Gönderi tarihi: 15 Mart , 2008 17 yıl Merhaba Çarşamba günü Mevlid kandili o gün oruç tutulması gerekiyor mu ? Şimdiden teşekkürler
Gönderi tarihi: 15 Mart , 2008 17 yıl Merhaba Çarşamba günü Mevlid kandili o gün oruç tutulması gerekiyor mu ? Şimdiden teşekkürler İslamda tek gün oruç tutmak mekruhtur kardeşim.Bir gün önce ve sonrada tutar üç güne tamamlarsan sünnete uymuş olursun. Allah kabul etsin.Miraç kandiliniz kutlu olsun.
Gönderi tarihi: 16 Mart , 2008 17 yıl Merhaba Çarşamba günü Mevlid kandili o gün oruç tutulması gerekiyor mu ? Şimdiden teşekkürler Dilediğiniz hergün oruç tutabilirsiniz. Ogün de dilerseniz tutun elbet, ancak peygamberin ''doğum zamanı'' yerine kandil olarak kutlamak niyetindeyseniz bolca kandil yakın ki adet yerini bulsun... Yalnız gerekliliği belirleyen etmenler Asr-ı Saadet ve Dört Halife Döneminde cereyan etmediği için net bir tanı koyamayacağız. Tüm bunlar bir yana, geleneklerin devamı değerleri sağlamşaştırır. Bu sebeple soruyu sormanızın yerinde olduğu kanısındayım. Sevgiler
Gönderi tarihi: 17 Mart , 2008 17 yıl Yazar İslamda tek gün oruç tutmak mekruhtur kardeşim.Bir gün önce ve sonrada tutar üç güne tamamlarsan sünnete uymuş olursun. Allah kabul etsin.Miraç kandiliniz kutlu olsun. Cevapladığınız için teşk ederim. Yalnız İslamda tek gün oruç tutmak haram diil.Sadece Cuma günleri tek tutulmaz. Ya perşembe - cuma ya da cuma -cumartesi tutulur. Bilginize Teşekkürler
Gönderi tarihi: 17 Mart , 2008 17 yıl Cevapladığınız için teşk ederim. Yalnız İslamda tek gün oruç tutmak haram diil.Sadece Cuma günleri tek tutulmaz. Ya perşembe - cuma ya da cuma -cumartesi tutulur. Bilginize Teşekkürler Madem biliyordun niye sordun ki kardeşim?
Gönderi tarihi: 17 Mart , 2008 17 yıl Şimdi eğer tek gün tutmak yanlış ise ve butek günün önüne ve arkasına birer gün daha eklemek şart ise, eklenen günlerin de arkalarına ve önlerine gün eklemek gerekecektir ki, bu durumda bir insan ya oruç tutmaya doğar doğmaz başlayıp ölene kadar tutacak, ya da bu işe hiç karışmayacaktır... Doğru mudur hocam?
Gönderi tarihi: 17 Mart , 2008 17 yıl Şimdi eğer tek gün tutmak yanlış ise ve butek günün önüne ve arkasına birer gün daha eklemek şart ise, eklenen günlerin de arkalarına ve önlerine gün eklemek gerekecektir ki, bu durumda bir insan ya oruç tutmaya doğar doğmaz başlayıp ölene kadar tutacak, ya da bu işe hiç karışmayacaktır... Doğru mudur hocam? Sn Yarasa.. Neden milletin hevesini kırıyorsun?!.. Ayrımcılık yapma!.. Elektrik çarpar sonra seni.. Üç iyidir, güzel rakamdır.. Saygılar
Gönderi tarihi: 17 Mart , 2008 17 yıl Sn Yarasa.. Neden milletin hevesini kırıyorsun?!.. Ayrımcılık yapma!.. Elektrik çarpar sonra seni.. Üç iyidir, güzel rakamdır.. Neeee? Elektrik mi? Aman haaa... Tamam, karışmam bir daha...
Gönderi tarihi: 17 Mart , 2008 17 yıl Yazar Madem biliyordun niye sordun ki kardeşim? Ben mevlid kandilinde oruç tutulur mu diye sordum. Tek gün oruç tutulur mu diye sormadım Teşekkürler
Gönderi tarihi: 17 Mart , 2008 17 yıl Ben mevlid kandilinde oruç tutulur mu diye sordum. Tek gün oruç tutulur mu diye sormadım Teşekkürler sevgili ekim nil, aramıza hoşgeldiiiiiiin... İşte sana, turkish media/dini konular klasiği.. Bizde anlaşılmak böylesine zordur. Ancak zamanla alışacağına inanıyorum. Saygılar
Gönderi tarihi: 18 Mart , 2008 17 yıl Ben mevlid kandilinde oruç tutulur mu diye sordum. Tek gün oruç tutulur mu diye sormadım Teşekkürler Eeee geldinmi yine benim söylediğim şeye?Cuma gününde neden oruç tutulmaz,çünkü müslümanların bayram günüdür.Kandil de bayram olduğu için bende tek günde tutulmaz dedim. Yaaaa.
Gönderi tarihi: 18 Mart , 2008 17 yıl Merhaba Çarşamba günü Mevlid kandili o gün oruç tutulması gerekiyor mu ? Şimdiden teşekkürler Bir gün, beş gün, bir ay, sene, hatta ömür boyu. Oruç tutmak sevaptır, aç durmalısınız. Ödül var ödül. Gökteki ve yerdeki efendilerinize şükran borçlarınızı ödemelisinz.
Gönderi tarihi: 18 Mart , 2008 17 yıl Çarşamba günü Mevlid kandili o gün oruç tutulması gerekiyor mu ? kandil günleri nedeniyle oruç tutmak isteniliyorsa oruç tutulur eğer bu gün cumaya denk geliyorsa tek gün olarakta tutulabilir, bunun dışında cuma günleri oruç tutmak dini olarak gerekli değildir. Ayrıca oruç tutmak zorunluluk değil sevaptır. saygılar
Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2015 9 yıl Mevlit kandilinde tek gun oruc tutulsa gunah olur mu yani tek gun tutulmasi uygun mudur
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.