Φ hoppa Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Sayın Muallimi Ali?(Yüce öğretmen?). . . Yukarıda ki ayetleride görüldüğü gibi musa şeriatına göre yahudilere cumartesi balık avlama ve iç yağların haram kılınmasından bahsediyor. Peki bu ayetler neden müslümanları bağlamaz, müslümanlara cumartesi günü balık avlamak ve iç yağları harammıdır? Sayın Muallimi Ali hala sorumun yanıtını alabilmiş değilim efendim. Yukarıda ki ayetleride görüldüğü gibi musa şeriatına göre yahudilere cumartesi balık avlama ve iç yağların haram kılınmasından bahsediyor. Peki bu ayetler neden müslümanları bağlamaz, müslümanlara cumartesi günü balık avlamak ve iç yağları harammıdır? Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Alamazsınız da sayın hoppa .Sn.Muallim-i Ali nin klasik tavrıdır.İşine gelmeyen ayrıntıları yok sayıp görmemezlikten gelir.Benim de bazı konularda ısrarla sorduğum sorularımı sürekli yok sayarak cevap vermekten kaçındı.Onun için boşa uğraşmayın derim. Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2008 merhaba al muallim Kim bir cana kıymamış veya yeryüzünde fesat çıkarmamış birisini öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibidir. Kim de birisinin hayatını kurtarırsa, bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur" (Maide Sûresi: 32) KEHF SURESI : 74-Yine gittiler nihayet bir oğlana rastgeldiler; tuttu onu öldürüverdi. Musa : "Bir can karşılığı olmaksızın masum bir cana mı kıydın? Doğrusu çok kötü birşey yaptın!" dedi. o zaman sizin hızır ayvayı yedi musada engel olmadığı için yandı sizin ilahınız henüz buluğa ermemiş muallim bir ayette öldürmeyin derken diğerinde öldürün diyor söylermisiiz hızır musa ile o masum genci neden öldürdü? Alıntı
Φ uzak Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2008 ******* akıl veren Allaha buluğa ermemiş diyorsun .hızır dersten ibarettir musaya verilen ders Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 ******* akıl veren Allaha buluğa ermemiş diyorsun .hızır dersten ibarettir musaya verilen ders merhaba uzak sadece bir soru sordum allah isimli tanrı masım cana kıymayın derken neden hızırın masum canı almasına ses çıkarmadı Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 Bir masumu öldürmek, bütün insanları öldürmek gibidir "Kim bir cana kıymamış veya yeryüzünde fesat çıkarmamış birisini öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibidir. Kim de birisinin hayatını kurtarırsa, bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur" (Maide Sûresi: 32) Şu âyet haktır, akla münâfi olamaz, hakikattir. Mücâzefe, mübalâğa, içinde bulunamaz. Halbuki zahir düşündürür. Birinci Cümle: Adalet-i mahzânın en büyük düsturunu vaz ediyor. Der ki: Bir mâsumun hayatı, kanı, hattâ umum beşer için olsa da, heder olmaz. İkisi nazar-ı kudrette bir olduğu gibi, nazar-ı adalette de birdir. Cüz'iyatın küllîye nispeti bir olduğu gibi, hakkın dahi mizan-ı adalete karşı aynı nispettir. O nokta-i nazardan, hakkın küçüğü büyüğü olamaz. Iste Muslumanlarin genellikle tekrar ettigi ve anlamadiklari bir ayet. (5:32) "Bir masumu öldürmek, bütün insanları öldürmek gibidir" derler. Halbuki, eger bu ayeti dikkatlice okuyunca, goruyoruzki, Muhammed Yahudilerden bahsediyor. Eger bir Yahudi Muslumani oldururse, butun insaniyeti oldurmus sayilir diyor. Bir hayat kurtarinca, butun insanligi kurtariyor! Muhammedin bu ozel kanunu yalniz yahudiler icin. Bu kanundan kim faydalaniyor? Yahudilere bir faydasi yok. Alaha bir yarari oldugunuda gormuyorum! Muhammed? Tabii ki, Muhammed bu kanundan butun faydalarini cikariyor. Eger bir Musluman Yahudi tarafindan oldururse, Musluman dogrudan dogruya Cennete gidiyor, sehit oldugundan dolayi. Yahudilere ne olacak? Onlar cok ceza alacaklar degilmi? Cunku Allah Muslumanlara soyledi, Allah Yahudileri sevmiyor. O yuzden, Muslumanlar da Yahudileri sevmesin diyor. Iste bu yuzden, Yahudilerle savasmak, onlari Muslanliga dondurmek, veya onlari oldurmek, en sonunda onlar tarafindan oldurulmek iyi bir seydir! Daha fazla delil icin ihtiyac var dersiniz? Allah'a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.