nasol kadınları pazarlar? Allah aşkına? Bunları hiç düşünmeden mi savunuyorsunuz? Dini tartışmak başka bir şey, laikliğin getirilerini götürülerini tartışmak başka... Laikliğin ne zararını gördünüz de bu kadar nefret ediyorsunuz? Ne kadar objektif tartıştınız? Düşündünüz? Sorguladınız??? İnanç özgürlüğünü laiklikten başka hangi sistem garanti altna alabilir? Evren kusura bakma ama, bu gibi yazıları görmek beni çok kızdırıyor ve üzüyor. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Laikliğe hakaret serbest. Çünkü cehennemi yok ki atsın. Dine hakareti bırak, eleştiri, inanmıyorum demek bile hakaret, küfür ve saygısızlık. Çünkü cehennemi var, yakar. Hem de sonsuza kadar derilerini yandıkça değiştirerek... Allah kimseyi kendine inandırmasın diyeceğim artık, daha ne diyeyim, ben de saçmalamaktan başka diyecek söz bulamıyorum. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Pazarlanmak isteyen şeriat hukukunda da pazarlanır. Reklam olmak isteyen her iki düzende de reklam olur. Bunun önüne laiklik, şeriat, din veya başka bir şey geçemez.... . . Evren kusura bakma ama, bu gibi yazıları görmek beni çok kızdırıyor ve üzüyor. Burada yalnizca laikligi suclamamak gerekir, Bu gun batili ulkelerde, kadinin bir cinsel obje olarak, kullanildigi, reklamlara malzeme yapildigini goren gozler goruyor.http://www.ucankus.com/haberic.asp?pw=42304 Pazarlamadan kastim, Turkiyenin her vilayetine yayilmis olan kadinlarin vucudunu alip satan, genel evleri varmi yokmu sayin yarasa,yukarida verdigim linkte, de nasil reklam araci olarak kullanildigi nasil teshir edildigi ortada. Yalniz bir konuda haklisiniz.Bu her yerde ola bilmektedir. Diger husus ilk once guzel yazilar yazdigimi ama simdi degistigimi belirtiyorsunuz. ilk once, baski yapan, inanclarimla alay eden sizlerdiniz. bense savunmada idim, sanki suclu benmisim gibi. Ilk once hep alttan alirdim, sizler sorgulama melegi gibi, sorguya cekirdiniz. simdi yok artik yarasa efendi, sizler nasil bir tutum sergilerseniz, bende ayni tutumu sergileyecegim. sizin eliniz ayaginiz, veya akliniz benden fazlami? neden hep siz saldiran sorgulayan sinizda, bizler sus pus olan savunma pozisyonunda olan olalim. Hos gorulerinize karsi hos goru, saldiriniza karsi saldiri, bundan sonra oyle. umarim beni anliyorsunuzdur, eger anlamiyorsaniz, gecmis yazitlariniza bana karsi yazmis oldugunuz yazitlara baka bilirsiniz. saygilar. sayin yarasa. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Ben çalışan, hemde çok çalışan bir bayan olarak,bu yazıyı onaylıyorum..Artık ne için nasıl yaşadığımız bile sıkıntı,özel hayatlarımız sıkıntı.Kadınsal ihtiyaçlarımla,kendime ayırmam gereken zamanlar ile ayıramayışlığın sıkıntısında erkek gibi çalışmak dediğimiz kavramla daha şimdiden neredeyse iş hayatından ve özel sektörden nefret ettim .Çok çalış,iyi kazan ama bit,az çalış ama az kazan yetmesin.Oku sende ,kafa işi bul az çalış çok kazan ama aşırı yük kafa gitsin.Ben,benim param demek yerine bizim paramız diyebilen anne babalarımızdaki,annemin ev hanımlığının rahatlığına özeniyorum..