Φ ruhsuz-kız Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2008 slmlar ben size bir şey danışıcaktıım ve en uygun bölüm yeri dini konular buraya açmaya karar verdim şimdi biliyosunuz ki bizi yaratan ALLAH tabi buna inanmayan ateistlerde var neysee ben büyü ve çok tanrılı dinlere değinecektimm.. ilk önce bir insan büyü yaparak başka birini etkisi altını alabilir mi?yhada onu büyü ile öldürebilir mi?ben filmlerde görüyorum zaten büyü kavramı eskilerede dayanıyor ve bunun doğruluğu ispatlanıyor ama benim halen aklıma takılıo peki bunlara ALLAH nasıl izin verebiliyorr onu sorcaktımm demekki büyü her şeyden kuvvetlimiy miş?? çok tanrılı dinler ise mesela hindistandaki tanrılar ayrı.şaman dinindeki tanrılar ayrı ne bilim eski uygarlıkların dinleri ve tanrıları ayrı dimi..peki bu kişiler inandıkları ve taptıkları tanrılara dua edip tapınıyorlar mesela birisi bi tanrıdan önünde eğilip bir şey istiyor bugün mesela yağmur yağsın,kuraklık olmasın gibi ben böyle şeyleri filmlerdede görüyorum onu bırakın kitaplarda bile yasıyor..bunlar gerçekleşiyor yani o tanrı yağmur yağdırabiliyor bu nasıl bir kavram yha hani ALLAH nerede?nasıl izin veriyor?? kafama çok takıldı böyle tanrılar demekki varmış ve olağanüstü güçlere sahipmiş demekki bunun açıklaması böyle tanrılarda vardırr ALLAH ın haricindee nese bide şunu takıldı aklım dünya çok adaletsiz dimi? görüyorus ki küçük çocuklar ldürülüyo,insanlar fena halde can veriyorr bizde kaderi böyle diye geçiştiriyorus peki büyüklerimiz ALLAH a du et o seni koruyacaktır diyo dimi tmm dualarımızı yapıyoruz ve yaptığımız halde feci şekilde insanlar ölüo ve ALLAH bunlara izin verio nasıl bir kavram bu yha?? ALLAH o zaman korusa yha kullarını?? günaha girmek istemiyorum ama sizde iyice bi düşünün?? feci şekilde ölüceğinizi??? dimi yha offff:(( ALLAH görevlerini yapamıyor mu yoksa ?? bütün insanlığı başıboş mu bırakmak istiyo?? sadece ona ibadet edenlerin arkasında mı?? onlarımı koruo sadecee?? nese benden bu kadar!!! Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2008 Kur'an'ı oku ve anlamadığın noktaları da daha güvenilir bilgi ortamlarında(işin ehli olanlara) sor; yoksa bu tarz forumlarda kafan daha çok karışır... Saygılar... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2008 Kur'an'ı oku ve anlamadığın noktaları da daha güvenilir bilgi ortamlarında(işin ehli olanlara) sor; yoksa bu tarz forumlarda kafan daha çok karışır... Saygılar... Sayın Ali0_1... Diğer bir konuda tartışırken sizi Metafizik Düşünce taraftarı olarak lanse etmemizden şikayet ederken, Burada Bilgi edinebilmek istenildiğinde sadece Kur'an-ı ve Kur'an-ı okumuş olanları referans göstermek nedir? Sayın Ruhsuz-Kız... Sorduğunuz sorular ile ilgili yanıtları Sosyal Bilimlere eğildiğiniz takdirde bulabilirsiniz... Saygılarımla... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2008 Sayın Ali0_1... Diğer bir konuda tartışırken sizi Metafizik Düşünce taraftarı olarak lanse etmemizden şikayet ederken, Burada Bilgi edinebilmek istenildiğinde sadece Kur'an-ı ve Kur'an-ı okumuş olanları referans göstermek nedir? Sayın Ruhsuz-Kız... Sorduğunuz sorular ile ilgili yanıtları Sosyal Bilimlere eğildiğiniz takdirde bulabilirsiniz... Saygılarımla... Metafizik düşünce taraftarı falan değilim; Müslümanım ve İslam metafizik düşünce gibi kullanımlarla ifade edilebilenden çok ötedir de ondan; sosyal bilimler işin dünyevi yanıyla uğraşır arkadaşın sorunu daha farklı anladığım kadarıyla ama tabii ki genel olarak bilime de başvuracaktır... Başlıkçı vatandaş önerimi değerlendirecek ve nasıl davranacağına karar verecektir zaten; yeter ki bu tarz tartışma ortamlarında karşıdakinin kim olduğu bile belli değilken kafasını daha da karıştıracak laflardan uzak durmaya çalışsın... Alıntı
