Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

toplumsal duyarlılık  

11 üye oy verdi

1. 1. Duyarlı bir toplum muyuz?

• evet duyarlıyız
      1
    • hayır duyarlı değiliz
      10
  2. 2. duyarlıyız dediyseniz, sizce en çok hangi konuda?

• Türkiye'yi ilgilendiren bütün meselelerde
      0
    • Dünyayı ve insanlığı ilgilendiren bütün meselelerde
      1
    • Futbol maçlarında yapılan haksızlıklarda
      1
    • Dini ilgilendiren bütün meselelerde
      2
    • Televizyonda izlenen magazinel şovlara
      4
    • Sadece kendimizi ilgilendiren meselelerde
      3
    • 0
  3. 3. duyarsız bir toplumuz dediyseniz size göre bunun nedeni

• Eğitimsizlikten
      5
    • Genetik yapıdan
      0
    • Düşünce üretememekten
      2
    • Asimile edilmişlikten
      0
    • Korkudan
      0
    • Bananecilikten
      4

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Türk toplumunun demokratikleşme sürecinin aşırı dinci ve aşırı milliyetçi yöneticilerin ve onların tabanlarının taleplerinin doğrultusunda sürekli sekteye uğradığını düşünüyorum...

Atalarımızda böylemiydi bilmiyorum ama bugünün Türk Toplumu duyarsız yani en azından ben böyle olduğunu düşünüyorum... Kanıksama, tembellik, bişey olmazcılık, bananecilik, Allah'a havale etmecilik, bencillik, dar fikirlilik, dünyayı algılayamama, dünyanın gelişimine ayak uyduramama gibi çok önemli sorunlarımız var...

Bunlar aşılabilir mi, çok zor...

Toplumun içinde bölünmüşlükler var bu bölünmüş kitlelerin önemsedikleri meseleler çok farklı...

Öne çıkan farklılıklar, Kemalistler, Siyasal İslamcılar, Kürtçüler, Avrupacılar ve hiçbirşeyciler...

Sizce toplumumuz ne kadar duyarlı ya da duyarlı mı?

Gönderi tarihi:

Duyarsız; duyarlı olduğunda sadece kendini ilgilendirene duyarlı ve duyarsızlığının sebebi eğitimsizlik...

İşte benim seçimim... :D

Ama ben bunları kesinlikle başlıkçı arkadaşla ortak köklere bağlamıyorum, sorun her durumda söylediğim gibi kimlik sorunudur; Osmanlı nın klasikten uzaklaşmış sorunlu toplumundan keskin bir devrimler silsilesi ile ayrılıp yüzün döndüğü batı ile geçmişten gelen miras arasında kalmak temeli yeterince sağlam olmaktan uzak bırakmış hatta buna Osmanlı nın son dönemindeki toplumun daha da derin buhranlarla karşılaşması durumu da diyebilirim...

Bugün hala merkez-çevre ayrımının derinliği ortadadır ki konuştuğumuz konularda da açıktır...

Saygılar...

:zorro:

Gönderi tarihi:

Toplumumuz çoğu konuda duyarsız..Daha ziyade güdülmeye alıştırıldığı için hareket kabiliyetini ve hatta düşünme kabiliyetini bile yitirmiş ne yazık ki ..Günümüz kapitalist düzeni insanları bireyselliğe..ordan da bencilliğe ve yalnızlığa itmiş durumda..dolayısıyla herkes sadece kendini kurtarmanın yollarını aramakta bunu yaparkende çoğu zaman çevresinde gördüğü gibi çalışmadan kazanma ya da illegal yoldan para kazanma alternatiflerini değerlendirmektedir..bu faaliyetlerle kafası o kadar yoğundur ki sosyal duyarlılık gerektiren çoğu durum onu kesinlikle ilgilendirmemektedir..ben de bunun sebebi olarak eğitimi işaretledim ama bananecilik te bayağı ön plana çıkıyor..

Gönderi tarihi:

toplum elbette duyarsızlaştı duyarsızlaştırıldı..gelecek nesli yetiştırecek annelerimiz kadın proğramları yada dizi başından ayrılmıyorlar..herşeyın temeli eğitim dıyoruz ama eğitimin aile de başladığını da biliyoruz..

bunun farkını 1.sınıf okutan bır öğretmen olarak çok gördüm..çocuk ailenin yaşayış tarzı ile şekıl almış...ve o çocuğu ancak bir adım ileri görürebılıyosak bıle ne mutlu dıyoruz kendımıze çünkü oyle zorki,,,

kadın proğramları ve diziler ile vakıt geçiren anneler yerine;çocuğu ile açeve gıden,anaokuluna gönderen,yada halk eğitim kurslarına gıden anneler olmalıydı :(

Gönderi tarihi:

Afedersiniz ama hangi kadin programlarindan bahsediyorsunuz?