Çalışsaydım kesin bu adamı boşardım diyen kadının ,aslında boşanmamakla da bazen hayatında ne kadar hayırlı bir sonuç olabileceğini biliyorum.Gelgelelim çalışmayan eşini eş gibi değil,aldığı bir meta gibi görüp,onu insanlığından bezdiren,evliliği işkenceye çeviren ve kadını illaki çalışma zorunluluğuna,yani kendi ayakları üstünde durma kavramına iten nice erkeğide görüyorum.Bu tarz konuda Allah ın dini gerek diyorum,herkes için.Bu seferde önüme din adı altında taliban-iran şu bu ülkelerdeki kadınları koyuyorlar.Bu seferde dinden anladığım bu olmadığı için aman laiklik diyorum.Kuran islamı bu değil diyorsun,Arkadaşlar çıkıp soruyorlar,"herkes mi bu dini yanlış anlıyor bi tane örnek ülke yok?".Hadi cevapla anlat bu söz üzerine,olmuyor..Kadın,biz kadınlar ile erkekler,her koşulda her ortamda,her zihniyette sanırım sonsuza kadar anlaşamayacağız.Ya bizi çarşaflara dolayıp eve kapatacak meta yapacaklar,ya bizi ekranlarda boy boy bacakla dekolteyle sergileyip sermaye yapacaklar,ya çalıştırdıkça çalıştırıp üstümüzden bütün kadınsı hayatlarımızı ihtiyaçlarımızı alacaklar,ya şu ya bu.. ya nerden baksanız kadın olmak illa zorlukla özdeş sanki..aslında dünyanın en dayanıklı türüyüz sanırım.Yaşasın kadınlar,ne diyelim.. Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Laikliğe hakaret serbest. Çünkü cehennemi yok ki atsın. Dine hakareti bırak, eleştiri, inanmıyorum demek bile hakaret, küfür ve saygısızlık. Çünkü cehennemi var, yakar. Hem de sonsuza kadar derilerini yandıkça değiştirerek... Allah kimseyi kendine inandırmasın diyeceğim artık, daha ne diyeyim, ben de saçmalamaktan başka diyecek söz bulamıyorum. Valla bu duaya ben içtenlikkle amiiiiiiiin diyorum. Alıntı
Φ NICLENO Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Sevgili Ftoyd, sanırım kafanız bayağı karışmış.Bu foruma Bahreynli insan hakları aktivisti Ghada Jemshir'in Al ARABİYA televizyonuna verdiği bir röportajı hem tercüme ederek hem de görüntülü olarak ekledim.Bulup izlemenizi ve okumanızı salık veririm.Büyük harflerle yazdığım ''KARDEŞ TÜRKİYE'DE '' diye başlayan satırı her okuduğumda gözyaşlarımı tutamıyorum.Bütün şeriat kanunlarının geçerli olduğu islam ülkelerinin kadınları Türk Kadınına gıpta ederken ,zihniyeti malum kesimin toplumu , özellikle de kadını ortaçağın karanlıklarına sürüklüyecek söylemlerine sempati duymalarını hayretle karşılıyorum. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2008 Sevgili Ftoyd, sanırım kafanız bayağı karışmış.Bu foruma Bahreynli insan hakları aktivisti Ghada Jemshir'in Al ARABİYA televizyonuna verdiği bir röportajı hem tercüme ederek hem de görüntülü olarak ekledim.Bulup izlemenizi ve okumanızı salık veririm.Büyük harflerle yazdığım ''KARDEŞ TÜRKİYE'DE '' diye başlayan satırı her okuduğumda gözyaşlarımı tutamıyorum.Bütün şeriat kanunlarının geçerli olduğu islam ülkelerinin kadınları Türk Kadınına gıpta ederken ,zihniyeti malum kesimin toplumu , özellikle de kadını ortaçağın karanlıklarına sürüklüyecek söylemlerine sempati duymalarını hayretle karşılıyorum. Evet. o alintinizi okudum, islam ulkeleri dediginiz ulkelerin yasantilarinda kuran yok, kurandaki dini yasanti yok, insanlarin din adina zulmetmeleri var, insanlar dini yorumlari din edinmisler, Onun yasadigini kendi toplumumda bende yasiyorum, bayan olmadigim halde yasiyorum, kendi toplumumun gozunde benim ateistten bir farkim yok, onlara gore ben peygamber inkarcisiyim, burada peygamberi savunmus olmam beni toplumumun gozunde, peygamber inkarcisi iftirasindan kurtarmiyor, aklini kullanan, kurandaki ogretiye yonelen her akli selim, kuranda olmayan dayatmalara isyan eder, bahreynli bayanin yaptigida o, iyiki dinden cikmamis. Allaha ve son vahyine sonsuz guveni var. saygilarimla. Evren. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2008 Sevgili Ftoyd, sanırım kafanız bayağı karışmış.Bu foruma Bahreynli insan hakları aktivisti Ghada Jemshir'in Al ARABİYA televizyonuna verdiği bir röportajı hem tercüme ederek hem de görüntülü olarak ekledim.Bulup izlemenizi ve okumanızı salık veririm.Büyük harflerle yazdığım ''KARDEŞ TÜRKİYE'DE '' diye başlayan satırı her okuduğumda gözyaşlarımı tutamıyorum.Bütün şeriat kanunlarının geçerli olduğu islam ülkelerinin kadınları Türk Kadınına gıpta ederken ,zihniyeti malum kesimin toplumu , özellikle de kadını ortaçağın karanlıklarına sürüklüyecek söylemlerine sempati duymalarını hayretle karşılıyorum. Sayın Nicleno, Oradaki "Brother Turki" ifadesi, Program Sunucusuna yöneltilmiş bir hitaptır, Türkiye kastedilmemektedir. Suudi Arabistan'da ve diğer Arap ülkelerinde, "Turki" kelimesi isim olarak kullanılır. Hatta hanedan ailesinde bile Turki ismini taşıyan insanlar vardır: Prens Turki Al Faisal. * Ancak ana fikir olarak söylediğiniz şey, yani Arap dünyasında kadınların Türkiye'deki kadınlara gıpta ettiği doğrudur. Saygılar. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2008 Sayın Nicleno, Oradaki "Brother Turki" ifadesi, Program Sunucusuna yöneltilmiş bir hitaptır, Türkiye kastedilmemektedir. Suudi Arabistan'da ve diğer Arap ülkelerinde, "Turki" kelimesi isim olarak kullanılır. Hatta hanedan ailesinde bile Turki ismini taşıyan insanlar vardır: Prens Turki Al Faisal. * Ancak ana fikir olarak söylediğiniz şey, yani Arap dünyasında kadınların Türkiye'deki kadınlara gıpta ettiği doğrudur. Turkiyedeki, mumin kadinlarinda oradaki mumin kadinlara gipta ettigi dogrudur. saygilar. Evren Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2008 Turkiyedeki, mumin kadinlarinda oradaki mumin kadinlara gipta ettigi dogrudur. Çevremde, annem ve diğer akrabalarım mümindir. Hiçbirisi de Araplara özenmez, Arap hayranı değildirler! Laikliğin kıymetini bilirler! Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Çevremde, annem ve diğer akrabalarım mümindir. Hiçbirisi de Araplara özenmez, Arap hayranı değildirler! Laikliğin kıymetini bilirler! Pekiyi akrabalarin ve cevren seni nasil bilirler? sayin yarasa, saygilar. Sonra ozentiden ne anliyorsunuz?Takvayi anliyorsaniz!hic kimse hic kimsenin ne kadar takvali oldugunu bilemez, yalniz manken vucud teshir eden bir bayanla, vucud teshir etmeyen, bir bayani, karsilastirdigimizda, vucudunu teshir etmeyen bir bir bayanin o konuda teshir edendenden daha takvali oldugunu gozlemleriz, sonuc olarak, Bahreynli bayanin, turkiyedeki kadinlara ozentisini bu cercevede degerlendirmek gerekir. Turkiyedeki, mumin bayanlarinda, bahreyndeki mumin bayanlara ozentisini, yani giptasini, istedikleri gibi kapanma ozgurlukleri olmasina yorumlamak gerekir. Bir kavmi yada irki tamamen kotulemek, kurana terstir, olaki aralarinda iyiler ola bilir der kuran. ondan dolayi, ben kavim olarak bir kavmin tamamini kotulemem, laikler arasindada iyler ola bilir, ama laiklik her hangi bir kavmin dini degil idelojidir, edeolojiyi kotulemekle, insanlari kotulemek farkli seyler diye dusunuyorum. saygilar. Evren. Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Pekiyi akrabalarin ve cevren seni nasil bilirler?sayin yarasa, İyi bilirler... İyi bilirileeerrrr... Saygılar Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Pekiyi akrabalarin ve cevren seni nasil bilirler?sayin yarasa, Hep söylerim bu forumda inançlı arkadaşların inançsızları nasıl gördüğünü.Bu soıru bile bunun ispatı için yeterli. İnanaçsızlar hiç bir kural tanımayanlardır. Herkesi dolandırırlar ,hak yer,her türlü uç şeyleri yapmaktan hiç sakınmazlar. Sanırım gördükleriniz ve duymak istedikleriniz bu , inançsızlar hakkında. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Hep söylerim bu forumda inançlı arkadaşların inançsızları nasıl gördüğünü.Bu soıru bile bunun ispatı için yeterli. İnanaçsızlar hiç bir kural tanımayanlardır. Herkesi dolandırırlar ,hak yer,her türlü uç şeyleri yapmaktan hiç sakınmazlar. Sanırım gördükleriniz ve duymak istedikleriniz bu , inançsızlar hakkında. Benim inancsizlara inanmamalarindan dolayi bir dusmanligim yok, Soruyuda onun icin sormadim yarasaya, ateist oldugunu biliyorlarmi diye sordum, Arkadasinizi savunma pisikolojisine girmenize gerek yok, yarasanin kalemi var o yaziyor, zaaten cevabinda iyi bilirler iyi, demis, galiba oda sorumu iyi anlamamis, ateist oldugunumu iyi bilirler, sayin yarasa, Muslumanlarda, genelde cenaze namazinda, hoca sorar, ey cemaat, meftayi nasil bilirdiniz der, Genelde hepsi iyi bilirdik der, cunku arkadaslari, da onun gibidir, iyi yada kotu, Bir kotuyle, diger kotu, birbirine gore iyidir, Simdi dusunun, Hirsiz birisi oldu, onun cenazesinede hirsizler gelir zaaten, hoca hirsizlara, sordu, ey cemaat meftayi nasil bilirdiniz, hepsi iyi bilirdik diyecektir, cunku diyenlerde hirsiz. Demek istedigim, o kadar basit. Ama su bir gercek, onemli olan insanlar katindaki durumumuz degil, Allah katindaki durumumuz onemli, Tabiy bu Allaha inananlar icin gecerli, Atesitlere gore, insanlarin iyi biliriz demesi onlar icin bir onurdur, ey ateist cemaat, aziz nesini nasil bilirdiniz, diyemedi hoca, inanmiyordu, inanmadigi gibi yasiyordu, vasiyeti yerine geldi cenaze namazi kilinmadi, Ya vasiyet etmeyenler, sakin vasiyet yazmayi unutmayin ateistler, ya degilse cenazeniz ortada kalir, Gerci kalmaz merak etmeyin, Vasiyet yazmazsaniz, bir namazinizi kilan bulunur, Namaz kildirma memurlari ayirimcilik yapmiyor onune gelenin namazini kiliyor. Yarasa, anneyin babayin seni iyi bilmesi insani acidan iyi ola bilirsin, Bundan suphemde yok, Ama sadece bu yeterlimi?sizce. Nasilki musluman oldugunu soyleyen birisinin, sozunun eri olmasi isteniyorsa, sende ateist olarak sozunun eri olman gerekir, ateistlikte iyman yokmu, tabiyki vardir, bir ateist ateistlige iyman etmedikce zaaten ateist olamaz, Ateistligin iymani varlik uzerine iyman degil, yokluk uzerine iymandir, Onlara gore,Allah yoktur, melekler yoktur, can alinmasi diye bir sey yoktur,Kitablar yoktur, Ahiret yoktur,oldukten sonra dirilmek yoktur,sadece bilim vardir, saygilar. Evren. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 ateistlikte iyman yokmu,tabiyki vardir, bir ateist ateistlige iyman etmedikce zaaten ateist olamaz, Ateistligin iymani varlik uzerine iyman degil, yokluk uzerine iymandir, Onlara gore,Allah yoktur, melekler yoktur, can alinmasi diye bir sey yoktur,Kitablar yoktur, Ahiret yoktur,oldukten sonra dirilmek yoktur,sadece bilim vardir, Ateistlikte iman yoktur, bilim vardır. İnanmak yok, bilmek vardır. İman, sorgusuz sualsiz bağlanmaktır. Ateistin sorgulamadığı şey yoktur. Ateist bilemediği şeylere, "inanıyorum veya inanmıyorum" demez, "şimdilik bilemiyoruz" der. Saygılar. Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 ateist oldugunu biliyorlarmi diye sordum, Annem babam bilir neye inanıp inanmadığımı. Ancak innaçlarıma karışamayacaklarını da bilirler. Olsa olsa üzülürler ama Allahla arama giremeyeceklerini de bilirler. Evren, ateist olduğumu bilseler ne olur bilmeseler ne olur. Sen bunu bilsen ne olur bilmesen ne olur? Kime ne benim neye taptığım? Ya ben burada ateist numarası yapan ve oyun oynayan bir müminsem? ( Ya da sen mümin görünen ancak ateist olan biriysen? Hangisi kimi ilgilendirir? İlgilendiren tek şey vardır: insanlık! Öteki dünya işlerini bırak da insanlar tanrıları ile kendi aralarında çözsünler... Arkadasinizi savunma pisikolojisine girmenize gerek yok, Evren burada bir savunma yok. Yazıyı tekrar oku. Senin sorduğun sorudan yapılan bir çıkarsama ve yorum var. Ve kaldı ki burası bir forum ortamı ise, ve biz herkesin görüşüne açık bir biçimde yazışıyorsak insanlar bu tartışmalara katılabilir ya da katılmayabilirler. Böyle olmasını istemiyorsan özelden yazabilirin değil mi? Ama su bir gercek, onemli olan insanlar katindaki durumumuz degil, Olay insanlar katındaki olaylar ise verilen cevaplar insni ilişkiler üzerinedir! Olay insanlar katında değilse zaten insanalra sormaya gerek yoktur! Allah katindaki durumumuz onemli,Tabiy bu Allaha inananlar icin gecerli, Bunu sen bilemezsin ve karar veremezsin. Hoca da "meftayı nasıl bilirdiniz?" derken inançlı mı yoksa inançsız mı olduğunu sormaz! Sorsa da yanıtını alamaz ve saçmalamış olur! Neden? Çünkü iman meselesi kişinin kendi içindedir! Allahla arasındadır. Yoksa değil mi???? Atesitlere gore, insanlarin iyi biliriz demesi onlar icin bir onurdur, İyilik ve kötülük inançlarla ölçülmez... Yukarıda da söyledim. Bunlar insani değerler ile ölçülür. ey ateist cemaat, aziz nesini nasil bilirdiniz, diyemedi hoca,inanmiyordu, inanmadigi gibi yasiyordu, vasiyeti yerine geldi cenaze namazi kilinmadi, Sorup sormadığını bilmiyorum, ama sorsaydı, kimse kalkıp onun için kötü demezdi! İnsani açıdan adamın hiç bir kötülüğü yoktu, hatta insanlığa katkıları vardı! Haa, ama inanmıyor ya, siz onun katkılarını da inkar edersiniz. Ama inanmayıp bunu içinde tutsaydı ve inanıyor gibi görünseydi eminim hepiniz çok sevecek ve koruyacaktınız onu! Lütfen biraz objektif değerlendirelim... Bir çok inançlı hatta bir cami imamı tanıdım, hani