Φ sardunyam Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Önce Osmanlinin analari kimdi onu ögrenin sonrada neden cöktügünü anlarsiniz,birakin Kurani bir kenara,Amerika Kuranla yükselmedi.Kafa ile bilim ile yükseldi,orada kimse türban savasi vermiyor,orada din kilisede üniversitede veya mecliste degil. saygilarla Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Tam tersi Osmanlı ne zaman din ulemasına aldanmaya başladıysa o zaman çökmeye başlamıştır.En basit ve herkesin bildiği örnek: Matbaayı günah diye 100 yıl sonra kullanmaya başlaması o yobazlar yüzündendir... Kuran devlet yönetmek için gönderilmedi, Kuran ona inananlar için yol göstericidir... Zaten dinin özüde yol olmasıdır, o yola ya girersin ya çıkarsın, senin yolun devleti alakadar etmez... sen neden bahsediyosun..kim matbayı günah diye kullanmamıs..neymiş günahı??cok şey bildigini sanıyosun osmanlı hakkında..ama sen osmanlıya gerici gozuyle baktıgın için gercekleri goremıyosun..sen benim atalarıma ***** diyemezsin.haklısın kuran dewlet yonetenler için gonderilmedi ama dinsiz bir dewlette düşünülemez..osmanlı dönemini bi araştır bakalım ama önyargıdan uzak olarak..ozaman anlarsın senin atalarının nasıl insanlar oldugunu Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Önce Osmanlinin analari kimdi onu ögrenin sonrada neden cöktügünü anlarsiniz,birakin Kurani bir kenara,Amerika Kuranla yükselmedi.Kafa ile bilim ile yükseldi,orada kimse türban savasi vermiyor,orada din kilisede üniversitede veya mecliste degil. saygilarla soyle bakalım kimmis osmanlının anası..Amerika kafayla yükseldi öylemi..ozaman senin hiç tarih bilgin yok..amerika sömürgeci bi ülkedir..sömürdügü ülkelkerin insanlarıyla,paralarıyla,beyin göçleriyle yükseldi..zaten orda türban yasagı olmadıgı için kimse türban savaşı olmuyo..orada din heryerde emin ol Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 sen neden bahsediyosun..kim matbayı günah diye kullanmamıs..neymiş günahı??cok şey bildigini sanıyosun osmanlı hakkında..ama sen osmanlıya gerici gozuyle baktıgın için gercekleri goremıyosun..sen benim atalarıma ****** diyemezsin.haklısın kuran dewlet yonetenler için gonderilmedi ama dinsiz bir dewlette düşünülemez..osmanlı dönemini bi araştır bakalım ama önyargıdan uzak olarak..ozaman anlarsın senin atalarının nasıl insanlar oldugunu ***********, kim matbayı kullanmamış gerçekten bilmiyor musun? İşte o anlayışın uzantıları var hala, evlerinde müzik dinlemezler, resim asmazlar duvarlarına, televizyon izlemezler, gavur icadı diye... Ama sen bunlarıda bilmiyorsundur... Senin ataların benimde atalarım ama farkımız şu ben atalarımın yanlışına yanlış diyebilirim, ama siz diyemezsiniz bu size göre küfürdür, oysa dürüst olmak lazım, gerçi kime anlatıyorum, Osmanlı tarihe miras ne bırakmıştır ya yatıp kalkıp Fatih'in İstanbul'u fethi ile övünürsünüz, bu bir keşif mi, buluş mu, Osmanlı varlığını savaşlarla kazanmış, yobaz ulemayı devletin işine çok sokunca eğriyi doğruyu şaşmışlar... Devlet nedir ki dini olsun bir mekanizma, bir çeşit sistem, sistemin dini olur mu? Bu bir makinanın dini olması gibi bir şey... Osmanlıyı sen çok iyi aratırdıysan bana bir açıkla bakalım burada 1500'lerden sonra Osmanlı ne gibi buluşlar yapmıştır? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 soyle bakalım kimmis osmanlının anası..Amerika kafayla yükseldi öylemi..ozaman senin hiç tarih bilgin yok..amerika sömürgeci bi ülkedir..sömürdügü ülkelkerin insanlarıyla,paralarıyla,beyin göçleriyle yükseldi..zaten orda türban yasagı olmadıgı için kimse türban savaşı olmuyo..orada din heryerde emin olBen sana yazdim Osmanlinin kim oldugunu,****** ********** arastir ögren.Amerika'nin yükselmesine gelince,Amerikali diye bir irk zaten yoktur,ama Amerikayi kuranlarin torunlari Amerikayi hala savunuyor,bak taa Irak'a Afganistan'a ,Türkiye'ye gelmisler Amerikayi savunmak icin,toplari tüfekleri ile kendi fabriklarinda ürettikleri ile disardan bizim gibi eski silah satin alarak degil yani.Biz ise memleketi satmakla mesguluz,satariz diyor basbakaniniz,satar tabiiki onun dedeleri savasmadi bu ülke icin onun dedeleri Türkiyeden toprak istiyorlardi o zaman alamadilar simdi torunu götürüyor isi.Amerikada türban kavgasi yoktur,yasak olan yasaktir,kanuna saygilidir insanlar,kilisesine gidip inancini yasayana kimse yasak koymaz,inanclarin yerinin kilise oldugunu bilirler,bizdeki gibi 80 küsur yildir devleti yikmak icin ugrasmiyorlar,Amerikayi kuranlarin heykelleride bizimkilerden cok daha büyüktür,cünkü kuruculara saygilari vardir ve onlarin koydugu yasalar hala Amerikada gecerlidir.Siz hala ALLAH demesini ögrenememis ama müslümanligida kimseye birakmayanlardansiniz.Bilginin sonu yoktur,bilgisizlik ise cok vahim sonuclar dogurur tipki Türkiyede din adina yapilanlar gibi.Atatürkte disardan bilim adamlari getirip bu milleti ortacag karanligindan kurtarmak icin onlardan faydalandi ama yobaz beyinlerin isbasina gecmeleriyle iste Türkiyenin geldigi nokta ortadadir. saygilarla Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Afganistan'da Taliban İran'da mollalar, Pakistan'da aşırşı dinciler Irak'ta Şiiler Arabistan'da kraliyet Türkiye'de Fethullah ve yardakçısı tarikatler Bunların hepsinin destekçisi Amerika Ve hepsi İslam'ı koruduklarını söylüyorlar... Ne tuhaf... Emperyalizm önce kendisine küfreden birilerini yaratıp, sonra onların sırtından girmek istediği yere girer... Girdiği heryer darmadağındır... Birileri sanarki dinimi yaşıyorum, oysa yaşadığı tek şey dramdır, kan akar, kimse görmez... Sözde Amerikan düşmanıdırlar... Ne kadın hakları, ne insan hakları söz konusu değildir, özgürlük yoktur, gelişim hiç yoktur, tek bildikleri öteki alemde yer kapma telaşıdır... Tabi bu söylediklerim cahil insanlardır inandırıldıkları şekilde yaşarlar... İnsan hayatından daha çok şekil önemlidir onlar için, işte o yüzden dinle yönetilen hiç bir ülkede özgürlük söz konusu olmaz... Kendilerine sunulana razı olmak durumundadırlar... İNANANLARIN ZAFERİ DEDİKLERİ ŞEY KADINLARI ÖRTMEKTEN İBARETTİR... ASIL KADIN SÖMÜRÜSÜ BUDUR, KENDİ ANLAYIŞLARINI YAYMAK, KARANLIKLARINI YERLEŞTİRMEK İÇİN EN KOLAY YOL İNANÇLARINA GÖRE "GÜNAHA SEVKEDEN VARLIK" (!) KADININ SESİ BİLE HARAMDIR... DEĞİL SAÇINI GÖSTERMESİ... Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Ben sana yazdim Osmanlinin kim oldugunu,****** ********** arastir ögren.Amerika'nin yükselmesine gelince,Amerikali diye bir irk zaten yoktur,ama Amerikayi kuranlarin torunlari Amerikayi hala savunuyor,bak taa Irak'a Afganistan'a ,Türkiye'ye gelmisler Amerikayi savunmak icin,toplari tüfekleri ile kendi fabriklarinda ürettikleri ile disardan bizim gibi eski silah satin alarak degil yani.Biz ise memleketi satmakla mesguluz,satariz diyor basbakaniniz,satar tabiiki onun dedeleri savasmadi bu ülke icin onun dedeleri Türkiyeden toprak istiyorlardi o zaman alamadilar simdi torunu götürüyor isi.Amerikada türban kavgasi yoktur,yasak olan yasaktir,kanuna saygilidir insanlar,kilisesine gidip inancini yasayana kimse yasak koymaz,inanclarin yerinin kilise oldugunu bilirler,bizdeki gibi 80 küsur yildir devleti yikmak icin ugrasmiyorlar,Amerikayi kuranlarin heykelleride bizimkilerden cok daha büyüktür,cünkü kuruculara saygilari vardir ve onlarin koydugu yasalar hala Amerikada gecerlidir.Siz hala ALLAH demesini ögrenememis ama müslümanligida kimseye birakmayanlardansiniz.Bilginin sonu yoktur,bilgisizlik ise cok vahim sonuclar dogurur tipki Türkiyede din adina yapilanlar gibi.Atatürkte disardan bilim adamlari getirip bu milleti ortacag karanligindan kurtarmak icin onlardan faydalandi ama yobaz beyinlerin isbasina gecmeleriyle iste Türkiyenin geldigi nokta ortadadir. saygilarla Sn arkadasım sen bu laflarla ancak ve ancak kendini kandırırsın Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Sn arkadasım sen bu laflarla ancak ve ancak kendini kandırırsın Sen öyle düsünmeye devam et emi,basarilar dilerim. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Ben sana yazdim Osmanlinin kim oldugunu,****** ********** arastir ögren.Amerika'nin yükselmesine gelince,Amerikali diye bir irk zaten yoktur,ama Amerikayi kuranlarin torunlari Amerikayi hala savunuyor,bak taa Irak'a Afganistan'a ,Türkiye'ye gelmisler Amerikayi savunmak icin,toplari tüfekleri ile kendi fabriklarinda ürettikleri ile disardan bizim gibi eski silah satin alarak degil yani.Biz ise memleketi satmakla mesguluz,satariz diyor basbakaniniz,satar tabiiki onun dedeleri savasmadi bu ülke icin onun dedeleri Türkiyeden toprak istiyorlardi o zaman alamadilar simdi torunu götürüyor isi.Amerikada türban kavgasi yoktur,yasak olan yasaktir,kanuna saygilidir insanlar,kilisesine gidip inancini yasayana kimse yasak koymaz,inanclarin yerinin kilise oldugunu bilirler,bizdeki gibi 80 küsur yildir devleti yikmak icin ugrasmiyorlar,Amerikayi kuranlarin heykelleride bizimkilerden cok daha büyüktür,cünkü kuruculara saygilari vardir ve onlarin koydugu yasalar hala Amerikada gecerlidir.Siz hala ALLAH demesini ögrenememis ama müslümanligida kimseye birakmayanlardansiniz.Bilginin sonu yoktur,bilgisizlik ise cok vahim sonuclar dogurur tipki Türkiyede din adina yapilanlar gibi.Atatürkte disardan bilim adamlari getirip bu milleti ortacag karanligindan kurtarmak icin onlardan faydalandi ama yobaz beyinlerin isbasina gecmeleriyle iste Türkiyenin geldigi nokta ortadadir. saygilarla Sn arkadasım sen bu laflarla ancak ve ancak kendini kandırırsın Demişsiniz ama, yukarıdaki sayın politika'nın yazdığı bu sözler kandırmak için değil, bilgilendirmek için yazılıyor. Lakin, sizlerin aklı fikri nasıl kandırırım olduğu için, düzgün insanları da kendiniz gibi biliyor ve görüyorsunuz. Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Demişsiniz ama, yukarıdaki sayın politika'nın yazdığı bu sözler kandırmak için değil, bilgilendirmek için yazılıyor. Lakin, sizlerin aklı fikri nasıl kandırırım olduğu için, düzgün insanları da kendiniz gibi biliyor ve görüyorsunuz. biz düzgün olmayan insanlarızya bilgilenmeye ihtiyacımız yok..siz bilgilendiyseniz no problem!!! Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? Birisi belge ile konuşur öteki ezberlediği ile ama hala inanmaz... Ezbercilik en kolayıdır... Ezberim bozulur diye korkar bu kez belgeye polemikle yanıt verir... Fark büyük ve çok açık kapanması imkansız... Bilmek bile yetmiyor bazen... Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?Birisi belge ile konuşur öteki ezberlediği ile ama hala inanmaz... Ezbercilik en kolayıdır... Ezberim bozulur diye korkar bu kez belgeye polemikle yanıt verir... Fark büyük ve çok açık kapanması imkansız... Bilmek bile yetmiyor bazen... Ne kadarda kafiyeli olmus..şiir gibi!!!! Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 teşekkür ederim acemi bir şairim nede olsa... yoksa şiir yazmak günah mı? Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 teşekkür ederim acemi bir şairim nede olsa... yoksa şiir yazmak günah mı? insanların dini inanclarıyla dalga gecerek biyere varamazsınız..medeni olunuz lütfen!! Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Yok efendim hemen yanlış anladınız din konusunda uzmansınız ya sordum şiir yazmak günah mıdır? Böyle düşünenlerde var mesela şöyle duymuştum, şiir şeytanın ayetiymiş... Doğru mu? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 TBMM'NIN ACILIŞ BİLDİRGESİ,yok bu ülkede acilisdan önce ABD ye ugranir acildiktan sonra tekrar ertesigün tekbir verilmeye gidilir...hersey orda TBMM' orda BİLDİRGEDE orda !!!! Efendi Türkler Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Yok efendim hemen yanlış anladınız din konusunda uzmansınız ya sordum şiir yazmak günah mıdır? Böyle düşünenlerde var mesela şöyle duymuştum, şiir şeytanın ayetiymiş... Doğru mu? Ben din adamı degilim..Ben din konusunda uzmanımda demedim....ben oyle bişe duymadım ama sorup ogrenırım..saygılar, Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Teşekkür ederim zahmet olucak size... Ama emin olun ne kadar çok kişiye sorarsanız o kadar yorum alırsınız... O yüzden kalbinize sorun... Ben öyle yapıyorum... Kalbim günah olan kötü düşüncedir diyor... Alıntı
Misafir karabekir Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 En son olarak isteğim şudur ki, istekleri gerçekleştiren Yüce Allah, Sevgili Peygamberi hürmetine bu kutsal vatanın sahibi ve savunucusu Diyanet-i Celile-i Ahmediye’nin (Hazret-i Muhammed’in Yüce Dini) kıyamet gününe kadar sadık koruyucusu olan soylu milletimize, Saltanat makamını ve yüce hilâfeti, sağlam ve kutsal değerlerimizi düşünmekle sorumlu olan heyetimize başarılar buyursun!.... Amin bahsi geçen açılış metnini Sami Hocaoğlu'nun bir yazısında görmüştüm. Atatürk'e atfediliyor ve bu metnin hem din ve hem de belagat bakımından muhteşem bir metin olduğu söyleniyordu. Atatürk dindardı, Atatürk dindar değildi... Nereye varıyoruz...Varacağımız bir yer var mı?Annesinin başı örtülüydü...hadi yaaa...e sonra... Tarihimizle yüzleşmemiz mümkün değil. Zira Nutuk yazılmıştır...Tarihte o olmuş bu olmuş bilmemiz mümkün değil zira Kurtuluş Savaşının önde gelen birçok önemli şahsiyeti ya yurdu terketmek zorunda kalmış veya asılmış veya bir sürgün, mahpus hayatı yaşamıştır...Dolayısıyla bütün araştırmalarımız, yaklaşımlarımız birilerinin hesaplaşma alanına dahlolacaktır ve bu noktada arşivlerden uzak bizlerin bilgilerinin yanlış olması olası, mümkün ve hatta kesindir... Varsayalım Atatürk o açılış konuşmasını okumuş olsun. Ne olacak...Atatürk'ün dindar olduğuna mı hükmedeceğiz...E Atatürk dindardı dedik ne olacak...HİÇ...Değildi dersek ne olacak...HİÇ... sahi şiir okumak-yazmak günah mı? Denedim insanını dünyanın Sabah sabah Cimrilikle dolu deriler yürüyordu Başka bir şey göremedim Sonra Kanaat kınından bir kılıç çektim Keskin tarafıyla onlardan Ümitlerimi kestim Sahi bu şiir kimin... Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 bahsi geçen açılış metnini Sami Hocaoğlu'nun bir yazısında görmüştüm. Atatürk'e atfediliyor ve bu metnin hem din ve hem de belagat bakımından muhteşem bir metin olduğu söyleniyordu. Atatürk dindardı, Atatürk dindar değildi... Nereye varıyoruz...Varacağımız bir yer var mı?Annesinin başı örtülüydü...hadi yaaa...e sonra... Tarihimizle yüzleşmemiz mümkün değil. Zira Nutuk yazılmıştır...Tarihte o olmuş bu olmuş bilmemiz mümkün değil zira Kurtuluş Savaşının önde gelen birçok önemli şahsiyeti ya yurdu terketmek zorunda kalmış veya asılmış veya bir sürgün, mahpus hayatı yaşamıştır...Dolayısıyla bütün araştırmalarımız, yaklaşımlarımız birilerinin hesaplaşma alanına dahlolacaktır ve bu noktada arşivlerden uzak bizlerin bilgilerinin yanlış olması olası, mümkün ve hatta kesindir... Varsayalım Atatürk o açılış konuşmasını okumuş olsun. Ne olacak...Atatürk'ün dindar olduğuna mı hükmedeceğiz...E Atatürk dindardı dedik ne olacak...HİÇ...Değildi dersek ne olacak...HİÇ... sahi şiir okumak-yazmak günah mı? Denedim insanını dünyanın Sabah sabah Cimrilikle dolu deriler yürüyordu Başka bir şey göremedim Sonra Kanaat kınından bir kılıç çektim Keskin tarafıyla onlardan Ümitlerimi kestim Sahi bu şiir kimin... Tamam ozaman arkadaşım atatürk din karşıtı bir liderdi..mutlu oldunmu şimdi..tatmin oldunmu?? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Acaba binlerce yıl öncesinden bugüne bir ecdadım gelse, onunla anlaşabilir miydim diye hep merak ederim. Ecdadım neye güler, neye sinirlenir, ne yer, ne içer, neye inanır…..Bu soruları çoğaltmak mümkün. Belki daha da ilginci ecdadımın beni nasıl göreceğidir? Kıyafetlerimi beğenecek mi? Konuştuklarımı anlayacak mı? Beni kendine yakın hissedebilecek mi? Yada beni aynı milletin bir ferdi olarak kabul edebilecek mi? Acaba ecdadımla ortak bir yanım kalmış mıdır? Acaba ecdadım mı benim yerime geçmek ister ben mi ecdadımın yerine geçmek isterim? Diyelim bir büyü oldu ve ben ecdadımla konuşabilme şansına sahip oldum. Neleri konuşur neleri anlatırdık acaba? Mesela, yaşamın anlamı nedir diye sorsam bana ne cevap verirdi? Yada ben ona nasıl cevap verirdim? Ona dokuz yaşında nurlara bürünüp de kapanmış ve saçının tek telini göstermemek üzere yemin ettirilmiş kızlarımızı göstersem gene de etkilenmez miydi? Acaba ben ona anlattıkça bana güler miydi? Yoksa bana ağlar mıydı? Ecdadımın benden gurur duyması için ona ne anlatmam gerekirdi? Savaşlardan mı yoksa eserlerden mi bahsetmem gerekirdi? Ne için savaştığımızı, ne için eser bıraktığımızı acaba sorar mıydı? Ecdadımla yapacağım konuşmayı hayal ettikçe beni bir sıkıntı bastı. Adeta terledim. Umarım sizler rahatsınızdır. Acaba ecdadım rüyasında biri ev, birisi de sokak köpeği olmak üzere iki köpek görse hangisini yanına çağırırdı? Hangisine evinin avlusunu teslim ederdi? Siz hangisine teslim ederdiniz? Alıntı
Misafir karabekir Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Tamam ozaman arkadaşım atatürk din karşıtı bir liderdi..mutlu oldunmu şimdi..tatmin oldunmu?? Yok, olmadım. Beni tatmin edecek şeyler farklıdır. Yukardaki metni bir daha incelemenizi rica etsem...Olmadı bir daha...Atatürk'ü dindar göstermeye çalışmakla dindar değildi demek arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum. Metnin başındaki kısım nereden alıntılanmıştır nedir bir bakın. Dindardıyı ispatlama çalışıyorsanız içki içmesine ve bir gün dahi namaz kılıp kılmamasına dair bir rivayet getirmelisiniz. Dindar olmadığını söylüyorsanız eğer yukardaki konuşması onun Allah'a inancı olduğunu gösteriyor. Eeee, ne olacak şimdi... Ben birşey olmaz diyorum. Dindar olsa da olmasa da birşey değişmez diyorum ***************... Selam ve saygılarla... Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Yok, olmadım. Beni tatmin edecek şeyler farklıdır. Yukardaki metni bir daha incelemenizi rica etsem...Olmadı bir daha...Atatürk'ü dindar göstermeye çalışmakla dindar değildi demek arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum. Metnin başındaki kısım nereden alıntılanmıştır nedir bir bakın. Dindardıyı ispatlama çalışıyorsanız içki içmesine ve bir gün dahi namaz kılıp kılmamasına dair bir rivayet getirmelisiniz. Dindar olmadığını söylüyorsanız eğer yukardaki konuşması onun Allah'a inancı olduğunu gösteriyor. Eeee, ne olacak şimdi... Ben birşey olmaz diyorum. Dindar olsa da olmasa da birşey değişmez diyorum *****************... Selam ve saygılarla... Sen bişey olmaz dıyosun burdakiler illa dindar deildi bu yazıyı o yazmadı dıyolar...biz atatürk içki içiyodu dindar deildi desek siz atatürk e saygısızlık yapıyorsunuz diyorlar... ******** Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 sahi şiir okumak-yazmak günah mı? Aşk olsun sen hiç Şuara suresini ve Hassan b. Sabit'i duymadınmı? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.