Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İSLAM ÜLKELERİ KADINLARI... [ŞERİAT GÖLGESİNDE 2. SINIF YAŞAMLAR]... Kadınlar 'erkek vasi'siz sokağa çıkamıyor, pasaport alamıyor, araba kullanamıyor

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Valla ben de Metallica, Linkin Park, The Cranberries, Şebnem Ferah dinliyorum ama, hiç siyahlar filan giyinmem.

Ayrıca üniversitede eylemler yapıp "siyah giymek efsanevi ilahımız Elvis Presley'in emridir" ve "500 desibel müzik gücü yetmedi mi?" diye pankartlar da açmıyoruz. Hele hele siyah giymeyenin başına öldükten sonra türlü işler açılacağını hiç ama hiç iddia etmiyoruz...

Gönderi tarihi:
sıkı bir rockçı ve metalci olarak şunu size diyebilirm ki rock müziğin uzun saça,küpeye, siyah giyinmeye ihtiyacı yoktur...

rock müziğin bir felsefesi vardır ve onun uğruna, var olan çarpık düzene ve aynılaştırılmış insanlara isyan amacıyla bu şekilde giyinilir...ancak siz eğer onun amacını özümsemişseniz bunlara ihtiyacınız yoktur..kullanabilirsiniz de kullanmayabilirsiniz de...

rockçıyım demek için bunlara gerek yok..zira eğer özünü anlayamamışsanız ve bunları sırf rockçı görünmek için yapıyorsanız siz gösteriş yapıyorsunuz demektir bu...

türbanda da aynı şekilde,

dinin temeli olmayan bir simgeyi kullanırsınız veya kullanmazsınız...

bu sizin inancınızın belirtisi değildir...

eğer kullanırsanız daha inançlı değilsinizdir,

çıkarsanız da kimse sizi dindar olmamakla suçlayamaz...

yani dindar bir kadının ben müslümanım demesi için türbana ihtiyacı yoktur...

rockçınız rockçıyım demesi için bu kıyafetlere ihtiyaç duymaması gibi...

ancak arada bir fark var...

siz rockçısınızdır ancak saçlarınız uzun değildir, küpe takmıyorsunuzdur, ama gerçek anlamda rockçısınızdır..

bunu bu müziğin amacından, felsefesinden anladığınızla gösterebilirsiniz.

ancak kimse size sen saç uzatmıyorsun öyleyse sen rockçı değilsin diyemez..

fakat türbanda öyle değil,

çoğunluk size türban takmadığınız için,

sen dindar değilsin, türban takman lazım, münafıksın, sapıksın, erkekleri tahrik ediyorsun, şeytana uyuyorsun gibi yakıştırmalarda bulunabilirler...

bu yüzden bu benzetme çok yanlıştır !!! :D :D

bır ashabı peygamber efendımız a.s a sorar derkı; ya resulallah musluman kıme denır ve cevabını alır ''elınden ve dılınden emın olunulan kısıye'', devam eder sahabı; pekı ya mu'mın kıme denır ve yıne cevap alır ''allah ve resulune ıman edene''.

sımdı; hıkmetını kavrayamamıs olsak yahut anlayabıldıgımız kadarını sıze anlatamamıs olsak bıle musluman bır kadına sagladıgı fayda her ne olursa olsun az yada cok farketmez o basını cok sevdıgı allahının bır emrı oldugu ıcın takar hıkmetlerını anlamaya calısmayada devam eder.

goruldugu gıbı musluman ve mu'mın tarıflerıne bakıldıgında takmayananın musluman olmadıgına hukmetmenın mumkun olmadıgı kolayca anlasılabılmektedır

Gönderi tarihi:
Valla ben de Metallica, Linkin Park, The Cranberries, Şebnem Ferah dinliyorum ama, hiç siyahlar filan giyinmem.

