Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ekmek ince dilimlenip kızartılırsa besleyici değeri azalır.

Konserve salçalarınızı açtıktan sonra, cam bir kavanoza koyarak serin yerde saklayınız.

Yeşil salatalara limon ve sirke eklendikten sonra bekletilirse A ve C vitamini değerleri azalır.

Nohut, mercimek ve kuru fasulye gibi besinler iyice pişirildiklerinde hem protein değerleri artar hem de sindirimi kolaylaşır.

Yoğurdun suyu atılırsa vitamin değeri azalır.

Kapakları hafifçe dışarı doğru bombelenmiş konserveler kesinlikle alınmamalıdır.

Yumurta çok fazla kaynatılır ya da çiğ yenirse vitamin değeri azalır.

Meyveler kesildikten ya da suyu sıkıldıktan sonra bekletilirse vitamin değeri azalır.

Mayalandırılmadan yapılan ekmeğin besleyici değeri, mayalanmış ekmekten daha azdır.

Pekmez baldan daha besleyici ve fiyatı daha ekonomiktir.

Kuru besinlerin nemli ortamlarda saklanması küf oluşumuna neden olur.

Soğan kuru, serin ve hava akımı olan yerlerde, patates ise serin, kuru fakat hava akımı olmayan yerlerde saklanmalıdır.

Kahve içmek istediğinizde cappuccino gibi yağlı süt kullanılarak yapılan kahveler yerine, filtre kahve tercih ederseniz daha az kalori almış olursunuz.

Brokoli çok aşırı tüketildiği zaman ciddi gaz problemine yol açabilir.

En iyi brokoli pişirme yöntemi, vitamin değerini yitirmemesi açısından kısa süreli haşlamak ya da buharda pişirmektir.

Brokoli, çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesini önler, ayrıca hücre DNA sına zarar veren serbest radikalleri zararsız hale getirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bol miktarda potasyum, demir, A ve B vitamini içeren üzüm yüksek tansiyonu düşürür, kan yapar, ülser ve gastrit romatizma gibi rahatsızlıklara iyi gelir, böbreklerdeki kum ve taşın düşmesine yardımcı olur ve kalbi kuvvetlendirir.

Kara üzüm suyu kırmızı şarap gibi kalp için koruyucu etkiye sahiptir.

Üzüm çekirdeği çok güçlü bir antioksidandır.

Menopoz ve andropoz dönemlerinde doğru beslenmiyor, spor yapmıyor ve uykunuza dikkat etmiyorsanız yapılacak botoks ve cerrahi uygulamalar bile yeterince etkili olmayacaktır.

Zeytinyağı 15 – 18 derecede karanlık bir ortamda ve şişede saklanmalıdır.

Düzenli yürüyüş yaptığınız zaman artan mutluluk hormonu yeme ataklarınızı önleyerek kilo vermenize yardımcı olur.

Badem içinde bulunan kalsiyum, demir, potasyum, çinko, magnezyum ve A,B,C,E vitaminleri sayesinde kolesterolü düşürür, kan şekeri seviyesini ayarlar ve hem zihinsel hem de bedensel yorgunluğu giderir.

Muz, kan basıncının düşürülmesini ve içindeki potasyum ve sodyum ile hücre ve kas gelişimini sağlar. Ayrıca alerji tedavilerine destek olur ve vücudun su dengesini ayarlar.

Havuç, kan yapıcı, ishal giderici, peklik önleyici karaciğeri kuvvetlendirici bir besindir.

Ton balığı A,B,D,E ve K vitaminleri ve selenyum, kalsiyum, demir, fosfor, içerikleri ile yüksek tansiyon ve şiddetli migren ağrılarına iyi gelir.

Mandalina yoğun miktarda içerdiği C vitamini ile kansere yakalanma riskini azaltır, ayrıca hastalıklara karşı vücut direncini arttırır.

Ceviz damar koruyucu, cildi temizleyici, ishal kesici ve kan dolaşımını önleyici etkiye sahiptir.

Bir bardak nar suyunun antioksidan özelliği, 10 bardak yeşil çay ve 2 kadeh kırmızı şarap ile aynı seviyededir.

Vişne suyu, A vitamini ve potasyum içerir. Ateş düşürür, susuzluğu giderir, mide ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar. Elma suyu, B3 ve E vitamini, pektin ve potasyum içerir. Kan şekerini kontrol altında tutar, baş ağrısına iyi gelir, kolesterolü düşürür.

Portakal suyu B ve C vitaminleri fosfor, potasyum içerir ve bir bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacının % 50 sini karşılar. Antioksidan özelliği ile kalbi korur. Tansiyonun dengelenmesini sağlar, hazmı kolaylaştırır.

 

alıntıdır :clover:

 

Gönderi tarihi:

Mayalandırılmadan yapılan ekmeğin besleyici değeri, mayalanmış ekmekten daha azdır

Brokoli çok aşırı tüketildiği zaman ciddi gaz problemine yol açabilir.

Bir bardak nar suyunun antioksidan özelliği, 10 bardak yeşil çay ve 2 kadeh kırmızı şarap ile aynı seviyededir.

 

bak bunları bılmıyordum.hem dıger bılgılerımı tazeledım hemede bıomedıklerımı ogrendım.

tesekkurler zeyynepp :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.