Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Insanlari kucumsemek cok kotu birsey ama gercekten etkileyici birsey...

Gönderi tarihi:

gecen de ekledigin de izlemisdim Sorusorma yazamamisdim o gün, gercekten cok güzelmis.. tesekkürler :clover:

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Forumlarda kaliteli müziğin tanıtımı ve sevdirilmesi için bir misyon yüklenmiş biri olarak bir kaç satır eklemek istiyorum.1980 sonrası ülkemizde 'özümüze dönelim'' politikaları sonucu ''evrensel sanat'' tu kaka edilmeye başlandı.Kalasik batı müziği kilise müziğiyle örtüştürüldü.Bunun sonucu olarak da ''bana hitap etmeyen sanat değildir'' mantığıyla yaşayan ve baygın makam sesleri ve uçkur peşkir havası ritimlerinden başka bir şeyi (adına ne derseniz deyin) algılayamayan nesiller yetişti.(Folklorik unsurlarımıza karşı olduğum gibi bir anlam çıkmasın.Zaten evrensel sanatın da kaynağı geniş ölçüde bu unsurlardır.Ne ki, bunları evrensel çizgiye çekebilmek için müzik disiplininden geçmek gerekiyor.)

Gelelim Amerikalı telefon satıcısına.Müziğin evrenselliğinin ispatı adeta.İtalyan besteci Puccini'nin , konusunu Asya steplerinden alan operası Turandot'dan Nessun Dorma'yı beklenmedik bir şekilde mükemmele yakın yorumluyor.Etkilenmemek mümkün değil.Eğer forumda yoksa ben de efsanevi üç tenorun yorumunun ekleyeceğim.Günümüzde maalesef sırf bizde değil bütün dünyada içi boş, sanat değeri olmayan ,slogan olmaktan öteye geçemeyen adına DJ denen müzik cahillerinin ürünleri prim yapıyor.Ama izlediğiniz klipte gördüğünüz üzere gerçek sanat onca insanı bir anda avucunun içine alıverdi.Lütfen müzik dinlerken seçici olun.Ruhunuza gelişmesi için ona şans verin.İnsan algılayabildiği kadar yaşar.Algılayamadığını da umursamadan ölür gider.Müziksiz kalmayın.....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.