Ayrıca üniversitede eylemler yapıp "siyah giymek efsanevi ilahımız Elvis Presley'in emridir" ve "500 desibel müzik gücü yetmedi mi?" diye pankartlar da açmıyoruz. Hele hele siyah giymeyenin başına öldükten sonra türlü işler açılacağını hiç ama hiç iddia etmiyoruz...

aa süper ya bi metalci kardeş buldum kendime holey !!!! :D :D

wallahi arkadaşlarımız ezbere düşündüklerinden ve düz mantıkla ilerlediklerinden bir şeye gönül verenin onun her şeyini onaylayacağını, sahipleneceğini sanıyorlar...

tıpkı kendi yaptıkları gibi...

çünkü birşey olabilmek için ona fanatizmle bağlı olmak gerektiğni sanıyorlar...

aşırı dinciler de öyle...

din intihar et dese onu da yapacaklar...

anneni babanı kes parçala dese onu da yapacaklar...

ama düşünmeyecekler asla bunu neden yapıyorum diye..

çünkü düşünürlerse isyan etmiş, günaha girmiş olurlar..

siz de farketmişsinizdir ki benim yazıklarıma verdiğiniz cevaba arkadaş yine kaçamak davranıp ayetlerden, hadislerden, peygamberin konuşmalarından yanıtlar veriyor..

ama ben zorda kaldığım zaman ona şarkı sözlerinden, marxın yazdıklarından, sosyalizmin öğretilerinden yazılar yazmıyorum...yazabilirim de ancak kendi sözlerimle halledebildiğimden gerek duymuyorum...ancak o sürekli alıntılar yapıyor dinden..alıntı yapılır, neden yapılır...dediklerini bir yere dayandırmak, kanıtlamak için...demek ki arkadaşımızın dediklerinin(kendi söylemlerinin)dayanakları yok ki dinden alıntı yapıyor...sürekli sürekli sürekli...

hadi alıntı yaptığı şey sorumun cevabı olsa neyse...

ama cevap da değil ki...

alakasız bişey :D

Gönderi tarihi:

siz de farketmişsinizdir ki benim yazıklarıma verdiğiniz cevaba arkadaş yine kaçamak davranıp ayetlerden, hadislerden, peygamberin konuşmalarından yanıtlar veriyor..

burada degındıgınız gıbı yapan kısı acaba ''O'nun sozunu mutlak dogru kabul ettıgı ve buna ınandıgı dolayısı ıle kendı sozunun dayanagı oldugu ıcın'' alıntı yapıyor olabıolırmı

Gönderi tarihi:

burada degındıgınız gıbı yapan kısı acaba ''O'nun sozunu mutlak dogru kabul ettıgı ve buna ınandıgı dolayısı ıle kendı sozunun dayanagı oldugu ıcın'' alıntı yapıyor olabıolırmı

evet belki olabilir ancak o söz genelde ona cevap olarak değil de başka birşey için söylenmiş olduğundan ve siz de onun söylediğini bölüp parçalayamayacağınızdan bu tam cevap olmuyor, eksik kalıyor, ikna edici olmuyor...

bu da cevap olmadığı için kaçamak bir cevap vermek amacıyla ona sığınılmış gibi duruyor....

ayrıca inanmayan arkadaşlarımız da buna burun kıvırınca :

'ee sen inanmıyorsun zaten, daha ne yapalım ' şeklinde sözler söyleniyor...

Gönderi tarihi:
Sn Ftoyd un medeni cesaretini taktir etmem gerek.

Çıktı fikrini söyledi. İnandığı şeyi anlattı.

Bizlerde kendi düşüncelerimizi yazdık. Bence sn dipnot mükemmel tespitlerle doğru ifade etti. Aynı şekilde sn demirefe de.

SN Ftoyd un açıklamalarından ben bişey anlamadım. Anlaşıması mümkün olmayanlarada arkadaşlarımız cevap verdi.

Yalnız.

Kadın ın saçını kapamasındaki mantık nedir.

Altta yatan neden nedir.

Diye sorduk. Müslümanlardan cevap gelmedi.

Tamam , Allahın emri deyip çıkarsınız da. Bu cevabı biliyoruz.

