Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kur'an-da ki Bilgiler, Hangisi ile Benzedir ya da Hangisinden kaynağını alır?  

20 üye oy verdi

1. 1. Lütfen Açıklamalarınızı da yazınız...

• Doğa'nın kendisinden...
      5
    • Kök-Tengri İnancı gibi Şamanist kaynaklardan...
      1
    • Zerdüştlük'ten...
      2
    • Yahudilik ve Hıristiyanlıktan...
      4
    • Eski Mısır İnancından....
      4
    • Sümer Dininden...
      6
    • Babil Dininden...
      3
    • Yukarıdakilerin Hepsi...
      8
    • Sadece Yerel Arap Kültürü'dür...
      3
    • Metafizik Bir Tanrı'dan alır...
      7

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Evvela verilen örnek yanlış ( İncir çekirdeğinin içine kim karpuzu yerleştiriyor) ki aslında İncir çekirdeğinden meydana gelen ?İNCİR AĞACINI DÜŞÜNMEK? daha mantıklı ve bu güne kadar yapılmış en güzel ?MANTIK? lı cevap ?BİG BANG? teorisi gerisi teferruat...

big bang teorsiyile benim anlattığım sonsuz boşluğun ilgisi yok, big bang varlıktan oluşmuştur, dolayısıyla Kur'andaki bilgiyi en baştan yanlışlar, yani Allah'ın yoktan varetmesine ters bir bilgidir.

big bang varsa sonsuz boşluğun içinde olmak zorundadır, yani içinde oluşacağı bir varlığa ihtiyaç duyar, incir karpuz olayını buna istinaden örnekledim, tekrar okursanız sanırım daha iyi anlayacaksınız, belkide anlayamayacaksınız bilemiyorum !

İnsanlar ?TAVLA? oynuyorlar ve ?ÖZGÜR İRADELERİ İLE? üstelik CANLILAR ...

Biz cansızlardan bahsetmiştik

Zaten sorun burada ?İNSANI MEYDANA GETİREN ATOMLAR CANSIZ? ama ?İNSAN CANLI VE BİLİNÇ SAHİBİ?...

insanın canlı ve bilinç sahibi olması, cansız dediğiniz atomların birbiriyle etkileşerek birleşmesinden oluşmuştur !

laboraturar ortamında bu kanıtlanmaktadır !

saygılar

• Cevaplar 93
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
big bang teorsiyile benim anlattığım sonsuz boşluğun ilgisi yok, big bang varlıktan oluşmuştur, dolayısıyla Kur'andaki bilgiyi en baştan yanlışlar, yani Allah'ın yoktan varetmesine ters bir bilgidir.

big bang varsa sonsuz boşluğun içinde olmak zorundadır, yani içinde oluşacağı bir varlığa ihtiyaç duyar, incir karpuz olayını buna istinaden örnekledim, tekrar okursanız sanırım daha iyi anlayacaksınız, belkide anlayamayacaksınız bilemiyorum !

BİG BANG;”

Yapılan hesaplamalar, evrenin tüm maddesini içinde barındıran bu "tek nokta"nın, korkunç çekim gücü nedeniyle "sıfır hacme" sahip olacağını gösterdi. Evren, sıfır hacme sahip bu noktanın patlamasıyla ortaya çıkmıştı. Bu patlamaya "Big Bang" (Büyük Patlama) dendi ve bu teori de aynı isimle bilindi. Big Bang'ın gösterdiği önemli bir gerçek vardı: Sıfır hacim "yokluk" anlamına geldiğine göre, evren "yok" iken "var" hale gelmişti. Bu ise, evrenin bir başlangıcı olduğu anlamına geliyor ve böylece materyalizmin "evren, sonsuzdan beri vardır" varsayımını geçersiz kılıyordu.

Kısaca...

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sıfır hacim "yokluk" anlamına geldiğine göre, evren "yok" iken "var" hale gelmişti.

sıfır hacim yokluk anlamına gelmiyor, nerden alıyorsunuz bu bilgileri bilmiyorum ama teoride yoktan var olma yok, aksine var olan birşeyin sıfır hacme dayanarak, yani büyük bir sıkışma ile patlamasını anlatıyor, o hacim dediğiniz şey bir enerji !

peki bu patlama, neyin içinde oluyor, hiçbir şeyin içinde mi ? tabiki sonsuz boşluğun içinde olmak zorunda, karpuz ve incir çekirdeği örneklememi hatırlayınız

saygılar

Gönderi tarihi:
"Tanrı" kavramının aslında "Soyut Olmayacak" bir şekilde "Doğa"yı nitelemesi için kullanıyorum.

