Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Elektrik duası

5096727.jpg

1 Mart 2008

Elektrik duası

Yer Türkiye'nin vitrini Alanya. Bu insanlar yaz aylarında sık sık yaşanan elektrik kesintisinin bu yıl olmaması için, 'Allahım ne olu elektrikler bu yaz kesilmesin' diye dua ediyor.

Uzun süreli elektrik kesintileri yaşanan Alanya'nın Mahmutlar Beldesi'nde trafo dağılım merkezi kuruluyor. TEİAŞ Antalya Bölge Müdürü Kamil Bacak, AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney ile Mahmutlar Belde Belediye Başkanı AKP'li Alaattin Çakır çalışmaların başladığı alanda toplanarak yaz sezonunda elektrik kesintisi yaşanmaması için dua etti.DHA

Gönderi tarihi:

Değerli arkadaşım Efendi Türkler...

Nereden bulursun böyle sinir bozucu ve komik haberleri :D

Ya ben şimdi sinirlenip eleştireyim mi bu adamları, yoksa üstünden espri yapıp dalga geçip güleyim mi?

Ne yapayım ha ben ne?!

Gönderi tarihi:
Değerli arkadaşım Efendi Türkler...

Nereden bulursun böyle sinir bozucu ve komik haberleri :D

Ya ben şimdi sinirlenip eleştireyim mi bu adamları, yoksa üstünden espri yapıp dalga geçip güleyim mi?

Ne yapayım ha ben ne?!

sayin yarasa dikkatini cektimi bilmem arkadaki armaya baktigin zaman ABB yani jeneratör türbün imal eden isvicre firmasi ,, onlar yüce Tanrimizi rahatsiz etmiyor farkindaysan bizler kadar rahatsiz eden yok herseyi belesden bekliyoruz beklentilerimizi ya iyi yorumluyoruz yada kötü örnegin bir yagmur duasi !! onunla depremi karsilasdirdigimiz zamanda mantik ortaya cikiyor.. bu hergecen ülkemizde yayilan olagan duruma getirilmeye calisilan halimize tabiki gülermisin aglarmisin birde bunlar isvicreyemi dua ediyor yoksa yüce Tanriyami oda ayri konu?

:shuriken:

Gönderi tarihi:
sayin yarasa dikkatini cektimi bilmem arkadaki armaya baktigin zaman ABB yani jeneratör türbün imal eden isvicre firmasi ,, onlar yüce Tanrimizi rahatsiz etmiyor farkindaysan bizler kadar rahatsiz eden yok herseyi belesden bekliyoruz beklentilerimizi ya iyi yorumluyoruz yada kötü örnegin bir yagmur duasi !! onunla depremi karsilasdirdigimiz zamanda mantik ortaya cikiyor.. bu hergecen ülkemizde yayilan olagan duruma getirilmeye calisilan halimize tabiki gülermisin aglarmisin birde bunlar isvicreyemi dua ediyor yoksa yüce Tanriyami oda ayri konu?

Gerçekten de dikkat etmemişim gözümden kaçmış!

Ya millet farklı yollardan enerji üretmenin yollarını arar biz de dediğin gibi beleşten geçinme derdindeyiz...

Bu konu beni çok düşündürmüştür biliyor musun? Hani fıkralara da konu olan bu özelliklerimiz. Acaba kökeni nerede saklı?

Türk insanı çalışkan ve zekidir. Evet doğru. Buna inanırım. Ama TÜrk insanı bir taraftan da beleşçidir. Buna da inanırım. Şimdi bu nasıl bir çelişki?

Ne demiş büyük önder? "Çalışmadan, üretmeden, yorulmadan yaşamak isteyen toplumlar önce hassasiyetlerini, sonra benliklerini, sonra da hürriyetlerini kaybederler"

Biz çalışmadan, üretmeden, yorulmadan yaşamak isteyen bir toplum olmayı başardırk. Tabi dua ederken yoruluyorlarsa bilemem. Artık haysiyetimizi, benliğimizi de kaybetmeye başladık. Şimdi hürriyetimizde sıra. Gerçi onu da ne kadar kaybetmediğimiz tartışılır ya...