Mantığı nedir bunu açıklayacak bir müslüman yok mu, bu yazıları okuyan.

Saygılar.

Kadının en büyük süsü saçıcıdır sayın taklamakan, ve tüm kadınlar saçlarına çok özen gösterirler bunuda bilirsiniz,saçları dağınık taranmamış ya da temiz olmayan bir bayan ne giyerse giysin ne yaparsa yapsın isterse makyaj duvarına dönsün erkekler tarafından pek çekici bulunmaz doğru mudur? ancak bir de tam tersini düşünelim bir bütün halinde olduğu zaman kadın saçlarıyla beraber erkeğin ilgisini cezbeder. Allahın en büyük günahlardan saydığı zinaya geleceğiz yine bu durumda,kadın erkeğin ilgisini ne olursa olsun cezbedici şey yapmayacak nefsine yüklenmeyecek, bu nedenle de inen ayette eşlerine ve kızlarına söyle ziynet yerlerini kapasınlar (saç, göğüs bunlardan sadece ikisi) denmiştir. bunu da ne ile yaptığınız önemli değildir, ister başörtüsü kullanın ister keşan isterseniz sofra bezi, şekil önemli değil bana göre, he ben başımı kapıyor muyum, hayır, ama bu benim kişisel tercihim, emir olduğunu biliyor ancak yapmıyorum, bu da beni günahkar yapıyor, ancak ben emir olduğunu kabul ediyorum, emir değildir ve kuranda yoktur demek günahkarlık değil başka birşey oluyor.

Gönderi tarihi:

Sn Mimoza ,

Sn kafedengi nin açıklamasına bakarsak , siz Allahın emrini yerine getirmiyorsunuz , demek ki ondan daha iyi biliyorsunuz.

Buda çok büyük günah.

Sorgulamadan kapamanız gerekir miş.

Hemnde öyle böyle yarım yamalak değil. Tam manası ile.

Kadınalr vucudunu yarım yamalak mı örtüyorlar mış. Hayır. O zamanda saşlarını da tam örteceklermiş.

Diğer yandan siz , mantık açıklamatan öte , Allahın emri deyip işin içinden çıkıyorsunuz.

Bide kapatmıyorsunuz saçınızı , inandığınız halde.

Bide kadının en alımlı yeri saçıdır diyerek , bunun tahrik unsuru olduğunu üstü kapalı belirtiyorsunuz.

Yani ne diyeyim.

Saçınızı kapatmamanız iyi.

Ama cevabınız değil.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
evet belki olabilir ancak o söz genelde ona cevap olarak değil de başka birşey için söylenmiş olduğundan ve siz de onun söylediğini bölüp parçalayamayacağınızdan bu tam cevap olmuyor, eksik kalıyor, ikna edici olmuyor...

bu da cevap olmadığı için kaçamak bir cevap vermek amacıyla ona sığınılmış gibi duruyor....

ayrıca inanmayan arkadaşlarımız da buna burun kıvırınca :

'ee sen inanmıyorsun zaten, daha ne yapalım ' şeklinde sözler söyleniyor...

bu soyledıklerınızın hepsı bırer vakıa olabılır katılıyorum ama her zamanmı sayın hakanaytac. hıcmı dayandırılan gorusun sorulan soruyo net bır cevap oldugu zamanlar yok. var dıyorsanız eger ıtıraz etmeye devam eden arkadasların yapması gereken sey '' ıtırazlarına devam etmek yerıne ya ben bunu nasıl olmusta dusunememısım'' ''goremedıgım bıseyı bana fark ettırdıgınız ıcın tesekkur ederım'' degılmıdır???

