Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İKİMİZ..............

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Tamam Selodayım, biz de özelden genele gidiyoruz.

Mavi renkte olan bölüm, Adem'den bu yana gönderilmiş tüm elçilerin aslında İslam peygamberi olduğu ile ilgilidir. Dinlerin kardeşiliği değil, bilakis tek din savsözüdür hz. peygamberin söylediği.

İslam peygamberi ise İslamı anlatmıştır..başka din değil..o zamanda tek din oluyor bütün İslam peygamberlerinin anlattığı..Dinler kardeş falan değiller..peygamber göz önünden kaybolunca Din tüccarları tarafından satılan alınan bazı kısımları tekrar eski yerine,yerli yerine koymak üzere belli bir zaman sonra bir daha haberci gelmiştir..anlatılanların hepsi hemen hemen aynıdır..İNSAN,ı anlatırlar..hepsinin merkezinde İnsan vardır..İnsan merkezinden kaçan öğretiler efsane ve hayallerle doludur..gelen haberciler hep merkezden dışa atılan İnsanı merkeze koymuşlardır.. :)

• Cevaplar 69
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

İslam peygamberi ise İslamı anlatmıştır..başka din değil..o zamanda tek din oluyor bütün İslam peygamberlerinin anlattığı..Dinler kardeş falan değiller..peygamber göz önünden kaybolunca Din tüccarları tarafından satılan alınan bazı kısımları tekrar eski yerine,yerli yerine koymak üzere belli bir zaman sonra bir daha haberci gelmiştir..anlatılanların hepsi hemen hemen aynıdır..İNSAN,ı anlatırlar..hepsinin merkezinde İnsan vardır..İnsan merkezinden kaçan öğretiler efsane ve hayallerle doludur..gelen haberciler hep merkezden dışa atılan İnsanı merkeze koymuşlardır.. :)

Ben de ilahi dinlerin olmadığını, ilahi din'in olduğunuz söyledim zaten. Ancak siz Hinduizm'den bahsedip akabinde dinlerin kardeşliğinden bahsetmiştiniz. Ben de batıl, ilkel ve ilahi din kavramlarına vurguda bulundum.İslam'ın merkezinde insan'ın olduğunu pek çok iletimde ben de beyan etmiştim.

Farklı yerlere bakmıyoruz sn. Selodayı, ama bir iletişim problemi var sanırım.

Saygılar

Gönderi tarihi:
Ancak siz Hinduizm'den bahsedip akabinde dinlerin kardeşliğinden bahsetmiştiniz. Ben de batıl, ilkel ve ilahi din kavramlarına vurguda bulundum.

Bütün dinler kardeştir İtezele :)

Tüm dinleri tarihlerine göre sıralayıp inceleyin. Evrimsel gelişimini göreceksiniz. Evrilmesindeki tek sebep bilginin (bilimin dahilinde) gelişmesidir. Değişmek zorunda kalmıştır. En sonunda görünmeze, hissedilemeyene, ölümden sonrasına saklanmıştır...

Saygılarımla efendim...

Gönderi tarihi:
Bütün dinler kardeştir İtezele :)

Tüm dinleri tarihlerine göre sıralayıp inceleyin. Evrimsel gelişimini göreceksiniz. Evrilmesindeki tek sebep bilginin (bilimin dahilinde) gelişmesidir. Değişmek zorunda kalmıştır. En sonunda görünmeze, hissedilemeyene, ölümden sonrasına saklanmıştır...

Saygılarımla efendim...

Tüm toplumlar kardeştir Yersoy

Bunu evrimsel gelişimlerine bakarak rahatlıkla görebiliriz.

Ancak kimi toplum Gandhi'yi doğurur kimi Hitler'i.

En içten saygılarımla..

Gönderi tarihi:
Tüm toplumlar kardeştir Yersoy

Doğru...

Bunu evrimsel gelişimlerine bakarak rahatlıkla görebiliriz.

Doğru...

Ancak kimi toplum Gandhi'yi doğurur kimi Hitler'i.

Doğru...

Kimi toplumlar da Muhammed'i duğurmuş... Muhammed de İslam'ı.

E doğruuu...

