Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

İslamcılar+bölücüler=işbirliği

biri diğerinin yokluğunu aratmıyor, her iki kesimde anti demokrat ve cumhuriyetin temel değerlerine düşman...

ve ne tesadüf tarihin karanlığından çıkıp 22. YY giderken yeniden yanyanalar, Yargıtay'a karşı eleleler...

ve bizim Türkler ya da Türkiye Cumhuriyetine lafta bağlı olduklarını söyleyenler Cumhuriyetin yargıtayına sahip çıkmak yerine ya parti tutuyor ya adam... :)

komik

Gönderi tarihi:

Herkes gazeteci olabilir,herkes siyasetci olabilir bunlarinda kendine göre incelikleri püf noktalari vardir muhakkak ki ama herkes hukukcu olamaz,olursa iste böyle Yargitay savcisina bilmem ne hakimine laf eder durur,efendim yanlismista,öyle yapamazmista,hikuka demokrasiye aykiriymista falanmista filanmista diye mübarekler hukukcu kesilirler.Hele birde meslegi gercekten hukukcu olupta particilik yapiyorsa zaten onlardan hukuk namina dogru hicbir söz beklenemez.AKP 65 aydir iktidarda,elinde imkanlar vardi,partilerin kapatilmasini zorlastiracak yasayi cikartabilirdi,bunu yapmadi,ne zamanki kendisine kapatma davasi acilinca,simdi yasa cikartmaya calisiyor ve MHP ile isbirligine gitmeye calisiyor,MHP de afferim baya ev ödevi almiscasina AKP nin koltugunda geziniyor,anlasilmaz birsey ama MHP yi de anlamakta zorlanmiyorum cünkü bitgün ucu onada dokunacak bu parti kapatmalarin,bu nedenle parti kapatilmasinda efendim bireysel sorumluluk getirilsin yani kim siyasi suc islemisse siyasetten menedilsin ve cezalandirilsin diye tasari hazirliyorlar.Ama hala dokunulmazliklara kimse dokunmuyor.

Türkiyede parti kapatmak aslinda agzi olan herkesin konustugu gibi öyle pekte kolay degildir.Enson 2001 yilinda partilerle ilgili kapatma davalrinin Avrupa standartlarna getirildigini ve o günlerde bunun ne kadar büyük bir reform oldugu konusunda herkesin hemfikir oldugunu biliyoruz.Simdi AKP ye kapatma davasi acilinca tekrar parti kapatma yasasi tartisilmaya baslandi.

MHP nin bireysel sorumluluk ve ceza düzenleme teklifi temelden yanlistir,cünkü bireysel sorumluluk ile parti sorumlulugu ayri seylerdir.Anayasayi ihlal sucu eger tüm parti organlarinca isleniyorsa bunda bireysel degil müsterek bir suc vardir.

Ayrica kapatma davasi sürerken,cikarilacak herhangi bir yasa ülkeyi hem daha cok gerecektir hemde kutuplasmalari arttiracaktir.Umarizki akliselim hakim olsun ve Anayasa mahkemesinin verecegi karar beklensin.Hic kimsenin parti ugruna ülkenin en yüksek adli kurumunu lekelemeye hakki yoktur bu bile bir suc kapsamindadir.Ergenekon olayinda yargiyi alkislayanlar ayni saygiyi yargitayada göstermelidirler.Ayrica bu lapatma davasina siyasi diyenlere su kadatini söylemem gerekir ki Yargitay'in dogasinda siyaset vardir,ve onun görevi siyasi olaylari incelemektir.ANAYASA mahkemesi ve YARGITAY üyeleri atanmis üyeler degillerdir.

AKP cogunlugun demokrasisi ile cogulcu demokrasiyi karistiran bir partidir.Yüzde 46 veya yüzde 60 veya daha fazlasi MILLI IRADE degildir,cogunlugun iradesidir,Milli irade tüm ulusun iradesidir.Dolayisiyla Erdogan'in vede birilerinin ikide bir Milli iradeye saygi duysunlar diye ajitasyon yapmalari sadece kendilerini tatmin etmekten öte bir caba degildir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
ANAYASA mahkemesi ve YARGITAY üyeleri atanmis üyeler degillerdir.

Yanlış mı okudum yanlış mı anladım. Bu sözünüzü açıklayabilir misiniz...Yada yanlış mı yazdınız...

Selamlar...

Gönderi tarihi:
ve bizim Türkler ya da Türkiye Cumhuriyetine lafta bağlı olduklarını söyleyenler Cumhuriyetin yargıtayına sahip çıkmak yerine ya parti tutuyor ya adam...

%47 oy almış bir partinin ve seçmenlerinin, yargıtay tarafından kapatılmasına göz yummasını mı bekliyorsunuz ?

Burada yargıtay görevini yapıyor, onlara hiçbir şey diyemeyiz tarafsız olarak

Ama kapatılacak partininde kendisini bir şekilde savunma hakkı olmalı, onlarada birşey diyemeyiz tarafsız olarak

hak adalet varsa bir şekilde tecelli eder !

saygılar

Gönderi tarihi:
  • Yazar
Arkadaşımızın önerisine ne diyorsun Diyarbakırlı? Yıkalım mı? Cevap verirmisin? Bekliyoruz....

Ne mi diyorum? Birakalim halk karar versin. Referandum'a sokalim en onemli gordugumuz konulari.

- AKP'nin kapatilmasi

- Turban olayi

- Anayasa degisikligi, vs, vs.

Bakiyorum nednese bazi arkadaslar yine lafi "siz ve biz" 'e getiriyorlar. Ve cekinmeden bir de beni ya da Kurtleri BOLUCU yapiyorlar. Siz kimsiniz? Biz kimiz? "Sizin parti" diyerek kimi kastettiniz? Simdi olaylarin ya da yazdiklarimin Kurt sorunuyla ne alakasi var sizlerin " Kurt" kelimesine duydugunuz kinden ve varolan alerjiden ziyade? Neden yine laf evrilip cevrilip Kurt deumanligina cevrildi? Lutfen biri bana bunun bir aciklamasini yapsin.

Gönderi tarihi:
Yanlış mı okudum yanlış mı anladım. Bu sözünüzü açıklayabilir misiniz...Yada yanlış mı yazdınız...

Selamlar...

Hayir yanlis okumadiniz,Yargitay ve Anayasa mahkemesi üyeleri atanmis degil secilmis üyelerdir.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.