Dikkat ederseniz bu ayrım olsun diye "Allah" adını hiç kullanmıyorum.

Bildiğiniz gibi ilkel insanlar "Soyut İlah"lara tapınmazlardı, bu hiç olmadı.

"Tanrı" olarak ululadıkları şey Doğa, yani direkt olarak Doğa'nın kendisiydi.

Mesela "Yıldırımlar"ı Tanrı diye ulularlardı...

Ya da Rüzgarı...

Depremi...

Ateşi veya Suyu...

Sonra bunları hikayeleştirip, efsaneleştirdiler...

Gerçi aradan binlerce yıl geçti ve insanların "Tanrı" ifadesi artık soyuta çaldı.

Yani Soyut bir kavrama evrildi.

Ama en temel kullanımı bu şekilde değildi aslında

Ve bende en öz kullanımını yapıyorum...

Bu geçmişe yönelik temeli idi...

Bugün açısından ise Sayın Yersoy'un bana söylediği çok güzel bir söz bunu tanımlıyor:

"Eğer bir şeye Tanrı demek ihtiyacı hissediyorsan, Doğa'nın kendisine diyebilirsin..."

İlla -Tanrı kavramını kullanmak zorunda değilsen, niye kullanıyosun? Metafizik bişeyin varlığına inanmadığını anlıyorum, yani materyalistsin. Bence bir ateistten hiç farkın yok arkadaşım. Hatta maddeyle ilgili söylediklerine bakıyorum çokta iyi kavramışsın. Vazgeç bence bu inattan, atacağın bi adım sadece, tek bi kavramdan vazgeçeceksin o kadar. Bizde bi kale kazanmış olacaz tabi, he he he.

Gönderi tarihi:
sıfır hacim yokluk anlamına gelmiyor, nerden alıyorsunuz bu bilgileri bilmiyorum ama teoride yoktan var olma yok, aksine var olan birşeyin sıfır hacme dayanarak, yani büyük bir sıkışma ile patlamasını anlatıyor, o hacim dediğiniz şey bir enerji !

peki bu patlama, neyin içinde oluyor, hiçbir şeyin içinde mi ? tabiki sonsuz boşluğun içinde olmak zorunda, karpuz ve incir çekirdeği örneklememi hatırlayınız

saygılar

Tarafsız boşuna parçalanma, bunlar Psikolojiyi Ruhbilim diye çeviriyoruz diye -bak bilim ruhu araştırıyor diyen arkadaşlar.

Gönderi tarihi:
Tarafsız boşuna parçalanma, bunlar Psikolojiyi Ruhbilim diye çeviriyoruz diye -bak bilim ruhu araştırıyor diyen arkadaşlar.

ne kadar garip! bazen arkadaslar yazarlar madem boyle yazmıs su anlamı veya bu anlamı yuklemek kolay dıye kuranda..... oysa aynı tepkıyı sıze verınce ne guzel kacıyorsunuz :) psikoloji ruh bilimidir bunumu inkar ediyorsunuz yani?veya siz zihin bilimi veya yöneliş, eğilim bilimi deyin ama bunların hepsi hemen hemen soyut (gayb) tepkilerdir..bundan nereye galmek istiyorsunuz?

saygılar.....

Gönderi tarihi:
ne kadar garip! bazen arkadaslar yazarlar madem boyle yazmıs su anlamı veya bu anlamı yuklemek kolay dıye kuranda..... oysa aynı tepkıyı sıze verınce ne guzel kacıyorsunuz :) psikoloji ruh bilimidir bunumu inkar ediyorsunuz yani?veya siz zihin bilimi veya yöneliş, eğilim bilimi deyin ama bunların hepsi hemen hemen soyut (gayb) tepkilerdir..bundan nereye galmek istiyorsunuz?

saygılar.....

Sayın HayHak...

Burada ben devreye girebilirim...

"Psikoloji"nin anlamı "RuhBilim" olarak çevrilir ancak daha bu dersi görmeye başladığınız ilk konuda, bu ruhun "Metafizik Ruh" olmadığı açıklanır.

Pysche = Ruh; Kişinin bilincidir, akıl sağlığıdır...

Bilinç ile Akıl'ın aslında çokta soyut şeyler olmadığını, beynin faaliyetlerinin bir yönü olduğunu anlatmıştım...

Gönderi tarihi:

Haklısın ama, bazı şeyleri sürekli açıklamanın bir faydası olduğuna inanıyorum

saygılar

psikoloji ruh bilimidir bunumu inkar ediyorsunuz yani?

ama hangi ruh ? bir araştırınız isterseniz, Tengeriin Boşig bir ışık tutmuş size ordan yola çıkabilirsiniz !

saygılar

Gönderi tarihi:

Sayın HayHak...

