Φ ftoyd Gönderi tarihi: 27 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2008 Son çıkış noktası? Bu son çıkış noktası değil,bildiğim Tanrımın büyüklüğü sadece sayın Yersoy,benim ise küçüklüğüm.. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Dünya tersine dönüyo ondan başa gelen çekilir.... Keske dunyanin tersine done bilmesi mumkun olsaydi, icerisindeki yaratiklarla birlikte, O zaman insanlar ozellikle Yaraticiya inanmayan insanlar, yokluktan varliga dogru nasil geldiklerini gerisin geriye basa giderek musahade edeceklerdi, saygilar. Evren. Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Keske dunyanin tersine done bilmesi mumkun olsaydi,icerisindeki yaratiklarla birlikte, O zaman insanlar ozellikle Yaraticiya inanmayan insanlar, yokluktan varliga dogru nasil geldiklerini gerisin geriye basa giderek musahade edeceklerdi, Evren, Dünya, içindeki yaratıklarla birlikte geriye dönse idi, ve biz olanları izleyebilseydik: 1. Tek tanrılı dinlerin ortaya çıkış sebebini herkes anlardı. 2. Tek tanrılı dinlerden çok tanrılara geçişi görürdük. 3. Çok tanrılı dinlerin, insanların hangi ihtiyaçları doğrultusunda ortaya çıktıklarını herkes anlardı. 4. İnsanolğlunnun hem biyolojik hem de toplumsal gelişiminin nasıl meydana geldiğini anlardık. 5. İnsanoğlunun atalarını görme şansımız olurdu. İnsanoğlunun atalarının atalarını görmne şansımız olurdu (sizin için can sıkıcı olacaktı) 6. Bir zaman sonra ortada insanoğlunun kalmadığını görecektik. 7. Bİr zaman sonra bugün yaşamayan canlılarla karşılaşacaktık ve bunların yok oluş sebeplkerini görecektik. 8. Bir zaman sonra ortada canlıların kalmadığını görecekik. 9. Bİr zaman sonra dünya yok olacaktı. 10. Bir zaman sonra büyük bir patlama ile irkilecektik. 11. Bir zaman sonra da bu patlamanın sebebini görecektik. 12. Daha da bir zaman sonra başkka bir evrenin (sen değil) oluşmaya başlayışını izleyecektik. 13. Daha sonra bu evrendeki olayları izleyip bunun da yok olduğunu görecektik... vb. vb. vb. Nereden mi biliyorum? Bilim böyle diyor. Peki, böyle bir şey mümkün olmadığına göre nasıl göreceğiz bunları? Sen gel bilimi dinle... Saygılar... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 .......... ama sayın tarafsız benim tek diye bileceğim sey sudur ne etkileşimin nede tepkileşimin bir sebebi yoktur olmaları gerektiği için olmuşlardır ve birbirlerine bir uc eklemiştir.... evet katılıyorum, ben zaten evrendeki materyaller için bir çıkarımda bulunmadım, dediğiniz gibi, güneş bizi aydınlatmak için var değil, etkileşim ve tepkileşim öyle gelişmiş, yani enerji ve madde dengesi bu şekilde oluşmuş, benim bahsettiğim "bir nedeni sahibi olmalı" sözü, bunun için değildir, tümü içindir, yani çok basit bir örnekle, bütün bunları kapsayan bir oluşumun bir sebebi bir sahibi olmalı, güneşin dünyayı aydınlatması değil sebep, sebep güneşin ve dünyanın var olması, daha doğrusu kainatın var olması ! neden var, ne olmuşta bu sonsuzluk (boşluk) var ! saygılar Tanrının tanımı yapılamaz,Allah ın tanımı yapılamaz,yani O - O dur,ismini bile bilmeyiz sadece gün geldiğinde ne dediğinde O nun O olduğunu anlayacağımızı biliriz. ama dinler öyle demiyor, herşeyin tarfini ve gelişimini yapmışlar peygamberler hatta konuşmuşlar, bütün