Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 17 yıl DİN SEÇME ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ OLAMAZMI?... İnsanlar neden din seçme özgürlüğünü kullanma yeteneğinden yoksun bırakılmış, Din seçiminde özgürmüyüz sizce... Ya da her zaman söylenen karşısından acaba nekadar özgürüz!! Kanımca özgür değiliz ve her nerede doğarsak oranın dilini, dinini ve kültürünü kullanmak zorun bırakılıyoruz sanki... Mesela günümüze bakarsak hıristiyan biri soradan müslüman olsa onu öldürürler yada müslüman biri hristiyan olsa çoğu müslüman onu dışlar gibi.. Dinini değiştirenlerin çoğu genellikle bunu gizli tutuyor nedense... Değiştirdik diyelim ve o değiştirdiimiz dini özgürce kullanabilme hakkımız varmı veya olabilirmi?.... Bunu günümüz teknolojisi ve bilgi akışı içinde kişi kendi düşünce ve doğrultusunda aklına ve mantığına yatkın bir dini seçebilme özgürlüğü veya bunu yapabilme cesareti varmı?... Yapabilirmiyiz... Saygılar...
Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 17 yıl DİN SEÇME ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ OLAMAZMI?...İnsanlar neden din seçme özgürlüğünü kullanma yeteneğinden yoksun bırakılmış, Din seçiminde özgürmüyüz sizce... Ya da her zaman söylenen karşısından acaba nekadar özgürüz!! Kanımca özgür değiliz ve her nerede doğarsak oranın dilini, dinini ve kültürünü kullanmak zorun bırakılıyoruz sanki... Mesela günümüze bakarsak hıristiyan biri soradan müslüman olsa onu öldürürler yada müslüman biri hristiyan olsa çoğu müslüman onu dışlar gibi.. Dinini değiştirenlerin çoğu genellikle bunu gizli tutuyor nedense... Değiştirdik diyelim ve o değiştirdiimiz dini özgürce kullanabilme hakkımız varmı veya olabilirmi?.... Bunu günümüz teknolojisi ve bilgi akışı içinde kişi kendi düşünce ve doğrultusunda aklına ve mantığına yatkın bir dini seçebilme özgürlüğü veya bunu yapabilme cesareti varmı?... Yapabilirmiyiz... Saygılar... Sanırım yapamayız.Yapanlara da ne yapıldığını görmemek mümkün mü?Ben inançsız biri olmama rağmen bu konuda dürüst davranmak gerektiğine inanıyorum.Aynı dezavantajları inançsızlar kadar inançlılarda yaşıyor.Bu nedenle iki duruma da eşit seviyede durabilme ve yaklaşabilme davranışını, sanırım hiç bir zaman ve hiç bir toplum öğrenemeyecek.
Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 17 yıl İnsanlar neden din seçme özgürlüğünü kullanma yeteneğinden yoksun bırakılmış, Tolumsal yaşayış böyle gerektiriyor, dünyanın her yerinde geçerli bu, bir çocuk kişiliğini kazanana kadar yaşadıklarının etkisinde gelişir, bu sadece din değil bütün konularda geçerlidir. Din seçiminde özgürmüyüz sizce... Göstermelik olarak özgür değiliz, yani bulunduğumuz toplumun (genel toplum değil, mahalle mahalle örneğin) genel inanç ve ahlak yaşayışını zedelemeyecek şekilde görünmemiz gerekiyor ama şöyle diyebiliriz, içimizdeki din özgürdür dışarıya vurmadıkça ! Dinini değiştirenlerin çoğu genellikle bunu gizli tutuyor nedense..Değiştirdik diyelim ve o değiştirdiimiz dini özgürce kullanabilme hakkımız varmı veya olabilirmi?.... . içimizdeki din özgürdür zaten, dışa vurum özgür değildir ve tehlikeli olabilir yaşadığımız toplum içinden farklıysa ! Bunu günümüz teknolojisi ve bilgi akışı içinde kişi kendi düşünce ve doğrultusunda aklına ve mantığına yatkın bir dini seçebilme özgürlüğü veya bunu yapabilme cesareti varmı?... İşte çok önemli bir soru sordunuz. Bu teknolojiyi kullanarak, gördüğünüz gibi özgürüz, kimse bizi tanımıyor ! Bu forumlarda yazdığımız toplumdan aksi düşüncelerimizi meydanlara çıkıp özgürce savunabilir miyiz ? tabiki hayır, linç ederler adamı Ama forumlarda istediğimiz gibi savunabiliyoruz, ve hep böyle devam ederse düşünce özgürlüğünü toplum içinede yansıtabileceğimize inanıyorum, tabi ömrümüz o günleri görmeye yeter mi bilemiyorum ! saygılar
Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 17 yıl Bu teknolojiyi kullanarak, gördüğünüz gibi özgürüz, kimse bizi tanımıyor ! Bu forumlarda yazdığımız toplumdan aksi düşüncelerimizi meydanlara çıkıp özgürce savunabilir miyiz ? tabiki hayır, linç ederler adamı Ama forumlarda istediğimiz gibi savunabiliyoruz, ve hep böyle devam ederse düşünce özgürlüğünü toplum içinede yansıtabileceğimize inanıyorum, tabi ömrümüz o günleri görmeye yeter mi bilemiyorum ! Sanal ortamdaki özgürlük atmosferi reel hayata da aynsıdığı gün, yani can güvenliği tehlikesi olmadan insanlar tartışabildikleri gün, gerçek düşünce ve inanç özgürlüğüne ulaşılmış olacaktır. Saygılar.
Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 17 yıl Din seçiminde özgürmüyüz sizce...Ya da her zaman söylenen karşısından acaba nekadar özgürüz!! Bence din seçme özgürlüğümüz, içinde bulunduğumuz toplumdaki dini sorgulayıp, kendi irademizle bir karara varınca başlıyor. Bireysel anlamda iç dünyamızda özgürüz. Kimse bizim neye inanıp, neye inanmadığımızı veya hangi dini benimseyip, hangisini reddettiğimizi bilemez. Biz açıklamadığımız sürece. Toplumsal düzeyde tam anlamıyla özgür olamıyoruz. Çünkü bize sunulan dini reddettiğimizde, senin de belirttiğin gibi, toplumdan dışlanma olayı var. Etrafımızdaki her insan, "dinsizliği, ateistliği veya o toplumdaki dinin dışındaki bir dini benimsemiş kişileri" hoşgörecek düzeyde değil. Çoğu zaman bunu ya saklamak, ya da rol yapmak durumunda kalıyoruz. Şimdi örneğin ben anneme gidip "ben müslüman falan değilim anne, Kuran'ı okudum aklıma yatmadı, bu kitabı Allah değil de bir insan yazmış" desem. Annemin paniğe kapılır. Çok üzülür, cehennemde yanacağım diye. Hergün beni ikna etmek için çabalar durur artık. (Ha, bu arada annem Kuran'da neler yazdığını bilmez, sağdan soldan duyduğu kadarını bilir) BrainSlapper'in sözlerine katılıyorum. Sanal ortamdaki özgürlük atmosferi reel hayata da yansıdığı gün, yani can güvenliği tehlikesi olmadan insanlar tartışabildikleri gün, gerçek düşünce ve inanç özgürlüğüne ulaşılmış olacaktır.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.