Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

EVRİM , KURANA GÖREDE GERÇEK

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
bu baslıgı hazırlamadan bir kac gun once herseyden bagımsız bır sekılde darvını dusundum!.. ewrimi dusundum!... hep kuranda görüpte anlamadıgım ayetler vardı, aslında kökeni buydu ve bunu anlatmak istiyordu! ama nasıl anlaya bilirdimki? bakıs acım yonlendırılmıstı, taraftardım ama sonrasında gercegı farkettım sukurler olsun hakıkat gercekten evrim..

1. Evrim bilimsel olarak bir hakikat değil

2. Evrim, canlıların toprak su karışımından bitki biter gibi oluştuğunu anlatmaz

3. Darwin'in evrim teorisi güncelliğini yitirmiştir, sadece bir referans olmuştur !

4. Hz. Muhammed zeki bir insandır (ama olağünüstü zekaya sahip değildir), kendisininde bir takım bilimsel görüşleri bulunmaktadır ayetlerden anladığımız kadarıyla

5. saygılar

• Cevaplar 58
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
bütün ateist ve diğer arkadaslardan özürdilerim!... bu konuyla aldattıgım insanlardanda özürdilerim

Sayın hayhak,

Bu içtenliğinize teşekkür eder ve özür dilenecek bir şey olmadığını belirtitrim (en azından kendi açımdan). Düşünceleri, bilimsel verileri ve hatta açmazları tarafsızca düşünmek ve değerlendirmeye çalışmak bana göre çok daha değerli.

Konunun özüne gelirsek...

Bu konudaki düşüncelerimi en başında zaten söylemiştim. Şimdi bir kaç ekleme yapayım.

1. Eğer ki evrim kuramı, savunduğunuz şekli ile, Kuran'da geçiyor ve dolayısı ile bir yaratıcının kontrolünde gerçekleşen bir şey ise, HY başta olmak üzere bir çok kesim buna çok bozulacaktır :). Hatta o kadar paranın (nerden geldiği belirsiz!) çöepe atılmış olması gerçeği ile karşılaşmak bu kesimler için yıkıcı olsa da onlar bunu kabul etmeyecekir. Düşüncelerinde geri adım atabilmek ve kabullenmek öyle her baba yiğidin harcı değildir. Bu yüzden kendi safsataları hızla devam edecek, hatta sen ve senin gibi düşünenler çoğalır ise sizleri de karşısına alacaktır. Bunun diğer etkeninin, "evrim gerçeğini" kabul edince "dinin yeniden sorgulanması erekliliği"ni de eklemek isterim.

2. Kafamı kurcalayan bir şey, Kuran'da bazı şeyler açık açık söylenmekle birlikte, sizlerin bize sürekli söylediğiniz gibi ve hatta bu konunun da açılmasına neden olduğu gibi, bazı şeylerin üstü kkapalı ve imalı ifade edildiği gerçeği. Buna herhalde kimsenin itirazı olmaz. Demek istediğim şu ki, neden güncel konular, kişisel konular, cennet-cehennem kavramı, dünyanın yaratılışı ile ilgili konular, "Allah" ın birliği ve üstünlüğü gibi konular kitapta sürekli açık açık ve defalarca belirtilmiş de, böylesine önemli konular üstü kapalı ifade edilmiş? Örneğpin levha tektoniği ile ilgili tartışmaları hatırlayın. Sadece 1 ayette dağların bulut gibi hareketli olduğu söylenirken 10-15 ayette dağların yere çakılı olduğu ifade ediliyor? Eğer ki bu konu o zaman bilinen bir şey ise neden açık açık yazılmamış? Benzer biçimde insanın yaratılışı neden bu kadar yorumsal ifade edilmiş?

Şimdi inanan arkadaşlarım bana "onu da insan araştırıp bulsun" diyebilir. Bence demeyin. Çünkü mantıklı olan, yukarıda bahsettiğim güncel ve benzeri konuların da benzer şekilde ifade edilebilirdi. Daha da mantıklı olurdu.