ayrıntıları, sebepleri, sonuçları, şeytanı melekleri cehennemi cenneti fazlasıyla tanımlamışlar ! durum böyleyken, sizin "yani O - O dur,ismini bile bilmeyiz sadece gün geldiğinde ne dediğinde O nun O olduğunu anlayacağımızı biliriz" sözünüzü anlamlandıramıyorum ! saygılar Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 evet katılıyorum, ben zaten evrendeki materyaller için bir çıkarımda bulunmadım, dediğiniz gibi, güneş bizi aydınlatmak için var değil, etkileşim ve tepkileşim öyle gelişmiş, yani enerji ve madde dengesi bu şekilde oluşmuş, benim bahsettiğim "bir nedeni sahibi olmalı" sözü, bunun için değildir, tümü içindir, yani çok basit bir örnekle, bütün bunları kapsayan bir oluşumun bir sebebi bir sahibi olmalı, güneşin dünyayı aydınlatması değil sebep, sebep güneşin ve dünyanın var olması, daha doğrusu kainatın var olması ! neden var, ne olmuşta bu sonsuzluk (boşluk) var ! saygılar ama dinler öyle demiyor, herşeyin tarfini ve gelişimini yapmışlar peygamberler hatta konuşmuşlar, bütün ayrıntıları, sebepleri, sonuçları, şeytanı melekleri cehennemi cenneti fazlasıyla tanımlamışlar ! durum böyleyken, sizin "yani O - O dur,ismini bile bilmeyiz sadece gün geldiğinde ne dediğinde O nun O olduğunu anlayacağımızı biliriz" sözünüzü anlamlandıramıyorum ! saygılar Halbuki ben,okuduğum bütün kutsal kitaplara dayanarak sonradan bunun böyle olduğunu öğrendim.Demek ki biz kutsal kitapları aynı okumuyoruz sayın Tarafsız,demek ki aynı anlamıyoruz.Ben mesela Allah ismini bile Allah ın ismi gibi algılardım eskiden,bu ismin arapçadaki Tanrı kelimesinin karşılığı olduğunu bile sonradan sonraya Kutsal Kitapları okuyarak ya da bana öğretildiği için öğrendim ...Bana öğretildi derken de sakın bunu bir şahıstan ya da cin gurubundan algılamayın. Yaratıcıma neden inanıyorsam,neden onun varlığından zerre kadar kuşkum yoksa ve onu hayatımda hissediyorsam,işte o nedenlerden....Metafizik deyin, soyut deyin,6.his deyin....ne derseniz deyin ...hatta ne derlerse desinler işte... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Tanrı kelimesinin karşılığı olduğunu bile sonradan sonraya Kutsal Kitapları okuyarak ya da bana öğretildiği için öğrendim eğer kutsal kitapları doğru buluyorsanız, o kitaplar Tanrı ile konuşulduğunu ve Tanrı'ının kainatı insanlar için yarattığını, şeytan la münakaşa ettiğini, insanları cennet cehennemle cezalandırıp ödüllendireceğini kabul etmiş oluyorsunuz ! yani kainat ve Tarnı hakkında bir çok kesin bilgi ve tanım (kutsal kitaplara göre) mevcutken sizin benim "Tanrı hakkında herhangi bir bilgiye şu anki kapasitemizle ulaşmamız mümkün değil" sözüme katılmanızı çelişik buluyorum. ya kutsal kitapları yani dinleri doğrulamamanız gerekiyor ya da kafanızda bu kitaplardan ayrı bir Tanrı modeline inanmanız gerekiyor bütün bunları içine alan bir din oluşturmuşsanız kafanızda, bu gayet doğaldır ama bu müslümanlık değil, yahudilik değil, bunların dışında bir din olur ! tabi sizin inancınızı tam olarak bilemiyorum ! saygılar Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 eğer kutsal kitapları doğru buluyorsanız, o kitaplar Tanrı ile konuşulduğunu ve Tanrı'ının kainatı insanlar için yarattığını, şeytan la münakaşa ettiğini, insanları cennet cehennemle cezalandırıp ödüllendireceğini kabul