Misafir hayhak Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 sen bendensin ya rab..bende senden hangimiz ilk vardık, senmi benmi?ne onemi var ya rab!. ne öenemi var!.. bu imkansız soruların... sefkatıne sıgınıyorum kendımı goruyorum, sana bakıyorum kendımı buluyorum........ diye okudum gecenlerde bir yerde, cok hoşuma gıttı cok eskı bır yazıtmıs ve elımdekı kıtapta cok eskı idi sız ne dusunuyorsunuz arkadaslar bunun ıcın? Alıntı
Misafir İ'tezele Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 sen bendensin ya rab..bende senden hangimiz ilk vardık, senmi benmi?ne onemi var ya rab!. ne öenemi var!.. bu imkansız soruların... sefkatıne sıgınıyorum kendımı goruyorum, sana bakıyorum kendımı buluyorum........ diye okudum gecenlerde bir yerde, cok hoşuma gıttı cok eskı bır yazıtmıs ve elımdekı kıtapta cok eskı idi sız ne dusunuyorsunuz arkadaslar bunun ıcın? Sn hayhak.. Felsefe edindiğiniz bu düşüncenin sahipleri olan mutasavvıflar,kapitalizmin boyunduruğunda yaşamadılar.Çocuklar ölürken de sessiz kalmadılar. Tuğladan mağralarda oturmuyorlardı ve güzel ev, tatlı eş, şirin çocuk masllarını hiç duymamışlardı. Aşk ile gezerken ilahi bilginin hücrlerinden,çiçeklerin yapraklarından,kuşların uçuşlarından fışkırdığını keşfettiler. sonra ''en el hakk'' dediler. Bu ben tanrıyım demek değildi, ben tanrıdanım demekti. saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 sen bendensin ya rab..bende senden hangimiz ilk vardık, senmi benmi?ne onemi var ya rab!. ne öenemi var!.. bu imkansız soruların... sefkatıne sıgınıyorum kendımı goruyorum, sana bakıyorum kendımı buluyorum........ diye okudum gecenlerde bir yerde, cok hoşuma gıttı cok eskı bır yazıtmıs ve elımdekı kıtapta cok eskı idi sız ne dusunuyorsunuz arkadaslar bunun ıcın? Herhangi ilginç bir durum tespit edemedim, herşey normal saygılar Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Sn hayhak.. Felsefe edindiğiniz bu düşüncenin sahipleri olan mutasavvıflar,kapitalizmin boyunduruğunda yaşamadılar.Çocuklar ölürken de sessiz kalmadılar. Tuğladan mağralarda oturmuyorlardı ve güzel ev, tatlı eş, şirin çocuk masllarını hiç duymamışlardı. Aşk ile gezerken ilahi bilginin hücrlerinden,çiçeklerin yapraklarından,kuşların uçuşlarından fışkırdığını keşfettiler. sonra ''en el hakk'' dediler. Bu ben tanrıyım demek değildi, ben tanrıdanım demekti. saygılar. yani i'tezele ne alakası var kapitalizmle bunun ama bende farkettim a'bd yazmak istemiştim maalesef ABD yazmısım...burdan bır yanlıs anlama varsa ozur dılerım...ama tekrar tekrar vurguluyorum merakın gıtsın dıye ben allahım ama ben allah degılım... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 yani i'tezele ne alakası var kapitalizmle bunun ama bende farkettim a'bd yazmak istemiştim maalesef ABD yazmısım...burdan bır yanlıs anlama varsa ozur dılerım...ama tekrar tekrar vurguluyorum merakın gıtsın dıye ben allahım ama ben allah degılım... Enel HAK..Enel Allah..çok farklı iki deyim..karıştırdıkmı derimizi yüzerler..vay kendini Allah ilan etti diye.. HAKKI,na HAK yaşayan,alışverişinde hakkına hak olan,sözünde hakkına hak olan,hak yemeyen,hakkını yedirmeyen HAKTIR elbette..ben Hakkım diyebilir elbette.. Allah bendir,fakat ben Allah olamam..ancak Rahman olabilirim,Rahim olabilirim,Cömert olabilirim,Hak olabilirim..Allah Allahlığını kimseye vermez Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Enel HAK..Enel Allah..