Bunun belki de toplumların gelişimi ile ilişkisi vardır. Okuduğum bir kitapta bunu çok güzel irdeliyordu yazar. Batı ülkeleri yaklaşık 500 yılda birey ve toplum olmayı öğrenmişler. Bugün haklarını savunmayı bu yüzden iyi biliyorlar. Çalışmanın kıymetinin farkındalar... Ya biz? Tepeden inme bir özgürlük olunca insanımız ister istemez çalışmadan kolay yoldan zengin olma sevdasına düşmektedir belki de. DÜşündükçe, konu yine insanımızın daha çook yol alması gerektiğine ve o yüzden de başına gelen bu kötü olayları hakettiğine geliyor... Yoksa yanılıyor muyum? :unsure:

Okul yıllarımız boyunca Atatürkle yatıp Atatürkle kalkmamıza rağmen onu ve ülküsünü anlamaktan hala o kadar uzağız ki... Bak şimdi de eğitim sistemine geldi sorun. Bilmiyorum... Gerçekten de bilmiyorum nasıl eğitilecek ve eğiteceğiz... Ne yapmalı Nasıl yapmalı? Nereden başlamalı?

En güzeli bir duaya da biz çıkıp yeni bir önder isteyelim... Şansımızı iyi kullanamadık, bize bir şans daha ver diye dua edelim :)

Gönderi tarihi:

Hay Allah'ım ya gelde gülme gelde kamera şakası sanma :P

Elektirik duası, su duası, apronda kesilen kurban duası...v.s.... yer neresi Alanya, tarih 2008, çağ 21. yüzyıl, manzara muhteşem...

gereken yatırımı yapma, gereken önlemi alma, gerekli atılımları yapma, elektiriksiz kal dua et, kesin Allah göklerden elektirik yollar bunlara... :)

alt yapı yetersiz olduğu için yağmur suyundan gerektiği kadar yararlanama yağmur duasına çık, elin gavuru neden yağmursuz ve elektiriksiz kalmıyor acaba? çok dua ettikleri için mi? vay vay vay dilim tutuldu çözmeye gidiyorum :P

Gönderi tarihi:

Galiba benim de sinirlerim boşaldı epey güldüm.

"Ey tüm enerjiler emrinde ve elinde olan allahım! Şu elektriğimizin güç katsayısını yükselt, hatlarda, trafolarda, jeneratörlerde, sigorta ve panolarda ve daha bilmediğimiz nice adı unutulmuş, topraklama levhaları paslanmış, hatları yıpranmış, izalatörleri çatlamış, sigortaları gevşemiş, rahmetini bekleyen yerlerde oluşan elektrik kayıplarını önle, elektriğimizin bereketini artır, verimli ve dolu dolu kullanmayı nasip ve müyesser eyle yarabbim!

Televizyonumuzun kumandasına basarken, asansörle üst katlara çıkarken, ışığa basıp aydınlatırken şükretmeyi, kaçak elektrik kullanan asi kullarına o kaçırdıkları elektrikle çarpılmayı nasip eyle, fırsat verme yarabbim. Amin diyen şu tüketicilerin elektrik faturalarını düşür, elektriğe zam yaptırma yarabbim!

Elektriğin mucidi, ampülün yapımcısı Edison'a rahmet, ve dahi ampülü sembol edinen hükümetimize tez zamanda aydınlanmalar nasip eyle yarabbim!"

Gönderi tarihi:

gereken yatırımı yapma, gereken önlemi alma, gerekli atılımları yapma, elektiriksiz kal dua et, kesin Allah göklerden elektirik yollar bunlara... :)

yollar tabi allah gökten..yıldırımlar ne güne duruyor :D

Gönderi tarihi:
Elektrik duası

1 Mart 2008

Elektrik duası

Yer Türkiye'nin vitrini Alanya. Bu insanlar yaz aylarında sık sık yaşanan elektrik kesintisinin bu yıl olmaması için, 'Allahım ne olu elektrikler bu yaz kesilmesin' diye dua ediyor.

Uzun süreli elektrik kesintileri yaşanan Alanya'nın Mahmutlar Beldesi'nde trafo dağılım merkezi kuruluyor. TEİAŞ Antalya Bölge Müdürü Kamil Bacak, AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney ile Mahmutlar Belde Belediye Başkanı AKP'li Alaattin Çakır çalışmaların başladığı alanda toplanarak yaz sezonunda elektrik kesintisi yaşanmaması için dua etti.DHA

Haklidirlar,isleri Allaha kaldi artik belki onuda kandiririz diye el aciyorlar iste.

saygilarla

Gönderi tarihi:
"Ey tüm enerjiler emrinde ve elinde olan allahım! Şu elektriğimizin....

Hay klavyemin tuşlarından yel alaymış! Yani elektrikle ilgili değilse bile, daha ironik bir duaya haberlerde tanık oldum. Henüz youtube'a düştü düşmedi bilmem ama, kocaman ak sakallı hoca futbol takımının başarısı için dua ediyor.