Evrim kuramı dine terstir, yaratılmışlığa terstir. Evrimin kendisine terstir. Evrimin amacı yoktur nereye gittiğini belirlemek zordur. Bu dünyadan insanoğlu silinse bile, kalacak canlılar ortam şartlarına göre, bugün olduğu gibi, yine evrilecektir. Bunun gibi bir durumunda yaratılmaya ihtiyacı yoktur...

Senin açından çok sevindiğim bir durum, evrim gibi halkımız için çok nazik olan bir konuyu bu şekilde düşünebilmen, sorgulayabilmen. Sonucu hiç önemli değil, neye vardığın, nasıl bir sonuç çıkardığın da önemsiz. İnsanoğlu kafasını kaldırıp bir kere sorgulamaya başlayınca evreni daha iyi tanıma ve onu anlama fırsatı buluyor. Demek istediğim, evrimi anladığımızda aslında maddenin de gücünü ve nereye evrildiğini anlamış oluruz. Hepimiz maddenin birer ürünüyüz. Bazıları bunun tesadüfen geliştiğini sanar, bazıları görünmez bir el ile yönetildiğini... Bazıarı da sadece sonuca değil nedene bakar ve maddeyi anlayıp ortamı değerlendirir.

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Sayın hayhak,

Bu içtenliğinize teşekkür eder ve özür dilenecek bir şey olmadığını belirtitrim (en azından kendi açımdan). Düşünceleri, bilimsel verileri ve hatta açmazları tarafsızca düşünmek ve değerlendirmeye çalışmak bana göre çok daha değerli.

Konunun özüne gelirsek...

Bu konudaki düşüncelerimi en başında zaten söylemiştim. Şimdi bir kaç ekleme yapayım.

1. Eğer ki evrim kuramı, savunduğunuz şekli ile, Kuran'da geçiyor ve dolayısı ile bir yaratıcının kontrolünde gerçekleşen bir şey ise, HY başta olmak üzere bir çok kesim buna çok bozulacaktır :). Hatta o kadar paranın (nerden geldiği belirsiz!) çöepe atılmış olması gerçeği ile karşılaşmak bu kesimler için yıkıcı olsa da onlar bunu kabul etmeyecekir. Düşüncelerinde geri adım atabilmek ve kabullenmek öyle her baba yiğidin harcı değildir. Bu yüzden kendi safsataları hızla devam edecek, hatta sen ve senin gibi düşünenler çoğalır ise sizleri de karşısına alacaktır. Bunun diğer etkeninin, "evrim gerçeğini" kabul edince "dinin yeniden sorgulanması erekliliği"ni de eklemek isterim.

2. Kafamı kurcalayan bir şey, Kuran'da bazı şeyler açık açık söylenmekle birlikte, sizlerin bize sürekli söylediğiniz gibi ve hatta bu konunun da açılmasına neden olduğu gibi, bazı şeylerin üstü kkapalı ve imalı ifade edildiği gerçeği. Buna herhalde kimsenin itirazı olmaz. Demek istediğim şu ki, neden güncel konular, kişisel konular, cennet-cehennem kavramı, dünyanın yaratılışı ile ilgili konular, "Allah" ın birliği ve üstünlüğü gibi konular kitapta sürekli açık açık ve defalarca belirtilmiş de, böylesine önemli konular üstü kapalı ifade edilmiş? Örneğpin levha tektoniği ile ilgili tartışmaları hatırlayın. Sadece 1 ayette dağların bulut gibi hareketli olduğu söylenirken 10-15 ayette dağların yere çakılı olduğu ifade ediliyor? Eğer ki bu konu o zaman bilinen bir şey ise neden açık açık yazılmamış? Benzer biçimde insanın yaratılışı neden bu kadar yorumsal ifade edilmiş?

