Misafir demirefe Gönderi tarihi: 19 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2008 Notamatik, halen AKP'ye oy vermiş ve özellikle de verecek olmanı garipsiyorum, ama madem amacın külleri deşelemek, üzerine kömür atıp kazanı patlatmak değil, seni anlayabiliyorum. Yine de ben közlerin küller altında zamanla sönmesinin daha doğru bir tercih olduğunu söyleyeceğim. Hatta varsın külün altında bir parça köz her zaman bulunsun, zararı yok bile diyeceğim yani! Kafir nitelemesi konusunda ise söylediğimi tam görmen için dini forumlardaki yorumlarıma bakman gerek. Bu konuda şüphem, tereddütüm yoktur. Ben sadece siyasi bir tartışmada dini terim kullanmama yanlısı olduğumu belirttim. Dini forumda, konu din ise tartışma formatı değişir. Siyaseten, ancak laiklik bazında bir dekleremiz olabileceğini söyledim. Şimdi, dine dayalı siyaset olmayacağı gibi, dinsizliğe dayalı siyaset de olmaz. Din siyasetten bağımsızdır. Ya da siyaset dinden. Örneğin Sovyetler, laik bir devlet değildi. Suudi Arabistan'ın olmadığı gibi. Ama yani, madem açtın konuyu, siyasette din kesin bir tabu, aman ağzımıza almayalım diye de bir şey yok, ben görüşümü yine de söyleyeyim: Ben müslüman kimliğini, coğrafya, iklim, ten rengi gibi, kültürel geçmiş bağlamında ele alıyorum. Reddine gerek duymuyorum. Aksi halde, bayraktaki hilali de çıkarmalıyız. Kızılay'ı değiştirip Kızılgezegen Mars yapmalıyız. Ahmet, Mahmut, Abdullah adlarını yasaklamalıyız. İstiklal marşını değiştirip "tanrıya İnanmayan halkıma bir gül ey güneş" yapmalıyız. Bunlar, zencinin derisini beyazlatmaya çalışması gibi olur. Ha bakın, teknoloji öyle ilerler ki, zencileri beyaz yapar, ayrı. Bin yıl sonra bakarsın hiç adı Abdullah olan olmaz, ya da hala olur, ben onu bilemem. Ama süreçleri çok zorlamanın anlamı yok. Ben esasen din ile hiç uğraşmamayı tercih ederdim. Hiç bir dini deklerede bulunmamayı tercih ederdim. Müslüman ya da kafir... Din konusunda tartışmamın tek nedeni, dinin bireysel bazdan çıkıp toplumsal baza yükseltgenme çabaları. Bu olmasa din de gündemimde olmaz. Put kırmak dini bir hevestir. İslam da ilahları inkarla yola çıkar. Benim bir şeyi inkara ihtiyacım yok. Dine bir savaş açmak gerekliliğine inanmıyorum. Bu sadece ajitasyona neden olur. Ben dinin incelse de asla kopmayacağına inanıyorum. İslam dinini reddetmek, "adım niye demir olmuş ki, çelik olaydı"dan öte bir anlam ifade etmiyor benim için. Saygı ve sevgiler benden... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.