Gönderi tarihi:

Sn kafedengi nin açıklamasına bakarsak , siz Allahın emrini yerine getirmiyorsunuz , demek ki ondan daha iyi biliyorsunuz.

hangı acıklamama bakarak Allah'ın emrının yerıne getırılmemesını, bırının dıgerınden daha ıyı bıldıgıne daır kanıt kabul ettınız.

anlayamadım

Gönderi tarihi:
aa süper ya bi metalci kardeş buldum kendime

Her grubun bir en süper hit parçası vardır. Bence Metallica'nınki Devil Dance. Bu manyak parça beni zıplatıyor, deliye çeviriyor. The Cranberries'inki Zombie. Çok süper bir şey. Olağanüstü. Linkin Park'ın pek ayırd edemeyeceğim, çoğu birbirine benziyor. Hepsi insanı kıpırdatır. Şebnem Ferah'a gelince Can Kırıkları en süperi ya! Böyle tüylerimi ürperten bir parça daha bilmiyorum...

Gönderi tarihi:
Allah bakti ki , kadınlar saçı-başı ile fazla uğraşıyor.

Bide gelecekte kuafore fazla takılacaklar.

Bastı yasağı.

Aşağıdaki kullar da anladı anlayacağını , kapattılar bayanları kapkara çuvala.

Şimdi kapanan kadın şampuan falan kullanmaz , paracıklarda boşa gitmez. Herkeside baştan çıkaracaksınız lafı da kalkar reklamlardan.

Süper bir açıklama idi.

Ya Taklamakan, ben bir şey diyeyim mi, tesettür modası kat kat fazla para basmaya başladı. Allah yine işi bilememiş. Bir kere ek başörtü masrafı var, renk renk, ipekli satenli. Saç yaptırmaktan daha masraflı, üstelik allı yeşilli ipek başörtünün sağladığı çekiciliği yeminle diyeyim hiç bir kuaför sağlayamaz. Bir eşarp çıkarmışlar, Malezya işi mi neymiş, kırmızısı boğayı bile azdırır, bir de parladıkça sarı yalımlar saçıyor. Tam yanar döner bir şey. Valla açıkçası ben gözümü alamadım. Bunu hangi kuaför saça yapabilir? Etek dersen yerde sürünüyor, iki kat kumaş parası. Daha bunun pardesüsü var. Zinetleri göstermek yasak olunca taşlı mücevherli ayakkabılar çıktı, dünya para! E, first leydinin ahtapot yüzüğünü, second leydinin aşırı kalın pranga gibi bileziğini daha saymıyorum.

Gariban başı açık kızcağız bi ucuz tişört, bi kot blucin, ayağına en babasından olsa bile anca bi Nike ya da Converse yeter, o da taklit olsa da olur, saçını da arkaya kuyruk yapıp bir milyoncudan Çin işi 1 YTL lik bir toka at, bitti.

Tanrı hesaplarını bir daha yapsa iyi olacak. Artık söz verdiydi başka din, başka peygamber yok diye ama, basbayağı yeni bir dine ihtiyaç var...

Gönderi tarihi:

hangı acıklamama bakarak Allah'ın emrının yerıne getırılmemesını, bırının dıgerınden daha ıyı bıldıgıne daır kanıt kabul ettınız.

anlayamadım

iman eden erkek yahut kadın Kur'an da yer alan ne varsa ayırıma tabıı tutmaksızın kabul etmıstır. bu kaıde asrı saadettede boyle ıdı bugunde. degıstırılmesını ıstemek yahut bazılarını kabul etmemek bır tenakuz olur. ve ayrıca ıman edılenden yanı Allah'tan daha ıyı bılıyorum ıddıasını barındırdırır. ve buda Allah'a hasa noksan bır sıfat ızafe eder....

Bu yazı sizin .. Burada geçiyor.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Ya Taklamakan, ben bir şey diyeyim mi, tesettür modası kat kat fazla para basmaya başladı. Allah yine işi bilememiş. Bir kere ek başörtü masrafı var, renk renk, ipekli satenli. Saç yaptırmaktan daha masraflı, üstelik allı yeşilli ipek başörtünün sağladığı çekiciliği yeminle diyeyim hiç bir kuaför sağlayamaz. Bir eşarp çıkarmışlar, Malezya işi mi neymiş, kırmızısı boğayı bile azdırır, bir de parladıkça sarı yalımlar saçıyor. Tam yanar döner bir şey. Valla açıkçası ben gözümü alamadım. Bunu hangi kuaför saça yapabilir? Etek dersen yerde sürünüyor, iki kat kumaş parası. Daha bunun pardesüsü var. Zinetleri göstermek yasak olunca taşlı mücevherli ayakkabılar çıktı, dünya para! E, first leydinin ahtapot yüzüğünü, second leydinin aşırı kalın pranga gibi bileziğini daha saymıyorum.