(5:33) Yani, Islam dininin yayilmasina engel olanlari oldurun diyor. Iste bu ayeti (5:32) Muslumanlar gidip tekrar edip, sanki Islam dininin Insanliga onem verdigini zannediyorlar. Yukarda goruldugu gibi, bunun manasi tam tersidir. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 Bu başlıkta yazılanları okurken yine Sayın Süheyla tarafında verilen bir ayet vardı...Oldukça dikkatimi çeken bir ayet;Peygamberin evinde fazla durmayın,rahatsızlık vermeyin şeklinde. Yukarda ki iletiyi tam olarak anlamamakla birlikte,anladığım kadarıyla arkadaşımız Yahudi düşmanlığından örnek vermiş.Düşmanlık bir dinin özünde barınamaz diye düşünüyorum.Yalnız Yahudilerin daha önceki dinlere karşı tutumunundan kaynaklanan bir yaklaşım söz konusu olabilir. Söz konusu İslam peygamberi ise o benim için dürüst bir mücadeleci,muhteşem bir devrimci ve insanların en özelidir.O bu benim için bu kadar özelse bayrağını taşıdığı din çok daha özeldir. Masum insanların ölümüne gelince...daha önceki iletilerde Allah masumların öldürmüyorsa da masumların ölümüne seyirci kalmıştır şeklinde bir ileti vardı.Yaratıcı cennet ve cehennemi belki de bunun için bize sunmuştur.O yarattığı insanların ne kadar gaddarlaşacağını biliyordur;kaldı ki öldüren yine insan.Tanrı mı kalkıp öldür diyor;tabi ki hayır! O zaman dinde ki savaşlara dönmek lazım...Savaş gerçekten insanlık tarihinin en büyük ayıbı.Ama bu iken insan hayatının en büyük gerçeği.Din savaşı kutsayan olmamalı.Din için savaşmak kavramı herşeyden önce varolmak için savaşmak anlamını ifade ettiği an meşrudur.Ben Asrı Saadet daha doğrusu Hz Muhammed dönemi yaşanan İslami anlayışı dışında ki İslama yedirilen tüm anlayışları red ediyorum.Ne milliyetçiliğin kalesi olan Emeviler ne de sömürgenin diğer adı olan Osmanlı benim için ölçüt değil,benim ölçüt kutsal kitap ve peygamberdir;ki o dönem de yapılan tüm savaşlar yok sayılan insanların,inançların mücadalesidir. Bunun dışında Cihad adı altında verilen savaşlar bence samimi bir inancın değil çıkarın savaşıdır.Cihad eline alınacak silahı değil,anlamayı ve anlatmayı öngörür.Öngürmeli...Bu arada devrimlerde bile insan kanını meşru sayanlar kalkıp İslamı bu yönüyle eleştirince olay daha da farklılaşıyor...masumiyet düşündüklerimizle mi değer kazanıyor? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 Bu başlıkta yazılanları okurken yine Sayın Süheyla tarafında verilen bir ayet vardı...Oldukça dikkatimi çeken bir ayet;Peygamberin evinde fazla durmayın,rahatsızlık vermeyin şeklinde. Sayın mavi olmayan gökyüzü, O ayet hakkındaki düşünceniz nedir? Ahzab-53 çevirisi: Ali Bulaç: Ey iman edenler (rastgele) Peygamberin evlerine girmeyin, (Bir başka iş için girmişseniz ille de) yemek vaktini beklemeyin. (Ama yemeğe) çağrıldığınız zaman girin, yemeği yiyince dağılın ve (uzun) söze dalmayın. Gerçekten bu, peygambere eziyet vermekte ve o da sizden utanmaktadır; oysa Allah, hak (kı açıklamak)tan utanmaz. Onlardan (peygamberin eşlerinden) bir şey isteyeceğiniz zaman, perde arkasından isteyin. Bu, sizin kalpleriniz için de, onların kalpleri için de daha temizdir. Allah'ın Resûlü’ne eziyet vermeniz ve ondan sonra eşlerini nikahlamanız size ebedi olarak (helal) olmaz. Çünkü böyle yapmanız, Allah katında çok büyük (bir günah)tır. Elmalılı Hamdi Yazır: Ey iman edenler, Peygamberin evlerine, vaktine dikkat etmeksizin ve yemek için izin verilmedikçe girmeyin; ancak çağrıldığınızda girin, yemeği yediğinizde de hemen dağılın; sohbet etmek için de izinsiz girmeyin! Çünkü o, peygambere eziyet veriyor, üstelik sizden utanıyor; ama Allah, gerçeği söylemekten sıkılmaz. Bir de hanımlarına, gerekli birşey soracağınızda bir perde arkasından sorun! Öyle yapmanız, hem sizin kalpleriniz hem de