Şimdi inanan arkadaşlarım bana "onu da insan araştırıp bulsun" diyebilir. Bence demeyin. Çünkü mantıklı olan, yukarıda bahsettiğim güncel ve benzeri konuların da benzer şekilde ifade edilebilirdi. Daha da mantıklı olurdu.

Evrim kuramı dine terstir, yaratılmışlığa terstir. Evrimin kendisine terstir. Evrimin amacı yoktur nereye gittiğini belirlemek zordur. Bu dünyadan insanoğlu silinse bile, kalacak canlılar ortam şartlarına göre, bugün olduğu gibi, yine evrilecektir. Bunun gibi bir durumunda yaratılmaya ihtiyacı yoktur...

Senin açından çok sevindiğim bir durum, evrim gibi halkımız için çok nazik olan bir konuyu bu şekilde düşünebilmen, sorgulayabilmen. Sonucu hiç önemli değil, neye vardığın, nasıl bir sonuç çıkardığın da önemsiz. İnsanoğlu kafasını kaldırıp bir kere sorgulamaya başlayınca evreni daha iyi tanıma ve onu anlama fırsatı buluyor. Demek istediğim, evrimi anladığımızda aslında maddenin de gücünü ve nereye evrildiğini anlamış oluruz. Hepimiz maddenin birer ürünüyüz. Bazıları bunun tesadüfen geliştiğini sanar, bazıları görünmez bir el ile yönetildiğini... Bazıarı da sadece sonuca değil nedene bakar ve maddeyi anlayıp ortamı değerlendirir.

Saygılarımla...

kibar yazınız için tesekkur edrim. öncelikle her dürüst ve samımı ınsanın, en azından ınsan olabılmesı ıcın bu gercegı soylemesı ve kabullenmesı gerekır!...neyı kımden saklıyorlar?sunu unutmayalım ''musluman yalan soylemez!....''

evet sayın yarasa dogru soyluyorsunuz! bır cok kesım cok derınden sarsılacak, benım gıbı!.. bende bır kesımın ıster ıstemez ıdeolojısıne uyup kendımı bır kalıba sıkıstırmıstım, onlarda aynı sekılde bır kalıbın ıcıne sıkısmıslardı... hatta bekır kardesımızın yazısında cok guzel bırsey okudum dur onu bır aktarayım buraya...

ALINTI(bekir @ 02-04-2008, 13:44)

- Peki İslam'daki evrim karşıtlığı nasıl gelişti?

İslam'da evrime karşı olmak Hıristiyanlığın ve Museviliğin etkisiyle gelişmiştir. Çünkü Evrim Teorisi, Hıristiyanlık teolojisini temelden sarsan bir teoridir. Müslümanların ise evrimden gocunacak bir yanları yok. Ama Müslümanlar, Hıristiyanların etkisinde kalarak bugün bu teoriye karşı durmaktadır. Hıristiyanlar, Tanrı'yı insan kabul ettikleri için, eğer insan maymundan türemişse; bu, dolaylı ya da doğrudan Tanrı'nın da maymundan gelmiş olabileceği görüşünü ortaya çıkaracağı için, evrime karşıdır. Bu nedenle akide olarak çok ters bir durum onlar için. İslam da bundan dolaylı etkilendi, oysa bizi sarsacak bir şeye değildir evrim.

yazının sadece bır kısmında HY gıbı ınsanların bılımı nasıl carpıttıgı ve bunu bır dıne veya 1 mılyarı asgın samımı , ınanclı ınsanların ınanclarını somurerek bunu ıslama nasıl kıtledıgı apacık!...