Burada mühim olan bu olayların motoru ne? İşte bunu çözersek daha iyi algılayabiliriz toplumları ve geliştirdikleri dinleri (ya da hareketleri ve önderlerini)...

Gönderi tarihi:
Burada mühim olan bu olayların motoru ne? İşte bunu çözersek daha iyi algılayabiliriz toplumları ve geliştirdikleri dinleri (ya da hareketleri ve önderlerini)...

Senin söylediklerin de doğrudur Yersoy; ancak konumuz işleyiş süreci değil, bu süreçlerin günümüzdeki sonuçlarıdır. Sonuç itibari ile, menşei bir bile olsa, zaman dönüşüm işlevi görmüştür.

Burada batıl, ilkel ve ilahi dinden söz ediliyor. Elbetteki hepsi özünde birdir, ancak kültürel, siyasi, coğrafi ve siyasi etmenler değişim süreçlerini beraberinde getirmiştir. Bu değişimin motorunu araştırmak spesifik bir konudur ve sosyolojinin alanına girer. Onu da ayrıca tartışabiliriz elbet.

Gönderi tarihi:
ancak konumuz işleyiş süreci değil, bu süreçlerin günümüzdeki sonuçlarıdır.

Sonuçlar işleyişle şekillenmez mi İtezele?

Bu değişimin motorunu araştırmak spesifik bir konudur ve sosyolojinin alanına girer. Onu da ayrıca tartışabiliriz elbet.

Yok sosyolog değilim ve o kadar iddiam olamaz. Olsa da çok sağlıklı bir tartışma olmaz. Ama bu gerçeğin değişeceğini sanmıyorum...

Gönderi tarihi:
Sonuçlar işleyişle şekillenmez mi İtezele?

Yok sosyolog değilim ve o kadar iddiam olamaz. Olsa da çok sağlıklı bir tartışma olmaz. Ama bu gerçeğin değişeceğini sanmıyorum...

Elbette sonuçlar işleyişle şekillenir, ancak her sonucu işleyişi ile beraber irdelemeye kalkmak sosyolog olmaktan daha iddialı bir uğraşı olurdu.

Gerçek elbette değişmez. Zaten yanıldığını da söylemedim; sadece konumuzu da içine alan çok genel bir konudan bahsettiğini ifade etmeye çalıştım. Eğer tüm konuları çıkışları ile değerlendirmeye kalkarsak, her değerlendirişte kendimizi tekrar etmiş olurduz. Çünkü -dediğim gibi- herşey özünde birdir.

Özedönüş çağrılarıyla..

Gönderi tarihi:
Özedönüş çağrılarıyla..

Hem öze dönelim diyorsun

hem de

Elbette sonuçlar işleyişle şekillenir,

diyorsun İtezele,

Bu çelişkiyi bir kenara bırakısak, sorun ne? kaldı mı?

Gönderi tarihi:
Hem öze dönelim diyorsun

hem de

diyorsun İtezele,

Bu çelişkiyi bir kenara bırakısak, sorun ne? kaldı mı?

Özünde bir olan herşeyin işleyişi birbirinin kopyasıdır.

Elbette sorun yok. Ben sana söylediklerinin doğru olmadığını söylemedim ki.. Ama işleyiş ve sonuç ayrı ayrı iki konsepttir, her ne kadar neden sonuç ilişkisi içinde olsalar bile.

Gönderi tarihi:
Ama işleyiş ve sonuç ayrı ayrı iki konsepttir, her ne kadar neden sonuç ilişkisi içinde olsalar bile.

Eğer diyalektik düşünüyorsak ayrı değildir İtezele,

Özü anlamak süreci bilmeyi gerektirmez mi?

Özü çözmeye çalışırken geçmişine bakmazmısın?

Neden sonuç ilişkisinin her ne kadarı var mıdır? Yoksa her halükarda mıdır?

Lütfen yani :)

Gönderi tarihi:
Eğer diyalektik düşünüyorsak ayrı değildir İtezele,

Özü anlamak süreci bilmeyi gerektirmez mi?

Özü çözmeye çalışırken geçmişine bakmazmısın?

Neden sonuç ilişkisinin her ne kadarı var mıdır? Yoksa her halükarda mıdır?