Φ Sinek Vale Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2008 Metafizik düşünce taraftarı falan değilim; Müslümanım Metafizikçi değilsiniz ama Müslümansınız? Allaallaa, bak seeen... Metafizikçi değilsen Materyalistsindir. Materyalistsen Müslüman değilsindir. Metafizikçiysen bilimi tavsiye etmen gerekir, Kuranı değil. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 slmlar ben size bir şey danışıcaktıım ve en uygun bölüm yeri dini konular buraya açmaya karar verdimşimdi biliyosunuz ki bizi yaratan ALLAH tabi buna inanmayan ateistlerde var neysee ben büyü ve çok tanrılı dinlere değinecektimm.. ilk önce bir insan büyü yaparak başka birini etkisi altını alabilir mi?yhada onu büyü ile öldürebilir mi?ben filmlerde görüyorum zaten büyü kavramı eskilerede dayanıyor ve bunun doğruluğu ispatlanıyor ama benim halen aklıma takılıo peki bunlara ALLAH nasıl izin verebiliyorr onu sorcaktımm demekki büyü her şeyden kuvvetlimiy miş?? çok tanrılı dinler ise mesela hindistandaki tanrılar ayrı.şaman dinindeki tanrılar ayrı ne bilim eski uygarlıkların dinleri ve tanrıları ayrı dimi..peki bu kişiler inandıkları ve taptıkları tanrılara dua edip tapınıyorlar mesela birisi bi tanrıdan önünde eğilip bir şey istiyor bugün mesela yağmur yağsın,kuraklık olmasın gibi ben böyle şeyleri filmlerdede görüyorum onu bırakın kitaplarda bile yasıyor..bunlar gerçekleşiyor yani o tanrı yağmur yağdırabiliyor bu nasıl bir kavram yha hani ALLAH nerede?nasıl izin veriyor?? kafama çok takıldı böyle tanrılar demekki varmış ve olağanüstü güçlere sahipmiş demekki bunun açıklaması böyle tanrılarda vardırr ALLAH ın haricindee nese bide şunu takıldı aklım dünya çok adaletsiz dimi? görüyorus ki küçük çocuklar ldürülüyo,insanlar fena halde can veriyorr bizde kaderi böyle diye geçiştiriyorus peki büyüklerimiz ALLAH a du et o seni koruyacaktır diyo dimi tmm dualarımızı yapıyoruz ve yaptığımız halde feci şekilde insanlar ölüo ve ALLAH bunlara izin verio nasıl bir kavram bu yha?? ALLAH o zaman korusa yha kullarını?? günaha girmek istemiyorum ama sizde iyice bi düşünün?? feci şekilde ölüceğinizi??? dimi yha offff:(( ALLAH görevlerini yapamıyor mu yoksa ?? bütün insanlığı başıboş mu bırakmak istiyo?? sadece ona ibadet edenlerin arkasında mı?? onlarımı koruo sadecee?? nese benden bu kadar!!! Allah dünya güllük gülistanlık,her şey adil orda mutlu yaşayın demiyor sayın Ruhsuz Kız....''Hayır da şer de Allah'tandır''...diyor Kuran...Bu dünya da birçok noktada özgür bırakılmışız...İyi olmak da elimizde kötü olmak da... Allah bana inananları öldürmeyeceğim,onlara kötülük göstermeyeceğim,acı çektirmeyeceğim demiyor... Başınıza bir musibet geldiğinde bana sığınıyor musunuz,sabredip onunla mücadele ediyor musunuz diyor? Gerçekten inandığın zaman ölüm Mevlana' da olduğu gibi insana düğün gecesi gibi gelir...Ölüm bir son değil bir başlangıçtır... Bütün bu adaletsizlikler,katliamlar olurken biz ne yapacağız...İnanan insan bunların Allah'tan geldiğine inanır ve her şeye isyan etmez en başında...Sonrasında bunların ortadan kaldırılması için ne yapabilirim,üstüme düşen görev nedir der ve mücadelesini verir...Bu olaylar da bir imtihandır...inanana tabi! Bu olaylara bakıp inançsızlığa yönelip başka bir yol bulduğunuzda,inançlı duruşunuzla inançsız duruşunuzun ortaya çıkardığı faydayı ölçüp tartıp hal seçmek de size kalmış bir şey artık... Takva filminden:Ben sadece iyi bir insan olmak istemiştim ama olmadı.Ne yaparsan yap yine o her yerde...Önemli olan dikene gülsüz de katlanmaktır... MUHABBETLE... Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 1 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2008 Metafizikçi değilsiniz ama Müslümansınız? Allaallaa, bak seeen... Metafizikçi değilsen Materyalistsindir. Materyalistsen Müslüman değilsindir. Metafizikçiysen bilimi tavsiye etmen gerekir, Kuranı değil. Arkadaşımın acelesine gelmiş galiba. Hoşgörüsüne sığınarak düzeltmek istiyorum. Yukardaki kırmızılanmış kelime "materyalist" olmalıydı. Farkına varmaz veya vakti olmaz diye düşündüm. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 1 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2008 Metafizik düşünce taraftarı falan değilim; Müslümanım ve İslam metafizik düşünce gibi kullanımlarla ifade edilebilenden çok ötedir de ondan; sosyal bilimler işin dünyevi yanıyla uğraşır....................... İslam yada diğer dinler, "teoloji" olarak matafizik disiplinlerin alt dalıdır. Metafizik görüşlerin sosyal bilimler sanısı da bir bilgi eksikliğidir. Alıntı
Φ Sinek Vale Gönderi tarihi: 1 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2008 Arkadaşımın acelesine gelmiş galiba. Hoşgörüsüne sığınarak düzeltmek istiyorum. Yukardaki kırmızılanmış kelime "materyalist" olmalıydı. Farkına varmaz veya vakti olmaz diye düşündüm. Haklısın maraba, düzeltiyorum. Metafizikçi değilsiniz ama Müslümansınız? Allaallaa, bak seeen... Metafizikçi değilsen Materyalistsindir. Materyalistsen Müslüman değilsindir. Materyalistsen bilimi tavsiye etmen gerekir, Kuranı değil. Bide ekleme yapayım, Metafizikçinin yani dincinin bilimi tavsiye etmesi çelişki olur. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 1 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2008 ruhsuz-kız, ruhsuzsun diye bu kadar da her şeyin ruhunu katletme bence, örneğin dil gibi. Ya valla yani Türkçenin canına okumuşsun. Tabii kesinlikle eleştiri, beğenmezlik filan değil, çok samimi söylüyorum. Düşüncelerine yanıt arıyorsun madem, biz kesinlikle düşünürken dil aracını kullanırız. Bilgisayarın işlem yapmak için nasıl kodlara ihtiyacı varsa, beynimizin de düşünmek için kavramları bir mantık silsilesine oturtmaya ihtiyacı vardır. O kavramları ise sözcükler ve o sözcüklerin dizilim kuralları temsil eder. Hatta temsil ne kelime, doğrudan biçimlendirir. Sakın ilgisi yok gibi görünmesin, dil düşünmenin başlıca ve temel aracıdır. Okumaya, konuşma ve yazma diline çok önem vermeni ve bu konuda titizlik göstermeni tavsiye ederim, aradığın yanıtlar zamanla gelir, sevgiyle kal... Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 1 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2008 Metafizik düşünce taraftarı falan değilim; Müslümanım ve İslam metafizik düşünce gibi kullanımlarla ifade edilebilenden çok ötedir de ondan; Ali0-1, Sen bunu biraz daha düşün derim. Arkadaşlar tepkilerinde haklılar. Burada kafan karışır diyorsun, Neden kafası karışsın? Senin karıştı mı? Bir şeyler örenmedin mi? Öğretmedin mi? Boşa mı yazdın onca iletiyi? Foruma yeni katılmış ve bilgi ve görüş almak isteyen insanlara, konu her ne olursa olsun, bu şekilde tavsiyede bulunman hiç hoş değil! Hem sebebini de anlayamadım. Nedir bunu söylemendeki sebep? Kafası karışan birini ateistlerden korumak mı? Daha da kafasını karıştıracakları için? Kusura bakma da bırak buna yazarken ve tartışırken kişi kendisi karar versin... Görüşün varsa belirtirsin, ya da yoksa görüş alabileceği bir yer de tarif edersin. Tarzın hoş değil... Ruhsuz kızın sorlarıyla ilgili bir şeyler yazacaktım ama... Amacına kavuştun hadi iyisin Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Yalnız ben burada peşin hükümlülük görüyorum. Gerçekten soruları olan insan bu soruları, danışmak adı altında çizgisi belli bir forumda dile getirmez. Alıcağı cevaplar bellidir. Bu sorular soru mahiyetinden çıkar, taraf sloganı işlevi görür. Bu benim islami bir forumda; ''bir takım sorularım var.. acaba ben neden dünyadyım?, Evrenin başlangıcı var mı? eğer yoksa sonu da mı yok? Bu döngünün dışında başka bi düzlem var mıdır? Döngü nasıl bu kadar sistematik?'' vb. sorular yazıp ne gibi cevaplar alacağımı bilmem kadar açıktır. saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.