Burada ben devreye girebilirim...

"Psikoloji"nin anlamı "RuhBilim" olarak çevrilir ancak daha bu dersi görmeye başladığınız ilk konuda, bu ruhun "Metafizik Ruh" olmadığı açıklanır.

Pysche = Ruh; Kişinin bilincidir, akıl sağlığıdır...

Bilinç ile Akıl'ın aslında çokta soyut şeyler olmadığını, beynin faaliyetlerinin bir yönü olduğunu anlatmıştım...

sayın 'Tengeriin boşig' ben zaten metafızık bır ruhtan soz etmıyorum insa davranısındakı fevri teplikeden soz etmıstım bu tepkımenın soyutluhgundan yani gaybi oldugundan soz ettim dikkatli okursanız....

ne kadar garip! bazen arkadaslar yazarlar madem boyle yazmıs su anlamı veya bu anlamı yuklemek kolay dıye kuranda..... oysa aynı tepkıyı sıze verınce ne guzel kacıyorsunuz psikoloji ruh bilimidir bunumu inkar ediyorsunuz yani?veya siz zihin bilimi veya yöneliş, eğilim bilimi deyin ama bunların hepsi hemen hemen soyut (gayb) tepkilerdir.. bundan nereye galmek istiyorsunuz?

işaretlediğim yerde bunu göre bilirsiniz

saygılar...

Gönderi tarihi:
ama hangi ruh ? bir araştırınız isterseniz, Tengeriin Boşig bir ışık tutmuş size ordan yola çıkabilirsiniz !

saygılar

baska nasıl gaybi ruh bekliyorsun sayın tarafsız? istersen potansiyel bile diyebilirsin!.. zannedersem eskilerin terimiyle ruh baya bir büyük alanı kapsıyor bunların içinde zihin,bilinç,potansiyel...vd. mevcut tek derecede degerlendirmişler...bütün olarak olayı ele almışlar...

benim sadece arkadasa dediğim ise ruh bilimi olarak cevirdigini idda ettiği ve bilimin, ruhu arastırdıgını idda ettikleri felan diye bir sey söylemiş,ve bende evet dedim ve sizde diyorsunuz ki ruh bilinc,zihin....vd.evet işte ruh veya bilinc, bilim bunu arastırıyor!...illede ruh deyince soyut bişey neden aklınıza geliyorki?ben bir acıklama yaptım zaten...gayp dedim buna....

yani bilim ruhla veya acarsak - parcalara bölersek,zihin,bilinç,potansiyel...bunlarla uğrasıyor,bunda kör nokta neresi sayın tarafsız?

Gönderi tarihi:

saygılar

Birde şu var:

Psikoloji bildiğiniz gibi "Ruh Sağlığı" ile ilgileniyor.

Buradaki "Ruh" kavramını, insanda Tanrısal olarak var olduğu düşünülen "Metafizik Ruh" olarak algılarsak,

Tanrısal ve Metafizik olmasına rağmen, Ruh'un sağlığı nasıl bozulabilir?

Nasıl incelenir?

Nasıl tedavi edilir?

Sayın Tarafsız,

İlgilendiğinizi biliyorum ve biliyorsunuz böyle haberleri takip ederim hep...

"Obezite" ile ilgili bir tedavi yöntemi uygulanıyordu geçenlerde, bir hastaya.

Beyine elektrotlar yardımı ile çok çok küçük düzeyde elektrik akımı veriyorlar,

Amaçları yemek yeme ile ilgili bölgeyi kontrol etmek.

Ama şu oluyor:

Beyinin Hipotalamus bölgesinde, belirli bir yere elektrik akımı verdiklerinde,

Hasta daha önce hiç hatırlamadığı ve hatta hafızasında çok önemli bir yeri olmayan olayları

O an yaşıyormuş gibi ayrıntısı ile anlatmaya başlamış.

Mesela 30 sene önce bir partideymiş ve partide kimlerin ne giydiğini bile hatırlamış.

Yani "Bilgi" "Düşünme" "Hafıza" "Akıl" gibi soyut kavramların aslında Metafizik olmadığı ortaya çıkıyor.

Beyine elektrik veriliyor ve sonuç yine beyinden alınıyor.

Metafizik Ruh'a elektirik veremeyiz ve zaten eğer bilgiler Metafizik Ruhta toplansaydı, elektrik vermeye gerek kalmazdı...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Sayın Tarafsız, .......................