dıyorumya sayın yarasa eger gercekten bunu dusunceyle yaptılarsa cok mertce bır tavırla gerı donmelerı gerek, ama bu ınsanların yaptıgı seyler oyle dusunce ısıne cok benzemıyor!... sanırım gozlerımızı bıraz acınca bunu farkedıyoruz!...bunlar tamamen bır ıdeal hatta bır ülkü için cırpınan ınsanlar!...evet bızım gıbılerı genelde mısyoner olarak adlandırırlar veya cok kaba bır tavırla ıslamı yıkım casusları :) ve sımdıden anlatmaya basladıgım herkes bana gercekten su gozle bakıyorlar...''sen ıyımısın'' evet bu gozle bakıyorlar... sankı karsılarında evrım gecırıyorumda hayret ıcınde kalıyorlar :) bunlar olası seyler ''ben hakıkat ıcın ölürüm dönmem sözümden'' bunu bize onlar ögretti heralde kendi ögretilerini yıkacak degiller ;)

ve son kes olarak dinin degilde kafalarda olusan islamın gerçekten yeniden ele alınması gerektiğini bende düsünüyorum... çünkü artık kimsenin soyut putunu ve ona yüklediği ifadeleri çekecek halim kalmadı!... herkessin ilkeside herkese doğru geliyor canım :) nerde evrensellik hani!...inan ki artık kimse hayır işlemek istemiyor herkes kendi çapında iyilik yapma yarışı içinde... -_-

öncelikle sunun degerlendirmesini samimi bir şekilde kendimize acıklamalıyız :bu cok acıktırkı islam komüni ALLAH üzerine kurulmustur yani her seyin sonunda akıllara kazınması için ALLAH her yolun bitişinde ve baslangıcında olmak zorundadır!..çünkü ilk idrak bu olmalıdır!..bunun ise acık ve seçik bir dille anlasılır olması gerekir anlasılır dıyorum çünkü konunun can alıcı noktası burasıdır..eger birileri mantık olarak ALLAHI kavrar ise bu mantık ALLAH dan daha büyük yüce veya ne diyorsanız o olur!...burası iyice anlasılmalıdır yani ALLAHI mantıga sıgdırmamak...sanırım bu ALLAHa yapılacak en buyuk ıyılık :) eger komün olarak ALLAH bu mantıga girerse işte işler böyle HY gibi zırvacıların elınde oyuncak olur, sömürü yeniden baslar..bu yuzden hadıs soyle olmalıydı tam hatırlamıyorum ama ''ALLAHI hayal eden kafirdir'' bu islam komününde en önemli cıkıs noktasıdır..ALLAH acık ve secik anlasılacak!...diğer bütün neticeler söylenmiş aforizmalar bu düzen içinde hayat bulacak..neden olmazsa olmazına gelelim ben bir cok defa kurandan okuyup anladıgım ALLAHI acıkladım..bana göre ALLAH bir hayat enerjisi hatta karmasık kaosun en temel birlestiricisi yani ana kaynak zaten bu olmak zorunda olan!...buna bir patlama veya bir rüzgar veya hareket kabiliyeti veren ama dikkat edin bunlar bilincli bir hareket kesinlikle degil olması gereken bir düzensiz işleyişin düzenlilik noktası yani bir yerde baglanma aşaması!... buna şöylede yaklasa biliriz iki nokta olarak dogum ve ölüm veya yükseliş ve iniş buna her şekilde yaklaşa biliriz işte ALLAH burda hayatımızda bir etken!...inanki bunu anlaması cok kolay ama anltması imkansız insan bunu anlatırken nerden tutacagını bilemiyor!...