derler ya "ciğeri 5 para etmez" diye... Adamın etmediği ***** yoktu. Bunu da diğer inançlılar söylüyorlar. Ama öldüğünde "iyi bilirdik" derler... Nesi iyiyse! İnanıyor ya gerisi önemlk değil. Mühim olan, varlığı yokluğu beli olmayan öteki dünya değil mi??? ya degilse cenazeniz ortada kalir, Cenazemin ortada kalmasını istemem. Namaz kılınmasını da istemem. İşe yarayan bütün organlarımın, yaşamak için organ bekleyen insanlar tarafıondan kullanılmasını isterim. Onlara hayat verebilirsem ne mutlu bana! Yarasa, anneyin babayin seni iyi bilmesi insani acidan iyi ola bilirsin,Bundan suphemde yok, Ama sadece bu yeterlimi?sizce. Yetmez! Bütün insanlık tarafından iyi bilinmek ve iyi hatırlanmak isterim! Benim yaşamımın amacı da bu. (Öteki dünya korkularıyla kendimi garanti altına almak için bencil bir yaşam değil)... ateistlikte iyman yokmu, Yukarıda yazdıklarımdan neye iman ettiğimi anlamışsındır umarım. Saygılar... Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Ya vasiyet etmeyenler,sakin vasiyet yazmayi unutmayin ateistler, ya degilse cenazeniz ortada kalir, Kimi korkutuyorsun arkadaşım? Eğer benim cenazem ortada kalırsa bana değil,yaşayanlara zararı olur.Siz rahatsız olursun uz ben değil. Ben öldükten sonra ister gömsünler ister bir çukura atsınlar değişen ne olacak ki.Takmışsınuız bie cenaze olayına,bunu bile dine malzeme için kullanıyorsunuz. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2008 Bugün bir caminin kapısının üzerinde mermere oyulmuş kocaman 'Bugün Allah için ne yaptın' yazısını görünce gülmekten kendimi alamadım. Güldüğümü gören millet de neye güldüğümü bilmeden bana deli demiştir ama, olsun bu yazı benim doya doya gülmeme neden oldu ya, gerisi önemsiz. Ancak bu yazı bana o kadar saçma geldi ki, hem güldüm hem kafamı salladım, olamaz diye. Soruya bakarmısınız; Allah için ne yaptın? Bir insanın varlığı Allah için yapılanlarla ölçülüyorsa insan, insan olduğundan utanmalı. Bilim adına insanlığa yararlı işler ve keşifler yapan bilinen ve bilinmeyen kahramanlarına, ayrıca gene insanlık adına bilim dışı yararı dokunan insanlara buradan şükranlarımı sunarım. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2008 İyi bilirler... İyi bilirileeerrrr... Saygılar Merhumu nasıl bilirdiniz.. 'YARASA' İyi bilirler... İyi bilirileeerrrr... Gömün!!! :D Alıntı
Φ selimcan Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2008 Sami Hocaoğluislam kadını aşağılamadı, siz anneliği aşağıladınız! 14 Mart 2008 Cuma Tesadüf mü? Biri çıkıp İslam'ın kadını aşağıladığını iddia ediyor. Söz bir biçimde anneliğe geliyor. O da ne? İslam'ın kadını aşağıladığını iddia eden 'modern' bay veya bayanların aklının dibini kazıdığınızda, anneliği fena halde aşağıladığını görüyorsunuz. Ortak noktaları bu. . . . Yeni Şafak Bu yazıyı okuyunca derinden üzüldüm.Bir ev kadınının derinden dert yanması.Çocuğunu bir köpekle eş tutması.Ve toplumun ev kadınını evde olması sebebiyle işe yaramaz görmesi Hadisleri inceleyince göreceksiniz ki kadın yada erkek her kişi çalışmalıdır.Ev kadınlığı boş iştir.Kadın köyde yaşıyorsa tarlada yada şehirde yaşıyorsa bir fabrikada çalışmalıdır. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.