Ediyor ama ne dua! Mübarek hoca değil fottball coach! Sanki dua etmiyor, taktik veriyor. Futbolcular bile artık ciddiyetlerini koruyamayıp gülüşmeye başladılar. Bu işlerden anlayan biri herhalde youtube'a vermiştir, izleriz.

"Kahraman kalecimize, mübarek kalemize gelen şutları panter gibi yakalamayı, bu nasip olmazsa orta sahaya muvaffakiyetle yumruklamayı, bu dahi nasip olmaz ise kornere çıkarmayı müyesser ve de muvafık eyle yarabii!"

Aaamiinn! Başka ne denir? :lol:

Gönderi tarihi:
Hay klavyemin tuşlarından yel alaymış! Yani elektrikle ilgili değilse bile, daha ironik bir duaya haberlerde tanık oldum. Henüz youtube'a düştü düşmedi bilmem ama, kocaman ak sakallı hoca futbol takımının başarısı için dua ediyor.

Ediyor ama ne dua! Mübarek hoca değil fottball coach! Sanki dua etmiyor, taktik veriyor. Futbolcular bile artık ciddiyetlerini koruyamayıp gülüşmeye başladılar. Bu işlerden anlayan biri herhalde youtube'a vermiştir, izleriz.

"Kahraman kalecimize, mübarek kalemize gelen şutları panter gibi yakalamayı, bu nasip olmazsa orta sahaya muvaffakiyetle yumruklamayı, bu dahi nasip olmaz ise kornere çıkarmayı müyesser ve de muvafık eyle yarabii!"

Aaamiinn! Başka ne denir? :lol:

Youtube'ye eklemişler sevgili demirefe. Bizleri, gülelim mi, ağlayalım mı durumlarına sokan videoyu seyredin.

Futfol nasıl kazanılır? Tıklayın seyredin!

-http://www.youtube.com/watch?v=9CNIPs-NdaA-

Gönderi tarihi:

Ya artık allaha da yazık .Her işi ona havale edersek hangi biri ile uğraşacak.Hiç büyüğe saygı kalmadı. :)

Gönderi tarihi:

Habere konu olan bölgeyi iyi tanıyan, aynı sıkıntıları eş zamanlı yaşayan insanlardan birisi olarak birkaç şey söyleyeyim.

Her yaz, turizm sektöründe hizmet veren işletmelerin artan elektrik ihtiyaçları ve konutların genel olarak klima kullanımının artması ile kesintileri yaşıyoruz.

Antalya'daki elektriklerin kesilmesi ile birlikte, aynı enerji hattını kullanan Isparta ve Burdur'da da elektirikler kesilirdi. Ancak Hürriyet Akdeniz ekinin geçtiğimiz aylardaki bir haberine göre artık bu sıkıntılar bitecekmişmiş. Tedaş konuya çözüm bulmuşmuş.

Ben halen haftada bir kesinti yaşarken, buna pek ihtimal vermiyorum ama umarım o haber doğrudur.

İnşallah.

Allah'a havale ettik yine :)

Gönderi tarihi:
Habere konu olan bölgeyi iyi tanıyan, aynı sıkıntıları eş zamanlı yaşayan insanlardan birisi olarak birkaç şey söyleyeyim.

Her yaz, turizm sektöründe hizmet veren işletmelerin artan elektrik ihtiyaçları ve konutların genel olarak klima kullanımının artması ile kesintileri yaşıyoruz.

Antalya'daki elektriklerin kesilmesi ile birlikte, aynı enerji hattını kullanan Isparta ve Burdur'da da elektirikler kesilirdi. Ancak Hürriyet Akdeniz ekinin geçtiğimiz aylardaki bir haberine göre artık bu sıkıntılar bitecekmişmiş. Tedaş konuya çözüm bulmuşmuş.

Ben halen haftada bir kesinti yaşarken, buna pek ihtimal vermiyorum ama umarım o haber doğrudur.

İnşallah.

Allah'a havale ettik yine :)

Edilen dualar çözüme vesile olmuş desenize.

Emekliler de maaşları için yeterince dua etmiyorlar herhalde. Gazetelere haber olacak türden dua etsinler, işe yarar belki.

Gönderi tarihi:

herşeyi devletten beklemeee diyen devlet herşeyi Allah tan beliyorsa ben de herşeyi devletten bekliyorum, devlet Allah tan beklediği için bende doğal olarak herşeyi Allah tan bekliyor oluyorum Allah devlete , devlet bana

:)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.