ve diğer bir kısımda ise üstü kapalı ifade söz konusu evet bende burda size katılıyorum, o gunun siddetini kesinlikle bilemeyiz zaten buda bir mazeret olamaz!... ama gecen düşünürken bakın sizinle nasıl aynı noktayı tutmusuz, bende bu üstü kapalı seyleri kendime sordum bunun tek acıklaması olması gerek: oda maalesef üstü kapalı bir sey yok!.. sadece insanlar cok aceleci ve baglamayı seviyor...ve suda bir gerçek ki insanlık yanlış yöneldi, yanlısa sevkedildi ,bakıs acıları cevrildi!... aslında üstü kapalı birsey maalesef öyle abartıldıgı gibi yok!.. bunlar sadece bir aforizma ve acılacak acılıyorda,herkesin kendi fikri olabilir, ama gerçek anlamı sektirmemek lazım önemli olan kömünü o dönemin bilinciyle anlayıp bu yolla devam etmek..dediğim gibi sayın yarasa önce komin anlasılmalı sonra bunlar zaten insanda acılıyor.. dürüst olalım, samimi olalım, hatalara taraftar olmayalım gerisi zaten acık ve seçik anlasılıyor..ama tekrar söylüyorum islamı ancak islam komini içinde anlaya biliriz ikinci bir sık üzüntüyle söylüyorum yok!...

tabikide yaratımıslıga terstir ama nasıl bir yaratılmıslık onu acıklamak ısterım:simdi biri bana gelirde bir GEPPETTO gelip sizi PİNOKYO yaptı derse.. o insandan arkama bile bakmadan kacarım :) benim TANRI inancımla bu birbirine 180 derece terstir.bana göre tanrı GEPPETTO degildir!...ama GEPPETTO yapılabilir ;)

tanrı hayattır, tanrı gercektir....

eger gerçekten başka birsey arıyorsan

CENNETTEN kovulmuşsundur!......................

saygılar..

Gönderi tarihi:
1. Evrim bilimsel olarak bir hakikat değil

2. Evrim, canlıların toprak su karışımından bitki biter gibi oluştuğunu anlatmaz

3. Darwin'in evrim teorisi güncelliğini yitirmiştir, sadece bir referans olmuştur !

4. Hz. Muhammed zeki bir insandır (ama olağünüstü zekaya sahip değildir), kendisininde bir takım bilimsel görüşleri bulunmaktadır ayetlerden anladığımız kadarıyla

5. saygılar

SAYIN TARAFSIZ biz bi TEMEL üzerinde acmaya calısıyoruz...bir YARGI üzerinde degil!...bunlar böyle sıraladıgınız gibi olabilir ama neticede bir TEMELDİ reddedilemez!....ewrim kesinlikle bir kaostu ve bende olsam 2. sıktaki gibi veya daha yakın bir örnek verirdim...

ve big bang den sonra maalesef bütün bulgular (gazlar hariç) toprak ve su(tabı bu toprak ve su benım soyledıgım kadar kısa anlamlı degıl) , zaten en buyuk mineral kaynagıda bunların içinden çekilmezmi?su minarellerin yayılmasında veya gazların sıvılasıp hareket kazanmasında, topraga emdiresinde ,en büyük etken degilmidir?karısımın saglanması baska nasıl olabilirdi ki?veya baska bir karısım ne olabilirdi?bitkiden kasıt ise suanki düsünceme göre çeşitlilik!...veya biraz daha acayım (tabi bunları su anda korkarak yazıyorum daha tam emin degilim) ama sanıyorum ilk olusumda bitkiydi!...bu daha yatkın gelıyor bana...

saygılar..

Gönderi tarihi:
SAYIN TARAFSIZ biz bi TEMEL üzerinde acmaya calısıyoruz...bir YARGI üzerinde degil!...bunlar böyle sıraladıgınız gibi olabilir ama neticede bir TEMELDİ reddedilemez!....ewrim kesinlikle bir kaostu ve bende olsam 2. sıktaki gibi veya daha yakın bir örnek verirdim...

eğer kendi düşüncenizi bir temel olarak görüyorsanız, o zaman haklısınız, bu temelinizi gelştirmenizi bilimsel desteklerle sağlamanızı temenni ederiz, ama şu an bilimsel bir desteği yok ! olmayacak anlamına gelmiyor tabi bu !

saygılar

Gönderi tarihi:
eğer kendi düşüncenizi bir temel olarak görüyorsanız, o zaman haklısınız, bu temelinizi gelştirmenizi bilimsel desteklerle sağlamanızı temenni ederiz, ama şu an bilimsel bir desteği yok ! olmayacak anlamına gelmiyor tabi bu !

saygılar

gercekte olan bır olguyu neden reddedeyım kı?