Gariban başı açık kızcağız bi ucuz tişört, bi kot blucin, ayağına en babasından olsa bile anca bi Nike ya da Converse yeter, o da taklit olsa da olur, saçını da arkaya kuyruk yapıp bir milyoncudan Çin işi 1 YTL lik bir toka at, bitti.

Tanrı hesaplarını bir daha yapsa iyi olacak. Artık söz verdiydi başka din, başka peygamber yok diye ama, basbayağı yeni bir dine ihtiyaç var...

var olanı anlayamamıs, anlayanı geregı gıbı uygulayamamıs bunca ınsana yenı bır dın mı ıstıyorsunuz

Gönderi tarihi:
Bu yazı sizin .. Burada geçiyor.

Saygılar.

kardes, arkadas yanı mımoza acık acık yazmıs ben takılması gerektıgıne ınandıgım halde takmıyorum dıye.

bunun neresınde bır ınkar, bır kınaye yada O'ndan daha ıyı bılıyorum ıddıası var

Gönderi tarihi:

Sn kafedengi ,

Şaka yapıyor olmalısınız ,

Düşündüğümü yazmayacağım.

Bu konuyu kapatıyorum.

Kadının saç kılı ile ilgili görüşlerinizi aldık.

Bu kadarı yeter.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sn kafedengi ,

Şaka yapıyor olmalısınız ,

Düşündüğümü yazmayacağım.

Bu konuyu kapatıyorum.

Kadının saç kılı ile ilgili görüşlerinizi aldık.

Bu kadarı yeter.

Saygılar.

bız sızı dınlerız yeterkı hakaret olmasın

Gönderi tarihi:

Sevgili Dipnot

Yine guzel ve dusundurucu konu actiniz . :clover:

İRAN:Kadınlar pasaport alabilmek için baba, eş ya da bir erkek akrabadan izin almak zorunda. Evli kadınlar ülkeden ayrılmak için önce eşlerinin yazılı iznini almak zorunda. Erkeklere 4 eşe kadar evliliğe izin veriliyor.
Bayan olarak passport icin izin alcan hani cocuk kucuk olurda der , baba passport yapabilirmiyim ama bir yasdan sonra halen izin alinmasi? baban yoksa bide git erkek akrabana sor annen zaten hic cunku... :angry:

SUUDİ ARABİSTAN: İş dünyasında kadın ve erkeğin ayrı çalışması zorunluğu vardır. Boşanmış ya da dul kadın, çocuklarının bakımını erkek çocuklarda 7, kız çocuklarda 9 yaşına kadar üstlenebilir. Bu yaşın üzerindeki çocuklar boşanmış erkeğe ya da ölmüş erkeğin ailesine verilir. Kadın, sürücü ehliyeti alamaz ve hane halkından olmayan birisinin kullandığı arabaya binemez.
bakarmasiniz kadinlara calisma hakki verilmis bu Ulke... Ben bosancam yada esim olcek cocuklarima sadece 7 ve 9 yaslarina kadar bakcam sonra beyefendini ailesine vercem daha neler... Hani anneler Islamda yerleri cok yukarlarday di ? Cocuk anneden ayriltilirmi nasil bir yasa bu boyle? Calisa bilir ama ehliyet verilmez ( kacar gider yoksa...). hane halkindan .... simdi bu bayan lar TAksiye demi binemiyorlar?

MISIR: Müslüman kadınların Hıristiyan bir erkekle evlenmesi yasak. Müslüman erkekle evlenen gayrimüslim kadınlar ise İslam hukukuna tabi oluyor.
erkek neden hiristiyan vs ile evlene biliyorda kadinlara yasak ? Iki tarafta muslumana done biliyor ....