Gercekten Televizyonlarda kadin programi denilen programlar veya yazili kadin dergileri kadinlata ne vermektedir.Kadini hangi yönden egitiyor bu program veya dergiler,benim bildigim kadariyla kadinlarin giyim ve kusamlari ve nasil güzel olabilirler disinda verilen pek birsey yok kadinlara.Kadinlarin günlük yasamda söz sahibi olabilmeleri icin egitilmesi gerekir.Kadini sex objesi yapma disinda ne televizyonlar nede yazili medyada görünen baska bir calisma yok.

Kadinlarimiz bu konularda cok duyarsiz davranmaktadirlar.Ülkenin siyasi gündemini birakin cagdas dedigimiz kadinlarin yüzde kaci Anadoludaki hemcinslerinin yasam sartlari icin duyarlilik göstermektedirler.Dizi filimlerde boy göstermekle duyarlilik olmuyor onlar ranta dönük ayni zamanda kadinlari dis dünya ile ilgilenmekten alikoyan programlar.Magazinler,Esra Ceyhanlar,Seda Sayanlar ve benzerleri bunlar kadinlara hem birseyler vermemekle kalmayip ayni zamanda onlarin sirtindan TV kanallrina rant saglayan piyonlar.Özellikle kadinlara yaptirilmasi ise baslibasina bir tuzak,sonucta hersey televizyon ekranlarinda kaliyor,eyleme dönüsmüyor.Duyarsizlik hemen her alanda Türk insaninin genlerine kadar islemistir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bencede duyarsizlik on planda,ama bunun nedeni egitimden daha cok dusunme uretememe olmali,cunku ortada okumus cahiller okadar cokki...

Gönderi tarihi:

Bence bu toplumun tek duyarlı olduğu konu futboldur.Bu ülkede her şey olabilir;

Hayat pahalıdır

Ülkenin büyük bir çoğunluğu açlık sınırında yaşar

Millet sadaka zihniyetine alıştırılmıştır

Hırsızlık ahlaksızlık hat safhadadır

Yöneticiler gözünüzün içine baka baka zenginleşir

Demokrasi diye alt tabaka kültürü dayatılır

Cumhuriyetimizin köküne dinamit bağlanır

Sınırlarımız tartışılır konuma gelmiştir

Birlik ve beraberliği bozmak için ,dini kimlikler ve etnik kökenler kaşınır

21.yy da olmamıza rağmen halen aşiret ve kabile yaşamı ülkenin bir çok yerinde devam eder

Kız çocukları okutulmaz,yüklü başlık paralarına babası yaşındaki adamlara satılırlar

Töre cinayetleri halen devam eder

vs, vs ,vs, vs

Ama olsun bunların hiç bir önemi yoktur.Yeter ki;tuttuğumuz takım yenilmesin.

Gönderi tarihi:
Bence bu toplumun tek duyarlı olduğu konu futboldur.Bu ülkede her şey olabilir;

.

.

.

Ama olsun bunların hiç bir önemi yoktur.Yeter ki;tuttuğumuz takım yenilmesin.

Kız çocuklarını okutupta ne yapacağız geldi 16 yaşına tamam oldu bitti hadi evlendirelim oldu bitti...Evet böyle bir anlayış şeklinde olan aileler var duyarlılık işde bu kızı hemen evlendirdi ya duyarlılık bu....

Gönderi tarihi:
toplum elbette duyarsızlaştı duyarsızlaştırıldı..gelecek nesli yetiştırecek annelerimiz kadın proğramları yada dizi başından ayrılmıyorlar..herşeyın temeli eğitim dıyoruz ama eğitimin aile de başladığını da biliyoruz..

bunun farkını 1.sınıf okutan bır öğretmen olarak çok gördüm..çocuk ailenin yaşayış tarzı ile şekıl almış...ve o çocuğu ancak bir adım ileri görürebılıyosak bıle ne mutlu dıyoruz kendımıze çünkü oyle zorki,,,

kadın proğramları ve diziler ile vakıt geçiren anneler yerine;çocuğu ile açeve gıden,anaokuluna gönderen,yada halk eğitim kurslarına gıden anneler olmalıydı :(

Nerdeee zaten bugun gençlik bu halde ise şikayet ediliyorsa sorun temelde buyrun bakın çok güzel bir örnek kadın programlarından ve dizilerin basından kalkamayan bir anne cocuguna nasıl bir eğitim verebilir... -_-

-Anne ben geldim..

-Oğlum veya kızım mutfakda yemek var otur ye dersine çalıs tamam mı?

-tamam anne

oldu bitti annelik bu olmus artık kendisi tvden gözünü ayıramaz .... -_-

Gönderi tarihi:
Duyarsızız ,

Egitimsiziz,

Okumuyoruz,egitemiyoruz,

Düşünmüyoruz,göremiyoruz gercekleri

görmek istemiyoruz,korkuyoruz gerceklerle yüzlesmekten.

Teşekkür ederim SARDUNYAM

ben teşekkür ederim :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.