Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2008 arkadaşlar hanım sözü nereden gelmiştir? Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 hanımlara soruyorsun ama ben de merak ettim. ekşi sözlükte bir açıklama var: orta asyada çin sultanı ile türk han'ı bi toplantıda buluşuyorlar. o zamanlar kadın çok önemli türk toplumunda* o yüzden türk hanı yanında karısını da getiriyor. çinli şaşırıyor tabi, kadının ne işi var lan burda lavuk hesabi. soruyor bu kim diye. türk hanının cevabı: "bu da benim han'ım" muhtemelen uydurmadır, zaten bu siteye hiç güvenemiyorum ama bir başlangıç yapayım dedim..... Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 hanımlara soruyorsun amaben de merak ettim. ekşi sözlükte bir açıklama var: orta asyada çin sultanı ile türk han'ı bi toplantıda buluşuyorlar. o zamanlar kadın çok önemli türk toplumunda* o yüzden türk hanı yanında karısını da getiriyor. çinli şaşırıyor tabi, kadının ne işi var lan burda lavuk hesabi. soruyor bu kim diye. türk hanının cevabı: "bu da benim han'ım" muhtemelen uydurmadır, zaten bu siteye hiç güvenemiyorum ama bir başlangıç yapayım dedim..... bir gazetede okumuştum.hanlar hanı cengiz han: -ben en büyük han cengiz han! ama bu da benim han'ım diyerek eşini yüceltmiş.böylece eşlere hanım denmeye başlanmış. uydurma olabilir ama ilginç ve hoş bir anlatım bu arada tebrikler Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.