"Kadını dövmek onun onurunu incitmez, çünkü kadın doğuştan onursuzdur" kuralı benimseniyor. Örtünen her kadına ayda 22 dolar ... Kız öğrencilerin şort giymeleri ve gösteri yapmaları yasaklandı. Ülkede bekaret çok önemlidir. Bekaret zarının tamir masrafı yaklaşık 300$. Bu durum ülke genelinde oldukça yaygındır.

Tabi canim kadinlar dogusten ***** ozaman erkekler de dogustan **** -_-

Bide para veriliyor basini kapatinca brawo yani ...

KUVEYT: Kadın her bakımdan ikinci sınıf muamelesi görüyor. Fakat erkeklerle birlikte çalışabilme özgürlükleri var. İslamcı örgütler kadınları örtünmeleri için zorluyor. Kuveytli kızların %60'ı örtünüyor. Örtünmeyenler üzerinde de büyük baskı var.
baski. Nerde sevablik zorla kapatiliyorsan....

BANGLADEŞ: .. kırsal kesimde erkekler doğum kontrolu yapan karılarını boşarlar. Kendi küçük işleri için banka kredisi alan kadınlara da iyi gözle bakılmaz, çünkü, "kadınların ekonomik özgürlük kazanmalari, erkeklerden daha üstün bir yer sağlayacağı için" istenmez. "Tanrı'nın planında bu yoktur" denir.
Dogum kontrolu icin bosanmak bu da guzel.... Tanrinin planinda bu yoktur (kadinlarin ekonomik ozgurlu) Bunlar carpilmamis mi :) Tanri' nin planini nerden biliyorlar ?

CEZAYİR: Hergün kadınlar kaçırılıyor, işkence görüyor, tecavüze uğruyor, sakatlanıyor ve köktendinci silahlı grup tarafından öldürülüyor.

Silahli islamcı Grup, örtünmeden dolaşan bütün kadınları potansiyel askeri hedef olarak tanımlıyor. Bu tehdidi daha etkili kılmak için köktendinciler, 17 ve 18 yaşındaki iki liseli kızı otobüs beklerken öldürmüşlerdir. Tesettürlü bir kız arkadaşı ile sokakta yürüyen bir başka liseli kız da, yerel köktendincilerce "örtünmesi" için uyarılmış, ama örtünmeyi reddedince öldürülmüştür.

Cezayir'in her yerinde duvar yazılarında şu slogan vardır : "Cilbab (tepeden tırnağa kapalı elbise) giyen kadınlar, Tanrı sizi kutsasın; hicap (başörtüsü) takan kadınlar; Tanrı size doğru yolu göstersin. Ve siz, kendilerini teşhir eden kadınlar, kurşunlar sizin için.."

Kapanmiyorlar diye tanimadiklarinizi oldurun ne guzel Kuranda oyle yaziyor ya. Kuran'i okumuslarmi bunlar? Oluncede sasirir dururlar neden Cehennemde yani yollar diye, Islam icin oldurduk derler ....

Kapanmak isteyen kapansin ama bu sorla kapatmalar neden ?

Kadin haklari hep ezildi cogu Ulkede halen eziliyor ama bu konudaki Ulkeller iyice kadini hic goruyorlar bu cok uzucu. Inaclarina birsey demiyorum herkes istedigine inansin ama kadinlarin haklarini yemek ve sucu dinin uzerine atmak cok uzucu birsey.

Ama burda Islami suclamiyorum insanlari sucluyorum.

Dini kullanip baskasina deyimezsin nasil yasicani.

Sucluya bilcek cok seyler var ama ben suclamadan once nasil denistirip bayanlara yardim ede bilirim onu dusuneyim ilk.....

he bu arada aranizda bir tane daha rock cu var :P ( ve bende hic rockcuya benzemem... :) )

Gönderi tarihi:

İbnu Ömer radıyallahu anhüma diyor ki: "Hangi cariye, efendisinden bir çocuk dünyaya getirirse, artık efendi bu cariyeyi satamaz, hibe edemez, miras da kılamaz. Hayatta oldukça ondan istifade eder, öldü mü artık cariye hür olur."