etmiş oluyorsunuz ! yani kainat ve Tarnı hakkında bir çok kesin bilgi ve tanım (kutsal kitaplara göre) mevcutken sizin benim "Tanrı hakkında herhangi bir bilgiye şu anki kapasitemizle ulaşmamız mümkün değil" sözüme katılmanızı çelişik buluyorum. ya kutsal kitapları yani dinleri doğrulamamanız gerekiyor ya da kafanızda bu kitaplardan ayrı bir Tanrı modeline inanmanız gerekiyor bütün bunları içine alan bir din oluşturmuşsanız kafanızda, bu gayet doğaldır ama bu müslümanlık değil, yahudilik değil, bunların dışında bir din olur ! tabi sizin inancınızı tam olarak bilemiyorum ! saygılar İbrahim aya baktı,güneşe baktı,yıldızlara baktı sayın Tarafsız,bunlar benim Tanrım olamaz dedi..İbrahim etrafındaki herşeye baktı baktı hepsini kapsayan çok çok büyük ,en ufak bir noksan sıfattan uzak,gücüne akıl sır erdirilemez ,düşün düşün yaratılmışlardaki başı olmamazlığın sonsuzluğuna uzayan aklımız dışı üstün bir Tanrı buldu..Hatta haşa benim sözlerim çok çok yetersiz ve bilmekten uzak kaldı da belki o çok daha bambaşka boyutta şeyler hissetti.O Tanrıyı hissetti ve O Tanrıya ibadet etti..Ve işte bu dinin adına İslam dendi.Gerisi şeriat,gerisi kurallar,yollar,rehberler sayın Tarafsız.Eğer inandığım Tanrım benim günüme müdahale edecek kadar bana tenezzül ediyor ve beni boşa yaratmadığını,yani öylesine izlemediğini ya da ilgilenmemezlik etmediğini bana hissettiriyorsa,sanırım kötülükte çok çok haddini aşmış ve gücüne rağmen kendisini yok saymış kullara neler yapabileceğini düşünmek bile istemiyorum.O,bir kulunu gün geldiğinde yaptıklarının karşılığı olarak cezalandıracaksa,bilin ki o kul,Tanrı nın yollarını,kurallarını illaki duymuş,illaki öğrenmiş ama kendi mantık dizgesine ya da işine gelmemiş ve bunları yok saymış ya da fazlasıyla hafife ya da alaya almış bir kuldur.Tanrımız,öğrenmeden,bilmeden hiçbir kulunu sorumlu tutacak değildir,bu yüzden işte sizlerde her ayeti biliyorsunuz aslında,inanmasanız da..ufff..bazen çok konuşuyorum sanırım..o kadar ince bir çizgiki din,her sözüm beni bile tehlikeye sokuyor bazen..Rabbimin merhameti özellikle sizin ve hepimizin üzerine olsun..Kitaba inansanız da inanmasanız da tek Tanrı var ve hepimizin Tanrısı.. Sevgiler... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 ftoyd Tanrıyı hissetmek ayrı bir olay onu anladım, bende hissedebiliyorum, ama onun hakkında herhangi bir bilgiye sahip değiliz, herşey hislerimizle kalıyor, tabiki biz iyi bir insan olmaya çalışıyoruz, kimseye kötülük etmemeye çalışıyoruz ben durumu ayrı tutuyorum. Siz bütün dinleri kendinize bir referans olarak almışsınız sanırım, yol göstermesi açısından, ama bu da ayrı bir durum Ben işte dinlerin bu hislerin bir hayali kurgusu olarak görüyorum, çünkü Tanrının yanı sıra, şeytan olayı çıkmış, melek olayı çıkmış, cennet cehennem olayı çıkmış, taht olayı çıkmış, insanlara kitap gönderilmiş, peygamberler seçilmiş, neyin kaç günde nasıl yaratıldığı ortaya çıkmış, çıkmışta çıkmış, bunları hepsi bir hayali senaryo, olayın aslı bence şu, sadece hissedilebilien bir varlık hakkında hayali masallar yazılmış vs. vs. vs. yani bu saydığım durumları birbirinden ayrı tutuyorum, birbirleriyle ilgisi yok,, ben bir şeyler hissedebiliyorum diye böyle hayali senaryolar masallar kuracak değilim