Beyinin Hipotalamus bölgesinde, belirli bir yere elektrik akımı verdiklerinde,

Hasta daha önce hiç hatırlamadığı ve hatta hafızasında çok önemli bir yeri olmayan olayları

O an yaşıyormuş gibi ayrıntısı ile anlatmaya başlamış.

Mesela 30 sene önce bir partideymiş ve partide kimlerin ne giydiğini bile hatırlamış.

Yani "Bilgi" "Düşünme" "Hafıza" "Akıl" gibi soyut kavramların aslında Metafizik olmadığı ortaya çıkıyor.

Beyine elektrik veriliyor ve sonuç yine beyinden alınıyor.

Metafizik Ruh'a elektirik veremeyiz ve zaten eğer bilgiler Metafizik Ruhta toplansaydı, elektrik vermeye gerek kalmazdı...

.

İşte süper bir örnek, daha ne olsunki,

en basitinden içip içip sarhoş olmakta bu ruh kavramına bire bir örnek teşkil ediyor

saygılar

Gönderi tarihi:

"NÖROTERAPİ"; nedir...

Toprak,Ateş,Su,Hava toplamı MADDE; peki bunlara "nöroterapi" uygulayın yahu ammada yaptın denebilir peki "MADDE" ye terapi uygulanmazsa "NEDEN" beynin (Hipotalamus) bölgesine uygulanıyor ve nihayetinde bir "ET" parçası olan "hipotalamus'tan" yanıt geliyor (BİLİNÇ'Lİ) Beyin, ruhun varlığını gösterdiği beden ortamıdır bu itibarla fazla söze gerek yok üstelik isteyen "GOOGLE" de araştırma yapıp "HİPOTALAMUS" un işlevlerini görüp nasıl bir et parçasının bu kadar komplike bir işleyişi olduğunu görür...

Not.

Toprağa veya her hangi bir madde'ye içki döküldümü veya (içirildimi) niye "ŞARHOŞ" olmaz...

:)

Gönderi tarihi:
"NÖROTERAPİ"; nedir...

Toprak,Ateş,Su,Hava toplamı MADDE; peki bunlara "nöroterapi" uygulayın yahu ammada yaptın denebilir peki "MADDE" ye terapi uygulanmazsa "NEDEN" beynin (Hipotalamus) bölgesine uygulanıyor ve nihayetinde bir "ET" parçası olan "hipotalamus'tan" yanıt geliyor (BİLİNÇ'Lİ) Beyin, ruhun varlığını gösterdiği beden ortamıdır bu itibarla fazla söze gerek yok üstelik isteyen "GOOGLE" de araştırma yapıp "HİPOTALAMUS" un işlevlerini görüp nasıl bir et parçasının bu kadar komplike bir işleyişi olduğunu görür...

Not.

Toprağa veya her hangi bir madde'ye içki döküldümü veya (içirildimi) niye "ŞARHOŞ" olmaz...

Yaa of yaaa, of yaaaa...

Sayın Sarıgöl hakikaten yoruyorsunuz insanı...

Ya hiç Beyin ile ilgili makale ya da bir yayın okudunuz mu siz?

Toprak ile Beyin'i nasıl bir tutabiliyorsunuz?

Beyin'e sadece "Et Parçası" diyebilmek açıkçası büyük cesaret ister.

Hiçbir bilgisi olmayan bir kimse bunu diyebilir ancak...

Ve bunu diyebilen birisiyle, Beyinin ne olduğuyla ilgili bir tartışmaya girmem bile kusura bakmayın.

Zamanında Beyinin ne olduğu ile ilgili onlarca yazı yazdım, bir tanesini bile okumadan soru sorabilmeniz acayip gülünç...

Gönderi tarihi:
Yaa of yaaa, of yaaaa...

Sayın Sarıgöl hakikaten yoruyorsunuz insanı...

Ya hiç Beyin ile ilgili makale ya da bir yayın okudunuz mu siz?

Toprak ile Beyin'i nasıl bir tutabiliyorsunuz?

Beyin'e sadece "Et Parçası" diyebilmek açıkçası büyük cesaret ister.

Hiçbir bilgisi olmayan bir kimse bunu diyebilir ancak...

Ve bunu diyebilen birisiyle, Beyinin ne olduğuyla ilgili bir tartışmaya girmem bile kusura bakmayın.

Zamanında Beyinin ne olduğu ile ilgili onlarca yazı yazdım, bir tanesini bile okumadan soru sorabilmeniz acayip gülünç...

Sayın boşig.

Siz nörolog veya nöroloji uzmanımısınız...

Sonra sizinle "tartışan" kim ben nacizane "AYNEN SİZİN" yaptığınız gibi araştırıp alıntı yapıyorum ve üzerinede yorum ekliyorum üstelik "POLEMİK" te yapmadan.