Gönderi tarihi:
onu kimse yapamaz zaten !

saygılar

herşeyin bir zıttı olmak zorunda!... buna inanıyormusunuz?

saygılar...

Gönderi tarihi:
doğal seçime inanırım -_-

doğal seçimm hep varolmuşturr .. ama evrim hayırr en azında bence :P

zannedersem eger aynı dunyada yasıyorsak, bazen elımızde olmadan secım yapmak zorundayız!... bunlardan bırıde maalesef senın acından uzulerek soyluyorum, son cumlemı yazarken kahroluyorum ama evrım :)

saygılar....

Gönderi tarihi:
örnekler verirseniz inanıp inanmama konusunda bir fikrim oluşabilir

saygılar

söyleki hırsız-hırsız olmayan,ak ve kara,düsünen- düşünmeyen, örnekler sadece isimler bir önemleri yok!...+ ve - bunlar birbirlerinin zıtlarıdır biri olusması için diğerine muhtaçtır...

saygılar....

Gönderi tarihi:
Sayın hayhak

Sizin yazınıza istinaden diyebilirmki, öyleyse adamle havva cennette evrim geçirdi, dünyadaki canlılar nerde evrim geçirdi? Yorumların yanlış bence

cennet konusunda hem fikir degiliz!... ama bana göre cennet arınmıslıktır yani herşeyin dogal bir hal içinde meydana gelmesi!...ademde işte bu cenneti yasadı...ve adem hersey olabilir! bu sadece bir isim, ademin insan oldugunu size kim söyledi?benim bildiğim adem cennette suursuzdu, dünyada ise suurlu! ben yanlısmı biliyorum acaba sayın vega5...zaten benimsediğim cenneti ayetlerle acıkladım ismi ise CENNET YOK İSTERSEN BİR BAK....cennet ve cehennem sadece bu dünyada, baska yerde cennet aramayınız!...

saygılar....

Gönderi tarihi:
söyleki hırsız-hırsız olmayan,ak ve kara,düsünen- düşünmeyen, örnekler sadece isimler bir önemleri yok!...+ ve - bunlar birbirlerinin zıtlarıdır biri olusması için diğerine muhtaçtır...

bu şekilde algılarsak herşeyin bir zıttı olduğuna inanıyorum o zaman.

peki şimdi nereye varmaya çalışıyoruz ?

saygılar

Gönderi tarihi:
bu şekilde algılarsak herşeyin bir zıttı olduğuna inanıyorum o zaman.

peki şimdi nereye varmaya çalışıyoruz ?

saygılar

ALINTI(hayhak)

gercekte olan bır olguyu neden reddedeyım kı?

ALINTI(TARAFSIZ @ 02-11-2008, 22:40)

onu kimse yapamaz zaten !

saygılar

gercegınde zıttı gercek olmayandır!... hersey bır ıkılem ıcındedır sayın tarafsız!bu yuzden bır kaostan soz edıyorum..inankı gercek olmayanıda savunan ve haklı nedenler cıkaracak olanlar vardır...

saygılar...

