Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2005 Çek Cumhuriyeti baskenti Prag'in 70 km dogusunda Sedlec isminde bir kasaba bulunur. Buradaki kilisenin ici gercek insan kemikleri ile dekore edilmistir. Hikaye 1218 yilinda, guvenilen bir kisi olan Abbot Henry'nin kutsal topraklara hacca gitmesi ve oradaki mezarlıktan bir kavanoz toprak getirerek kilisenin uzerine serpmesiyle baslar. Boylece kilise daha kutsal bir yer olarak gorulmeye baslanir ve cok populer bir gomulme noktasina donusur. 1318'e kadar 30,000 den fazla beden buraya gomulmustur ve 1511'de yeni bedenlere yer acabilmek icin eski kemiklerin bir kisminin yerlerinin degistirilmesi gerekmistir. Bunlar daha sonra urpertici eserlerin malzemesi olmuslardir. 1870 yilinda Shwartzenberg duku tarafindan yerel bir ahsap oymacisi kilisenin icini insan kalintilari (yaklasik 40,000 set insan kemigi) ile dekore edilmesi icin tutulmustur. Gunumuzde bu kilise tum dunyanin en olagan disi kiliselerinden biridir. _Alıntı_ Alıntı
Φ Azizilturco Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2005 Abooooooooooooooov Alıntı
Φ siyahinci Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2006 Amaniiiiiiinnn. Çok korktum... Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2006 cok KORTUMMMMMMMM kaciyorummmmmmm durdurma beni cilekimm tepe takla oldummm Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2006 İlginç ve gerçekten de olağan dışı bir kilise ... Alıntı
Φ angelflower Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2006 hiç girmimmm ben Alıntı
Φ tırnakmakası Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 çok güsel bir oda dekoru olurdu bence.... niye benim aklıma gelmedi ki.. Alıntı
Φ chaos106 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 ayrıca buraya gömülen insanlar bu kilisenin papazlarıdır bunu da ayrıca belirtmek istedim.... Alıntı
Φ DeLorean Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 Coşkun Aral'ın Haberci programında Afrika'da bir ülkede zamanında insan kemiklerinden yapılan çok büyük bir mekan vardı (uzun zaman önce izlemiştim ayrıntıları hatırlamıyorum) Orası buradan çok daha korkutucuydu kurukafalar, kollar ve bacaklardan duvarlar örmüş herifler Alıntı
Φ LilaC Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 Ne uyunur orda?.. haklsıın çok güzel uyunur..Ebediyyen... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.