Φ Dayı Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 OKU..ilk vahiy.. O an bu an olsun..bu OKU hitabıda size gelmiş olsun..o an,da ne okunacak kitap var nede sayfa.. bu andada olmasın hiç kitap ve tek bir sayfa.. Okuyun bakalım neler yazmışsınız kendi kitabınıza.. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 OKU..ilk vahiy.. O an bu an olsun..bu OKU hitabıda size gelmiş olsun..o an,da ne okunacak kitap var nede sayfa.. bu andada olmasın hiç kitap ve tek bir sayfa.. Okuyun bakalım neler yazmışsınız kendi kitabınıza.. Selodayı, Ben okudukça bu hale geldim. Ne yapalım? Kaderimizde bu varmış Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 OKU..ilk vahiy.. O an bu an olsun..bu OKU hitabıda size gelmiş olsun..o an,da ne okunacak kitap var nede sayfa.. bu andada olmasın hiç kitap ve tek bir sayfa.. Okuyun bakalım neler yazmışsınız kendi kitabınıza.. Bizler Kuran'da denildiği gibi okuyamayız (tebliğ edemeyiz). İnanmadığımız bir şeyi de okuyamayız (tebliğ edemeyiz). Ama, okuduğumuzu da, okumuş olmak için okumayız. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Bizler Kuran'da denildiği gibi okuyamayız (tebliğ edemeyiz). İnanmadığımız bir şeyi de okuyamayız (tebliğ edemeyiz). Ama, okuduğumuzu da, okumuş olmak için okumayız. Yaşamı okuyun..yaşam içerisindeki HAL,inizi okuyun..İÇ dünyanızı okuyun..kimse görmüyor nasılsa o dünyanızı..içinizden okuyun..sessizce..tebliğ etmenize gerek yok.. bakın bakalım neler yazmışsınız..bunu diyorum..inanmakla falan ilgisi yok.. sadece OKU emri için söz ettim Kurandan.. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Yaşamı okuyun..yaşam içerisindeki HAL,inizi okuyun..İÇ dünyanızı okuyun..kimse görmüyor nasılsa o dünyanızı..içinizden okuyun..sessizce..tebliğ etmenize gerek yok.. bakın bakalım neler yazmışsınız..bunu diyorum..inanmakla falan ilgisi yok.. sadece OKU emri için söz ettim Kurandan.. Allah ın "ol" demesi kavramını hiçe saymışsınız.Ortada Kitap olmayabilir arkadaşım,ama o günden sonra Peygamberimin okuyabilen olması için "Oku" denmesi gerekiyordu.Birde Rabbim sizler için şunu dilese "gör,duy ve anla"..Amin.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Allah ın "ol" demesi kavramını hiçe saymışsınız.Ortada Kitap olmayabilir arkadaşım,ama o günden sonra Peygamberimin okuyabilen olması için "Oku" denmesi gerekiyordu.Birde Rabbim sizler için şunu dilese "gör,duy ve anla"..Amin.. Göreceğin bu dünyada..duyacağın bu dünyadan..anlayacağında bu dünya..görecek göz sende,duyacak kulakta sende, sende bu dünyada yaşıyorsun..okunacak Tek kitap kendinsin.. Sadece peygamberemi OKU dendi..bizi bağlamıyormu bu emir.. selodayının hala kulaklarında çınlıyor..OKU selodayı.. nidası.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Sadece peygamberemi OKU dendi..bizi bağlamıyormu bu emir.. selodayının hala kulaklarında çınlıyor..OKU selodayı.. nidası.. Okumak için emir mi bekliyorsunuz ? Biz emir olmadanda okuyoruz, okumak için birinin dürtmesi gerekmiyor, her mantıklı insan bunu idrak eder ! saygılar Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Sizin okuduklarınız başkalarının yazdıkları..onların kendi kitapları..siz kendi kitabınızı bi okumaya başlasanız....neler var neler o kitabınızda.. