Φ wherthus Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yemek Adı : Acıbadem Tatlısı Mutfak : Türk MALZEMELER 1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin) 2 su bardağı süt yarım su bardağı toz şeker yarım çubuk vanilya 200 gr acıbadem bisküvisi yarım limon 3 yumurta 6 Kişilik HAZIRLANIŞI İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın. Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp kaldırın. Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin. Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin. 18-20 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir. Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın. Dilerseniz süsleyip, servis yapın. Alıntı
Φ wherthus Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yemek Adı : Acıbademli Muhallebi Mutfak : Türk MALZEMELER 2 su bardağı süt 4 yumurta sarısı 1 limon bademyağı 25 gr toz jelatin 4/5 su bardağı toz şeker 3 kedi dili bisküvi 2 çorba kaşığı kuş üzümü 4/5 su bardağı toz şeker 100 gr sütlü çikolata 4/5 su bardağı çiğ krema 100 gr acıbadem bisküvisi 1 çorba kaşığı ince doğranmış meyve şekerlemesi 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Jelatini içi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin. Mikserde toz şekeri ve yumurta sarılarını çırpıp bir kerede sıcak sütü ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Krema yoğunlaşmaya başladığı zaman jelatini katın, karıştırıp ılımaya bırakın. Bir puding kalıbını yağlayıp dibine iki çeşit bisküviyi ufalayarak döşeyin. 2 çorbakaşığı kuş üzümünü ılık suda yumuşattlktan sonra süzün. Bunu ılık kremaya katın. Sonra meyve şekerlemelerini ve limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip iyice karıştırın. Kalıbın dibindeki bisküvileri üzerlerine kremayı boşalttıktan sonra yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin. Bu arada çikolatayı içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak biraz ısıtın. Çözülüp hafifçe ılınmaya başladığı zaman kalan kuş üzümünü ve hazır çiğ kremayı katın. Kremayı, çikolata sosuyla beraberce servis yapın. Alıntı
Φ candyyyy Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2005 Sherry cim sizi buraya alalim canimcim Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2005 arkadaşlar hazır tatlı topic açılmışken ve yeni yılı evinde geçirecek olanlar için basit ve ekonomik bi tatlı tarifide benden gelsin ayvaları soyuyorsunuz ortadan ikiye kesiyorsunuz ama temizlerken dikkat çekirdeklerini atmayınız onlar lazım çekirdeklerini de ayırdıktan sonra geniş ve yayvan bir tencereye diziyorsunuz ayvaları ve üzerlerini şekerle örtüyorsunuz (şeker ölçüsünü göz kararı yapabilirsiniz az tatlı yada çok tatlı zevkinize göre) ve ayvanın çekirdeklerini tencereye serpiştiriyorsunuz kısık ateşte ayvalar kırmızılaşıncaya kadar pişiriyorsunuz soğuduktan sonra kaymakla servis yapıyorsunuz afiyet olsun Alıntı
Φ içimdeki deniz Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2006 ya napıyonuz siz ölüm orucuna başlıycam yakında ööle tatlı matlı demek yok 2.bir emre kadar yasaklıyorum eyy halk allahım yaaa şimdi ayva tatlısı olsa da yesek ooff offf bende bi tarif veriyim o zaman. şu bildiğimiz cici bebe biskuvilerini bir kaba dökün.hiç kırmadan.dikdörtgen yada kare borcam olur.onda servis etceksiniz ona göre. sonra hazır pasta kremaları var onu pişirin.kakaolu olsun ama.biskuvilerin oldugu kaba boşaltın.karıştırın kremayla biskuvileri.sogumasını bekleyin.üzerine de krem şanti yapıp yayın.dolaba koyun.1gece beklesin.akşamdan yapın ertesi gün yiyin.valla yerken parmaklarınızı da yiyosunuz ona göre Alıntı
Φ MINEU Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2006 Tatlı deyince dayanamaaaaaammm Bi tarifte benden: Önce dikdörtgen bir tepsi yada borcam buluyosunuz, şu bildiğimiz ülkerin ya da etinin dikdörtgen petibör bisküvilerini borcama dikey olarak diziyorsunuz... Şimdi gelelim kremamızı yapmaya: 1 lt. süt , 2 yemek kaş. tepeleme un, 2 yemek kaş. nişasta, 1 yumurta, 1 su bar. toz şeker, 100gr. margarin ve 1 paket vanilyayı tencerede muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz... Sonra hazırladığımız kremayı bisküvileri tek tek açarak aralarına döküyoruz... Ve üstüne krem şantimizi yapıyoruz, afiyetle götürüyoruz midelere AFİYET OLSUUUUNNN..... Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2006 arkadaşlar hazır tatlı topic açılmışken ve yeni yılı evinde geçirecek olanlar için basit ve ekonomik bi tatlı tarifide benden gelsin ayvaları soyuyorsunuz ortadan ikiye kesiyorsunuz ama temizlerken dikkat çekirdeklerini atmayınız onlar lazım çekirdeklerini de ayırdıktan sonra geniş ve yayvan bir tencereye diziyorsunuz ayvaları ve üzerlerini şekerle örtüyorsunuz (şeker ölçüsünü göz kararı yapabilirsiniz az tatlı yada çok tatlı zevkinize göre) ve ayvanın çekirdeklerini tencereye serpiştiriyorsunuz kısık ateşte ayvalar kırmızılaşıncaya kadar pişiriyorsunuz soğuduktan sonra kaymakla servis yapıyorsunuz afiyet olsun hocam akşama misafir var yapıcam mahcup olmayız inşallah... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.