Gönderi tarihi:
inankı gercek olmayanıda savunan ve haklı nedenler cıkaracak olanlar vardır...

gerçek olmayan bir şeyin gerçek olduğuna dair haklı bir neden yoktur, sadece iddia tez teori vs. vardır

neyse, siz delil toplayınca bilimsel olarak, örneğin Adem ile Havvan'ın var olduğuna dair ve topraktan milyarlarca yılda yetiştiğine dair, o zaman size hak vermeyi düşünebilirim

saygılar

Gönderi tarihi:

İslamla bilimi istediğiniz kadar birleştirmeye çalışın sonuç başarısız olacaktır.

göktaşları şeytanları kovalamaz fakat kuranda şeytanları kovalayan atış daneleri olarak bahsediliyor vede meninin göğüsten geldiğini söylüyor, meni göğüste değil hayalarda onun için çırpınmayın boşuna

Gönderi tarihi:
gerçek olmayan bir şeyin gerçek olduğuna dair haklı bir neden yoktur, sadece iddia tez teori vs. vardır

neyse, siz delil toplayınca bilimsel olarak, örneğin Adem ile Havvan'ın var olduğuna dair ve topraktan milyarlarca yılda yetiştiğine dair, o zaman size hak vermeyi düşünebilirim

saygılar

yanlısı bılmeden dogruya varamazsınız bılekıs dogrunun gerceklıgını anlayamazsınız su kesındırkı yanlısta dogruda gercegın uzerıne kurulur!...

bır dıgerı ıse ınsan topraktan meydana gelmıstır bu bılımsel olarak fazlasıyla acık sanırım!...ama ınsan seklınde ama bıtkı seklınde o ılk olusum neyse o topraktan meydana geldı!...

saygılar..

Gönderi tarihi:
İslamla bilimi istediğiniz kadar birleştirmeye çalışın sonuç başarısız olacaktır.

göktaşları şeytanları kovalamaz fakat kuranda şeytanları kovalayan atış daneleri olarak bahsediliyor vede meninin göğüsten geldiğini söylüyor, meni göğüste değil hayalarda onun için çırpınmayın boşuna

kimsenın bırseylerı bırlestırdıgı yok!neden kendınıze tartısma meydanı acmak zorunda hıssettırıyorsunuz zıhnınızı?konuları okursanız bu yanılgıdan kurtulacaksınız!...bız sadece sunu dıyoruz ''bılmıyor olabılırız ama hatırlamıyoruzdur''!...bız sadece bırseye degınılmıs veya soylenmıs,ama bız bunu anlamadık yanılgıya dustuk dıyoruz...goktasları seytanları kovalamaz dıyorsunuz benım kuran anlayısım veya ıncıl veya tevrat veya bır baska kıtap anlayısım sızın anlayısınızla tam zıt...

bazen dunyadakı savasların veya psıkolojık bogulmaların nedenı uzaydakı ıkı gezegenın bırbırıne yaklasması ve bundan cıkan dalgaların enerjının dunyaya yansımasıdır!...bu dalgalasmalar dunyada sadece 1 veya 2 sanıye gorulebılır ama yıllarca surecek bır gerılımın alt yapısını boguculugunu olusturur...bu basınc ınsan psıkolojısını ıyı yada kotu yonde etkıleye bılır...sızce bu basıncı gok tasları dagıta bılırmı?veya bu seytanlar taslanıyor olabılırmı?sayın vega

ama sız bızım gıbı bır seytan bızım gıbı konusan bızım gıbı hareket eden bır seytan arıyorsanız onu bılemem bu sızın ruhsal anlayısınız!... ne kadar ********* bu donemın bu yasadıgımız yuzyılın kelımelerını kuranda sozcuk olarak aramak!...

ben eskılerın su deyımını bıırım, bu özdeyiştir!... sana bir nasihattır!.. sen bunu ac ve anla, kuranda bir cok kez der dimi, bu size apacık bir nasihattır diye ?...misal atatürk binlerce nasihat vermiş, gençlige hitabede, bugun o yasadıklarımızı birebir görebiliyoruz.... şimdi atatürkün bu yazısında kalkıp bu günün siyasetini birebir arayacakmıyız? neden demiyor bu yasadıgınız günün hükümeti pedası sattı telekomu özelleştirdi diye ama atatürk diyorki '' Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler.''diyor... neden bunu bize söyleyemior? ama gelecekten bir mesaj veriyor..şimdi sayın vega ben bu ataturkun söylediği sözü reddedeyimmi?

saygılar..

