Φ bursercan Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2008 valla guzelmıs.etkılendım bende gercekten.tesekkurler Alıntı
Φ SORuSORMA Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2008 işin ilginç tarafı jüri adamın dişleri yamuk ustu guzel değil diye dalga geciyor sen bu şarkıyı söyleyemezsin diyorlar ama adamdaki cevhere bak Alıntı
Φ crazy mom Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2008 Insanlari kucumsemek cok kotu birsey ama gercekten etkileyici birsey... Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 gecen de ekledigin de izlemisdim Sorusorma yazamamisdim o gün, gercekten cok güzelmis.. tesekkürler Alıntı
Φ NICLENO Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 Forumlarda kaliteli müziğin tanıtımı ve sevdirilmesi için bir misyon yüklenmiş biri olarak bir kaç satır eklemek istiyorum.1980 sonrası ülkemizde 'özümüze dönelim'' politikaları sonucu ''evrensel sanat'' tu kaka edilmeye başlandı.Kalasik batı müziği kilise müziğiyle örtüştürüldü.Bunun sonucu olarak da ''bana hitap etmeyen sanat değildir'' mantığıyla yaşayan ve baygın makam sesleri ve uçkur peşkir havası ritimlerinden başka bir şeyi (adına ne derseniz deyin) algılayamayan nesiller yetişti.(Folklorik unsurlarımıza karşı olduğum gibi bir anlam çıkmasın.Zaten evrensel sanatın da kaynağı geniş ölçüde bu unsurlardır.Ne ki, bunları evrensel çizgiye çekebilmek için müzik disiplininden geçmek gerekiyor.) Gelelim Amerikalı telefon satıcısına.Müziğin evrenselliğinin ispatı adeta.İtalyan besteci Puccini'nin , konusunu Asya steplerinden alan operası Turandot'dan Nessun Dorma'yı beklenmedik bir şekilde mükemmele yakın yorumluyor.Etkilenmemek mümkün değil.Eğer forumda yoksa ben de efsanevi üç tenorun yorumunun ekleyeceğim.Günümüzde maalesef sırf bizde değil bütün dünyada içi boş, sanat değeri olmayan ,slogan olmaktan öteye geçemeyen adına DJ denen müzik cahillerinin ürünleri prim yapıyor.Ama izlediğiniz klipte gördüğünüz üzere gerçek sanat onca insanı bir anda avucunun içine alıverdi.Lütfen müzik dinlerken seçici olun.Ruhunuza gelişmesi için ona şans verin.İnsan algılayabildiği kadar yaşar.Algılayamadığını da umursamadan ölür gider.Müziksiz kalmayın..... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.