Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Alman polisinin dövdüğü Türk öldü Alman polisinin dövdüğü Türk öldü Almanya'da polisler tarafından dövüldüğü iddia edilen Samsunlu Adem Özdamar'ın beyin ölümü gerçekleşti. Adem'in ağabeyi: uyuşturucu iddiasını polis ortaya attı Türk genci komada Almanya'nın Hagen kentinde polisler tarafından dövüldüğü iddia edilen Samsunlu Adem Özdamar'ın beyin ölümü gerçekleşti. Özdamar, 13 gündür yoğun bakımdaydı. Adem Özdamar, iki hafta önce ailesine takip edildiğini söyleyerek eve polis çağırmıştı. Polisle birlikte karakola giden Özdamar, 2 saat sonra ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Ailesi beyin ölümü gerçekleşen Adem Özdamar'ın kolunda kelepçe izleri ve boynunda da morluklar olduğunu belirtmişti. Polis ise, Adem Özdamar'ın kanında uyuşturucu bulunduğunu ve karakolda sinir krizi geçirerek bayıldığını açıklamıştı. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 19 Şubat 2008 Türk genci komada Alman polisinin darb etmesi sonucu komaya girdiği iddia edilen Türk gencin beyin fonksiyonları azaldı. Almanya'nın Dortmund kenti yakınlarındaki Hagen kentinde, polisin fiziki şiddet kullanması sonucu komaya girdiği iddia edilen ve yoğun bakımda bulunan Adem Özdamar'ın (26) beyin fonksiyonlarının azaldığı belirtildi. Uyuşturucu kullandığı tahmin edilen ve hafta sonunda annesine “Afrikalı iki zenci peşimde, beni öldürecekler” diyerek eve çağırdığı polisle birlikte karakola giden Samsunlu Özdamar'ın, yaklaşık 2 saat sonra ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı ve beyin ameliyatı geçirdiği belirtildi. Özdamar'ın ağabeyi Salih Özdamar, karakolda ağır şekilde dövüldüğü iddia edilen kardeşinin, kafasından ağır darbeler alması sonucu geçirdiği ameliyat sonrasında beyin fonksiyonlarının azalmakta olduğunu, doktorların durumunun çok ciddi olduğunu söylediklerini açıkladı. Ağabey Özdamar, karakolda neler olduğu hakkında henüz bilgileri olmadığını ifade ederek, “Bize açıklama yapılmıyor. Karakolda neler olup bittiğinden habersiziz. Polise korku sebebiyle sığındı, ancak 2 saat sonra da polis tarafından çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kafasından çok ağır darbeler almış, kafada ve yüzdeki şişmeden dolayı da beyin ameliyatı yapılıyor. Sağlam adam 6 saat içinde komaya girdi. Bu nasıl olur?” dedi. Özdamar, ameliyat sonrasında küçük bir video kameraya aldıkları görüntülerde kardeşinin kolunda kelepçe izi ve boğazında morluklar gördüğünü kaydederek, “Polis, suçsuz adamı kelepçe takarak, dövmüş olmalı ki kolunda izi belli” şeklinde konuştu. Olayın duyulmasıyla aile yakınlarıyla Özdamar'ın yakın arkadaşları Hagen'deki hastaneye akın etti. Anne Şengül gözyaşları içinde, “Ben pazar akşamı işe gittim, Adem bana başının ağrıdığını, biraz istirahat ettikten sonra camiye gideceğini söyledi. İşten döndüğümde gece saat 2 sıralarında 'Anne korkuyorum, beni iki zenci öldürmek istiyor, evin etrafında dolaşıyorlar' deyince ben de kendisine, 'Al telefonu polisi ara dedim. Eve gelen polisleri görünce çok sevindi. 'Sen de gel anne, sana bir şey olmasın' dedi. Neler olduğunu bilmiyorum, ancak polisle evden çıktı. Bu arada eniştesine gitmek istediğini söylediği için polislerin oğlumu damadım Recep'e götürdüklerini zannettim. Saat 3 sıralarında hastanede olduğu haberini aldık. Oğlumu polisler niçin bu hale getirdi, neler oldu” diye konuştu. Özdamar'ın kız kardeşi Fatma ise hastanede beyin ameliyatı yapan bir doktorun kendisine “Bu daha çok genç, feci şekilde dövülmüş ben gerekeni yaptım, bu olayın peşinde durun” dediğini söyledi. ALMAN POLİSİNDEN AÇIKLAMA Hagen polisi tarafından bu konuda yapılan yazılı açıklamada ise yoğun şekilde uyuşturucunun etkisi altında olduğu belirtilen ve karakola getirilen Özdamar'ın, bir anda bilinmeyen bir nedenle her şeye saldırdığı, bunun üzerine polislerin kendisine müdahale ettikleri ve yardıma gelen ilk yardım ekibiyle birlikte Özdamar'ı bir sedyeye bağladıkları bildirildi. Olay yerine gelen bir kadın doktorun önünde bir anda bilinmeyen bir sebeple bayıldığı ifade edilen Özdamar'a, ilk müdahalenin yapılarak hastaneye kaldırıldığı, durumunun ciddi olduğu, savcılığın da bu konuda bilgilendirildiği kaydedildi. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 21 Şubat 2008 Adem'in ağabeyi: Uyuşturucu iddiasını ortaya polis attı Almanya'nın Hagen kentinde polisin dövmesi sonucu komaya girdiği iddia edilen Adem Özdamar'ın (26) ağabeyi Salih Özdamar, kardeşinin uyuşturucu aldığı iddialarını ortaya atanların polis olduğunu söyledi. Özdamar, "Alman polisinin kamuoyunun baskısı karşısında ne yapacağını şaşırdığını" iddia ederek şunları söyledi: "Karakolda Adem'in sakin bir şekilde ifade verdiğini öğrenmiş bulunuyorum. Oysa ilk açıklamalarında bunun tam tersi yönünde açıklama yaptılar. Kardeşimin uyuşturucu aldığı iddialarını ortaya atan polisin kendisidir. Kamuoyuna yaptıkları ilk açıklamalarda, uyuşturucu almış olduğu iddiaları vardı. Henüz kan tahlili sonuçları bile açıklanmadı. Yaptıkları büyük hata karşısında ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar." Özdamar, bu olayın peşini bırakmayacaklarını, Türk makamlarından da bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını beklediklerini ifade ederek, hukuki girişimlerde bulunmak için önce raporların tamamlanması gerektiğini kaydetti. Kardeşinin durumunun ciddiyetini koruduğunu, her an kendisiyle ilgili kötü haber beklediklerini ifade eden Özdamar, "Adem'in durumu hiç iyi değil, Allah'tan ümit kesilmez. Doktorlardan edindiğim bilgi, şimdilik yapılacak hiçbir şey olmadığı yönünde. Bize hazırlıklı olmamız gerektiğini söylediler. Her an acı bir haberle karşı karşıya kalabiliriz" dedi. Hagen polisi, açıklamasında, "iki zenci tarafından izlendiğini söyleyen ve evine polis çağıran Adem Özdamar'ın, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldüğünü, aldığı uyuşturucunun etkisiyle bir anda herkese saldırmaya başladığını, bunun üzerine kemerle bir sedyeye bağlandığını, karakola çağrılan bir kadın doktorun önünde bir anda fenalık geçirerek bayıldığını ve komaya girdiğini" belirtmişti.AA Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Adem, nasıl komaya girdi 21 Şubat 2008 Adem, nasıl komaya girdi Almanya’nın Hagen kentinde Türk genci Adem Özdamar’ın nasıl komaya girdiği açıklanamıyor. Ailesi, Adem’i Alman polisinin komaya soktuğunu öne sürerek şikayetçi oldu. Polis ise, Adem’e fiziksel müdahalede bulunduklarını kabul ediyor, ancak, kafatası parçalanacak şekilde nasıl bir "fiziksel müdahale"ye uğradığını açıklayamıyor. Polis, "Uyuşturucu etkisi altındaydı ve peşinde kendisini öldürmek isteyenler bulunduğunu söylüyordu. Birden saldırganlaşınca sakinleştirmek için fiziksel müdahalede bulunmak zorunda kaldık" diyor. ALMANYA’da Türkler’e yönelik kundaklama olaylarının yankıları bitmeden, polisten dayak yiyen Adem Özdamar adlı Türk gencinin komaya girmesi, Türk toplumu arasında infial uyandırdı. Doktorlar, hastanede 4 gündür yaşam mücadelesi veren Adem için umutlu konuşmuyorlar. Ailesi Alman polisini suçluyor. Adem’in uyuşturucu ve alkol etkisinde bulunduğunu açıklayan polis ise, "Saldırganlaştığı için, sakinleştirmek amacıyla fiziki müdahalede bulunduk" diyor. Adem’in beyin fonksiyonlarına ağır hasar verecek şekilde nasıl bir "fiziki müdahale"ye maruz kaldığı merak konusu. Hagen Emniyet Müdürlüğünden Ulrich Hanki yazılı açıklamasında şöyle dedi: "Kendisini siyah bir adamın takip ettiğini söyleyen şahıs, polis tarafından emniyete alınırken saldırganlaştı. Ancak polislerin müdahalesi sonucu olarak fiziki olarak sakinleştirildi. Uyuşturucu bağımlısı olan kişi daha sonra hastaneye götürüldü. Şu anda yoğun bakımda ve hayati tehlikesi var." OLAY NASIL OLDU Olay, Dortmund yakınlarında bulunan Hagen şehrinde pazar günü sabaha karşı 02.00 sıralarında meydana geldi. Adem Özdamar (26) bir miktar alkol aldı ve ardından "Korkuyorum; beni öldürecekler" diyerek eve polis çağırdı. Adem Özdamar’n ailesi ve komşuları, "Adem, gece yarısı ’Beni öldürecekler. Ben bu evde kalamam. Ablamın evine gitmeliyim’ demeye başladı. Bu isteğini yerine getirebilmek için polisi arayıp yardım istedi. Eve gelen polisler, Adem Özdamar’ı yanlarına alıp gitti. Ancak, ablasının evi yerine karakola götürülmüş" diye konuştu./_newsimages/5029217.jpg Karakolda Adem Özdamar ile polisler arasında çıktığı sanılan tartışmada genç adamın, kafasına aldığı ağır darbeler sonunda hastanelik olduğu öne sürüldü. Sabaha karşı karakola çağırılan ambulansla hastaneye götürülen ve hemen ameliyata alınan Adem Özdamar’ın durumu 4 gündür ciddiyetini koruyor. KAFATASI PARÇALANMIŞ Adem Özdamar’ı evden alan polislerden biri çıkan kargaşada el parmağının kırıldığını iddia ettiği belirtilirken, 2 günden bu yana komada olan Adem Özdamar’ın aldığı darbelerle kafatasının parçalandığı, vücudunun bir bölümü, kol ve bacaklarında ağır yaralar ve şişmelerin olduğu açıklandı. Doktorların "Şimdilik yapacak birşey yok" dediği Adem Özdamar’ın ailesi ve arkadaşları hastane koridorlarında gözyaşları içinde bekliyor. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Bunlar ciddi ciddi ne ile uğraştıklarını bilmiyorlar.Oradaki Türklerimiz,buralardakine benzemez.. Gidişat kötü,az buz değiliz ve olayların gidişatı normal değil..Çok tehlikeli...çook... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.