Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

atsizcilar diye bir sitede ,Atatürk e youtube da hakaret edildi diye,Atatürk ve kurtlar önünde İsa'nın diz çöktüğü bir karikatür çizilip yayınlanmıştır.Bunu Atatürk ün ilkelerinden bi haber oluşlarına bağlıyorum.Bu insanlar Atatürk e ve ülkemize laf söyletmekle kalmıyor,milliyetçilik adı altında bütün bölücülüğü yapıyorlar.Özellikle Hristiyanlara ve biz Müslümanlara yapılan bu hakareti kınıyorum..

Gönderi tarihi:
atsizcilar diye bir sitede ,Atatürk e youtube da hakaret edildi diye,Atatürk ve kurtlar önünde İsa'nın diz çöktüğü bir karikatür çizilip yayınlanmıştır.Bunu Atatürk ün ilkelerinden bi haber oluşlarına bağlıyorum.Bu insanlar Atatürk e ve ülkemize laf söyletmekle kalmıyor,milliyetçilik adı altında bütün bölücülüğü yapıyorlar.Özellikle Hristiyanlara ve biz Müslümanlara yapılan bu hakareti kınıyorum..

İnsanlıktan uzak oluşlarına bağlasak?

Gönderi tarihi:
Ne demek istediğinizi biraz daha açar mısınız?

bu mesajınızı algılayamadım.

Şunu demek istedim (Irzını koruyan Meryem'i de hatırla. Biz ona ruhumuzdan üfledik..." (el-Enbiya, 21/91: Et-Tahrim, 66/12). İsa (a.s) bundan dolayı rûhullah (Allah'ın rûhu) olarak da isimlendirilmiştir ) Yani üzülmeye gerek yok her zaman her devirde böyle şataşmalar olur ve "VIZ GELİR,TIRIS GİDER"...

Anlaşılmıştır umarım.

Gönderi tarihi:
Ne demek istediğinizi biraz daha açar mısınız?

bu mesajınızı algılayamadım.

Ben anlatayım ftoyd anlamadınsa:

Meryem iyi ahlakı ile tanınan bir hanımdır. Bir gün yıkanmak amacıyla ıssız bir dere bulur. Bu arada yakışıklı bir genç Meryem'in yanına gelir. Meryem bu gencin kendisine bir zarar vereceğinden korkarak büyük bir korkuyla Allah'a yalvarır. Genç Meryem'e, "sana daha evvel bildirilen emaneti bırakmaya geldim" diyerek kendini tanıtır. Meryem, zaten çok yakışıklı olan gence hemen inanır. Meryem'e yaklaşan genç, o'na üfler(!). Böylece İsa rahme düşmüş olur. Annesi insan, babası ise üfürükçü (ruh) olduğu için İsa'ya "ruhullah" denir. Yani İsa'nın bir kısmı insan bir kısmı ruhtur. Diğer bir deyişle İsa, kısmen Allah'ın üfürüğü olduğu için saldırılar ona vız gelir.

Anlatmayı becermişimdir umarım. :)

Gönderi tarihi:
Ben anlatayım ftoyd anlamadınsa:

Meryem iyi ahlakı ile tanınan bir hanımdır. Bir gün yıkanmak amacıyla ıssız bir dere bulur. Bu arada yakışıklı bir genç Meryem'in yanına gelir. Meryem bu gencin kendisine bir zarar vereceğinden korkarak büyük bir korkuyla Allah'a yalvarır. Genç Meryem'e, "sana daha evvel bildirilen emaneti bırakmaya geldim" diyerek kendini tanıtır. Meryem, zaten çok yakışıklı olan gence hemen inanır. Meryem'e yaklaşan genç, o'na üfler(!). Böylece İsa rahme düşmüş olur. Annesi insan, babası ise üfürükçü (ruh) olduğu için İsa'ya "ruhullah" denir. Yani İsa'nın bir kısmı insan bir kısmı ruhtur. Diğer bir deyişle İsa, kısmen Allah'ın üfürüğü olduğu için saldırılar ona vız gelir.

Anlatmayı becermişimdir umarım. :)

:D:D

Bilimselci,uzun zaman ayriliktan dolayi olsa gerek sen bayagi acilmissin :stuart: Ufurukcuyu tuttum...

Ama senin aciklaman daha net ve acik...Gerci bu olay "absurd" gerci yalanmi yok!!!

Gönderi tarihi:

bugunlerde böyle olaylar çoğaldı zaten insanların kutsal saydıgı ve saygı duydugu bir takım şeyleri karalamak ne kadarda basitlerine geliyor bunları yapan kişilerin sorumsuz bilinçsiz olduklarını düşünüyorum...