tabi. Bunu yapanlarada katılmam mümkün değil Evet hissedeceğiz ama, bir hayale göre yaşamayacağız, ya da başkaları tarafından kurulmuş bir hayali işte gerçek budur hakikat budur diye sonuçlandırmayacağız, benim fikrim budur, ama siz bir hayalin peşinden gidersiniz ve ben size başarılar dilerim, ama doğruyu yaptığınıza dair herhangi bir belirti olmadığınıda bu forumlarda göstermeye irdelemeye devam ederim ! saygılar Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 ftoyd Tanrıyı hissetmek ayrı bir olay onu anladım, bende hissedebiliyorum, ama onun hakkında herhangi bir bilgiye sahip değiliz, herşey hislerimizle kalıyor, tabiki biz iyi bir insan olmaya çalışıyoruz, kimseye kötülük etmemeye çalışıyoruz ben durumu ayrı tutuyorum. Siz bütün dinleri kendinize bir referans olarak almışsınız sanırım, yol göstermesi açısından, ama bu da ayrı bir durum Ben işte dinlerin bu hislerin bir hayali kurgusu olarak görüyorum, çünkü Tanrının yanı sıra, şeytan olayı çıkmış, melek olayı çıkmış, cennet cehennem olayı çıkmış, taht olayı çıkmış, insanlara kitap gönderilmiş, peygamberler seçilmiş, neyin kaç günde nasıl yaratıldığı ortaya çıkmış, çıkmışta çıkmış, bunları hepsi bir hayali senaryo, bilinmeyen sadece hissedilebilien bir varlık hakkında hayali masallar yazılmış vs. vs. vs. yani bu saydığım durumları birbirinden ayrı tutuyorum, birbirleriyle ilgisi yok,, ben bir şeyler hissedebiliyorum diye böyle hayali senaryolar masallar kuracak değilim tabi. Bunu yapanlarada katılmam mümkün değil Evet hissedeceğiz ama, bir hayale göre yaşamayacağız, ya da başkaları tarafından kurulmuş bir hayali işte gerçek budur hakikat budur diye sonuçlandırmayacağız, benim fikrim budur saygılar O hissettiğiniz güç varya sayın Tarafsız,işte O gücün Kuran a inanmadığım dönemlerde ki bana müdahalesi ile inandığım dönemlerdeki müdahalesi aynı değildi ...Bu bir hayal değil,bu benden bağımsız gelişen bişey..Bu bir şartlandırma değildi..Bu bir adeta zorlama ya da uyarı ya da eğitim ya da zorunluluktu..Ben öyle bir hale geldim ki sayın Tarafsız,bırakın Kuran-ı ,diğer kutsal kitapların bile tek bir ayetine şüphe ile yaklaşmaya korkarım.Korku,evet,hani bazıları dalga geçiyor ya,üzgünüm ama evet korkarım..Çünkü sonuçları çok çetin oluyor..Ben bu dünyamı da ,sonrasını da istiyorum.Yani sadece sonrası değil beni korkutan tek neden,bu dünyamı da çok çok korkutucu hale çevirebilecek güçteki Tanrımdan gerçekten korkuyorum...Yapar,istediği zaman bunu çok güzel yapar..Öyle bir yapar ki,Ondan başka dua edip sizi o durumdan kurtaracak başka hiçbir olgu kalmaz..Sevgili Tanrı inancı olmayan arkadaşlarımız,bunu şimdi değil ama zamanla yaşayacaklar..Onlar bu dünyalarını da malesef gün geçtikçe sıkıntılar içine sokacaklar..Bunu garip garip insanların hayattaki sıradan hatalarının başlarına açtığı bela gibi görüp basite indiriyorlar şu an belki yazımı okudukça,ama değil,bu iş öyle basit değil,bu sıradan yanlış davranışlar ya da dünyadaki kurallara aykırı yapılan yanlışlar dizgesi ya da benzeri değil.. Bu çok daha fazlası ve hata durumundan farklı bişey... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Ben öyle bir hale geldim ki sayın Tarafsız,bırakın Kuran-ı ,diğer kutsal kitapların bile tek bir ayetine şüphe ile yaklaşmaya korkarım. Biz ise şüpheyle yaklaşmaktan korkmuyoruz, çünkü beynimiz zekamız mantığımız bunun bir hayal olduğunu (dinlerin) şüphesiz olarak hissetmemizi sağlıyor ! belki siz bizden daha akıllısınızdırda korkuyorsunuz ! biz korkmayan insanlar mıyız ? tabiki hayır ! herkesin korkuları ve hisleri farklı olabilir, siz böyle bir yol seçmişsiniz yada kendinizin oraya çekildiğinizi hissediyorsunuz, olabilir tabiki ! ne diyebiliriz ki başarılar dilemekten başka, size başarılar dilerkende, mantığımıza uymayanları burada yazıya dökmektende sakınmıyoruz tabi ! Bu çok daha fazlası ve hata durumundan farklı bişey... hisler anlatılmaz, yaşanır anlamamız bu bakımdan zor olabilir ! siz bizim hissettiklerimizi hissedemeyebilirsiniz bizde sizinkileri hissedemeyebiliriz ! saygılar Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 hisler anlatılmaz, yaşanır anlamamız bu bakımdan zor olabilir ! siz bizim hissettiklerimizi hissedemeyebilirsiniz bizde sizinkileri hissedemeyebiliriz ! saygılar Haklısınız anlatılmıyor.. Bu yüzden de anlamayan için ne diyebilirim ki,gayet normal..benden de size saygılar sayın Tarafsız..Bugün benden bu kadar sanırım.. , Alıntı
Misafir özedönüş Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Bu kadar şey neden mi dedi birisi.. Söyleyeyim.Çünkü oluş kötü de olsa iyi de olsa olmayıştan daha seçilir bir kavramdır.Oluş olmasaydı oluş sonrası bu kadar hazinenin varlığı bilinmeyecekti.O halde varlık yokluktan daha üstündür. Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 evet katılıyorum, ben zaten evrendeki materyaller için bir çıkarımda bulunmadım, dediğiniz gibi, güneş bizi aydınlatmak için var değil, etkileşim ve tepkileşim öyle gelişmiş, yani enerji ve madde dengesi bu şekilde oluşmuş, benim bahsettiğim "bir nedeni sahibi olmalı" sözü, bunun için değildir, tümü içindir, yani çok basit bir örnekle, bütün bunları kapsayan bir oluşumun bir sebebi bir sahibi olmalı, güneşin dünyayı aydınlatması değil sebep, sebep güneşin ve dünyanın var olması, daha doğrusu kainatın var olması ! neden var, ne olmuşta bu sonsuzluk (boşluk) var ! saygılar İŞTE OLDURULAN BİR ŞEY YOK!.... İLK HAREKET NE İSE TETİKLENMEDEN! KENDİNDEN BİLE BAGIMSIZ OLAN NEYSE TANRI O... SAYGILAR....... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 İŞTE OLDURULAN BİR ŞEY YOK!.... İLK HAREKET NE İSE TETİKLENMEDEN! KENDİNDEN BİLE BAGIMSIZ OLAN NEYSE TANRI O... Kendi kendinden bağımsız olan bir varlık bana mantıllı gelmiyor, ama sizin düşüncenizide saklamak yada irdelemek lazım tabi, yararı olabilir. saygılar Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 İLK HAREKET NE İSE TETİKLENMEDEN! KENDİNDEN BİLE BAGIMSIZ OLAN NEYSE TANRI O... Tetiklenmeden hareket olmaz... Bence ilk diye bir şey yok. Saygılar... Alıntı
Φ crazy mom Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 TEK SORU ARKADAŞLAR.... bu kadar şey neden? Dogup, buyuyup, yasayip ve olmek icin...! Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Tetiklenmeden hareket olmaz... Bence ilk diye bir şey yok. Saygılar... olmaz olurmu sayın yarasa... işlevsel olarak olmaz belki bu dogru olabilir... ama bir hareketten kendini tetikleyen başka birsey olmazmı diyorsunuz yani?... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.