çok farklı iki deyim..karıştırdıkmı derimizi yüzerler..vay kendini Allah ilan etti diye.. HAKKI,na HAK yaşayan,alışverişinde hakkına hak olan,sözünde hakkına hak olan,hak yemeyen,hakkını yedirmeyen HAKTIR elbette..ben Hakkım diyebilir elbette.. Allah bendir,fakat ben Allah olamam..ancak Rahman olabilirim,Rahim olabilirim,Cömert olabilirim,Hak olabilirim..Allah Allahlığını kimseye vermez Cömert olup, hak yemeyip, dürüst olduğu halde sadece iman etmeyenlerin derilerini değiştirip değiştirip yakan, Allah'ın herkese, her canlıya merhamet etmeyen yönünü hangi torbaya koyup ağzını büzdünüz? Alıntı
Misafir İ'tezele Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Enel HAK..Enel Allah..çok farklı iki deyim..karıştırdıkmı derimizi yüzerler..vay kendini Allah ilan etti diye.. HAKKI,na HAK yaşayan,alışverişinde hakkına hak olan,sözünde hakkına hak olan,hak yemeyen,hakkını yedirmeyen HAKTIR elbette..ben Hakkım diyebilir elbette.. Allah bendir,fakat ben Allah olamam..ancak Rahman olabilirim,Rahim olabilirim,Cömert olabilirim,Hak olabilirim..Allah Allahlığını kimseye vermez ''hakk'' hak kökünden gelince bunda bir de hakikat manası vardır. Hakikaten haklısınız Selodayı. Kıyamet manasını da unutmamak gerekir. Bu ne dikkat.. saygılar.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Cömert olup, hak yemeyip, dürüst olduğu halde sadece iman etmeyenlerin derilerini değiştirip değiştirip yakan, Allah'ın herkese, her canlıya merhamet etmeyen yönünü hangi torbaya koyup ağzını büzdünüz? selodayının Allahı faşist,yakan,eziyet eden bir Allah değil asla.. Bu dünyada kendi tercihlerimin ve bu tercihler yönündeki çalışmalarımın karşılığını hep eksiksiz ve tarafsız olarak verdi..inandığım için torpil yapmadığı gibi,inanmıyorum diyenede farklı davranmadı.. Şimdi sana soralım bakalım..Allah var diyelim önce..sana bu dünyada sen tercih etmeden o yönde çalışmadan ne verdi.. Söylediğimiz hep aynı şey..bu gezegendeki Allah ile ÖTE,deki,mezardan sonraki Allah farklı değil..korkmayın..sevginizin,acıma duygunuzun,merhamet duygularınızın nekadar baskın duygular olarak sizi etkilediğini düşünün..sizin kendinize ve gezegendeki canlılara karşı olan bu duygularınızın çoooookkk daha fazlası ''O''nda..çünki tüm düşünce ve duygularınızın tek çıkış kaynağı ''O''.. Öfkeniz ve kızgınlıklarınızın sınırlarınıda tesbit edin..çünki bu duygularınızında çıkış noktası ''O''..siz inanmıyor olsanızda.. Allah zebani değildir..yakmaz kimseyi..yeterki yakmasın kimse kendi kendisini.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Vay be sodom la gomarayı kim yakmıştı. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Vay be sodom la gomarayı kim yakmıştı. Neyi tercih ettilerse o şekilde oldu..durduk yerde yangın çıkmaz Lena.. ateşle oynadılar..yangın çıkardılar.. savcılık soruşturmasındaki dosyada öyle yazıyor.. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 selodayının Allahı faşist,yakan,eziyet eden bir Allah değil asla.. O zaman siz Kuran'daki Allah'ı ciddiye almıyorsunuz demektir bu. Bu dünyada kendi tercihlerimin ve bu tercihler yönündeki çalışmalarımın karşılığını hep eksiksiz ve tarafsız olarak verdi..inandığım için torpil yapmadığı gibi,inanmıyorum diyenede farklı davranmadı.. O zaman ne gerek var dine, kitaba? Dediğiniz gibi, nasıl olsa inanıyorum diyene de, demeyene de farklı davranmadı, davranmayacak. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 O zaman siz Kuran'daki Allah'ı ciddiye almıyorsunuz demektir bu. O zaman ne gerek var dine, kitaba? Dediğiniz gibi, nasıl olsa inanıyorum diyene de, demeyene de farklı davranmadı, davranmayacak. Kendi hakikatim olan Allah var..o yeter.. İnananada inanmayanada çalışmasının karşılığını verir..bu yönde ayırım yapmaz..adaletlidir.. Din nasihattir..nasihate ihtiyacınız yoksa sizin için gerek yoktur dine kitaba.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Kendi hakikatim olan Allah var..o yeter.. İnananada inanmayanada çalışmasının karşılığını verir..bu yönde ayırım yapmaz..adaletlidir.. Din nasihattir..nasihate ihtiyacınız yoksa sizin için gerek yoktur dine kitaba.. Herşey Allah'ın kudretiyle bilgisiyle hareket eder ! Onsuz bir yaprak dahi kımıldamaz. Demekki din nasihat değil, sadece Allah tarafından bir uygulamadır. saygılar Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Herşey Allah'ın kudretiyle bilgisiyle hareket eder ! Onsuz bir yaprak dahi kımıldamaz. Demekki din nasihat değil, sadece Allah tarafından bir uygulamadır. saygılar Uygulayan İNSAN,dır..ihtiyacı olmuş..ihtiyacı giderilmiş insanın..hemde fazlasıyla giderilmiş ihtiyaçtır din..bir sürü din var..seç beğen al birisini....uymadı ise nasihatleri,değiştir gitsin..nasılsa alternatif dolu.. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 hemde fazlasıyla giderilmiş ihtiyaçtır din.. Ama doymak bilmez... bir sürü din var..seç beğen al birisini Benim nasihata değil de gerçekliğe ihtiyacım var selodayı... sadece gerçeğe... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Yersoy Mutlak varlığı hissedebilmek için Din şart değil güzel kardeşim..daha sonra dilersen bir din mensubu olur şöyle bir incelersin..olmadı diğer bir Din,i denersin.. Gerçeklik dediğin; senin kendi gerçekliğinin dışında başka gerçek aramayasın sakın..akıllı birisine benziyorsun senin dışında başka hiç kimseyi,hiç bir şeyi değiştiremezssin..ancak olup bitene bakış açın değişir,değişecekse senin olaylara bakışın değişir..olup bitenler olacaktır..aynı boy devam edecek gidecektir..olasılıklardan birisini tercih edecek ve o yönde zaten olup duran olaylarla karşılaşacaksın..sonsuz olasılıklardan her hangi birini TERCİH edeceksin..bu tercihin NASİB,in olarak karşına çıkacaktır..(bu aralar kuantum fiziği mekaniği diyorlar..daldık içine..çıkamıyoruz dışarıya ).. Yersoy selodayı dinDAR değil..dayının Din,i oldukça geniş..bütün Din,lerin toplamıda denebilir.. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Yersoy Mutlak varlığı hissedebilmek için Din şart değil güzel kardeşim..daha sonra dilersen bir din mensubu olur şöyle bir incelersin..olmadı diğer bir Din,i denersin.. Gerçeklik dediğin; senin kendi gerçekliğinin dışında başka gerçek aramayasın sakın..akıllı birisine benziyorsun senin dışında başka hiç kimseyi,hiç bir şeyi değiştiremezssin..ancak olup bitene bakış açın değişir,değişecekse senin olaylara bakışın değişir..olup bitenler olacaktır..aynı boy devam edecek gidecektir..olasılıklardan birisini tercih edecek ve o yönde zaten olup duran olaylarla karşılaşacaksın..sonsuz olasılıklardan her hangi birini TERCİH edeceksin..bu tercihin NASİB,in olarak karşına çıkacaktır..(bu aralar kuantum fiziği mekaniği diyorlar..daldık içine..çıkamıyoruz dışarıya ).. Yersoy selodayı dinDAR değil..dayının Din,i oldukça geniş..bütün Din,lerin toplamıda denebilir.. Toplamını anlamadım sayın selodayı, ne gibi? Yani biraz o dinden, biraz bu dinden mi oluyor dinle ilgili hayat görüşünüz? Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Toplamını anlamadım sayın selodayı, ne gibi? Yani biraz o dinden, biraz bu dinden mi oluyor dinle ilgili hayat görüşünüz? Dinler birbirleriyle bağlantılıdır..hatta bir birinin devamıdır..hepsinin vardıracağı nokta İNSAN noktasıdır..fakat din baronları,din tüccarları bölmüş ayırmışlar.. Hiç bir peygamber yeni bir Din getirdim dememiştir..mesela Muhammed en başa dönüyor..ben babam İbrahimin Hanef dini üzereyim diyor..yani anlattıklarımın ÖZ,ünde temelinde İbrahimin öğretisi var diyor.. Mesela Budha selodayı için peygamberdir..Zerdüşt peygamberdir..Hinduların ilahları her biri insanın bir düşünce evresidir..selodayının bir Kamil abisi var..oda selodayı için bir çeşit haberci,peygamberdir.. Muki umarım anlatabilmişizdir..öyle o dinden biraz,berikinden accık değil yani.. Yazarak anlatabilmek gerçekten zor iş ..Allah biliyor bizi..peygamberde gönderiyor illaki muhatab olsunlarda muhabbet ederek anlatsınlar diye.. karşılıklı anlatabilme imkanı olsa çok farklı çıkarımlarımız olacağından eminim.. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Dinler birbirleriyle bağlantılıdır..hatta bir birinin devamıdır..hepsinin vardıracağı nokta İNSAN noktasıdır..fakat din baronları,din tüccarları bölmüş ayırmışlar.. Hiç bir peygamber yeni bir Din getirdim dememiştir..mesela Muhammed en başa dönüyor..ben babam İbrahimin Hanef dini üzereyim diyor..yani anlattıklarımın ÖZ,ünde temelinde İbrahimin öğretisi var diyor.. Mesela Budha selodayı için peygamberdir..Zerdüşt peygamberdir..Hinduların ilahları her biri insanın bir düşünce evresidir..selodayının bir Kamil abisi var..oda selodayı için bir çeşit haberci,peygamberdir.. Muki umarım anlatabilmişizdir..öyle o dinden biraz,berikinden accık değil yani.. Yazarak anlatabilmek gerçekten zor iş ..Allah biliyor bizi..peygamberde gönderiyor illaki muhatab olsunlarda muhabbet ederek anlatsınlar diye.. karşılıklı anlatabilme imkanı olsa çok farklı çıkarımlarımız olacağından eminim.. E nasıl yeni bir din getirdik desinler ki... Oradan biraz kopya, buradan biraz kopya, biraz anlatım değişikliği... Bambaşka, yeni bir din getirdik deselerdi (fantazileri ancak eskiyi yeni göstermeye yetmiş herhalde), o zamanın insanları da herhalde bu yeni dine alışamazlardı. En basit örneğinden Kubaba/Kybele-Artemis-Meryem. Alıntı
Misafir İ'tezele Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Dinler birbirleriyle bağlantılıdır..hatta bir birinin devamıdır..hepsinin vardıracağı nokta İNSAN noktasıdır..fakat din baronları,din tüccarları bölmüş ayırmışlar.. Hiç bir peygamber yeni bir Din getirdim dememiştir..mesela Muhammed en başa dönüyor..ben babam İbrahimin Hanef dini üzereyim diyor..yani anlattıklarımın ÖZ,ünde temelinde İbrahimin öğretisi var diyor.. Mesela Budha selodayı için peygamberdir..Zerdüşt peygamberdir..Hinduların ilahları her biri insanın bir düşünce evresidir..selodayının bir Kamil abisi var..oda selodayı için bir çeşit haberci,peygamberdir.. Muki umarım anlatabilmişizdir..öyle o dinden biraz,berikinden accık değil yani.. Yazarak anlatabilmek gerçekten zor iş ..Allah biliyor bizi..peygamberde gönderiyor illaki muhatab olsunlarda muhabbet ederek anlatsınlar diye.. karşılıklı anlatabilme imkanı olsa çok farklı çıkarımlarımız olacağından eminim.. Din'in kelime anlamının itaat, hüküm,hesap, kanun, düzen, ceza ve mükafattır. En önemlisi din, yol demektir. Ancak her yol aynı hatta kesişmez.. İlahi dinin devamı olan batıl din, bir daha asla aynı yola dönmemek üzere sapmıştır. İlkel din ise (kastettiğim ilkellik ikel insan topluluklarına ait demek değil) yanlış inanç ve kurallar bütünüyken İlahi dinle aynı yol asla değildir. Hinduizm'in Brahman'ı, İslam'ın Allah'ı ile aynı bitiş çizgisinde değildir. Dolayısıyla gidilen yol aynı değildir. Dinin insanlık için bir ihtiyaç olduğu gerçeği tüm dinleri aynı çatı altında toplamaz. Saygılarımla.