onların kalpleri için daha çok temizdir. Sizin, Allah'ın peygamberini incitmeye hakkınız yoktur; arkasından hanımlarını nikahlayamazsınız da. Çünkü, bunlar, Allah katında çok büyük bir günahtır. Süleyman Ateş: Ey inananlar, (rastgele) Peygamber'in evlerine girmeyin. Ancak yemek için size izin verilir de girerseniz (erkenden gelip) yemeğin pişmesini beklemeyin. Çağrıldığınız zaman girin; yemeği yeyince dağılın, söze dalmayın. Çünkü bu (davranışınız) Peygamberi incitiyor, fakat o, (size bunu söylemekten) utanıyordu. Ama Allah, gerçek(i söylemek)ten utanmaz. Onlardan (yani peygamberin hanımlarından) bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Bu, hem sizin kalbleriniz, hem de onların kalbleri için daha temizdir. Sizin, Allah'ın Elçisini incitmeniz ve kendisinden sonra onun eşlerini nikahlamanız asla olamaz. Çünkü bu, Allah katında büyük(bir günah)tır. Saygılar. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Iste Muslumanlarin genellikle tekrar ettigi ve anlamadiklari bir ayet. (5:32) "Bir masumu öldürmek, bütün insanları öldürmek gibidir" derler. Halbuki, eger bu ayeti dikkatlice okuyunca, goruyoruzki, Muhammed Yahudilerden bahsediyor. Eger bir Yahudi Muslumani oldururse, butun insaniyeti oldurmus sayilir diyor. Bir hayat kurtarinca, butun insanligi kurtariyor! Muhammedin bu ozel kanunu yalniz yahudiler icin. "Kim bir cana kıymamış veya yeryüzünde fesat çıkarmamış birisini öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibidir. Kim de birisinin hayatını kurtarırsa, bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur" (Maide Sûresi: 32) bu ayetın yahudılerden bahsettıgını ıddıa etmek soylemek nasıl mumkun olabılıyor dıye dusundugum zaman bulabıldıgım ıkı cevap var ya hezeyan ya art nıyet. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 bu ayetın yahudılerden bahsettıgını ıddıa etmek soylemek nasıl mumkun olabılıyor dıye dusundugum zaman bulabıldıgım ıkı cevap var ya hezeyan ya art nıyet. Kardesim, bu iddia degil. Bu gercektir. Yalniz okumak lazim bunu anlamak icin. Buyrun Diyanet mealine bakin, ve 3 tanede ingilizce tercumelerine bakin. Bunun tefsirlerini okuyunca, bu ayetin ne hakkinda oldugunda hic bir suphe yok. Muhammed, Yahudiler icin bir kanun yapmis, yukarda dedigim gibi. Eger sizin Kuran bunu yazmiyorsa, siz onu bir sorusturun. Acaba sizinki, niye bu kadar degisik? DIYANET: Bundan dolayı İsrailoğullarına (Kitapta) şunu yazdık: "Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa sanki bütün insanları yaşatmıştır. Andolsun ki, onlara resûllerimiz apaçık deliller (mucize ve âyetler) getirdiler. Ama onlardan birçoğu bundan sonra da (hâlâ) yeryüzünde aşırı gitmektedir. (5:32) Ingilizcesine Bakalim, uc degisik tercumeleri. 005.032 YUSUFALI: On that account: We ordained for the Children of Israel that if any one slew a person - unless it be for murder or for spreading mischief in the land - it would be as if he slew the whole people: and if any one saved a life, it would be as if he saved the life of the whole people. Then although there came to them Our messengers with clear signs, yet, even after that, many of them continued to commit excesses in the land. PICKTHAL: For that cause We decreed for the Children of Israel that whosoever killeth a human being for other than manslaughter or corruption in the earth, it shall be as if he had killed all mankind, and whoso saveth the life of one, it shall be as if he had saved the life of all mankind. Our messengers came unto them of old with clear proofs (of Allah's Sovereignty), but afterwards lo! many of them became prodigals in the earth. SHAKIR: For this reason did We prescribe to the children of Israel that whoever slays a soul, unless it be for manslaughter or for mischief in the land, it is as though he slew all men; and whoever keeps it alive, it is as though he kept alive all men; and certainly Our messengers came to them with clear arguments, but even after that many of them certainly act extravagantly in the land. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Sayın mavi olmayan gökyüzü, O ayet hakkındaki düşünceniz nedir? Ahzab-53 çevirisi: Saygılar. Değerli arkadaşım, ben ayetin ne demek istediğini tam anlayamadım.Peygambere rahatsızlık vermeyin şeklinde ki ibare hakkında hiçbir yorumda bulunmayacağım.Bunu birileri açıklarsa da sevinirim. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Kardesim, bu iddia degil. Bu gercektir. Yalniz okumak lazim bunu anlamak icin. Buyrun Diyanet mealine bakin, ve 3 tanede ingilizce tercumelerine bakin. Bunun tefsirlerini okuyunca, bu ayetin ne hakkinda oldugunda hic bir suphe yok. Muhammed, Yahudiler icin bir kanun yapmis, yukarda dedigim gibi. Eger sizin Kuran bunu yazmiyorsa, siz onu bir sorusturun. Acaba sizinki, niye bu kadar degisik? DIYANET: Bundan dolayı İsrailoğullarına (Kitapta) şunu yazdık: "Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa sanki bütün insanları yaşatmıştır. Andolsun ki, onlara resûllerimiz apaçık deliller (mucize ve âyetler) getirdiler. Ama onlardan birçoğu bundan sonra da (hâlâ) yeryüzünde aşırı gitmektedir. (5:32) Ingilizcesine Bakalim, uc degisik tercumeleri. 005.032 YUSUFALI: On that account: We ordained for the Children of Israel that if any one slew a person - unless it be for murder or for spreading mischief in the land - it would be as if he slew the whole people: and if any one saved a life, it would be as if he saved the life of the whole people. Then although there came to them Our messengers with clear signs, yet, even after that, many of them continued to commit excesses in the land. PICKTHAL: For that cause We decreed for the Children of Israel that whosoever killeth a human being for other than manslaughter or corruption in the earth, it shall be as if he had killed all mankind, and whoso saveth the life of one, it shall be as if he had saved the life of all mankind. Our messengers came unto them of old with clear proofs (of Allah's Sovereignty), but afterwards lo! many of them became prodigals in the earth. SHAKIR: For this reason did We prescribe to the children of Israel that whoever slays a soul, unless it be for manslaughter or for mischief in the land, it is as though he slew all men; and whoever keeps it alive, it is as though he kept alive all men; and certainly Our messengers came to them with clear arguments, but even after that many of them certainly act extravagantly in the land. muhatabın ısraıl ogulları olması dahı sız muslumanları oldurmeyın ama onlar ısız oldurebılır gıbı bır anlam ıcermez. kaıde genel. ''kım bır ınsanı oldururse'' ısraılogluda olsa muslumanda olsa haksız yere katledılmıs ıse ayete muhalıf davranmıs demektır Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Değerli arkadaşım, ben ayetin ne demek istediğini tam anlayamadım.Peygambere rahatsızlık vermeyin şeklinde ki ibare hakkında hiçbir yorumda bulunmayacağım.Bunu birileri açıklarsa da sevinirim. Bu ayetin derin bir manasi yoktur. okuduklariniza inanabilemediginiz icin zorluk oluyor. Yani, peygamberiniz evdeki misafirlerine dagilip gidin demek istiyor ama bu peygamberligine yakismadigi icin, onun sozleri Allah rolunde misafirlerine geliyor. Kainat'ta, milyarca yildizlari yaratan olan inandiginiz Allah, cok utangac bir elciyi secmis kendisini temsil etmek icin ve Muhammed bu sozleri kendisi soyleyemedigi icin, araya girip misafirlere cabuk eve gidin demis. Yani Allah sekreter olmus sizin Peygamberinize. Bu ayette bir kac satir bosluk oldugu icin biraz daha doldurmak istemis ve Muslumanlara demiski, Peygamberin hanimlari diger hanimlardan cok degisiktir. Peygamber oldukten sonra, o hanimlarla kimse evlenemez! Yani 50 den yasli bir insan 6 yasinda bir cocukla evlendikten soran, ve kendisi olurse , bu cocuk kiz ebediyyen dul kalacaktir. Bu kizcagiz hayatinin sonuna kadar yalniz kalacaktir. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 muhatabın ısraıl ogulları olması dahı sız muslumanları oldurmeyın ama onlar ısız oldurebılır gıbı bır anlam ıcermez. kaıde genel. ''kım bır ınsanı oldururse'' ısraılogluda olsa muslumanda olsa haksız yere katledılmıs ıse ayete muhalıf davranmıs demektır Iste burada yaniliyorsunuz. "Kim Insani oldururse ..." sozleri yalniz ve tek yalniz yahudilere hitaben tehdit olarak soylemistir. Genel olarak insanogluna degil. cunku bu sozun gectigi ayetten(5:32) sonrasini okursaniz, bunun cok apacik oldugunu goruyoruz. Allah'a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.(5:33) Burada goruldugu gibi Islam dinine karsi gelenleri oldurmekten cekindigi yok. Tabii ki bu katliamlari Muhammed degilde Allah istemistir diyebilirsiniz! Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Iste burada yaniliyorsunuz. "Kim Insani oldururse ..." sozleri yalniz ve tek yalniz yahudilere hitaben tehdit olarak soylemistir. Genel olarak insanogluna degil. cunku bu sozun gectigi ayetten(5:32) sonrasini okursaniz, bunun cok apacik oldugunu goruyoruz. Allah'a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.(5:33) Burada goruldugu gibi Islam dinine karsi gelenleri oldurmekten cekindigi yok. Tabii ki bu katliamlari Muhammed degilde Allah istemistir diyebilirsiniz! bu hıtap sadece yahudılere hıtaben ıse dısında kalanların bundan mustesna olması gerekırdıkı, buda muslumanların yahudılerın dısında olan ırkları yaptıklarından mesul tutamamaları demek olur. ve eger oyle ıse en cetın savaslar nasıl oluyorda kureys musrıklerı ıle yapılabılır. duzgun okuyun kardesım; karsı gelenler demıyor savas acanlar dıyor. Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 bu hıtap sadece yahudılere hıtaben ıse dısında kalanların bundan mustesna olması gerekırdıkı, buda muslumanların yahudılerın dısında olan ırkları yaptıklarından mesul tutamamaları demek olur. ve eger oyle ıse en cetın savaslar nasıl oluyorda kureys musrıklerı ıle yapılabılır. duzgun okuyun kardesım; karsı gelenler demıyor savas acanlar dıyor. merhaba kafedengi ben islamı ve onun bilgilerini red ettim=karşı geldim=savaş açtım dolayısı ile karşı gelmek=islama karşı fikirsel noktada savaş açmaktır ayet bunu anlatmaktadır Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 merhaba kafedengi ben islamı ve onun bilgilerini red ettim=karşı geldim=savaş açtım dolayısı ile karşı gelmek=islama karşı fikirsel noktada savaş açmaktır ayet bunu anlatmaktadır tamam kardes madem savas ılan edıyorsun. al elıne sılahını gıt ıran yada suud sınırına soyle nıyetının savasmak oldugunu buyur savas. senı tutanmı var Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2008 evet bende onu diyorum, Allah savaşı önlemiyor ! çocukların babasız, anaların kocasız olmasına müsade edip, damarlardan kan fışkırtarak, tir tir titremesine müsade ediyor diyorum böyle bir vahşet, tanrının işi olmamalı, bir yerlerde yanlışlık var ! saygılar O zaman insan iradesinin ne anlamı olabilir ki?Ya da ceza ve mükafatın ölçütünü nasıl belirleyebilirdi ki?TBir yerlerde yanlışlık olduğu muhakkak;bu insanın kendi yanlışlığı olmasın mı? Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2008 ÖLÜM olmadan Hayat olmaz..Ölüm Ömrün sonudur,hayatın değil..hayat süreklidir..kesintisizdir..her an milyonlarca milyarlarca CANlı doğmaktadır..ve yine her AN milyarlarca CANlı Ölmektedir..bu genel bakış içerisinde insanda sadece bir CAN,lıdır..doğan ve ölmesi mecburi olan.. yani öyle yada böyle ölecek insanda ..kaytarmak yok.. Şimdi gelelimmi Allah zalim yada katil falan gibi ilk okul çocuklarının tartışma zeminine.. Şunuda yazmadan göndermeyeyim.. Doğuma ölüme cinselliğe,yemeğe içmeye her şeye görsel ve işitsel efektler ilave etme yetkisi verilmiş tek CAN,lıda İnsan diyorum.. siz ne derseniz deyin.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.