Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Maraba :)

Ömrüne bereket :D

İnançlar konusunda EZBERLER bozuldumu şaşkınlık oluyor :) ..nerdenmi biliyorum..KENDİMDEN elbette :D ..çok şaşırdım,ezberlerim bozuldukça ve çok azda olsa kalan ezberlerde bozuldukça hala şaşkın şaşkın bakakalıyorum.. :D ne diyor bunlar ya hu diye.. :D

Konu dışı..

Forum iki gündür ızdırap veriyor..çok yavaşladı :excl:

Gönderi tarihi:
Çevremizde olup bitenlerin oluşturduğu bir düşünce yapısıdır bizdeki düşünceler..işte bunu incelemeli ve anlamaya çalışmalıyız..çevremizde neler olup bitiyor..biz bu oluşun neresindeyiz..düşüncelerimizin kaynağı nedir.. :)

Çevremizde olup bitenler, düşünce yapımızdan ziyade önyargılarımızı oluşturur. Önyargılar dolaylı olarak düşünce yapımızın taşlarıdır. Ancak düşünce yapımızı yani duruşumuzu sadece çevremizde olup bitenler belirliyorsa durum kötü demektir.

Burada çevre ile kastettiğim, en kapsamlı olarak tüm çevresel etmenlerdir; yani tekdüze bir çevresel etmen anlayışıyla yazmıyorum. İlkolulda okutulan kitaptan, karşılaştığımız insanlardan, dinlediğimiz müzikten, yaşadığımız toplumun dini, dili, kültürüne kadar her türlü etmen bizim önyargılarımızı oluşturur. Bu yargılam bizim düşünce ve/veya fikir sistemlerimizi oluşturacaktır. Ancak bu aldatıcılıktan, sanal görüngüden uzak, arınmış fikirler gayesiyle insanın kendine dönmesi için doğaya dönmesi gerktiğine inanıyorum. Bugün komünler halinde yaşayan kabileler, yaşam bilgeliğine ulaşmış birer insan topluluklarıdır. Bu yüzden çevrede olup bitenler, ya da mekanda konum kavramlarından ziyade ben kendi içimde neredeyim demek aslolan amacımız olmalıdır; sizin de belirttiğiniz gibi. :)

Onun dışında yapı -cami sembolünde- ile kastteğim yer Yaratıcı inancıyıdı. Size bu inancın bir parçası olarak, o caminin içinde kıbleye dönükseniz varlığınız şüphesiz o'nun da bütünlüğündedir dediğimde; siz caminin kendisi olduğunuzu beyan ettiniz. Kusuruma bakmayın, bu aralar kafam çok dağınık ve çok düşünüyorum; burada aktarmak istediğiniz konuyu net olarak seçemedim sanırım. :) Geri dönüp tekrar açıklamak durumunda değilsiniz; zaten bu aralar ben de anlayacak durumda değilim.. :) :)

sevgiler

Gönderi tarihi:

İ'tezele :)

Bir bardak çay içebilmek için illaki bir BARDAK şart..değilmi..yani bir KAP..işte bu kapta CEM oluyor su şeker ve çay.. :D

Camide,Kabede,Kuranda İNSAN..İnsanda CEM olmassa sadece sembol,işaret başka bir şey değil.. :)

Çevremizde olup bitenlerin oluşturduğu veri tabanından aldığımız verileri, ekleyerek çıkartarak,yan yana, üst üste gibi değişik versiyonlardaki bileşimleri bizlerin düşünceleridir..bilginin düzenlenişi,sıralanması beynimizdeki raflardaki yerini alması bizim DÜŞÜNMEMİZDİR..düşünen canlı yapabilir ancak bu işlemleri.. :)

Tercih etme yetkisi sadece İnsan denilen canlıya mahsustur..özeldir.. :) doğru tercihler yapabilmek içinde Düşünce gereklidir..araştırma gereklidir..veritabanımız oldukça geniş..yorucu çalışmalar gerektirir :D

Neyse..kafanızın karışıklığı geçsin anlatırız sonra.. :D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.