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Sizin okuduklarınız başkalarının yazdıkları..onların kendi kitapları..siz kendi kitabınızı bi okumaya başlasanız....neler var neler o kitabınızda.. Biz bunu zaten hep yapıyoruz. Ancak dogmalara takılmadan yapıyoruz. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Tamam Muki..anlaştık..okuyun hiç birşeye takılmadan kendi kitabınızı.. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Sizin okuduklarınız başkalarının yazdıkları..onların kendi kitapları..siz kendi kitabınızı bi okumaya başlasanız....neler var neler o kitabınızda.. Selodayı, insanın düşünce biçiminin gelişmesi ve kendi düşüncelerini üretebilmesi için elbette başkalarının yazdıklarını da okuyacaktır. Ancak bilinçli ateistler, sizin de buyurduğunuz gibi, hem başkalarının düşüncelerini okur, hem de kendinini değerlendirir. Ben okuduğum her kitapta kendimi düşünürüm. Dyuduklarımla kendimi de tartarım. Öğrendiklerimle kendimi ve çevremi sorgularım. Kendi düşüncelerimi bu şekilde üretirim. Ne o siz hiçbirşey oumadan mı kendinizi okumayı öğrendiniz? Elbette hayır. Ancak mühim olan, başkalarının düşüncelerinin esiri olmak değil, o düşünceleri eleştirebilecek düzeyde savunmak yada red etmektir. Bunun için de çok çalışmamız lazım çooookkkk! Forumlarda bir çok arkadaşın, çeşitli internet sitelerinden, google yardımı ile 5 sn içinde bulup okuma gereği bille duymadan buraya yapıştırdıklarını ve kendi düşüncelerini savunup ispatladıklarını sandıklarını görüyorum. İşte esir olmak budur. Kendine ait 3 cümle kuramadığı bir teoriyi bir insan nasıl olur da yaşamı pahasına savunur? Çok çalışmamız lazım çooookkkk! Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Selodayı, insanın düşünce biçiminin gelişmesi ve kendi düşüncelerini üretebilmesi için elbette başkalarının yazdıklarını da okuyacaktır. Ancak bilinçli ateistler, sizin de buyurduğunuz gibi, hem başkalarının düşüncelerini okur, hem de kendinini değerlendirir. Ben okuduğum her kitapta kendimi düşünürüm. Dyuduklarımla kendimi de tartarım. Öğrendiklerimle kendimi ve çevremi sorgularım. Kendi düşüncelerimi bu şekilde üretirim. Ne o siz hiçbirşey oumadan mı kendinizi okumayı öğrendiniz? Elbette hayır. Ancak mühim olan, başkalarının düşüncelerinin esiri olmak değil, o düşünceleri eleştirebilecek düzeyde savunmak yada red etmektir. Bunun için de çok çalışmamız lazım çooookkkk! Forumlarda bir çok arkadaşın, çeşitli internet sitelerinden, google yardımı ile 5 sn içinde bulup okuma gereği bille duymadan buraya yapıştırdıklarını ve kendi düşüncelerini savunup ispatladıklarını sandıklarını görüyorum. İşte esir olmak budur. Kendine ait 3 cümle kuramadığı bir teoriyi bir insan nasıl olur da yaşamı pahasına savunur? Çok çalışmamız lazım çooookkkk! Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 ha ha..mevcut olmayan bişeyin olur hale gelmesinden bahsediyoruz ama inandına bi alemsiniz.. İyi iyi.. siz kendinizi okumaya devam edin ..yav ben burda ne yapıyorum bazen şaşıyorum kendime.. kendin çal kendin oyna.. size yazdığım kadar sizin için dua etsem hepiniz müslüman olurdunuz.. neyse ben kaçar..bugün acayip şımarık hissediyorum. Saygılar Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Selodayı, insanın düşünce biçiminin gelişmesi ve kendi düşüncelerini üretebilmesi için elbette başkalarının yazdıklarını da okuyacaktır. Ancak bilinçli ateistler, sizin de buyurduğunuz gibi, hem başkalarının düşüncelerini okur, hem de kendinini değerlendirir. Ben okuduğum her kitapta kendimi düşünürüm. Dyuduklarımla kendimi de tartarım. Öğrendiklerimle kendimi ve çevremi sorgularım. Kendi düşüncelerimi bu şekilde üretirim. Ne o siz hiçbirşey oumadan mı kendinizi okumayı öğrendiniz? Elbette hayır. Ancak mühim olan, başkalarının düşüncelerinin esiri olmak değil, o düşünceleri eleştirebilecek düzeyde savunmak yada red etmektir. Bunun için de çok çalışmamız lazım çooookkkk! Forumlarda bir çok arkadaşın, çeşitli internet sitelerinden, google yardımı ile 5 sn içinde bulup okuma gereği bille duymadan buraya yapıştırdıklarını ve kendi düşüncelerini savunup ispatladıklarını sandıklarını görüyorum. İşte esir olmak budur. Kendine ait 3 cümle kuramadığı bir teoriyi bir insan nasıl olur da yaşamı pahasına savunur? Çok çalışmamız lazım çooookkkk! Evet..kendi kitabına bir kaç satır yazabilenler okuyacak yazdıklarını..yazmış olanların yazdıkları onların deneyimlemelerinin neticesi olanlardır..yani hayatı deneyimleyip,yaşayıp kendi düşünce veritabanlarını oluşturmuşlar..buraya gelinmesi gerekir diyorum..buraya gelebilmek içinse gerçekten çoooookkk çalışmamız gerekiyor..katılıyorum sana:)şu felsefeciyi,bu bilim insanını okuyup anlamış olmak yetmez..o yazılanlar sadece referans olabilir,yaşamı deneyimleyerek bilgi veritabanımızı oluşturabilmek için..başkalarının düşüncelerinin esiri olmamak için yaşamamız,yaşayarak anlamamız mecburi:D..bu gezegende bu yüzden varız..hazıra konmak yok:D..burada hem fikiriz..bu gün imanlı olanların %99 u sürünüyor..buda elbette onların imanlarının TAKLİD olduğu içindir..tahkik edebilecek kadar çalışmaları yoktur..tahkik edilen ya tahakkuk edecektir..yada kabul görmeyecektir..çünki AKIL var insanda..türbanla,sembolle uğraşmak aklını başından almışsa kişinin..ne bekleyeceğiz,neyi nasıl anlatacağız bu kişiye..yazarak pek kolay değil anlatabilmek..şöyle karşılıklı çay içerek daha güzel anlaşabilir insanlar..yazılar iki boyutludur..eni ve boyu vardır..karşılıklı anlatmada farklı sonuçlara ulaşabilirler insanlar.. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 OKU..ilk vahiy.. O an bu an olsun..bu OKU hitabıda size gelmiş olsun..o an,da ne okunacak kitap var nede sayfa.. bu andada olmasın hiç kitap ve tek bir sayfa.. Okuyun bakalım neler yazmışsınız kendi kitabınıza.. oku... 'Anastas mum satsana' ister soldan oku.. İster sağdan.. Oysa anastas hep mum satıyor... Sonuç hep aynı hiç değişmiyor... Amaaa Siz okumaya devam edin... Ama unutmayın... Ne kadar geriye çekerseniz... Biz o kadar ileriye gideceğiz.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Biz kendi kitabımızı okuyup yazarken siz neden ileri gidiyorsunuz.. saate kaç Km, ile gidiyorsunuz,varacağınız yere ne kadar zamanda varabileceksiniz.. ..birde bizi neden burada bırakıpta gidiyorsunuz.. Dipnot Biz biraz hızlıca çekelim geriye doğruda siz bir an önce varın o ilerisi neresiyse oraya.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.