Misafir güzelim Gönderi tarihi: 12 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 12 Mart , 2008 Yiyeceklerin etkileri ile ilgili olarak bilinen doğru ve yanlışları haberleştiren İngiliz The Times gazetesi, acı biberin gerçekten bağımlılık yaptığını, yaşlandıkça kilo alındığı inanışının ise gerçeği yansıtmadığını yazdı. Şeker boğaz ağrısına iyi gelir: Doğru Şeker, bal ve pekmez, boğazdaki tahriş olmuş mukus zarının üzerini kaplar ve ağrıyı hafifletir. Hardal, yabanturpu ve güçlü soğanlar da mukusu sökerek boğaz ağrısını rahatlatır. Bakırlı yiyecekler saçların ağarmasını önler: Yanlış Bakır eksikliği saçların ağarmasını hızlandırsa da, bu minerali içeren yengeç, istiridye, ayçekirdeği, fıstık ve badem gibi yiyeceklerin yenmesiyle saç ağarması önlenemez. Saçlardaki pigment eksikliği renk kaybına yol açar. Acı biber bağımlılık yapar: Doğru Acı biber yendiğinde hissedilen acı, vücudun "doğal ağrı kesici" olarak bilinen endorfin hormonunu salgılamasına yol açar. Endorfin, aynı zamanda haz hissi de verdiği için insanlar bir süre sonra bu hazzı yeniden hissetmek için daha acı biberler yemeye başlar. Pişirmek mineralleri yok eder: Yanlış Demir, çinko, iyot, selenyum gibi çoğu mineral, besinlerin pişirilmesiyle kaybolmaz. Yalnızca potasyum pişirme sıvısına karışır ve bu sıvı kullanılmazsa mineral yok olur. Çekirge, ıstakozdan daha besleyici: Doğru İki çekirgede 28 gram protein (erkeklerin günlük ihtiyacının yarısı, kadınlarınkinin yüzde 75'i) ve 6 mg demir (günlük ihtiyacın yarısı) bulunur. Bütün bir ıstakoz ise 22 gram protein, 0.8 mg demir içerir. Pizza abur cubur grubuna girer: Yanlış Yarım margarita pizza ve balzamik sirkeli bir salata yiyerek yalnızca 360 kalori ve 12 gram yağ tüketmiş olursunuz. Ayrıca, bir porsiyon sebze yemiş olursunuz. Kadınlar yağlı ve tatlı yiyecekleri sever: Doğru Birçok araştırma, kadınların bisküvi, kek gibi yağlı ve şekerli yiyecekleri, erkeklerinse cips gibi yağlı ve tuzlu yiyecekleri tercih ettiğini gösteriyor. Yaşlandıkça kilo almak kaçınılmazdır: Yanlış Yaşlandıkça kas kütlemiz azalsa ve kalori yakma hızımız düşse de, düzenli egzersiz yaparak bu durumun önüne geçebiliriz. Üstelik spor salonuna gitmeden evde basit hareketlerle kilo almayı önleyebilirsiniz. Elma uçuğu iyileştirir: Doğru Bir elmada 150 "süper besleyici" maddenin yanı sıra vitaminler, mineraller ile tansiyon ve kolesterolü düşüren pektin maddesi bulunur. Elmanın içindeki kuersetin maddesi, uçuğa yol açan virüsleri öldürür. Kuersetin maddesi kabuğun hemen altında bulunduğu için elmayı kabuğuyla yemek en iyisidir. Alıntı
Φ bLeedinq_me Gönderi tarihi: 12 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 12 Mart , 2008 Acı biber bağımlılık yapar: Doğru Acı biber yendiğinde hissedilen acı, vücudun "doğal ağrı kesici" olarak bilinen endorfin hormonunu salgılamasına yol açar. Endorfin, aynı zamanda haz hissi de verdiği için insanlar bir süre sonra bu hazzı yeniden hissetmek için daha acı biberler yemeye başlar. buda ilerde midesi hassas olan kişiler için mide delinme rahatsızlıgını kişilerde ortaya çıkarmıştır... Tıpkı aç karınla içilmiş asitli içecekler gibi. Pişirmek mineralleri yok eder: Yanlış Demir, çinko, iyot, selenyum gibi çoğu mineral, besinlerin pişirilmesiyle kaybolmaz. Yalnızca potasyum pişirme sıvısına karışır ve bu sıvı kullanılmazsa mineral yok olur. Kızartmalarda ise fazla kızarmış olan besinlerde kansorejen madde fazlalıgı artmıştır buna fast food yiceklerde dahil (döner, ızgara, kebab, tavuk vb. patateste dahildir... Alıntı
Φ bursercan Gönderi tarihi: 12 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 12 Mart , 2008 sımdı 1) basta acı bıberı cok severım genelde yemeklerde kullanırım.eger acı bıber yoksa arnavut bıberı yerım.bagımlılık yaptıgını sımdı ogrendım. 2)cekırge-ıstakoz karsılasmasında.ıstekozun proteını hakkında bılgım yok ama sunu bır yerden dınlemıstım cekırgedekı proteın mıktarı ıle tavuktakı proteın mıktarı karsılastırmasında cekırgede daha cok proteın bulundurdugunu duymustum.hemde vucudunun %65ı proteınmıs cekırgenın.tavugunda %20(yanlıs olmasın boyle hatırlıyorum).hatta soyle demıstı adam ınsanların genelde yedıklerı canlıların proteın mıktarı yemedıklerı canlılardan azmıs.yanı yemedıgımız canlılar daha cok proteın tasıyor-muşşş 3)sekerın bogaz agrısına ıyı geldıgınıde yenı duydum. 4)ve ben bunları okuduktan sonra acıktım yafff tesekkurler guzelım Alıntı
Φ bLeedinq_me Gönderi tarihi: 12 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 12 Mart , 2008 eklemek istedigim bir şey daha var. Acı biber aşırı tüketim oldugu zaman "kabızlık" "mansur" rahatsızlıgınada yol açıyor. Yerli deyimle kör bagırsagın şişmesi, iltihaplanması bu ise diger bir yerli degimle ilerde "mayasıl" rahatsızlıgına sebeb oluyormuş.. Alıntı
Φ bursercan Gönderi tarihi: 15 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 15 Mart , 2008 benı kımse patates kızartmamdan ve acı bıberımden ayıramazzzz Alıntı
Φ bLeedinq_me Gönderi tarihi: 29 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2008 benı kımse patates kızartmamdan ve acı bıberımden ayıramazzzz ben patates kızartmanızdan ayrılın demiyorum ki patates kızartmasını yaparken yag oranı yüksek miktarda ise ayrıca fazla kızarmış ise kanserojen maddeleri arttırıyor demek istedim düzenli bir şekilde kızartıldıgında yararlı bile oluyor Saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.