Muvatta, Itk 6, (2, 776).

Gönderi tarihi:
İbnu Ömer radıyallahu anhüma diyor ki: "Hangi cariye, efendisinden bir çocuk dünyaya getirirse, artık efendi bu cariyeyi satamaz, hibe edemez, miras da kılamaz. Hayatta oldukça ondan istifade eder, öldü mü artık cariye hür olur."

dolayısı ıle butun hayatı boyu gecımını ustlenmıs olur carıyesının

Gönderi tarihi:

İnancınızı meşrulaştırmak adına , kaybettiğiniz değerlerin farkında mısınız.

Bir insanın özgürlüğünü ve onurunu ayaklar altına alın , sonrada pişkin pişkin geçimini sağlamış ya deyin.

İşinize gelince EMPATİ deyin.

Bu cariyenin yerine bir EMPATİ yapın da bakalım nasıl bir örnek vereceksiniz.

Cevabınızı bekliyorum.

Gönderi tarihi:

Ha yani cariye diye bir şey olsun, iyi bir şey, normal bir şey... Anladım... İyi bakınca, dövmeyip sövmeyince niye olmasın değil mi? İnsanlar hür-köle diye statülere ayrılamazmış, alınıp satılamazmış, mühim değil... İnsan hakları neymiş, insanı yaratanın sözü karşısında değil mi?

Yani normal köle alınsın satılsın, ama çocuk yapınca alınıp satılmasın, bu gayet iyi ve savunulacak bir ilke öyle mi? Yazın arkadaşlar, yazın. Satır aralarından itiraflarınızı belirlemek faydalı oluyor. Şimdi biz "bu çağda kölelik mi olur yahu?" deseydik,

"Tabi olmaz canım, İslam köleliği kaldırmamış ama, aşamalarla kaldıracak tedbirleri almış" diye ahkam keserdiniz. Ama işte bilinçaltı rahat durmuyor. Ele veriveriyor insanı böyle...

Gönderi tarihi:

"Kadınlarından zıhar yaparak ayrılıp sonra da söylediklerinden dönecek olanlar, eşleriyle birbirlerine dokunmadan önce, bir köle azat etmelidirler. İşte bu hüküm ile size öğüt veriliyor. Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır. (Mücadele 3)"

Adam azat etmek için köle bulamaz ise , zıhar da yapmış ise , noolacak.

Noolacak , Allahın emrini yerine getirmek için , hemen bir hür insanı köle yapmak gerekecek.

Yoksa bu ayetin hükmü kalmaz.

Şimdi müslüman biri çıkar da kölelik geride kaldı derse.....

Geride kalan bu ayet olur.

Aman ha zıhar yapmayın.

Köle sıkıntısı var. Piyasada köle yok.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Adam azat etmek için köle bulamaz ise , zıhar da yapmış ise , noolacak.

Noolacak , Allahın emrini yerine getirmek için , hemen bir hür insanı köle yapmak gerekecek.

Çare tükenmez be Taklamakan. Buna da çare bulurlar. Karısını üç talakla boşayınca geri almak için nasıl hilei şeriye yöntemi yapıyorlarsa, ölenin borcunu ödemek için ıskat devir yapıyorlarsa (*) buna da anlaşmalı birini köle yapıp geri azat ederler.

Soyutu eğip bükmenin sonu yok. Çare, bu kuralların olmayacak, uygulanamayacak mantık dışı, soyuta atama ile geliştirilmiş ve çağdışı, geçerliğini çoktan yitirmiş olduklarını kabul etmek. Aksi halde eğip büktükçe daha da anlamsızlaşırlar.

(*)Bu ritüelleri bilmeyenler olabilir ama oldukça komik ve mantık dışı uygulamalar. Bilen bilir diye lafı uzatmıyorum.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.