Lütfen yani :)

Hayır, özü bilmek süreci anlamyı gerktirir. Geçmişe bakmalıyız da Yersoy.. Demem o ki, işte böyle olur; konunun dışına çıkarız.

:)

Gönderi tarihi:
Hayır, özü bilmek süreci anlamyı gerktirir. Geçmişe bakmalıyız da Yersoy.. Demem o ki, işte böyle olur. Konunun dışına çıkarız.

Tamam anlaştık işte... Baştan kabul etsen sorun olmayacak. Halbuki aynı şeyi söylüyoruz.

Demek ki dinler özlerinde aynı şeye hizmet ediyor. Bilinmeyene, ölüm ve ötesine...

Tüm dinlerin (ya da Tanrıların) kardeş/akraba olması bence bu yüzden işte.

Bakalım selodayı ne diyor buna...

Gönderi tarihi:
Tamam anlaştık işte... Baştan kabul etsen sorun olmayacak. Halbuki aynı şeyi söylüyoruz.

Demek ki dinler özlerinde aynı şeye hizmet ediyor. Bilinmeyene, ölüm ve ötesine...

Dinler insana hizmet eder sn Yersoy...

Gönderi tarihi:

Dinler insana hizmet eder sn Yersoy...

Valla dinler insana değil, erkeklere hizmet ediyor. Eee peygamber sıfatlı insanlar da erkek olduklarına göre!!! Hakikaten ya, neden hiç kadın peygamber yok???

Gönderi tarihi:
Valla dinler insana değil, erkeklere hizmet ediyor. Eee peygamber sıfatlı insanlar da erkek olduklarına göre!!! Hakikaten ya, neden hiç kadın peygamber yok???

Yapmayın Muki.. Erkekler insan değil mi?

Gönderi tarihi:

Muki,

Erkekler genelde bu konuda biraz erkenci davranıyor. Belki de bir gelenek... İşleyiş hep bu yönde olmuş. Kadının görevi zaten belli. Bu belirlilik içinde yine aynı sınırlarda görevler biçilmiş. Hep etken olmak yerine edilgen olmuş. Aslında bunun biraz da evrimin işleyişi ile ilgisi var. Doğurganlık, hizmet etmek vs...

Gönderi tarihi:

Bütün Peygamberleri bir kadın doğurmuştur.. :) bu daha önemli bizce.. :)

Gönderi tarihi:

:clover:

Gönderi tarihi:

Tüm dinlerin (ya da Tanrıların) kardeş/akraba olması bence bu yüzden işte.

Bakalım selodayı ne diyor buna...

Dinler kavramı yok bizim belleğimizde..sadece DİN var..adı İslam yada bir başka isim olsun farketmez..çünki hepsi İnsanları MUTLU etme temeline dayanan bir felsefeyi geliştirirler..geliştirerek bu güne kadar gelmiş,de diyebiliriz.. :D..selodayı MUTLU bir İnsan..

Selodayının bildiği Tanrı bu gezegende,selodayı ile her an birlikte,selodayı bu idrakta

Dinler bilinmeyene değil,göz önündeki İNSAN,a yönlendirir bilinmeyene kayanları..ölümden sonrasını anlattıkları satır sayısı,bu gezegendeki yaşamı kolaylaştıran nasihatlerin satırları yanında devede kulak kalır :D

Şunuda belirtelim..Din tamam olup o kayıttanda kurtulamayan henüz İNSAN olamamıştır..Din,in tamam olması demek kişinin kendi gerçeğini anlaması,idrak etmesi demektir zaten..bu sadece Din ilemi olur..evet..ister ana babamızın,dedemizin dini olsun,isterse hacı amcanın anlattığı Din olsun..ilk temel insani yasakları onlardan öğreniyoruz çünki..daha sonra bu yasaklar başka yasaklar ile yer değiştiriyor.. :D

Din sürecini selodayı kendisinde yaşamalı,önce korkusundan iman etmeli..sonra korkularını yenerek SEVGİSİNDEN iman etmeli..tarihten gelen süreçte aynen olmadımı..önce korkudan iman etti o günün İnsanı..bilmediklerinden korktu..Tanrı dedi..öğrendikçe,bilgisi biriktikçe Tanrısı değişti..aynen selodayıda olduğu gibi.. :D