Sonra "BEYİN" et değilse "NEDİR" üstelik benim "YANIT" almak için sorduğum soruya kontra yapıp siz bana soruyorsunuz "BEYİN" E et parçası demeyelim? peki ne diyelim üstelik siz kendiniz "BEYİN" maddedir derken ve işlevlerini direk "METAFİZİK" boyuttan arındırarak...

Sonra ikide bir beni yadsımak eğilimindesiniz afedersiniz ama sizin bilgi birikiminiz labaratuar ortamlarındamı gelişti yoksa yanlız siz ve sizin gibilermi "MUTLAK DOĞRU" ve bilimsel gelişmeleri takip eden...

Şimdi sorduğum soruyu tekraren yineliyorum madem uzmansın cevap yaz "NÖROTERAPİ"; nedir..."

:)

Gönderi tarihi:
Beyin, ruhun varlığını gösterdiği beden ortamıdır bu itibarla fazla söze gerek yok üstelik isteyen "GOOGLE" de araştırma yapıp "HİPOTALAMUS" un işlevlerini görüp nasıl bir et parçasının bu kadar komplike bir işleyişi olduğunu görür...

Cansız maddeler ile canlı maddeler birbirinden farklıdır,

siz canlı maddeleri, cansız maddelerle eş tutunca tabiki ortaya böyle alakasız sonuçlar çıkacaktır

saygılar

• 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:
Cansız maddeler ile canlı maddeler birbirinden farklıdır,

siz canlı maddeleri, cansız maddelerle eş tutunca tabiki ortaya böyle alakasız sonuçlar çıkacaktır

saygılar

arkadaşlar iki taşı bir birine vurursun ateş çıkar ama aynı taşı ne kadar uğraşsanda yakamzsın. doğasına ters.

bir insan eğer inanmıcam diyorsa bir kaç saniye onu düşündürebilirsin; ama inandıramazsın.doğasına ters.

benimde çabam birkaç saniye düşündürmek için olsun.

geçenlerde cnntürk te bir oturumda deniz baykala sabah gazetesi yazarı sordu. (akp kapatma davısı için) iddianameyi okudunuzmu ? hayır dedi.

ben o kadar şaşırdım ki. ama bu adam bu iddianameyi var gücü ile savunan birisi. nasıl okumamış olabilir ki.

ama şüphem yok siz muhakkak bir kaç deneysel araştırma yapmışsınızdır evrende olmuş bazı olayların bir mucize olup olmadığı konusundaki şüpheyi gidermek için. mesele darvin göz hakkında bir arkadaşına yazdığı mektupta "gözün yapısı beni bu düşünceden soğuttu yazmıştı"

ama şu anki dönemin belki %1 i kadar bilgiye sahip olunan bir dönemde bu normal.

peki sizin meselenize sıkı sıkı bağalayan kendinize ait çığır açacak bir deneyi bizimle paylaşırmısınız. geçmişte böyle bir örnek olmadığı için ayrıca mucid de olacaksınız bu sayede.

peki şöyle bir şey daha var. sıfır hacimli bir varlık veya yokluk her ne ise ama sıfır hacim olduğu konusunda hem fikiriz.

veya bir hücre kadar diyelimde varlık olsun bari;

bir sihirbazın avcunun içinden güvercin çıkarması alkışlanırda big bang e nasıl bu kadar tepkisiz kalınır.

big bang de bir saniyeden bile kısa bir zamanda neler oluştuğu düşünüldüğünde bu kadar tesadüf fazla dememek bir kaç saniye düşünmemek yanlış değilmi

uzay gaksi samanyolu güneş sistemi dünya uzayın dışından bu oluşuma bakabilseydik belkide en küçük yapı taşının dünya olduğunu sanırdık.

peki sizce kimine göre et kine göre ise adı konamamış başaka bişey den yapılmış olan beyin kalp her ne ise bunların en küçük yapı taşı atomlarmı yoksa quark larmı .

peki atom un 1.000.000.000.000 kaçı boşluk kaçı hacim?

peki en küçük yapı taşı şimdilik atom olduğunu varsayarsak.

varlıkların 1.000.000.000.000 kaçı boşluk kaçı dolu?

aslında ne kadar derine gidebilirsek dahada derini var.

lütfen bakın--> -http://www.bnl.gov/RHIC/primer.htm-

kardeşim hepsi sıfır hacimden çıktı uzayda dağıldı ama bir o kadar muhteşem bir şey oldu öylemi ?

insan olana nasihat olarak ölüm yeter.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.