Gönderi tarihi:

bir inancı yada ideolojiyi beğenmeyebilirsiniz,inanmıyabilirsiniz,kabul de etmeyebilirsiniz...ve eleştirmek de hakkınızdır.

fakat insanların inandığı,değer verdiği düşünce,inanç ve ıdeolojiler yada onları simgeleyen kişi ve değerlerle dalga geçilmesi,hakaret edilmesi insan olunamamışlıktan başka birşey değildir..

kendinden olanı alkışlayıp kendinden olmayana tükürenleri kınıyorum -_-

Gönderi tarihi:
bir inancı yada ideolojiyi beğenmeyebilirsiniz,inanmıyabilirsiniz,kabul de etmeyebilirsiniz...ve eleştirmek de hakkınızdır.

fakat insanların inandığı,değer verdiği düşünce,inanç ve ıdeolojiler yada onları simgeleyen kişi ve değerlerle dalga geçilmesi,hakaret edilmesi insan olunamamışlıktan başka birşey değildir..

kendinden olanı alkışlayıp kendinden olmayana tükürenleri kınıyorum -_-

Belki bu demokrasiye uymuyo olabilir tabi ama bu söylediğini İslam Dini içinde yapabilecekmisin? Kafirlere -aşağılık maymunlar olunuz derken, sen -hayır hayır olmasınlar diyebilip, karşı çıkabiliyomusun? Onların kolunu bacağını çapraz çupraz kesin derken, sen -dur ya naaptın, gitti güzelim kol bacak diyebiliyomusun? Ama bu mavi yaptığım düşüncen gerçekten güzel, her açıdan öyle bakmanı dilerim.

Gönderi tarihi:
Belki bu demokrasiye uymuyo olabilir tabi ama bu söylediğini İslam Dini içinde yapabilecekmisin? Kafirlere -aşağılık maymunlar olunuz derken, sen -hayır hayır olmasınlar diyebilip, karşı çıkabiliyomusun? Onların kolunu bacağını çapraz çupraz kesin derken, sen -dur ya naaptın, gitti güzelim kol bacak diyebiliyomusun? Ama bu mavi yaptığım düşüncen gerçekten güzel, her açıdan öyle bakmanı dilerim.

kendinden olanı alkışlayıp kendinden olmayana tükürenleri kınıyorum

Bakamazlar, nasıl baksınlar ki? Çünkü, kutsal ve kitap haline getirilmiş sözler, insana verilmesi gereken değer ve saygıdan daha yüce.

Gönderi tarihi:

kımsenin inancını eleştırmem,şuda bir gerçektir ki insan ilerki hayatında elştirdiği fıkrıde savunabilir neysee.

kımsenın kol bacağının sizin tabırınızle çapraz çupruz kesılmesini istediğim yok..insanları eleştirirken genelleme yapmadan düşünün .saygılar

Gönderi tarihi:
Bakamazlar, nasıl baksınlar ki? Çünkü, kutsal ve kitap haline getirilmiş sözler, insana verilmesi gereken değer ve saygıdan daha yüce.

burada barız olmasa bile cümlenin söylenişinde bir hakaret hıssedıyorum..ben zaten insan sevgisini herşeyın üstünde tuttuğu için o kutsal kitaba inanıyorum.. :excl:

Gönderi tarihi:
burada barız olmasa bile cümlenin söylenişinde bir hakaret hıssedıyorum..ben zaten insan sevgisini herşeyın üstünde tuttuğu için o kutsal kitaba inanıyorum.. :excl:

Müddesir 50 - Sanki onlar, ürkmüş yaban eşekleri gibidirler;

Bakara 171 - İnkar edenlerin örneği bağırıp çağırmadan başka bir şey işitmeyip (duyduğu veya bağırdığı şeyin anlamını bilmeyen ve sürekli) haykıran (bir hayvan)ın örneği gibidir. Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler; bundan dolayı akıl erdiremezler.

Araf 179 - Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). Kalpleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar ****** olanlardır.

Muhammed 2 - Şüphesiz Allah, iman edip salih amellerde bulunanları, altından ırmaklar akan cennetlere sokar. İnkar edenler ise, metalanırlar ve hayvanların yemesi gibi yerler; ateş, onlar için bir konaklama yeridir.

Bunlar birkaçı sadece... devamı kutsal kitap! Kuran'da.

Hakaret mi hissediyorsunuz, hissetmenize gerek yok, açın Kuran okuyun!

Kuran'daki insan sevgisi sadece Muhammed'e ve onun Allah'ına iman edenlere... diğerleri kuldan değil!

Gönderi tarihi:
Müddesir 50 - Sanki onlar, ürkmüş yaban eşekleri gibidirler;

Bakara 171 - İnkar edenlerin örneği bağırıp çağırmadan başka bir şey işitmeyip (duyduğu veya bağırdığı şeyin anlamını bilmeyen ve sürekli) haykıran (bir hayvan)ın örneği gibidir. Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler; bundan dolayı akıl erdiremezler.

Araf 179 - Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). Kalpleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar ****** olanlardır.

Muhammed 2 - Şüphesiz Allah, iman edip salih amellerde bulunanları, altından ırmaklar akan cennetlere sokar. İnkar edenler ise, metalanırlar ve hayvanların yemesi gibi yerler; ateş, onlar için bir konaklama yeridir.

Bunlar birkaçı sadece... devamı kutsal kitap! Kuran'da.

Hakaret mi hissediyorsunuz, hissetmenize gerek yok, açın Kuran okuyun!

Kuran'daki insan sevgisi sadece Muhammed'e ve onun Allah'ına iman edenlere... diğerleri kuldan değil!

Ondan dolayimi>Diyanet Vakfı Meali Mealinde içinde insan kelimesi geçen 352 adet ayet bulunmuştur.?

saygilar.

Evren.

Gönderi tarihi:

Karşı tarafın daha çok hakareti olmasına rağmen, aynı hataya ben de düştüğüm için üzgünüm. Onların yaptığı hatayı ben de (sadece kendi adıma) yapmamalıydım. Bazı yazılarımın anlamlarıyla insana (kim olursa olsun) değer vermediğim için, kendimi cezalandırıp çok uzun bir süre bu tip tartışmalara girmeyeceğim...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.