Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 12 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 12 Mart , 2008 ''Nakit''in tersi ''pozitif Dia'' ise ''Aptal''ın tersi ne olur..? Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 13 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 13 Mart , 2008 sen bu kadar kolay sorular sormasin aslin da, bu isin icin de birsey var.. söylemiyorum Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 13 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 13 Mart , 2008 Açıkçası ben de ne düşündüğünü merak ettim ha.. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 22 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 22 Mart , 2008 hep aklim da burasi yazmaya unutup cikiyorum.. senin benim ne düsündügümü merak ettigin benim düsündügüm - sorunun cevabi - sorunun cevabini biliyor isen.. benim ne düsündügümü de biliyorsun demektir peki nedir cevap Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 22 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 22 Mart , 2008 Hadi amaa..Bu kadar kolay kanıp cevabı söyliyeceğimi düşünmüyorsun demi..? Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2008 bak ben yazar isem cevabi, sen benim ne düsündügümü ögrenmis olacaksin..degilmi oysa sen zaten biliyorsun birakalim diger arkadaslar yanit versin en son ben sana ne düsündügümü söylerim olurmu? Alıntı
Φ Vampirr Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2008 "Ahmak" olabilirmi acaba Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2008 Değil arkadaşım.. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2008 Degil evet degil, benim düsündügüm de degil Alıntı
Φ premolar Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 negatif dia olabilir mi?? Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Değil arkadaşım.. Aramıza hoşgeldin.. Alıntı
Φ kimsekim Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 "Köstek" veya benzeri bir kelime mi acaba? İzlediğim yol fazlasıyla dolaylı ama mantığı, sorudakine uyuyor sanki.. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 Baya bir çaba sarfetmişsin belli ki,ama üzgünüm doğru değil.. Alıntı
Φ kimsekim Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2008 Ben kurduğum mantığı yazayım o zaman, hem belki çözebileceklere de bir ipucu olur: nakit --> para (düz) --> arap (ters) --> negatif siyah-beyaz(düz) --> pozitif dia (ters) Bunun gibi bir bağlantı bulmaya çalışırsak: aptal --> enayi(düz) --> iyane(ters) okunuşu da iane'ye benziyor (zaten arapçada 'y' sesli harf muamelesi görüyor sanırım) --> yardım(düz) --> köstek(ters) Evet biraz zorlama olmuş.. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2008 Az önce yine bursi geldi aklima Taurusmutis ben artik düsündügümü unutmadan Sen benim düsündügüm cevabi söylesen diyorum..acaba nasil olur Yoksa halen bekleyelim i Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 Peki cevaplayayım.. Aslında Kimsekim mantığını yakalamış ama sözcüğü yanlış.. Salak-Kalas olacaktı.. Yani cevap KALAS.. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 nedense bilmem burada ki gülücük bana Yani cevap KALAS.. burada ki gülücügü hatirlati Hadi amaa..Bu kadar kolay kanıp cevabı söyliyeceğimi düşünmüyorsun demi..? cevabi yanlis yazmadin degil mi... ilk bi emin olayim, yanlis yazmadigina dahil Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 Kalas benim aradığım cevap Birce..Bakalım ne çıkacak dilinin altından.. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 Açıkçası ben de ne düşündüğünü merak ettim ha.. Kalas benim aradığım cevap Ok simdi söyleyebilirim, benim düsündügüm de Alıntı
Φ bursercan Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 Ok simdi söyleyebilirim, benim düsündügüm de Alıntı
Φ arsimednedemis Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 Bu sorunun çözüm yolunda, çözümü istenen kısmın ( aptal- ?), verilen örnekle ( nakit- pozitif dia) bir paralellik uyuşmazlığı var mı ( örneğin geçiş sayılarında ) ? Bir de bu sorunun oluşturulma mantığı, tersi anlamlı bir kelime oluşturacak şekilde bir geçiş kelimesi bulmak mı ( ve neden geçiş sayıları aynı değil )? Emeğe saygım sonsuz ama buradaki katılımcıların sorulara uzun düşünme zamanı harcama olasılıklarını göz önünde bulundurursak, özellikle bu soru, gerçekten çözümü net ve bu bağlamda iyi bir soru mudur? Düşündürmeye çalışırken, çözümü ve çözüm yolu net ve sağlıklı olan sorular hazırlamamız daha doğru değil mi? Ancak yadsınamayacak bir gerçek var ki, buna göre de verilen emek (ler) için teşekkür etmek gerekiyor. Teşekkürler. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2008 Birkaç defa şimdi yazacaklarıma benzer açıklamalar yapmak zorunda kaldım.. İşte bir tane daha: Eğer ''pozitif dia'' yerine direkt ''arap'' yazsaydım ne kadar zor olurdu..? (Nakitin tersi arap ise...) Zeki insanların gezindiği bir alanda yazışıyoruz..Ki bu arkadaşlar içinden Birce aynı cevaba ulaştığını belirtiyor..Bu sebeple,sırf eğlence amaçlı yazdığım ve çözdüğüm sorularda,bu tip küçük ayrıntılara takılmak benim tercihim değil.. Ama illa da soruda hata aranacaksa,eyvallah..O zaman cevap şu şekilde olmalıydı demi: Marangozun işlediği.. Özür dilerim.. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2008 Birkaç defa şimdi yazacaklarıma benzer açıklamalar yapmak zorunda kaldım.. İşte bir tane daha: Eğer ''pozitif dia'' yerine direkt ''arap'' yazsaydım ne kadar zor olurdu..? bu sekil de bende bulamazdim taurusmutis Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.