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Dinler birbirleriyle bağlantılıdır..hatta bir birinin devamıdır..hepsinin vardıracağı nokta İNSAN noktasıdır..fakat din baronları,din tüccarları bölmüş ayırmışlar.. Hiç bir peygamber yeni bir Din getirdim dememiştir..mesela Muhammed en başa dönüyor..ben babam İbrahimin Hanef dini üzereyim diyor..yani anlattıklarımın ÖZ,ünde temelinde İbrahimin öğretisi var diyor.. Mesela Budha selodayı için peygamberdir..Zerdüşt peygamberdir..Hinduların ilahları her biri insanın bir düşünce evresidir..selodayının bir Kamil abisi var..oda selodayı için bir çeşit haberci,peygamberdir.. Muki umarım anlatabilmişizdir..öyle o dinden biraz,berikinden accık değil yani.. Yazarak anlatabilmek gerçekten zor iş ..Allah biliyor bizi..peygamberde gönderiyor illaki muhatab olsunlarda muhabbet ederek anlatsınlar diye.. karşılıklı anlatabilme imkanı olsa çok farklı çıkarımlarımız olacağından eminim.. İ'tezele..kırmızı ile belirttiğim yerler selodayının özeli..paylaşıyorum sadece.. Mavi renkte olan bölüm için ne buyururdunuz acaba paylaşalım iki inanan olarak.. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Din'in kelime anlamının itaat, hüküm,hesap, kanun, düzen, ceza ve mükafattır.En önemlisi din, yol demektir. Ancak her yol aynı hatta kesişmez.. İlahi dinin devamı olan batıl din, bir daha asla aynı yola dönmemek üzere sapmıştır. İlkel din ise (kastettiğim ilkellik ikel insan topluluklarına ait demek değil) yanlış inanç ve kurallar bütünüyken İlahi dinle aynı yol asla değildir. Hinduizm'in Brahman'ı, İslam'ın Allah'ı ile aynı bitiş çizgisinde değildir. Dolayısıyla gidilen yol aynı değildir. Dinin insanlık için bir ihtiyaç olduğu gerçeği tüm dinleri aynı çatı altında toplamaz. Saygılarımla.. Neden hepsi iyiliği, güzelliği tebliğ etmiyor mu!!!? Yoksa bazılarının iman etmedikleri için cehennemde yanmayacağı gerçeği şaşırtıyor mu sizi? Alıntı
Misafir İ'tezele Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Neden hepsi iyiliği, güzelliği tebliğ etmiyor mu!!!? Yoksa bazılarının iman etmedikleri için cehennemde yanmayacağı gerçeği şaşırtıyor mu sizi? Hayır beni şaşırtan ''cehennem'' ve ''cehennmede yanmak'' kavramlarının algılanış biçimi. İlkel din bu olsa gerek. Saygılar Alıntı
Misafir İ'tezele Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 İ'tezele..kırmızı ile belirttiğim yerler selodayının özeli..paylaşıyorum sadece.. Mavi renkte olan bölüm için ne buyururdunuz acaba paylaşalım iki inanan olarak.. Tamam Selodayım, biz de özelden genele gidiyoruz. Mavi renkte olan bölüm, Adem'den bu yana gönderilmiş tüm elçilerin aslında İslam peygamberi olduğu ile ilgilidir. Dinlerin kardeşiliği değil, bilakis tek din savsözüdür hz. peygamberin söylediği. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2008 Tamam Selodayım, biz de özelden genele gidiyoruz. Mavi renkte olan bölüm, Adem'den bu yana gönderilmiş tüm elçilerin aslında İslam peygamberi olduğu ile ilgilidir. Dinlerin kardeşiliği değil, bilakis tek din savsözüdür hz. peygamberin söylediği. İktidarın, AB ve ABD istediği için hutbelerden çıkardığı ayet: Allah katında din İSLAM’dır AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Kretschmer’in bizzat, ABD Büyükelçisi Edelman’ın ise mektup yazarak rahatsızlığını dile getirdiği ayeti kerime, AKP hükümetinin gayretleriyle hutbeden çıkartılarak yerine hadisi şerif konuldu. Hutbelere müdahale AB ve ABD istedi… ABD Büyükelçisi Edelman bu ayeti okumayın diye Hükümete mektup yazdı. Ve her Cuma camilerde okunan “Allah Katında Din İslam’dır” ayeti hutbelerden çıkarıldı. Skandal düzenleme Din İşleri Yüksek Kurulu’nun hazırladığı yeni “Hutbe Değerlendirme Kılavuzu” ile ortaya çıktı. Bugüne kadar her Cuma namazında okunan Ali İmran suresi 19. Ayeti, “Allah Katında Din İslam’dır” ayetine yer verilmedi. Kılavuza göre bu ayetin yerine artık “Tövbe eden hiç günah işlememiş gibidir” Hadis-i Şerif’i okunacak. MUSTAFA YILMAZ / ANKARA Türkiye her geçen gün yeni bir skandal gelişmeyle sarsılıyor. Son olarak Diyanet’in Cuma Hutbelerinde okunan “Allah katında din İslam’dır” ayetinin hutbeden çıkarılması gündeme bomba gibi düştü. Ayetten AB ve ABD ülkelerinin yetkilileri rahatsız oluyordu. Eski ABD Büyükelçisi Eric Edelman’ın, geçen yıl Diyanetten sorumlu Bakan Mehmet Aydın’a bir mektup yazıp, söz konusu ayetin hutbeden çıkarılmasını istemiş olması skandalı daha da büyüttü. Söz konusu gelişme Ekonomi, Dış politikadan sonra camilerde okunan hutbelerin bile ABD tarafından belirlendiği eleştirilerine neden oldu. Skandal düzenleme Din İşleri Yüksek Kurulu’nun hazırladığı yeni “Hutbe Değerlendirme Kılavuzu” ile ortaya çıktı. Bütün müftülüklere gönderilen ve hutbe dualarının yeniden düzenlenmesine ilişkin kararları içeren Kılavuzda, bugüne kadar her Cuma namazından okunan Ali İmran suresi 19 Ayeti, “Allah Katında Din İslam’dır” ayetine yer verilmedi. Yeni düzenleme doğrultusunda artık imamlar Cuma Hutbelerinde söz konusu ayeti okuyamayacak. Kılavuzda bu ayetin yerine “Tövbe eden hiç günah işlememiş gibidir” Hadis-i Şerif’i okunacak. Bir AB bir de ABD rahatsızdı Cuma Hutbelerinde söz konusu ayetin okunmasından ABD ve AB’li yetkililer rahatsızlık duyuyordu. Hatta eski ABD Büyükelçisi Eric Edelman geçen yıl bu konuda Diyanet’den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın’a bir mektup yazmış ve bu mektupta söz konusu ayetin Hıristiyanlara tehdit olarak algılandığını belirterek Ayet-i Kerime’nin hutbeden çıkarılmasını istemişti. Aynı şekilde AB Yetkilileri de “Allah katında din İslam’dır” ayetinin diğer dinlere baskı olduğu ve laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle hutbeden çıkarılmasını istemişti. Geçen yıl AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Kretschmer bu konudaki rahatsızlığını bizzat iletmişti. Diyanet uygulamayı savundu Hazırlanan yeni Hutbe Kılavuzu’nda, Âl-i İmran Suresi’nin “Allah Katında Din İslam’dır” mealindeki 19. ayetinin bulunmadığını doğrulayan Diyanet yetkilileri, düzenlemenin AB ve ABD eleştirileriyle alakasının olmadığını iddia etti. Bir Diyanet yetkilisi, “Bu ayetin hutbenin sonunda okunması gibi bir şart zaten yoktu” diyerek düzenlemeyi savunmaya çalıştı. Ancak söz konusu düzenlemenin AB ve ABD’li yetkililerin baskısı nedeniyle gerçekleştirildiği belirtiliyor. Pressturk 29 Nisan 2006 21:15 Buna ne diyeceksiniz! İslam son din diye iddia edip ve kopya çekildiği için nasıl olur da Allah katında din tektir -'İslam'dır- der. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.