Yersoy.. :) ..toplumsal gelişim sürecine değil,kişisel gelişim sürecine önem veriyorum..hem incelemesi ve gözlemlemesi kolay,hemde neticesi hemen ve kesin.. :D kendi geçmişimiz en güzel inceleyebileceğimiz tarih değilmidir..hemde bizim kişisel tarihimizdir..incelenmesi gerekir..geleceğe sağlam adım atabilmek için.. :D

Konu neydi sahi.. :D ..selodayı daldı gitti yine.. :D kafanızı şişirdik..affınıza sığınıyoruz.. :)

Gönderi tarihi:

Haa anladııııımmmm, önemli olduğu için dövün diyor, mirasta eşitsizliğe uğruyor, yatakta erkeğinin istediğini vermeyince melekler ona sabaha kadar lanet yağdırıyor vs. vs. di mi!

Gönderi tarihi:
Haa anladııııımmmm, önemli olduğu için dövün diyor, mirasta eşitsizliğe uğruyor, yatakta erkeğinin istediğini vermeyince melekler ona sabaha kadar lanet yağdırıyor vs. vs. di mi!

Bir harf eksik okumak ile selodayı çözdü o problemi..dayak yok..''ÖVÜN'' :D Mirastada aynı payı aldıydı ablam ve kız kardeşim,bir kuruş fazla vermediler selodayıya..geçiniz bunuda.. :D laneti İNSAN yağdırmasın İNSAN,a.. :)

Sadece kadın değil İNSAN.. cinsiyet ayrılmadan İNSAN,a hele yüzüne asla vurulmaz..selodayı vuramaz.. :)

Yatak yorgan işleri :D yatakta sanki sadece erkeğin isteği var dimi.. :D ya kadının isteğini vermeyen erkeğe kaç sopa ceza.. :D Melekler bu durumu görmezden gelemezler herhalde değilmi :D

Allah bizleri SEVGİSİN,den var etti..hangi çiftin kavga neticesinde çocuğu olmuştur acaba..bütün hepimiz iki insanın SEVGİLERİNİN neticesinde var olmadıkmı..o insanların VARLIĞINDAN olmadımı varlığımız.. :) işte bu yüzden Kadın yada erkek fark etmez İNSAN gezegenin en ve TEK KUTSALIDIR..dövülmez..ÖVGÜYE layıktırlar Kadınlar..

Anadolu var,babadolu yok

ana yol var baba yol yok..

ana tema var,baba tema yok..

ana vatan var,baba vatan yok..

ana kent var,baba kent yok..

ana sütü var,baba sütü yok..

ana kuzusu var,baba kuzusu yok..

ana kara var,baba kara yok..

eh yani daha nasıl anlatsın selodayı Kadınlarımızın değerli olduğunu.. :D

Gönderi tarihi:
toplumsal gelişim sürecine değil,kişisel gelişim sürecine önem veriyorum..hem incelemesi ve gözlemlemesi kolay,hemde neticesi hemen ve kesin.. :D kendi geçmişimiz en güzel inceleyebileceğimiz tarih değilmidir..hemde bizim kişisel tarihimizdir..incelenmesi gerekir..geleceğe sağlam adım atabilmek için.. :D

Ne kişiyi ne de kişinin tarihini ne de kişisel inançları toplumdan, toplumsal hareketlerden ve inanışlardan ayrı değerlendiremezsiniz selodayı, öyle değil mi?

İtezele ile baştan anlaşamadığımız konu da buna benzerdi. Eminim sizinle de anlaşıyoruz aslında...

Gönderi tarihi:
Ne kişiyi ne de kişinin tarihini ne de kişisel inançları toplumdan, toplumsal hareketlerden ve inanışlardan ayrı değerlendiremezsiniz selodayı, öyle değil mi?

İtesele ile baştan anlaşamadığımız konu da buna benzerdi. Eminim sizinle de anlaşıyoruz aslında...

Elbette kişilerden oluşuyor toplum..bu toplumu meydana getiren bir birey olarak kendi gelişim sürecimi incelemek daha çabuk kesin ve doğru neticeler veriyor.. :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.