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

hasenat programından alıntıdır....

(KAF suresi 9. ayet) (Resmi:50/İniş:34/Alfabetik:49)

Elmalılı Sade. 2 Bir de gökten bereketli bir su indirip de onunla bağlar, bahçeler ve biçilecek taneler bitirmekteyiz.

(KAF suresi 10. ayet) (Resmi:50/İniş:34/Alfabetik:49)

Elmalılı Sade. 2 Tomurcukları birbiri üzerine dizilmiş uzun boylu hurma ağaçları yetiştirdik.

(KAF suresi 11. ayet) (Resmi:50/İniş:34/Alfabetik:49)

Elmalılı Sade. 2 Bunları kullara rızık olması için (yetiştirmekteyiz). O su ile ölü bir toprağa can verdik, işte hayata çıkış da böyledir.

inançlı arkadaşlar hala nasıl bir allahı savunuyorsunuz?..harun yahyanın söylediği allahımı? yoksa hz.muhammedin söylediği allahımı?

inanacı olmayan arkadaşlar sizler nasıl bir allahı reddediyorsunuz?...kafalarda yaratılmış bir allhımı?yoksa gerçekten hayatın dengesi olan allahımı?...

evrim gerçek..........

Misafir özedönüş
Gönderi tarihi:

Evrim Teorisi hakkında 3 görüş var.

1.Tesadüfi Evrimci olanlar.Bunlar yaratılmayı kabul etmediklerinden evrimi tesadüfsel bir gerçeklik olarak görüyorlar.Forumdaki materyalist ve ateist bakış açısına sahip olan arkadaşlar bu görüştedirler.

2.Evrime tamamen karşı olan Yaratılışçılar. Bunlar kutsal kitapların sembol dil kullanmış olabileceğini düşünmeyen ve Kuran üzerinde yorum yapmaktan çekinen gelenekçi Müslümanlardır. Evrime inanmanın yaratılışa engel olduğunu düşünüyorlar.

3.Yaratılışçı evrimci olanlar. Bunlar evrenin sistemindeki işleyişin evrimsel bir şekilde olduğunu ancak bunun bilinçsiz ve tesadüfen değil de bilinçli bir sistem tarafından oluştuğunu söylemektedirler.

Gönderi tarihi:
Evrim Teorisi hakkında 3 görüş var.

1.Tesadüfi Evrimci olanlar.Bunlar yaratılmayı kabul etmediklerinden evrimi tesadüfsel bir gerçeklik olarak görüyorlar.Forumdaki materyalist ve ateist bakış açısına sahip olan arkadaşlar bu görüştedirler.

2.Evrime tamamen karşı olan Yaratılışçılar. Bunlar kutsal kitapların sembol dil kullanmış olabileceğini düşünmeyen ve Kuran üzerinde yorum yapmaktan çekinen gelenekçi Müslümanlardır. Evrime inanmanın yaratılışa engel olduğunu düşünüyorlar.

3.Yaratılışçı evrimci olanlar. Bunlar evrenin sistemindeki işleyişin evrimsel bir şekilde olduğunu ancak bunun bilinçsiz ve tesadüfen değil de bilinçli bir sistem tarafından oluştuğunu söylemektedirler.

eeee sayın öze dönüş bundan ne çıkaralım...bilgilendirdiğiniz için teşekkürler ama ben bunların hiçbirinin içinde yer almıyorum...

saygılar......

Gönderi tarihi:
inanacı olmayan arkadaşlar sizler nasıl bir allahı reddediyorsunuz?...kafalarda yaratılmış bir allhımı?yoksa gerçekten hayatın dengesi olan allahımı?...

İnancı olmayan arkadaşlar, herhangi bir Allah'ı savunamaz, çünkü inandıkları bir Allah yok !

saygılar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.